Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

project gambia

De laatste dag in Gambia

10:03, 24/10/2008 .. 0 comments .. Link
Zo, de laatste dag is aangebroken. Nog een aantal uur en dan naar het vliegveld en op naar huis.

Wij zullen om ongeveer 02.10 uur vannacht aankomen op schiphol. Vluchtnummer is OR0446 uit Banjul.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.schiphol.nl/Vluchtinfo/Aankomsttijden/DetailsAankomendeVlucht/DetailsAankomendeVlucht.htm?s_scheduled=25-10-2008&s_prefix=OR&s_suffix=0446&s_airport=Banjul

Groetjes uit Gambia

De terugweg naar Banjul

09:22, 22/10/2008 .. 1 comments .. Link

Gisterenavond kwam de regen hier met bakken uit de hemel. Vanochtend alle koffers ingepakt en is dit onze laatste ochtend in het hotel. We gaan nog even naar de bouwplaats om daar van de gambiaanse collega's afscheid te nemen om vervolgens de bus in te stappen. De bedoeling is dat wij in één keer doorrijden naar Banjul. We gaan nu via de noordkant van de rivier terug. Deze weg schijnt beter te zijn. Als de pont bij Banjul echter niet vaart dan zullen wij alsnog ergens onderweg gaan overnachten.

Het GambiateamLaatste loodjes

16:21, 20/10/2008 .. 0 comments .. Link
Het einde van het project nadert. We zijn vandaag definitief gestopt met werken. Vanochtend zijn we nog naar een basisschool geweest en hebben daar onze spullen (ons overgewicht van de heenreis) afgegeven aan de directeur van de school. De directeur was er erg blij mee.
Vanavond hebben een voetbalwedstrijd gespeeld tegen GTTI. En zoals verwacht hebben wij deze wedstrijd gewonnen met 3 - 1. Morgen gaan we nog eenmaal terug naar de bouwplaats om te kijken hoe de vloer en de balken volgestort worden met beton.

Groeten aan iedereen en tot gauw. O ja, ook de groeten aan Jeroen en alle anderen van Club Sportief.

Het Gambia Team

Gambia

17:16, 19/10/2008 .. 3 comments .. Link
Eindelijk de laatste werkdag. De laatste klusjes en dan de bouwplaats opruimen. Dinsdag word het beton van de eerste verdieping gestort.
Ruim voor op planning laten wij 1/3 van het gebouw geheel volgestort met beton achter.
Maren en Soshana zijn de bergen kleren aan het uitzoeken die in de containers liggen. Gisteren zijn wij met een grote groep langs een van de Gambiaanse werkers gegaan, om kleren te geven voor zijn kinderen. Het is zo anders dan in Nederland, die mensen zijn al blij met het allerkleinste. En als dank hebben zijn kinderen nog een liedje voor ons gezongen :)

Menno kan tenminste ook weer normaal lopen. Bij het afscheid van Selie heeft hij flink mee gedanst op de Afrikaanse muziek en dat waren zijn benen niet meer gewend.
Gister goed nieuws van Johan en baptiste. De waterput waar onze pomp in zit kan helaas niet genoeg water leveren, aanstaande donderdag gaan ze die put dieper maken naar 30 meter.

Op dit moment worden de laatste stempels onder het gebouw gezet.
Dit zal de het laatste of een na laatste bericht worden op dit weblog uit het o zo warme gambia.

Het Gambia team

Alweer de laatste week

19:10, 17/10/2008 .. 4 comments .. Link
Gisteren zijn de mannen van Selie vertrokken vanuit Soma. We zullen ze hier wel missen de komende week. Nu wij dit schrijven zitten zij al in het vliegtuig.
Voor ons gaat nu de laatste week alweer in. De plaatselijke bevolking heeft de kolommen volgestort en dinsdag zal de verdiepingsvloer volgestort worden met beton. Wij zullen het dus niet meer meemaken om te kunnen zien hoe de kolommen zijn geworden. De bekisting van de verdiepingsvloer rust namelijk op de kolombekisting. Daarnaast duur het vier weken voordat het beton uitgehard is. Wij kunnen nu alleen nog de balken onderstempelen. En de ondersupporters en bovenwapening vlechten. Daarnaast moeten wij nog de balken schoren. Dan zit voor ons ook hier de klus erop.
Woensdag overdag vertrekken wij naar Banjul. Donderdag hebben wij een vrije dag en vrijdag om zes uur (nederlandse tijd, vier uur Gambiaanse tijd) zitten wij alweer in het vliegtuig terug naar het koude kikkerland.

De groeten uit Gambia

Dinsdag 14 oktober 2008

11:04, 14/10/2008 .. 10 comments .. Link

We hebben vandaag eindelijk onze welverdiende rustdag. Vanochtend zijn een aantal personen toch vroeg opgestaan om naar de bouwplaats te gaan kijken hoe er beton werd gestort op de Gambiaanse manier. Er waren een aantal kleine misverstanden vanaf de Gambiaanse kant. Zij willen heel graag heel hard en heel snel werken, maar hierdoor vergeten zij ietwat logisch na te denken. De trilnaald die wij hebben meegenomen vanuit Nederland bleef iets te lang in het beton zitten, waarschijnlijk doordat zij zo een apparaat nog nooit gebruikt hebben. Deze zat dan ook flink stevig vast in het beton waardoor er 3 personen eraan liiepen te trekken om de trilnaald te redden. Door dit voorval viel er ook een Gambiaan op slippers van de steiger, gelukkig is deze beste man nog steeds in leven. Al met al was het een gezellige bijeenkomst van Gambiaanse en Nederlandse werknemers die met elkaar samenwerkten.

Wij (Maren, Johan & Ian) zijn om ongeveer 11 uur naar het internetcafe gegaan om deze boodschap op het internet te zettten. Het internetcafe ziet eruit als een lege holle ruimte van 20 bij 10 m waarin 5 computers staan. Achterin deze ruimte is er ook nog een werkplaats waar zij computers herstellen.

Wij vinden het wel mooi voor nu en gaan dan ook zometeen lekker bbq'en. Hopelijk komt onze taxi op Nederlandse tijd aanrijden anders staan wij hier nog wel minstens een uurtje of 2.

Heel veel groeten aan iedereen die met smart op onze verhalen zitten te wachten.even een update

21:58, 13/10/2008 .. 0 comments .. Link
Zaterdag 11 oktober
Wederom kolommen in elkaar gezet en tevens hebben we een groot aantal van de spatkransen af kunnen krijgen. De mannen van Bouwbedrijf Selie kwamen in de avond aan en zodoende hebben wij met z'n allen hun begroet en zijn daarna wat gaan drinken op de lodge.
Zondag 12 oktober
Vandaag zijn we in groepjes gaan werken. We hebben de laatste kolommen geplaatst en de laatste spatkransen afgekregen. Daarnaast zijn er ook al twee kolommen van de trap al af.
Een andere groep is al begonnen met de bekisting van de liggers van de dragende constructie voor de vloer van de verdieping.
Maandag 13 oktober (vandaag)
We zijn vandaag verder gegaan met de bekisting van de liggers en het vlechtwerk voor deze liggers is ook al gedaan. Verder zijn al balken afgetimmerd en gemonteerd.
We zijn ook begonnen met de grote opruiming in het magazijn. Resultaat mag er zijn. Het complete magazijn is weer keurig opgeruimd.
Morgen, 14 oktober, zijn we vrij. De plaatselijke bevolking zal dan beton gaan storten. In de middag gaat de groep van Selie naar de markt. Daarna gaan wij met z'n allen ergens naar toe om te gaan BBQ'en.
Woensdag, 15 oktober, gaan we een start maken met de bekisting van de verdiepingsvloer. En 's avonds zullen wij alweer afscheid nemen van de mannen van Selie. Zij gaan donderdag weer terug naar Banjul.

Tot zover uit Gambia.

De gang zit er in.

06:58, 9/10/2008 .. 14 comments .. Link

Na een moeizaamde start van de kolombekisting, zit dan nu eindelijk de vaart erin. De eerste ACHT zijn al af en dat is ruim voor op schema. Dus zo als jullie al kunnen merken lopen we ruim in op ons schema. Alles moet nu goed samen zien te komen. De kolombekisting zal morgen in de namiddag af zijn even als de wapening. Het enigste minpunt zit hem in de spatkransen. Deze zijn te KLEIN en zullen allemaal aangepast moeten worden. Wanneer dit zover is kunnen we de eerste kolomen opzetten. Na zo’n lange werkdag verlangt iedereen naar een lekkere maaltijd. Dat is het ook inderdaad maar erg eentonig. Drieweken op pasta en rijst leven en een soort tomaten/uien saus komt je wel de neus uit. Zo verlangen de SSP’ers erg naar hun vertrouwde maccie. Buiten al deze dingen om hebben we ook de persoonlijke hygiene, zo heeft iedereen OVERAL uitslag van het warme weer, de zonnebrand en zeker niet de vergeten de DEET (altans hadden we hier maar een date;). Door al ons harde werken worden onze kleren ook vuil en een grappig gezicht is het zeker om de hardwerkende mannen dan lekker de was te zien doen. Alleen hebben we sinds gisteren de dames die onze was doen gevonden.

Voor zover laten wij het hierbij. En er zal spoedig bericht volgen.

Het gambiateamEindelijk!!

12:56, 8/10/2008 .. 7 comments .. Link

De eerste kolombekisting word dan toch eindelijk in elkaar gezet. Helaas kunnen we nog steeds niet veel doen omdat onze andere container nog ergens op de weg staat met lekke banden. Electra en de overige werksamenheden die we kunnen doen verlopen redelijk goed en voor Johan (moet er even in van hem) het meten gaat voorspoedig. Eindelijk, de tweede container is dan toch ook verschenen vanmiddag. De bedoeling was dat de container gisterenmiddag zou aankomen, daarna werd het gisterenavond, vervolgens vannacht. En zie daar, de container is er dan toch. Vanmiddag de container leeg geruimd. Het internet is hier zo traag dat het ons helaas niet lukt om foto's op internet te kunnen laten zien. We kijken of er een andere oplossing is, zodat jullie thuis toch ook kunnen zien hoe het hier is.
Op na een volgende dag

Het gambiateamaankomst containers vervolg

22:15, 7/10/2008 .. 6 comments .. Link
Vliegreis is erg rustig verlopen, landen ging wel erg snel maar ach het heeft wel iets:P, aankomst ging makkelijk maar zo als in elk land word zowat de koffer van je afgetrokken. Maar ik heb hem weten te behouden. Aankomst in het eerste hotel beviel prima. Goed eten en goed drinken… ze hadden coca cola op de kosten van de school. Nacht goed doorgebracht zonder airco of ven… maar de volgende dag zouden we naar binneland gaan. Je ziet de armoede al als je aankomt maar dat valt opzich nog wel mee. De villas staan tussen de slobberwijken. Wij volgende dag naar midden van het land. In de meest afgerachte bus. Over een zandweg van meer dan 7 uur. Zou vier uur rijden zijn. Zo bleef de versnellingsbak hangen en werd die later gerepareerd. Zo doende al een uur kwijt. Aangekomen in het hotel was de container er nog niet. Die er al lang had moeten zijn. Zo hebben we in die tussentijd de markt bezocht en een school. Maar iedereen baalde ervan dat de container er niet was. Maar EINDELIJK vandaag is de container aangekomen(dindag) wat zat die vol geladen. Na meer dan 2 uur zweten was die leeg. De eerste kolom staat bijna in elkaar. En de andere container moet vannacht aankomen is de planning. Want de gambiajanen hier hebben alle tijd van de wereld. En komt het vandaag niet dan maar morgen (in ons geval 2 weken telaat.) de dagen zijn erg warm maar we komen er doorheen. Dus nu maar knaller om alles op tijd af te krijgen.

Aankomst containers

13:01, 7/10/2008 .. 3 comments .. Link
Eindelijk, de container gevuld met hout is vanochtend aangekomen. Over ongeveer een uur komt de container gevuld met gereedschap aan. Kunnen we eindelijk wat doen (wordt nog leuk hier in die bloedhitte!!). De mannen van Bouwbedrijf Selie staan ook al bijna op de stoep en de bedoeling is dat wij voor die tijd de containers leeggehaald hebben.

Wachten op de containers

13:44, 6/10/2008 .. 1 comments .. Link
We wachten nog steeds op de containers. Een van de containers is nog niet vrijgegeven door de douane.
We hebben nog de hoop dat de containers vanavond nog aankomen, maar deze hoop wordt met de uren wel steeds minder. We wachten af. Het is hier trouwens bloedheet.
Wordt vervolgd....

Aankomst in Soma

19:15, 5/10/2008 .. 3 comments .. Link
We zijn dan toch aangekomen in Soma. Afgelopen nacht hebben wij doorgebracht in een omgeving die niet te beschrijven is. Het zou niet misstaan in een goeie thriller.
Maar, zoals we al net vertelden zijn we toch veilig aangekomen in Soma. We hebben ook vandaag de bouwplaats gezien, het ziet er netjes uit. We zijn nu in afwachting van de container, die morgen waarschijnlijk aankomt.
De groeten aan iedereen.

Naar het binnenland

12:14, 4/10/2008 .. 1 comments .. Link
Gisterenavond zijn wij om half negen veilig en wel geland op Banjul. Uitgeput hebben wij hier de nacht doorgebracht en gaan vanmiddag naar het binnenland.
Groeten aan iedereen in regenachtig Nederland.

Vertrek

17:36, 26/9/2008 .. 7 comments .. Link
Vrijdag 3 oktober is de groep van het ROC en SSP met enige vertraging vanaf schiphol vertrokken naar Gambia. Zie voor foto's van het vertrek www.projectgambia.nl

Over ons

Home
Ons profiel
Archief
Vrienden
Foto Album

Links

Project Gambia
Stichting Mansakonko
Vireo Internet
Styling Black and White
Bouwend Nederland
Elspec
Bouwbedrijf Selie
Xplore
SSP amsterdam
ROCVA
Interflon
DGL Koeriers
Weerbericht in Soma

CategorieŽn


Recente meldingen

De laatste dag in Gambia
De terugweg naar Banjul
Laatste loodjes
Gambia
Alweer de laatste week

Vrienden

Hosting door HQ ICT Systeembeheer