Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag Exploratieweek Rassendiscriminatie

27/11/2006 - Het interview

Marius Dekeyser werkt voor VAKA vzw en is nauw betrokken bij verschillende acties van dit comite.

 

Deze middag gingen wij hem opzoeken in de Breughelstraat waar hun kantoren gevestigd zijn. Op het afgesproken tijdstip werden we verwelkomd in het bescheiden bureau van Marius Dekeyser.

 

 

Marius hield moedig stand onder het spervuur aan vragen van interviewer Nike. Hij liet niet in z'n kaarten kijken en had een pasklaar antwoord op elk van onze doordachte vragen. Wij bedanken hem voor zijn nuttige bijdrage aan onze exploratieweek. Hij voldeed meer aan onze eisen dan wie dan ook.

 

Intresse in de acties van Vaka vzw, aarzel niet en klikken zou ik zeggen:

www.vaka-handinhand.org

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/11/2006 - Dag 4 Maandag

Weer vroeg aan het werk vandaag.... Iedereen had goed gewerkt tijdens het weekend. We leggen alle info samen en veranderen hier en daar een beetje. Alles wordt "beoordeeld" door de groep alvorens we het als volledig af beschouwen.

Spaans en Economie zijn al volledig afgewerkt.

Tanguy legt de laatste hand aan Frans. Andries smijt zich nog een laatste keer als socioloog, Nike zet zich samen met Aukje aan het interview voor nederlands dat we deze middag gaan afnemen bij een medewerker van "HandinHand". Pascal finished nog een poster voor Engels. Voor PR worden alle stukken van de puzzel bij elkaar gelegd.

Normaal zijn we deze avond als alles meezit volledig klaar. Morgen hebben we nog een reservedag om alles na te kijken en eventuele probleempjes op te lossen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - Dag 3 Oxfam, DDf, Vaka

Vandaag werd er weer afgesproken in het EMI. Door de honderd befkes td van de avond ervoor kwam niet iedereen er op tijd door. Toch met volle moed gingen we er tegenaan.


12.20u afspraak met onze persoonlijke begeleider Mevr. Leysen. Alles is vlot verlopen en er hing een zeer gemoedelijk sfeertje. Na onze meeting trokken Nike en Aukje huiswaarts om aan hun taken te werken. De boys trokken gewapend met camera de straat op.

 

Zoals gisteren afgesproken hadden we een interview met ้้n van de vrijwilligers van de Oxfam winkel. Het liep van een leien dakje. Alleen kon de persoon in kwestie ons niet echt overtuigen en dus trokken we verder de stad in op zoek naar meer uitgesproken meningen. De zoektocht bracht ons uiteindelijk bij DDF een organistie die aan fondsenwerving voor NGO's doet. Het zag er alvast veelbelovend uit maar ook Marta kon ons helaas niet overtuigen.

 

Dan maar terug het EMI induiken op zoek naar relevantere organisaties. Een Interview met Marius Dekeyzer op maandagnamiddag is uiteindelijk uit de bus gekomen. Hopelijk kan hij ons wel overtuigen...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/11/2006 - Dag 2 - Donderdag

Om 10u wordt er samengekomen in het EMI. We bespreken de taakverdeling die gisteren opgesteld werd en kijken of iedereen nog steeds "tevreden" is met zijn of haar taken. Waar nodig wordt er nog een beetje bijgestuurd en veranderd zodat iedereen weet wat er hij/zij moet doen. En dat ze dat ook daadwerkelijk "graag" en goed kunnen doen.

Blijkbaar toch belangrijk om dit vandaag nog eens even te bekijken omdat er gisteren nogal "impulsief" werd gekozen en verdeeld.


 

 

De taken waar al individueel aan begonnen is worden bekeken door de hele groep. Deze extra inbreng blijkt toch wel de creativiteit een "boost" te geven.

 

Morgen gaan we aan de slag met onze camera en ons uitmuntend communicatietalent om de publieke opinie in Antwerpen te achterhalen. Pasal zal tegen morgen de enqu๊te afdrukken en kopieren en voor de camera zorgen en een buis voor Nike haar A3-papieren veilig te kunnen transporteren. 

Tanguy, Andries en Nike zijn vandaag de verantwoordelijke van de Oxfam-winkel gaan lastig vallen om te zeggen dat we hem morgen komen interviewen en dat hij maar beter voorbereid kan zijn. 

Aukje kampeerde de hele middag in de bibliotheek, op zoek naar de juiste teksten voor economie.
 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/11/2006 - Teambuilding...

Alle groepen werden de stad in gestuurd om enkele opdrachten te vervullen. Iedereen ging, gewapend met pen en bundel in de aanslag, vol enthousiasme van start.

Al gauw werd het duidelijk dat wij de beste waren. De echte die-hards streden voor elke seconde... terwijl de chillerz genoten van elke seconde in onze o zo prachtige stad Antwerpen, speciaal vandaag gezegend met hemelsblauwe lucht en een stralende zon.

 

Na een fikse wandeling was het nog een laatste keer afzien tijdens de fysieke proef.

 

We leven nog  !

 

pic by Pascal (en dus niet te zien op de foto)

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/11/2006 - Start !

Vandaag de eerste dag van de exploratieweek. We hebben alle info gekregen zodat we kunnen beginnen..... Start !

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Rassendiscriminatie, racisme, discriminatie, onderdrukking,

Links

• Home
• Archives
• Email Me
Hosting door HQ ICT Systeembeheer