Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Progressief Den Bosch

Over de partij

Voor de aankomende gemeenteraads-verkiezingen is Den Bosch een politieke partij rijker. Het gaat om de nieuwe partij: Progressief Den Bosch. Progressief Den Bosch zal een duidelijk links en vooruitstrevend beleid voorstaan. Creativiteit, gemeenschapszin en lef voeren de hoofdtoon. Progressief Den Bosch vindt dat het huidige beleid in Den Bosch veel weg heeft van lauwe pap. Er is geen durf en weinig visie en iedereen klimt bij elkaar op schoot. Progressief Den Bosch zal de Bossche politiek zeker minder saai, ambtelijk en bureaucratisch maken. Met name vindt Progressief Den Bosch dat Groen Links en de PVDA de laatste jaren een starre conservatieve koers hebben gevolgd. Op geen enkele manier hebben zij gezorgd voor een linkse tegenhanger binnen het huidige college. Het bezetten van het pluche lijkt belangrijker dan het uitvoeren van de uitgangspunten van deze partijen. Progressief Den Bosch belooft de Bossche kiezer te allen tijde trouw te blijven aan haar progressieve idealen. Zelfs in een eventuele coalitie.
Home | Profile | Archives | Friends

Het bossche schaakspel - Januskiep.nl - 12:12, 17/10/2005

stadscolumn
het bossche schaakspel


Ralph Posset, in de volksmond de Bossche Dildokoning, zet zijn schaakstukken komende maanden weer op het bord voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het broeide al weer een tijdje en na een paar jaar van dildo’s, krenten en condooms over het Bossche dorp uitstrooien, besluit hij weer de doos met het schaakspel tevoorschijn te halen. Want de publiciteit naar zich toetrekken kan hij als de beste, daarentegen blijkt timing niet zijn sterkste kant. Halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw probeerde hij al een progressieve partij ‘Sterk 95’ op het schaakbord de verkiezingsstrijd in te drukken, maar de dildokoning was net te laat bij de aanmelding. Toevallig, dat smoesje kreeg Janus Borghs ook eens te horen.

Maar nu is hij weer veel te vroeg met de aankondiging van zijn partij. De redactie van Januskiep.nl benaderde Posset omdat er geruchten waren dat hij nu echt wil gaan meeschaken in de Bossche dorpspolitiek. Ook zagen ze Posset regelmatig bij de raadsvergaderingen en hoorden ze dat er begin oktober een groepsfoto van Progressief Den Bosch was gemaakt. Dat was de reden voor de redactie om Posset te benaderen met wat gerichte vragen. Een dag later komt Posset noodgedwongen met een persbericht waarin hij zijn partij aankondigt.

Maar er schijnen meer spelers op het schaakbord te gaan spelen. Zo blijkt er een groep van oudgedienden in december met een nieuwe partij te komen. Ook hoorde ik van een nieuwe linkse jongerengroep die zich gaat inzetten voor de verkiezingen in 2006. Hun naam zal ‘Centraal Den Bosch’ worden.

Ik vind het prachtig om de Bossche schaakpartij te volgen. Grootmeesters zullen we niet zien, maar een aardig partijtje zittende pionnen afstoffen is nooit weg natuurlijk. Grote vraag is of ik de drie nieuwkomers in het Bossche schaakspel moet gaan zien als hard-lopers of misschien wel als wed-paarden. Een ding is zeker, The Games have begun!

door ouwe bet

Post Comment
« Last Page   Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer