Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Progressief Den Bosch

Over de partij

Voor de aankomende gemeenteraads-verkiezingen is Den Bosch een politieke partij rijker. Het gaat om de nieuwe partij: Progressief Den Bosch. Progressief Den Bosch zal een duidelijk links en vooruitstrevend beleid voorstaan. Creativiteit, gemeenschapszin en lef voeren de hoofdtoon. Progressief Den Bosch vindt dat het huidige beleid in Den Bosch veel weg heeft van lauwe pap. Er is geen durf en weinig visie en iedereen klimt bij elkaar op schoot. Progressief Den Bosch zal de Bossche politiek zeker minder saai, ambtelijk en bureaucratisch maken. Met name vindt Progressief Den Bosch dat Groen Links en de PVDA de laatste jaren een starre conservatieve koers hebben gevolgd. Op geen enkele manier hebben zij gezorgd voor een linkse tegenhanger binnen het huidige college. Het bezetten van het pluche lijkt belangrijker dan het uitvoeren van de uitgangspunten van deze partijen. Progressief Den Bosch belooft de Bossche kiezer te allen tijde trouw te blijven aan haar progressieve idealen. Zelfs in een eventuele coalitie.
Home | Profile | Archives | Friends

Poppenkast - Brabants Dagblad - 15:13, 15/10/2005

door Henk Mees


Zaterdag 15 oktober 2005 - Het was dinsdagavond in het stadhuis van Den Bosch tijd voor koffie met een koekje, toen Geert Overdam kwam klagen bij burgemeester Rombouts. ’Wat een niveau, zeg. Wat een poppenkast die gemeenteraad’, vond Overdam. De burgemeester deed maar net of hij het niet gehoord had.

Origineel was de klaagzang niet. Er wordt wel vaker in zulke termen over de politiek geschamperd, ook in Den Bosch.
Maar hier sprak wel de directeur van het theaterfestival Boulevard, dat onder zijn leiding voor het eerst in de rode cijfers is gekomen. Dit zei de man die in augustus door de microfoon gilde dat er 'meer bier gedronken moest worden op de Boulevard'.
Toen hadden zijn woorden ook al zo'n laag artistiek gehalte.
Hoe komt het toch dat mensen uit de kunstwereld zo vaak een heel andere toon krijgen wanneer ze van het podium moeten afdalen om een beroep te kunnen doen op de collectebus van de gemeenschap?
Nadat de lening voor de Boulevard dinsdagavond was veilig gesteld, hoorden we Geert Overdam niet meer klagen. Ja, er waren harde woorden gevallen, zei hij, maar het belangrijkste was toch dat hij verder kon gaan met de steeds verder reikende ambities van het festival. De Boulevard zal dus ook volgend jaar de Parade vullen. Maar daarmee is nog lang niet gegarandeerd dat de gemeente in de toekomst niet meer opnieuw hoeft bij te springen.
Volgend jaar zit er wel een nieuwe gemeenteraad. De kandidaten daarvoor melden zich al aan.
Er wil nu zelfs een kunstenaar meedoen. ’Kunstenaar in de publieke ruimte’ noemt deze gegadigde, Ralph Posset, zich. Elf jaar geleden was Ralph Posset precies drie minuten te laat om zijn nieuwe partij Sterk '95 te laten registreren. Nu probeert hij het in een nieuwe verpakking met Progressief Den Bosch.
Zijn campagne heeft hij nooit beëindigd. Posset laat regelmatig van zich horen. Zogauw hij van het toilet komt, rolt er iets nieuws naar buiten.
Met ingezonden brieven is hij vaste klant bij de krant. Honderden beschilderde dildo's en vibrators zette deze aspirant-politicus vorig jaar uit in de binnenstad. Vierduizend condooms kieperde Posset in het voorjaar op de stoep van de Sint-Jan, uit protest tegen de opvattingen van de nieuwe paus over condoomgebruik. Twintig kilo krenten strooide hij uit voor het stadhuis toen Den Bosch aarzelde met een gift voor de tsunami-slachtoffers. Vorige maand bezaaide hij het Binnenhof met pamfletten.
Deze galerie-eigenaar, die handelt in werken van Brood, Corneille, Appel cs, zit zelden verlegen om ideeën. Maar nu Posset opnieuw de politiek inwil, weigert hij iets te zeggen over standpunten, voorstellen of plannen. Bang dat de concurrentie hem gaat imiteren. Een kunstenaar die bevreesd is voor namaak-politiek.
Die angst maakt me razend benieuwd naar wat er straks uit de bus komt. Maar ik vrees nu al dat Geert Overdam gelijk gaat krijgen. Met Posset zal het vooral nog meer poppenkast worden.


Post Comment

Untitled Comment - 15:42, 22/11/2005

Een poppenkast is de bossche raad al jaren. Het zal er met Posset niet slechter op worden. uiteraard wil ik nog wel even jullieprogramma lezen. Ik ben benieuwd.

Posted by polderboy
« Last Page   Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer