Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Projectweek ROP 2011


Een blog die elke dag van de projectweek van de eerste klas ROP wordt bijgehouden

Home | Profile | Archives | Friends


Amsterdam

Posted at 21:34, 26/10/2011

Donderdag 20 oktober bezochten we de stad Amsterdam.

’s Ochtends begonnen we met een rondleiding bij de NoordZuidlijn. Onze gids vertelde dat er een heel proces aan het boren vooraf ging. Ze hadden bijvoorbeeld al drie jaar van tevoren camera’s opgehangen om verzakkingen te kunnen voorkomen. We mochten ook afdalen bij een toekomstig station. Dat vond ik wel heel gaaf. De hele lijn gaat ongeveer 3 miljard (!) euro kosten. Dat is evenveel als het hele stationsgebied in Utrecht. En dat alles om een half uur eerder van noord naar zuid te kunnen reizen. Na de middagpauze kregen we een rondleiding over het GWL terrein. De buurt was energiezuinig. Ze hebben geprobeerd in de bouw al zoveel mogelijk rekening te houden met het doel van de huizen. Zo hebben ze bijvoorbeeld aan de zuidkant van de gebouwen grote ramen aangebracht en aan de noordkant kleine ramen om de warmte zoveel mogelijk binnen te houden. Ook hebben ze de daken bedekt met planten om in de zomer de hitte buiten te houden en in de winter het als extra isolatie kan dienen. Daarna was onze projectweek klaar. Ik vond het een erg leuke en leerzame week. De leukste stad vond ik Utrecht, omdat je meteen kon zien wat ze bedoelden met de problemen die ze hadden.

Nijmegen

Posted at 21:34, 26/10/2011

Woensdag 19 oktober bezochten we de stad Nijmegen.

We begonnen ’s ochtends met een rondleiding over een oud industrieterrein wat omgebouwd was tot woonwijk. De fabriek die er vroeger stond was volledig gestript en omgebouwd tot appartementencomplex. Hele dure panden stonden naast relatief goedkope panden. De wijk vond ik heel mooi opgebouwd en over de vormgeving van alle gebouwen was nagedacht hoe dat in relatie kon staan met het oude fabrieksterrein.

Na een uur middagpauze waarin we zeer boeiende gesprekken hebben gevoerd met 5 hippies in een tentenkamp gingen we verder met een architectuurwandeling door Nijmegen. We begonnen bij een prachtig uitzicht. En we liepen verder door de stad heen. Ik vond het een goede rondleiding. Nijmegen vond ik een van de leukste dagen.

Utrecht

Posted at 21:33, 26/10/2011

Dinsdag 18 oktober moesten we al om kwart over 9 bij het informatiecentrum Utrecht staan. Na een half uur in Hoog Catharijne verdwaald te zijn geweest kwamen we net op tijd aan.  Daar kregen we een presentatie over de uitbreiding van het stationsgebied in Utrecht. Er werd ons verteld dat Utrecht erg veel wil veranderen rond het station en dat er wel 3 miljard (!) euro in geïnvesteerd is. De grootste problemen in Utrecht zijn het te kleine treinstation, de slechte verbinding tussen de oude binnenstad en Leidsche Rijn, het aantal fietsen die geparkeerd moeten worden, het verkeer en het onoverzichtelijke Hoog Catherijne. Dat laatste had ik zelf ook al ondervonden. Niet dat het erg vervelend was om in het grootste Nederlandse overdekte winkelcentrum te verdwalen, maar ik moest toegeven dat het niet praktisch was ingericht. Om dit allemaal te veranderen zouden ze ongeveer 20 jaar bezig zijn. Meteen werden ook kleinere problemen aangepakt, zoals de  1,1 kilometer snelweg die Utrecht heeft omdat ze een randweg wilde aanleggen. Die snelweg wordt weer terug omgebouwd tot kanaal. Ik vond het een boeiende presentatie. Meteen daarna kregen we een rondleiding door het stationsgebied. Je zag de problemen die ze bij de presentatie beschreven duidelijk terug. Ook keken we naar een bouwput waarover we veel uitleg kregen waarvoor alles was bestemd. Over alles was nagedacht. Er waren bijvoorbeeld ijzeren stempels aangebracht aan de zijkanten, zodat de zijkanten van de bouwput met daarop gebouwen niet verzakte. Ik vond het echt een goede presentatie en rondleiding. Om 13.00 uur gingen we naar Leidsche Rijn daar kregen we een presentatie over de infrastructuur en duurzaamheid van het gebied. Het hele gebied was gepland. Later gingen we met een bus door het gebied heen en sommige delen ook nog te voet. Ik vond het leuk om te zien dat alles heel strak gepland was, maar tegelijkertijd gaf het ook een zeer onpersoonlijke uitstraling. We hebben ook door een autovrije wijk gelopen. Ik vond het er uitzien als een spookstad. Omdat het heel koud was liep niemand op straat en ook nergens stonden auto’s dus het gaf een zeer verlaten indruk. Na de rondleiding gingen we weer met de trein naar huis. Utrecht vond ik een erg leerzame dag.


Breda

Posted at 21:29, 26/10/2011

Maandag 17 oktober was het eindelijk zo ver, de projectweek.

We zouden voor een week de collegebanken verruilen om in het werkveld te gaan kijken. ’s Ochtends begonnen we met een snelcursus fotografie, zodat we de rest van de week goed op beeld zouden kunnen vastleggen. Er werd ons op het hart gedrukt dat we ons moesten gedragen als volwaardige HBO-studenten de rest van de week en vooral als een ‘pro’ te werk gaan. Na twee uur pauze waarin we de architectuur van het Albert Hein gebouw van buiten en binnen hebben bekeken gingen we op weg naar het gemeentehuis. Daar aangekomen bleek onze wethouder helaas iets minder ‘pro’ dan ons en was helaas een uur later dan verwacht. Gelukkig hebben we ons in de tussentijd goed weten te vermaken met de gratis koffieautomaat op het gemeentehuis. Na een gelikte presentatie van de wethouder over de stad Breda gingen we de stad in voor een rondleiding. De wethouder liet ons de bijzondere plekken in Breda zien. Zoals bijvoorbeeld het overdekte winkelcentrum midden in de binnenstad. Dat was een behoorlijk riskante onderneming, omdat het ook helemaal niet rendabel zou zijn. Ook hebben we naar het nieuwbouwgedeelte van de stad gekeken. De gebouwen vond ik mooi door de strakke architectuur. De dag eindigde we om kwart over 4.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer