Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Prepaid Kredietkaarten

Home - Profile - Archives - Friends

Hoe onderscheid zich een Prepaid credit card van de normale credit card?

Posted on 20/9/2013 at 18:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het begrip “prepaid credit card” is in principe een contradictie. Het woord “prepaid” (vooruitbetaald) is tegenstrijdig met het begrip “credit card” (krediet kaart). Prepaid Kredietkaarten

Het gebruik van het begrip “prepaid credit card” is vanuit concurrentiebeding  in principe niet toegestaan. In de spreektaal verstaat men onder krediet kaarten de gangbare kaarten van MasterCard, Visa, American Express enz.

Dit komt omdat in Europa de kaarten van de gangbare aanbieders van een krediet limiet voorzien worden. Eigenlijk waren de krediet kaarten van oudsher geen krediet kaarten zoals oorspronkelijk bedoeld door de aanbieders. De credit card stamt oorpronkelijk uit de USA. Feitenlijk zijn er in Europa geen “echte” kredietkaarten. De oorspronkelijke credit card wordt met een echte kredietlijn uitgegeven.

 

 

De hoogte van dit krediet wordt door de uitgevende bank vastgesteld, afhankelijk van de maximale kredietmogelijkheden en de bestaande kredieten van de kaarthouder. Terugbetaling en rente zijn variabel – afhankelijk van het aanbod van de aanbieder.

Deze credit card wordt in Europa niet aangeboden, de klassieke credit card in Europa heeft een vastgestelde limiet. Alle betalingen worden maandelijks afgerekent.

Daardoor is de hier gangbare “credit card” een mengeling van een debitkaart en een kortlopende rentevrije lening. Een paar jaar geleden werdt de zogenoemde  “revolving” credit card aangeboden. Het begrip “revolving” is afgeleid van het woord revolver en refereert aan het ”herladen”.

De grootste aanbieder en pionier van deze produkten is de Barclays Bank uit Engeland. Dit soort krediet kaarten is grotendeels vergelijkbaar met een credit card uit de VS, als je tenminste de voorwaarden kunt negeren. In de regel wordt de credit card van een  kredietlimiet voorzien. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de gegevens van de kaarthouder en de informatie uit verschillende informatiediensten.

Doorslaggevend is de gedeeltelijke aflossing functie. De kaarthouder moet over  het uitstaande bedrag, maandelijks slechts een bepaald percentage (3-5%) terugbetalen. Dit lijkt op het eerste gezicht een aantrekkelijk aanbod, maar bij nadere beschouwing bevinden de berekende rentes zich in de wettelijk toegestane hoogste regionen van 16 tot 18 %. Dit krediet is daarmee de duurste lening die men kan nemen. De verbinding met de term "revolving" is gebaseerd op het feit dat kaarthouders die hun kredietlimiet hebben uitgeput maar altijd de minimale betalingen op tijd verrichten, op een regelmatige basis een verhoging van het  kredietlimiet krijgen.

 

Vandaar het begrip “herladen”. Ondanks de hoge kosten van deze producten zijn ze met succes verkocht en gebruikt. In veel gevallen leidt dit tot overmatige schuldenlast van de kaarthouder en uiteindelijk tot persoonlijk faillissement.

Prepaid credit cards echter, beschermen de kaarthouder tegen een te hoge schuldenlast omdat deze alleen worden uitgevoerd op een tegoed basis.

 

Vooral bij reizen en op het internet is de prepaid credit card goed bruikbaar doordat een potentiële schade door mogelijk misbruik of verlies, zich op korte termijn beperkt tot het aanwezige saldo.

 

Ondertussen worden prepaid creditcards van MasterCard, Visa en American Express in vele varianten op de markt aangeboden.

 

Van de normale prepaid credit card tot de geschenkenkaart of  als een alternatief voor de voucher en als een veilige metgezel op reis voor jongeren en  studenten.

 

Daarnaast zijn veel meer mogelijkheden voor het gebruik van prepaid creditcards.

Meer over het onderwerp prepaid creditcards is te vinden in ons artikel "De prepaid credit card" - zoals de feniks uit de as

 

OPMERKING VAN DE REDAKTIE:

 

 

U doet ons een plezier door dit artikel te waarderen.

 

Our Website @ http://creditcard-mall.nl/


Hosting door HQ ICT Systeembeheer