Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Portugal Home | Profile | Archives | Friends
Portugal

Het zuiden van Portugal12/1/2012

Hoewel de familie van Pedro in de regio Lissabon wonen, staat zijn hotel, waar hij nog steeds de eigenaar van is, in de Algarve. Omdat het zijn hotel is en omdat dat ook de plek is waar we elkaar hebben ontmoet natuurlijk, komen we hier graag. Volgende week gaan we er weer naartoe. Omdat we niet helemaal in de werksfeer willen zitten als we daar naar toe gaan, huren we weer vertrouwd een vakantiehuis. We hebben voor komende week een vakantiehuis in de Algarve, aan zee en vlakbij het hotel gevonden! Ideaal dus. Helaas is het klimaat in januari niet zo best in de Algarve. Veel zwemmen in de zee zal er dus zeker niet in zitten.

Enkele tips voor je vakantie naar de Algarve. Ga lekker Hollands fietsen! Wij zijn behoorlijk sportief aangelegd, dus we gaan ook wel eens lekker mountainbiken in de bergen. Pedro zegt altijd dat hij de routes kent, maar iedere keer weten we toch weer te verdwalen ;) Een goeie tip dus: ga altijd met een gids! Zelf heb ik wel ervaring met deze organisatie en die is zeker aan te raden.

Als je van strandjes houdt, dan zit je natuurlijk helemaal goed in de Algarve. Wil je een keer iets anders, maar hou je toch van zon, zee en strand? Pak dan de boot vanuit Olhão naar Ilha de Culatra. Een rustig eilandje waar je via een ontspannen boottocht terecht komt. Op het eiland zelf is het natuurlijk heerlijk vertoeven. Een goeie tip voor als je een keer van het vaste land af wilt.

Groetjes Hanny

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Portugal12/1/2012

Hoi allemaal,

Leven is Portugal is heel anders dan leven in Nederland. Alles gaat veel rustiger en meer op het gemakje. Als stipte Nederland die altijd overal op tijd is, was dat wel even wennen natuurlijk. Leven met een Portugees was in het begin ook niet even makkelijk. Maar dat is iedere relatie natuurlijk het geval.

In het begin spraken we gewoon Engels met elkaar. Toch wilde ik graag Portugees leren en Pedro Nederlands. Vandaar dat we allebei op een taalcursus zijn gegaan. Pedro heeft privélessen gekregen. We vonden het namelijk allebei belangrijk dat hij het eerst Nederlands leerde, omdat we hier wonen. Ik heb hier Portugese lessen gevolgd. Natuurlijk leer je het meeste door gewoon met elkaar te babbelen over koetjes en kalfjes en niet bang te zijn dat je fouten maakt.

Het was voor mij dan ook heel erg leerzaam om steeds naar Portugal te gaan. Een leuke tip, ga op vakantie naar Portugal en huur een vakantiehuis! Veel leuker als standaard in een hotel! Verblijf je in een huis, dan kom je in contact met de plaatselijke bewoners en merk je veel meer van het echte Portugese leventje! Omdat de familie van Pedro allemaal rond Lissabon wonen, huren wij ook altijd een vakantiehuis in de regio Lissabon

Een stedentrip naar Lissabon is zeker aan te raden, het is een hele veelzijdige stad met voor ieder wat wils. De sfeer is altijd goed en je kunt er altijd een lekker hapje gaan eten of drinken. Wil je van alles wat zien, loop dan eens deze stadswandelingen. Op die manier kom je ook in de hoeken van de stad waar je misschien normaal gesproken niet zo snel zou komen.

Groetjes Hanny

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De Portugalblog12/1/2012

Hoi allemaal,

Mijn naam is Hanny. Ik werk in de zorg en mijn hobby's zijn fietsen, wandelen, spinnen, lezen en reizen. Ik ga al jaren op rij naar Portugal toe en als ervaringsdeskundige leek het me leuk om een Portugalblog op te starten.

Mijn liefde voor Portugal is ontstaan doordat ik 8 jaar geleden tijdens mijn eerste vakantie in Portugal mijn huidige vriend heb ontmoet. Hij was de manager van het hotel waar ik in verbleef met een vriendin van me. De vonk sloeg eigenlijk direct over, maar we hebben het allebei een beetje afgehouden omdat hij daar woont en ik in Nederland. Na veel mailen, skypen en bezoekjes aan Portugal is hij uiteindelijk bij mij in Nederland komen wonen. Nu gaan we natuurlijk een aantal keer per jaar terug naar Portugal voor zijn familie, het hotel en om lekker rond te reizen.

Lees hier alle tips over het land. De toeristische tips, maar ook de tips die je alleen weet als je met een echte Portugees omgaat.

Veel leesplezier en een fijne vakantie!

Groetjes Hanny

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer