Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pianisten blog

• 20/2/2016 - Noten lezen tijdens het pianospel

notenschriftTijdens het pianospel maak je vast weleens gebruik van het notenschrift/bladmuziek. Maar is dit eigenlijk wel noodzakelijk, want het kan soms ontzettend saai zijn. Tegenwoordig spelen ook veel pianisten op de manier van de piano akkoorden. Hierdoor kun je eigenlijk binnen een korte tijd leuke liedjes spelen. In dit artikel zullen we beide manieren onder de loep nemen.

Beginnen met het noten lezen

Wanneer je pianolessen volgt bij een muziekschool of privéleraar, dan zal je eerst theorie krijgen over de muzieknoten. In eerste instantie is dit dan ook helemaal niet verkeerd om de structuur te leggen in het noten leren lezen. Daarnaast willen beginnende pianisten vaak meteen leuke liedjes spelen, wat bij deze methode achterwegen wordt gelaten.

Piano akkoorden de toekomst?

De manier van piano akkoorden leer je tijdens online pianolessen. Piano akkoorden zijn eigenlijk toetsencombinaties van 3 a 4 toetsen, welke vaak tegelijk worden aangeslagen. Er zijn 12 piano akkoorden te weten waarmee je bijna elke liedje kunt spelen. Daarnaast speel je met de linkerhand het piano akkoord en met de rechterhand de melodie.

Improviseren op de piano

Door tijdens het pianospel akkoorden te gebruiken wordt het improviseren ook een stuk eenvoudiger. Zo zijn er pianisten, welke liedjes op de radio meteen kunnen meespelen. Ze bepalen in dit geval eerst de grondtoon van het betreffende nummer en kiezen vervolgens de juiste toonladder erbij. Uit de toonladder kunnen vervolgens weer de te gebruiken akkoorden worden afgeleid.

Wil je deze manier van piano spelen ook leren? Dan is het verstandig om eens een online piano cursus te volgen. In deze cursus wordt namelijk haarfijn uitgelegd hoe je de akkoorden op een juiste manier moet gebruiken. Het is wel duidelijk dat het pianospel hierdoor een stuk leuker wordt, waardoor je gemotiveerd blijft om uiteindelijk liedjes te kunnen spelen. Daarnaast kun jezelf bepalen wanneer je pianolessen gaat volgen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Altijd al meer willen weten over de piano? Lees dan eens de berichten op deze leuke blog vol met weetjes over het piano spelen.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer