Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
dagelijkseoverpeinzingen

Home - Profile - Archives - Friends

Zet Grieken niet weg als sjoemelaars

Posted on 5/8/2012 at 13:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

In de Volkskrant van zaterdag 4 augustus doet Hielke Hijmans deze oproep aan de lezer. Hij is werkzaam bij de Europese toezichthouder voor de gegevensbescherming.

Hij erkent welsiwaar, dat er veel aan te merken is op de Griekse bestuurscultuur, maar dat de meerderheid van de Grieken brave, hardwerkende en eerlijke belastingbetalers zijn, die nu erg te lijden hebben onder zware bezuinigingen op alles en nog wat.

Het loon van zijn academisch geschoolde schoonzus is verlaagd van 1200 naar 800 euro, zijn schoonouders werden getroffen door een vergelijkbare verlaging van hun pensioenen. Die kregen ze na een leven lang in het onderwijs te hebben gewerkt. De kleine bijverdienste die ze hadden door het verhuren van een paar pandjes zijn ze kwijt nu de zaken failliet zijn gegaan.

Ik geloof de auteur. De verkeerde mensen moeten het vaak bezuren. Dat een onderwijzersechtpaar voldoende verdiende om zich winkelpanden voor de verhuur te kunnen veroorloven doet me dan echter weer twijfelen.


En morgen gezond weer op

Posted on 3/8/2012 at 20:35 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

De afgelopen dagen trokken een aantal nieuwberichten mijn bijzondere aandacht:De kosten van de gezondheidszorg schijnen compleet uit de hand te lopen en er moet dus worden ingegrepen:

Kinderen moeten hun ouders in het verzorgingshuis een paar uur in de maand komen bijstaan.

De vergoeding van medicijnen voor patienten met zeldzame ziektes moet vanwege de enorme kosten van een paar ton per jaar worden stopgezet.( Het is nog slechts een advies)

We leven in bijzondere tijden.

Banken zijn met tientallen miljarden belastinggeld gered.

Staten die zich met schulden hebben overladen mogen onder de paraplu.

Een apotheker, die voor een patient met een zeldzame ziekte medicijnen produceert voor 3000 euro per jaar geeft het op. De aanhoudende juridische procedures, de desinteresse van onze zorgverzekeraars en overheid hebben hem murf gemaakt. Hij levert nu de medicijnen aan zijn klant voor 150.000 per jaar, die door een fabrikant worden geleverd. Blijkbaar geen probleem voor zorgverzekeraar en overheid.

Vandaag ook even de top 50 salarissen in de zorgsector ouderenzorg kunnen inzien. Ik heb echt te doen met nummer vijftig van die lijst. Net iets minder dan 2 ton. Voor die fooi kan die man toch geen kwaliteit leveren zeker?

Gezondheid is onbetaalbaar moet u maar denken.

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer