Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Plusklas groep 5/6

Home - Profile - Archives - Friends

Filosofie en Franse les

Posted on 14/10/2013 at 13:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Welkom op de weblog van de plusklas van groep 5/6

Op maandagmiddag 16 september 2013 is de plusklas groep 5/6 van de Prins Constantijnschool van start gegaan. Elke maandagmiddag komen wij van kwart over 2 tot kwart over 3 bij elkaar, om te werken aan diverse uitdagende opdrachten.

 

Zo zijn wij de eerste weken van start gegaan met Filosofie en Franse les. Door middel van Filosofie kaarten hebben we diverse vragen over onszelf en over anderen moeten beantwoorden. Op deze manier hebben we elkaar wat beter leren kennen.

 

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met onze lessenserie Frans. Voordat we wat van de Franse taal gaan leren, is het natuurlijk wel handig dat we onze voorkennis over het land en de taal activeren. We hebben allemaal een Mindmap gemaakt over het land Frankrijk en de Franse taal. Hierbij hebben we opgeschreven wat we al van het land en de taal af wisten. Met deze kennis zijn we verder gegaan met de lessenserie Frans. Voor de eerste opdracht hebben we alles wat we in de klas zagen vertaald in het Frans. Met behulp van woordenboeken en het internet werden zoveel mogelijk Franse woorden opgezocht. Deze woorden werden weer op een post-it geschreven en deze post-its werden weer op de goede plaats in de klas opgeplakt. Het resultaat was een klas vol post-its met allemaal Franse woorden.

De les daarop hebben we enkele Franse kleuren, kledingstukken en lichaamsdelen behandeld.

 

We hebben de lessenserie afgesloten met een Chanson, een Frans lied; "Sur le pont d'Avignon". Dit is een lied ver de Pont Saint- Bénézet, ook wel Pont d'Avignon genoemd. Dit is een brug over de Rhône in het centrum van de zuid-Franse stad Avignon. De brug was oorspronkelijk 899 meter lang en had 22 bogen. Tegenwoordig zijn er nog maar enkele bogen over. Deze brug vormde ooit de enige vaste oeververbinding tussen Lyon en de Middellandse zee.

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer