Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Prutskes babbel Home | Profile | Archives | Friends

Mobiel20/5/2007
 

Een vriendin van mij kwam laatst op bezoek. Toen ze even naar het toilet moest vond ik dat vreemd lang duren. Toen ze terug kwam verontschuldigde ze zich. ‘Je hebt van die leuke blaadjes liggen op de wc’, was haar excuus. Wij hebben inderdaad op de wc een mand met magazines liggen. Glossy bladen die ik uit heb verdwijnen in die mand maar ook de Voetbal International en de Autoweek komen er terecht. De krant eigenlijk niet. Ik heb geen zin om op de wc naar de krant te moeten zoeken, die hoort gewoon op de keukentafel. En eigenlijk is de krant ook onhandig op de wc. Wat blijkbaar niet onhandig is op het toilet, is een mobiel. In de krant stond vandaag dat één op de drie landgenoten wel eens op het toilet zit te bellen. Het idee alleen al vind ik vrij bizar. Ik vraag me af wat deze mensen bezielt. Wat kan er zo dringend zijn dat je persé die telefoon tegen je oor geplakt moet houden als je eens een rustig moment voor je zelf hebt. Daarnaast vind ik het voor de andere kant van de lijn ook een raar idee. Ik stel me eigenlijk nooit de vraag waar of in welke situatie de andere kant van de lijn zich bevindt. Maar het idee dat mijn gesprekspartner wel eens op de wc zou kunnen zitten is eigenlijk nooit bij me op gekomen. Nu maar hopen dat ik in de toekomst bij ieder vreemd achtergrondgeluid niet direct het idee heb dat diegene zich wel eens op het toilet zou kunnen bevinden. Ik zou acuut ophangen, daar zit ik toch niet op te wachten. Daar komt ook nog bij dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat acht procent de gsm wel eens in de wc heeft laten vallen. Denk je gezellig te zitten babbelen met je vriendin, hoor je ineens blubberdeblub. En hoe vertel je dit de meneer van de telefoonwinkel? Zeg je gewoon dat ‘ie in de plee is gevallen of wordt het toch het afwasteiltje?

Maar het kan nog veel erger. Uit het onderzoek van KPN blijkt dat een op de tien Nederlanders de telefoon ‘gewoon’ opneemt tijdens een vrijpartij. Het woord ‘gewoon’ stond inderdaad tussen aanhalingstekens en daar krijg ik al helemaal visioenen bij. Hebben we het hier over de positie van beide partners of is het normaal dat iemand naar de telefoon reikt zodra deze begint te bellen of te trillen of wat dan ook voor een geluid maakt? En doe je dat op ieder moment in het liefdesspel en ga je daarna vrolijk verder? “Nee natuurlijk meneer, die onderdelen zijn vorige week al besteld”. “Ja, lekker schat”. “Nee meneer, ik had het tegen mijn vrouw.” Eh, hebben we het hier over multi tasking? Ik vind het al ontzettend onbeleefd als ik in een gesprek zit met iemand, zeker als het een geplande afspraak is, en die persoon neemt de telefoon op tijdens het gesprek. Ik ben wel eens weggelopen. Als je het fatsoen niet hebt om je aandacht bij mij te houden ben ik blijkbaar als gesprekspartner op dat moment niet belangrijk. Maak maar een afspraak als je wel tijd hebt. Laat staan dat mijn partner onder het bedrijven van de liefde zijn telefoon opneemt. Die telefoon gaat het raam uit en hij er achteraan.

 

Tuurlijk, de tijd verandert en mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken. Maar het feit dat vooral de jongere generatie het mobiel bijna aan het oor kan vastplakken, maakt het er allemaal niet gezelliger op. Mensen lijken zo individualistisch en egoïstisch met zo’n geval aan het oor. Ze staren niets ziend voor zich uit, maken geen oogcontact als je langsloopt. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je ongewild getuige bent van gesprekken die je helemaal niet wilt horen.

Ik hoorde laatst van een stel dat prima met elkaar overweg kon zolang ze elkaar aan de telefoon hadden. Zodra ze tegenover elkaar zaten en een gesprek moesten voeren ging het fout. Ze zijn inmiddels ook uit elkaar. Communiceren is niet altijd eenvoudig maar je kunt ook gewoon niet de moeite nemen. Paul van Vliet gaat samen met Anne Wil Blankers het toneel op. Zij spelen daar een stuk van twee mensen die elkaar al een heel leven kennen en wiens relatie loopt via brieven. In aanloop naar de voorstelling onderhouden Van Vliet en Blankers ook een briefwisseling die in de krant wordt gepubliceerd. Paul van Vliet heeft de pest aan mobieltjes, SMS, MSN en wat dies meer zij. Hij vindt een brief zoveel waardevoller. Je moet goed nadenken over wat je op papier zet en je kunt er zoveel meer in kwijt. Ik ben het roerend met hem eens.

Vandaag schrijf ik mijn lief een brief.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer