Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pianisten blog

• 12/3/2016 - Digitale toetsinstrumenten

Steeds vaker kiezen pianisten voor een digitaal toetsinstrument. Dit is dan ook niet zo gek, want digitale toetsinstrumenten kennen vele voordelen. Ten eerste zijn ze vaak licht in gewicht en daarnaast ook nog eens uitgerust met handig functies. Ook is de keuze al snel gemaakt als je alleen maar naar de prijs zal kijken. De akoestische piano’s zijn namelijk ontzettend duur, wanneer je deze zal vergelijken met bijvoorbeeld een keyboard. Daarom kom je in deze blog precies te weten welke digitale piano’s er bestaan en waarom je eigenlijk als pianist toch voor digitaal zou moeten kiezen.

Welke digitale toetsinstrumenten bestaan er?

Wellicht was je al van plan om een digitaal toetsinstrument te kopen, maar weet je nog niet precies welke soorten er bestaan. Er zijn namelijk verschillende soorten, zoals de: digitale piano, keyboard, stage piano en synthesizer. De genoemde toetsinstrumenten zijn niet allemaal geschikt voor het piano leren spelen. Neem bijvoorbeeld de synthesizer, welke vaak door dj’s en muziekproducenten wordt gebruikt als mixpaneel. Daarnaast hebben de meeste synthesizers een beperkt aantal toetsen, waardoor het piano spelen niet mogelijk is.

Het komt nog al te vaak voor dat pianisten een toetsinstrument halen met functies, welke ze helemaal niet gebruiken. Het is daarom verstandig om eerst te beginnen met een eenvoudig keyboard, zodat je weet wat een digitaal toetsinstrument je allemaal heeft te bieden. Daarnaast kun je op een keyboard piano prima het pianospel leren. Let er dan wel op dat het betreffende keyboard aanslaggevoelige toetsen heeft, zodat het klavier overeenkomt met die van een akoestische piano.

Waarom kiezen voor digitaal?

Zoals in het begin van deze blog al werd benoemd is digitaal een stuk voordeliger. Waar je voor een vleugelpiano al vaak meer dan 10.000 euro betaald is dit bij een digitaal toetsinstrument niet het geval. Zo betaal je voor de meeste keyboard een paar honderd euro. Daarnaast zijn de digitale piano’s vaak wel een stuk duurder, maar deze lijken dan ook weer meer op de klassieke piano’s. Begin gewoon eenvoudig en kom er eerst achter of je piano spelen echt wil leren. Vervolgens kun je dan altijd nog overstappen op een duurdere variant piano.

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_piano

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Altijd al meer willen weten over de piano? Lees dan eens de berichten op deze leuke blog vol met weetjes over het piano spelen.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer