Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Pien, Secretaresse vh Jaar 2006

Home - Profile - Archives - Friends

Februari 2008

Posted on 9/2/2008 at 18:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

Per vandaag moest ik het  'alleen doen' bij PepsiCo, maar gelukkig liep alles op rolletjes.

In het weekend naar mijn zus in Den Haag. Neefje Bart vierde zondag zijn kinderfeestje. Na broodjes knakworst en het uitpakken van de cadeautjes, gingen de 13 (!) kinderen en mijn zus en zwager naar een bowlingcentrum in Zoetermeer. Mijn oudste twee nichtjes waren spelen bij een vriendinnetje, dus ik hoefde me alleen te bekommeren om Ezra, de jongste (2,5 jaar). Na haar slaapje zijn we naar de kinderboerderij gewandeld, waar ze haar oogjes uitkeek. Ze durfde de koe, de geitjes en de konijnen zelfs te aaien, maar het mooiste waren toch.... de eendjes!

Toen we terugkwamen was het feestje inmiddels naar het huis verplaatst en vermaakten de kinderen zich met spelletjes doen. Een half uurtje later was iedereen opgehaald, keerde de rust terug en konden we even gaan eten. Daarna moest ik snel naar huis, want ik wilde - net als 7 miljoen andere Nederlanders - de uitzending van Peter R. de Vries niet missen!

 Op donderdag toog ik na het werk naar Amsterdam, waar de NVD afdeling Noord-Holland een workshop snellezen had georganiseerd. Carole (SvhJ 2005), Clementine (finaliste 2005) en een collega van haar waren ook van de partij. De avond begon met een hapje en een drankje, waarna we een rondleiding door het Victoria hotel kregen. De dame van het hotel had een leuk verhaal met interessante details over het verleden van het hotel, de renovatie van het hotel en de voorzieningen, die we overigens ook allemaal te zien kregen.

Na de rondleiding stond er een heerlijk buffet op ons te wachten, bestaande uit allemaal kleine vis- en vleeshapjes, waaronder oesters en zalmrolletjes, een kaasplankje en als toetje heerlijk vers fruit en twee grote torens van roomsoesjes.

Clementine, ik en Carole

Na het eten moesten we naar de zaal waar de door Schoevers verzorgde cursus snellezen zou plaatsvinden. Helaas had de cursusleidster niet helemaal begrepen dat bijna iedereen er al een lange dag hard werken op had zitten en dat de concentratieboog niet meer heel erg gespannen stond. Mij kon de cursus niet heel erg boeien, maar de eerlijkheid gebiedt me te melden dat ik twee keer uit de zaal moest weglopen vanwege een telefoontje. In de koffiepauze hadden we nog even serieus overleg of we na de pauze wel zouden terugkeren, maar dat hebben we toch maar besloten wel te doen. Helaas moesten we direct na het einde van de workshop weg om onze treinen te halen, dus was er geen gelegenheid meer om met andere deelnemers na te praten.

Nu aan het genieten van mijn weekend. Vanmiddag heerlijk hardgelopen in het zonnetje en daarna mijn auto gewassen. De lichtmetalen velgen glimmen me nu weer tegemoet en ook de oorspronkelijke kleur van mijn auto is inmiddels weer zichtbaar. Pff, trots op mezelf. Nu dus alle reden om languit op de bank te gaan liggen en Idols te gaan kijken!

Zaterdag, 16 februari. Alweer een week voorbij; de tijd vliegt echt! Afgelopen dinsdag was er communicatie-meeting van PepsiCo. Dit betekent dat we met zijn allen naar het Philipsstadion in Eindhoven togen (lekker treinen, heerlijk rustig in de eerste klas) waar we eerst een aantal plenaire presentaties kregen en daarna werden opgesplitst in groepen, die om beurten een workshop gingen volgen, over onder andere de milieuaspecten waar PepsiCo - en wijzelf - aan kunnen werken, en de voedingswaarden in diverse producten. Het was een leerzame, maar lange dag!

De dagen erna stonden in het teken van 'hoog bezoek' uit de VS. Woensdag zijn we de hele dag beziggeweest om dit bezoek voor te bereiden en donderdag en vrijdag moest ik zorgen dat alles in goede banen liep: ontvangst van de gasten, de presentaties, het bezoek aan wat winkels in de omgeving, het bezoek aan de fabriek in Zaandam etc etc. Gelukkig liep alles op rolletjes, dus dat was een hele zorg minder. 

Vrijdagavond  was ik echt bek-af! Ongelooflijk, dat ik een jaar lang dag in dag uit zoveel uren heb gemaakt, en dat nog volhield ook! Dus vroeg naar bed en vanmorgen bijtijds weer uit de veren omdat ik een hoop op mijn to do lijstje had staan: kapper, boodschappen, cadeautjes kopen, apotheek, kaartjes voor Guus Meeuwis (ja, ik heb ze echt!) ophalen etc etc. Nu aan de strijk, altijd leuk!

 

 

 

 


Januari 2008

Posted on 27/1/2008 at 18:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

Nieuwe werkgever

Voordat ik in januari aan een nieuwe baan zou beginnen, had ik de hele maand december 2007 vrij. Voor het eerst in mijn leven met een groepsreis mee geweest, naar Konigsleiten in Oostenrijk. Helemaal te gek: super ski-condities (verse sneeuw gevallen op de dag van aankomst en daarna een strak blauwe lucht), bijna lege pistes (begin van het seizoen), een leuke groep mensen en een goed georganiseerd programma met onder andere een fakkel-wandeltocht, een bezoek aan het hoogstgelegen planetarium van Europa en sleetje rijden in Gerlos.

 

De dagen na de skivakantie vlogen voorbij: eerst kerst (familiebezoek) en daarna de jaarwisseling (bij mijn zus in Den Haag). Op twee januari brak de dag aan waar ik ruim anderhalve maand naar had uitgekeken: mijn eerste werkdag bij Pepsico (inderdaad van o.a. de Pepsi Cola, Lay's & Smiths chips, Duyvis nootjes en Quaker ontbijtproducten).  Het kantoor is op fietsafstand (maar tot op heden regende het steeds of was het echt te koud om te fietsen) en er werken bijna 300 mensen. Ik werk als p.a. van de CFO (financieel directeur) en had op de eerste dag meteen 1 ding door: Finance is iets heel anders dan Sales en ik heb nog een heleboel te leren!

Later die week was er een nieuwjaardiner van de 'direct reports' van mijn baas: in totaal 20 mensen (incl partners) meldden zich in Arnhem, alwaar we heerlijk hebben gegeten en de kans hadden om elkaar wat beter te leren kennen. Erg leuk was dat het diner werd opgeluisterd door de groep Vier!, een kwartet zangers - zoals de naam al doet vermoeden - dat allerlei klassiekers a capella ten gehore bracht. Echt een aanrader voor een feestje of diner (www.vier.nu

De heren van Vier! op kasteel Doorwerth

Secretaresse-netwerk

Ook in 2008 wil ik natuurlijk netwerken met secretaresses. Op donderdag 24 januari was er in Rotterdam een secretaresse-avond, georganiseerd door Rotterdam Airport en de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaresses. Jacqueline was ook van de partij. Na het 'inchecken' op de luchthaven was er een heerlijk buffet. Vervolgens werd de groep gesplitst en werd er een programma van presentaties (VLM Airlines, Italiaans Verkeersbureau, Club Med) gevolgd.

Ook werden we in staat gesteld even te winkelen en een drankje te nuttigen, waarna we de 'take off' experience gingen beleven. Met zijn allen in een bus en onder de bezielende leiding van 'gids' Anita, werd er over de start- en landingsbaan gereden. Toeval wilde dat Jacq en ik deze toer een paar maanden geleden ook al hadden gemaakt, dus we konden de grapjes al zeggen voordat Anita ze uitsprak!

Na deze toer en een kijkje in een hangar met prive-jets, kwam het klapstuk van de avond: een muziekkwis gepresenteerd door Bas Muys, Winston Post en Peter Groenendijk. Zij zochten 8 kandidaten uit, die in twee teams mochten spelen om de prijzen. Winston vroeg mij als 'charmante assistente' op treden, wat inhield dat ik de punten op het krijtbord mocht schrijven.

Jacqueline behoorde tot het team van Peter en zat helemaal klaar om de hoofdprijs in de wacht te slepen. De heren speelden en zongen liedjes in een andere dan de oorspronkelijke taal en het was aan de teams om de juiste titel of de juiste artiest te noemen en daarna een paar regels mee te zingen. Dat leverde een punt op. Het was een spannende strijd waarin het alle kanten op kon, maar uiteindelijk won het team van Jacqueline. De 'verliezers' gingen naar huis met een leuke trolley terwijl Jacqueline en haar teamleden ieder twee vliegtickets wonnen. Jacq had de envelop met tickets naar Hamburg en ze was zo top om mij mee te vragen naar deze Duitse stad. Wordt in het najaar, maar toch.... ontzettend leuk! En zo'n avond is natuurlijk pas echt geslaagd als je met de mannen op de foto mag!

 

 Na deze hilarische avond stond er de volgende dag alweer een secretaresse-actitviteit op het programma: een nieuwjaarsbijeenkomst met de finalisten van de SvhJ verkiezing 2005, Carole, Jacqueline en Clementine. Helaas zei Clementine af, maar de andere dames waren mooi op tijd. Anderhalve maand ervoor, bij het Webbep kerstdiner hadden we elkaar voor het laatst gezien (en ik Jacqueline uiteraard de dag ervoor) maar we mailen met hoge frequentie, dus we hoefden elkaar eigenlijk alleen maar 'bij' te praten.

Mijn kookkunsten hadden me niet in de steek gelaten, dus konden we genieten van nasi, met sate, een eitje, seroendeng en kroepoek, onder het genot van de verhalen over het zoontje van Carole en Jacquelines verslag van haar avontuur met Bas en Winston in Rotterdam. De avond vloog voorbij maar over twee weken zien we elkaar gelukkig alweer, weliswaar in andere samenstelling, bij een NVD-activiteit in Amsterdam!

Maandag 28 januari kwam Albert van Loon bij mij eten. Ik ken Albert nog uit mijn studententijd en we hebben allebei een grote voorliefde voor kippenlevertjes. Goed geregeld: Albert deed de boodschappen en kwam daarna naar mijn huis, waar hij ook nog eens het bereiden voor zijn rekening nam. Echt heerlijk: kippenlevertjes, lente-uitje, paprika, teentje knoflook, spekjes, beetje tomatenpuree, rijst erbij en smullen maar!

En naast goed koken, kan Albert ook heel goed schilderen. Hij timmert behoorlijk aan de weg als kunstenaar en exposeert regelmatig in bijvoorbeeld hotels of bibliotheken. Voor meer info: www.albertartgallery.nl.

31 januari was de laatste dag van mijn voorgangster bij PepsiCo. Ingrid werkt als zelfstandige en was ingehuurd op tijdelijke basis. De laatste dagen hebben we de details nog even doorgenomen en had ik nog de kans om onduidelijkheden na te vragen. We hadden een mooi boek over Rome, waar ze in mei naartoe gaat, en een cadeaubon van Douglas voor haar gekocht. Een en ander werd haar aangeboden tijdens de koffie, waarbij Ingrid voor overheerlijk gebak had gezorgd.

Die avond had ik afgesproken met een ex-collegaatje van K-Swiss. Lisa, de personal assistant van de managing director, gaat het bedrijf over 2 weken verlaten. We hadden afgesproken in Den Bosch, zodat we haar nieuwe huis in Rosmalen meteen even konden gaan bekijken. Na een heerlijk maal bij een Italiaans restaurant - hilariteit alom want de serveerster schijnt een oogje te hebben op Lisa's partner - togen we naar Rosmalen om het huis te bekijken. Hoewel er nog aardig wat moet gebeuren, kreeg ik al een goede indruk van het schitterende huis, dat ook nog eens prachtig aan het water gelegen is!  


Terugblik op 2007 (2)

Posted on 18/1/2008 at 18:23 - 0 Comments - Post Comment - Link

In deze terugblik mogen mijn "optredens" als Secretaresse van het Jaar niet onvermeld blijven natuurlijk.

Na de lezingen op twee ROC's in 2006, werd ik in 2007 uitgenodigd om te spreken op congressen, bijeenkomsten en workshops voor secretaresses, in een congrescentrum en bij bedrijven op kantoor. Daarnaast mocht ik in maart jurylid zijn bij de verkiezing "Sterkste Secretaresse van de Regio Rijnmond". Even dacht ik aan potige tantes die vrachtwagens vooruit moesten trekken en boomstammetjes moesten werpen, maar het bleek te gaan om de sterkste persoonlijkheid. Na een heerlijk diner in het fantastische Huis ter Duin werden de genomineerden op het podium geroepen en werden hieruit drie finalistes aangewezen. Aan mij de eer om de winnares bekend te maken: Linda Jesse van Kamsteeg Auto Lease.  Haar dolenthousiaste baas rende het podium op om zijn totaal verraste secretaresse te feliciteren en Linda zelf was er echt beduusd van. Na afloop van de formaliteiten werd er nog even nageborreld, waarna een leuke avond eindigde.

In april was ik uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste Ambition Congres. Dit congres vond plaats in de Keukenhof, op een werkelijk schitterende dag. Naast enkele presentaties over onder andere netwerken was er ook nog wat tijd om alle schitterende bloemen te bekijken. Ik moest tot mijn schande bekennen nog nooit eerder in de Keukenhof geweest te zijn, dus ik heb de kans met beide handen aangegrepen.

Manpower benaderde me die week met het verzoek of ik het radiospotje voor de nieuwe verkiezingen wilde inspreken. Dat leek me enorm leuk, dus zo ging op een middag naar Naarden, naar de studio's van Sky Radio. De tekst had ik van tevoren kunnen oefenen, dus die zat er redelijk in, maar toch is het raar om in zo'n microfoon te praten en al helemaal om jezelf terug te horen. Manpower, de Sky Radio mensen en ikzelf waren redelijk snel tevreden, dus vanaf dat moment was het wachten tot het spotje werd uitgezonden.

De week erna was het Secretaressedag. Op die dag was mijn ambassadeursrol op zijn hoogtepunt: er stonden drie lezingen gepland. Een Jaguar kwam me 's ochtends thuis ophalen en de chauffeur bracht me naar de eerste locatie, een bijeenkomst van secretaresses van de Nederlandse Spoorwegen in hartje Utrecht. De opkomst was groot en de respons uit de zaal was enthousiast. Ik mocht - met een knipoog naar mijn lezing tijdens de Secretaresse van het Jaar verkiezing - een paar tennisballen de zaal in slaan. Degene die hem ving moest / mocht haar mening geven over de stelling die de organisatie daarvoor geponeerd had. Een leuke ochtend, die helaas voorbij vloog. Beladen met bloemen, een cadeautje en heel veel lekkere broodjes 'voor onderweg' moesten we door naar Brabant, waar in het ziekenhuis van Helmond de volgende lezing op het programma stond.

De derde lezing was ook in een ziekenhuis, maar dan in Den Bosch. Onderweg kwamen we langs Eindhoven en ik kon het niet laten om even een bezoekje te brengen aan mijn ex-collega's van Dunlop. Die keken verbaasd, maar ook wel trots toen 'hun' secretaresse in haar limousine even langs kwam voor een kopje thee. Na de lezing in het Jeroen Bosch ziekenhuis kon ik - moe maar heel voldaan - terug  naar huis; een Secretaressedag om nooit te vergeten!

Ondertussen was ook de uitzending van de radiocommercial begonnen op zowel Sky Radio als Radio Veronica. Ik schrok steeds als ik mijn eigen stem ineens uit de speakers hoorde komen, en ik was niet de enige! De telefoon stond niet stil: steeds weer belde er iemand die het spotje gehoord had en die toch even wilde verifieren of ik het echt was!

En met de uitzendingen van de commercial begon dus ook de verkiezing van een nieuwe Secretaresse van het Jaar en kwam de dag dat ik mijn kroontje zou moeten overdragen steeds dichterbij. Gelukkig was er in de verkiezing ook een rol voor mij weggelegd: ik werd jurylid en mocht - samen met de vaste juryleden - 10 halve finalisten selecteren uit alle inzendingen.

Begin mei kwam de jury bij elkaar en hadden we een gesprekje van drie minuten met alle halve finalisten. De tien dames waren allen heel verschillend en hadden ook overwegend heel verschillende opvattingen over het secretaressevak en over het ambassadeurschap. Er volgde een felle discussie binnen de jury maar we slaagden er toch in om drie finalisten te selecteren. De juryvoorzitster, Anne van der Weijden, maakte ter plekke bekend wie de drie gelukkigen waren, waarna de champagne geopend kon worden.

Een week later stond voor de halve finalisten een presentatietraining op het programma, waar ze "overvallen" werden door Dianne Beekman van Passion for Fashion, een make-over programma van SBS / Net 5. Omdat dat programma altijd vier kandidaten nodig heeft, mocht ik ook deelnemen.

We moesten al vroeg bij de kapper in Amersfoort zijn, waar eerst een 'voor'-foto werd gemaakt. Leuk, om later na de "na"-foto te leggen. De finalisten Tineke en Tanja mochten daarna bij de kapper blijven, terwijl Dianne met Stefani en mij de stad inging om kleding uit te zoeken. Ik was als eerste aan de beurt en mocht diverse outfits passen, beoordelen en showen waarna Dianne de uiteindelijke keuze maakte die we pas 's avonds te zien zouden krijgen. Nadat er ook kleding was uitgezocht voor Stefani, gingen we terug naar de kapper waar ons haar werd gedaan, terwijl Dianne met de andere twee dames het centrum inging.

Mijn haren werden geknipt, geverfd en gekruld en mijn gezicht voorzien van een enorme laag make-up. Dit alles kregen we pas aan het eind van de middag te zien en toen wisten we nog steeds niet wat we zouden dragen op de catwalk. Dat onthulde Dianne vlak voor het zover was. Hoewel het niet mijn keus geweest zou zijn, zag het totaalplaatje er leuk uit. We mochten nog even proeflopen terwijl uit ons zicht de zaal volstroomde met familie, vrienden en collega's. Van K-Swiss was er een groep meiden gekomen en ook mijn ouders waren als verrassing helemaal naar Amersfoort gereisd.

We werden aangekondigd, de lichten gingen aan en... daar gingen we om beurten de catwalk op. Veel gejuich en applaus, erg leuk! Daarna nog een borrel en toen snel naar huis: het was bijna 11 uur en de volgende dag was het weer vroeg dag.

De uitzending was in de week van de finale van de verkiezing en werd door veel mensen gezien. Opvallend om te zien hoeveel mensen die je al lange tijd niet hebt gezien of gesproken me herkenden en even een berichtje stuurden!

Op 31 mei was de verkiezing van de nieuwe Secretaresse van het Jaar, dit jaar in de Beurs van Berlage. Eerst konden er workshops gevolgd worden, daarna was er een buffet en toen begon de eigenlijke verkiezing, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. De kandidaten hielden een presentatie en wij als jury mochten kritische vragen stellen. Voordat de andere juryleden en ik in beraad gingen, mocht ik nog even op het podium komen om mijn ervaringen als SvhJ met het publiek te delen. Het juryberaad was heftig maar uiteindelijk kon de juryvoorzitter bekend maken dat er een winnares was: Tanja uit Groningen.

De avond eindigde met een borrel. Er waren veel bekenden, zoals Carole, Jacqueline en Clementine van de verkiezing in 2005, Nelleke van de verkiezing in 2006 en vele anderen. In principe zat op dat moment mijn jaar als Secretaresse van het Jaar erop, maar ook in de tweede helft van 2007 heb ik nog een aantal activiteiten als SvhJ ontplooid, zoals het verlenen van medewerking aan een artikel over Secretaresses van het Jaar die van baan verwisselen en het houden van een lezing in Den Bosch, waar de secretaresses met name geinteresseerd waren in "mijn" jaar.  

 

 

 

 

 

 

 


Terugblik op 2007

Posted on 16/1/2008 at 20:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Half januari en dan nog terugblikken op het jaar ervoor. Pfff, dat wordt graven in mijn geheugen. En dan ook nog heel selectief zijn, want niemand zit natuurlijk te wachten op heel lange verhalen.

Het jaar 2007 begon met een nieuwe baan en een heel druk schema als Secretaresse van het Jaar. Als PA van de European Sales Director van K-Swiss heb ik het afgelopen jaar veel plaatsen in Europa bezocht: Barcelona in januari en juli, Parijs in mei, Rome in juni, en tussendoor nog bezoeken aan Dusseldorf en Edinburgh. Klinkt helaas wel mooier dan het was. Vaak heb ik niet veel meer gezien dan vliegveld, hotel en vergader- of beurslokatie. Alleen van Rome heb ik wat meer kunnen genieten: er stond er een stadswandeling op het programma en samen met drie collega's ben ik een extra dag gebleven, een feestje!

Andere leuke belevenissen in 2007: bruiloft van vriendin Floortje in mei. Onder toeziend oog van hun dochtertje werd in de Stopera het ja-woord gegeven. Daarna met zijn allen naar een lokatie waar de champagne rijkelijk vloeide, een heerlijke lunch werd geserveerd en de vrienden van Floortje tegen de wens van de bruidegom een lofzang aanhieven.

 

Op mijn verjaardag in juni naar het concert van Guus Meeuwis, Groots met een zachte G. Dat weekend op zaterdag mijn verjaardag gevierd met mijn vriendinnetjes in Utrecht, 's avonds naar het zuiden om bij mijn ouders nog een taartje te eten (en het was die zondag ook vaderdag) en daarna samen met zus Ellis naar Eindhoven, waar Guus het Philips Stadion op zijn kop zette. Een heel leuke middag gehad, heerlijk meegeblerd (geen idee hoe de mensen om ons heen hierover dachten) .....

 

Babynieuws was er ook in 2007: begin juli bevielen zowel mijn schoonzusje als Carole, Secretaresse van het Jaar 2005. Beiden kregen een zoon. Mijn neefje heet Max; de kleine van Carole heet Lucas. Als trotse tante ben ik na drie dagen meteen op kraamvisite gegaan in Maastricht. Helaas was mijn zus, die mee was, niet zo goed in fotograferen, dus is er geen foto van mij met de pasgeborene.... Wel een plaatje van het mannetje zelf.

 Een maandje later ging het Secretaresse-netwerkje (de twee finalisten uit 2005 en ondergetekende) op kraambezoek bij ons vierde netwerk-lid. Vol trots bewonderden we de kleine en gelukkig mochten we ons laten vereeuwigen met die mooie ventje.

Later deze week meer over 2007. En daarna... snel naar de gebeurtenissen in 2008!

 


Introductie

Posted on 15/1/2008 at 20:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

He, he, het is gelukt!

Toen ik in 2006 "Secretaresse van het Jaar" werd, beloofde ik iedereen al dat ik snel een blog zou beginnen om mensen op de hoogte te houden van mijn belevenissen. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder, ben ik twee keer van baan gewisseld, en is er uiteraard een nieuwe SvhJ. Met de nodige hulp staat mijn blog dan nu op het net.

Vanaf nu wekelijks een update!   

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer