Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Progressief Den Bosch

Over de partij

Voor de aankomende gemeenteraads-verkiezingen is Den Bosch een politieke partij rijker. Het gaat om de nieuwe partij: Progressief Den Bosch. Progressief Den Bosch zal een duidelijk links en vooruitstrevend beleid voorstaan. Creativiteit, gemeenschapszin en lef voeren de hoofdtoon. Progressief Den Bosch vindt dat het huidige beleid in Den Bosch veel weg heeft van lauwe pap. Er is geen durf en weinig visie en iedereen klimt bij elkaar op schoot. Progressief Den Bosch zal de Bossche politiek zeker minder saai, ambtelijk en bureaucratisch maken. Met name vindt Progressief Den Bosch dat Groen Links en de PVDA de laatste jaren een starre conservatieve koers hebben gevolgd. Op geen enkele manier hebben zij gezorgd voor een linkse tegenhanger binnen het huidige college. Het bezetten van het pluche lijkt belangrijker dan het uitvoeren van de uitgangspunten van deze partijen. Progressief Den Bosch belooft de Bossche kiezer te allen tijde trouw te blijven aan haar progressieve idealen. Zelfs in een eventuele coalitie.
Home | Profile | Archives | Friends

Kring wint vrijwilligersprijs - Brabants Dagblad - 16:17, 10/12/2005

door Rianneke Huibers


Zaterdag 10 december 2005 - De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch heeft dit jaar de Prijs Actief Burgerschap gewonnen. Skater S. Dunnewijk heeft de Jongerenprijs gewonnen, die voor het eerst werd uitgereikt. - Beiden kregen de prijs uit handen van wethouder B. Eigeman. En beiden konden het niet nalaten om kritiek op het stadsbestuur te uiten. De Kring wil graag de uithangborden terug en Dunnewijk wacht nog steeds op een skatehal.

S. Dunnewijk kreeg de jongerenprijs, rechts voorzitter van de Kring Vrienden J. Timmermans.
(Foto Marc Bolsius)

Den Bosch

De Kring krijgt de prijs voor de inzet voor het behoud van het culturele erfgoed van Den Bosch. Dat gebeurt via wandelingen, rondleidingen en rondvaarten over de Binnendieze. In totaal heeft de kring 3000 leden, waarvan er 325 actief zijn als vrijwilliger.
„Ik zou haast zeggen het werd tijd dat we die prijs wonnen“, grapte voorzitter J. Timmermans. De Kring schenkt de helft van de gewonnen 2500 euro aan de andere twee genomineerden, de Marokkaanse buurtvaders uit Oost-Muntel-Graafsewijk en de Rosmalense Judoclub.
Timmermans nam van de gelegenheid gebruik om het gemeentebestuur niet alleen te bedanken voor de steun die de Kring altijd krijgt, maar ook om te klagen. „De pogingen om de Bossche cultuurhistorie te bewaren zijn prima, maar niet wat betreft de regels voor geveluitingen. Ik verzoek het gemeentebestuur om ervoor te zorgen dat wij onze uithangborden weer buiten mogen hangen, zodat nog meer bezoekers van onze rondvaarten en wandelingen gebruik kunnen maken.“ Hiermee blikte Timmermans terug op de discussie die er vorig jaar was over de gevelreclame van de Kring.
Dunnewijk kreeg de primeur van de nieuwe Jongerenprijs toebedeeld. Deze prijs is bedacht door beeldend kunstenares N. Werkman. De jury roemde zijn inzet voor een publiek debat over een indoor skatevoorziening.

Skatehal


„Dit is leuk en aardig, maar hier doe ik het niet voor“, reageerde Dunnewijk. „Pas als ik straks honderd kinderen in een hal zie skaten, heb ik eer van mijn werk. “
Dunnewijk is namens ruim 100 Bossche skaters al ruim anderhalf jaar over een indoor skatehal in onderhandeling met dezelfde wethouder die hem nu het beeldje gaf. Tot dusver is het niet gelukt om een geschikte hal te vinden voor de 60.000 euro die de gemeente heeft begroot. „Met alle respect voor de kunstenares, maar als ik het beeld in kon ruilen voor een skatehal, deed ik het meteen.“


Post Comment

Untitled Comment - 16:58, 1/3/2006

Inderdaad minder kunst en meer skate plezier!. Veel succes 7 maart

Posted by Anonymous
« Last Page   Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer