Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
psittaciformes

Tweede broed cana's

Posted in Cana

Inmiddels is het eerste broedsel van de cana's helemaal afgesloten. Uiteindelijk bleek het tweede jong een man te zien. Beide jongen zitten nog bij de ouders. Het popje zit nog regelmatig in het nestblok, maar het mannetje nooit.

Het tweede broedsel heeft een jong opgeleverd. Ik heb dit afgelopen donderdag (30 augustus) geringd. Ringnummer is PSNL 40 06 95109 27.

20:17 - 2/9/2007 - comments {0} - post comment


Jong van Lili en Roodbaard ook naar buiten

Posted in Amazone

Het jong van Lili en Roodbaard gaat sinds een week of twee ook regelmatig naar buiten. Ik moet echter goed opletten, dat het 's avonds weer naar binnen gaat. Gisteravond was het al zo donker dat ik buiten niet meer kon zien of er nog een vogel buiten zat. Gelukkig keek ik binnen nog even, zodat ik zag dat alleen de twee volwassen vogels binnen waren. Ik heb het jong gepakt en via het luik naar binnen gedaan.

Vanavond was het weer hetzelfde geval. Ik heb het jong weer via het luik naar binnen gedaan, waarbij het mij overigens nog in de vinger beet.

Ik heb nu voor het luik een tak gemaakt, zodat het misschien wat eenvoudiger wordt om naar binnen te komen. morgen dus maar weer zien.

20:13 - 2/9/2007 - comments {3} - post comment


Jong van Lili en Roodbaard uitgevlogen.

Posted in Amazone

Toen ik vanavond in de volière kwam, bleek ook het jong van Lili en Roodbaard te zijn uitgevlogen. Het zat op het voerbakje. Ik kon het rustig aaien door het gaas heen. Toen ik het voer in het bakje wilde doen vloog het onhandig op de grond.

Ik zal morgen de sluis naar buiten niet openzetten, omdat ik niet helemaal zeker ben van het weer.

Zaterdag kan ik de boel in de gaten houden, zodat ze dan naar buiten kunnen gaan.

21:39 - 8/8/2007 - comments {5} - post comment


Tweede jong amazones uitgevlogen.

Posted in Amazone

In het weekend van 20 tot 24 juli zijn we met z'n drieën op vakantie geweest naar camping Callasande in Groote Keeten. Gooitzen heeft de vogels verzorgd. In die tijd is ook het tweede jong van Naana en Roodwang uitgevlogen. Toen we terug kwamen van vakantie zaten beide jongen dicht tegen elkaar aangedrukt op een stok in het binnenhok.

Gooitzen had de vogels niet buiten gelaten en dat was maar goed ook. Want de eerste dagen hierna moest ik de jongen 's avonds telkens vangen als het duister was geworden en in de sluis naar de binnenkooi zetten.

Vanaf 7 augustus gaat dit goed en hoef ik de jongen niet meer te vangen.

20:31 - 24/7/2007 - comments {3} - post comment


Oudste amazone jong uitgevlogen

Posted in Amazone

Vanavond was het oudste jong van Naana en Roodwang uitgevlogen. Het jong met nummer 23. Het zat op de grond en maakte een enorm kabaal toen ik de kooi binnen kwam.

Hij vloog af en toe tegen het gaas en was al in staat zich op een zitstok te hijsen. Het was opvallend dat hij goed op zijn poten leek te zitten. Zou ik mij hebben vergist en heeft het andere jong een gebrek met zijn poot? Of zou het in de laatste weken nog goed zijn gekomen?

Ik moet het in de gaten houden.

 

Toen ik een uur later weer in de kooi kwam, was het jong nergens te bekennen. Het was weer teruggekropen in het nestblok.

20:24 - 17/7/2007 - comments {3} - post comment


Eerste jong uitgevlogen

Posted in Amazone

Toen ik vanavond de binnenkooien inliep, hoorde ik een kwaad blazen uit de hoek van de kooi komen. Er was een jong van Naana en Roodwang uitgevlogen!Het ging om het tweede jong (met ringnummer 24).

Ik heb de vogels gevoerd en ben anderhalf uur later opnieuw gaan kijken. Het jong zat nog steeds in de hoek. Ik heb het daarom gepakt en via de achterdeur weer in het nestblok gezet. Ik denk dat het nog iets te jong is om zich al goed buiten het blok te redden. (Het wordt aanstaande vrijdag pas 7 weken).

Met het jong van Lili en Roodbaard is alles ok.

21:05 - 11/7/2007 - comments {0} - post comment


Alles gaat zijn gangetje

Posted in Amazone

Eigenlijk is er al een hele tijd geen nieuws te melden. De twee jongen van Naana en Roodwang groeien goed door en zijn nagenoeg helemaal bevederd. Het oudste is vandaag zeven weken oud geworden.

Ook met het jong van Lili en Roodbaard gaat het prima. Hij heeft zijn hoofd voortdurend omhoog en er is niets van een slappe nek of iets dergelijks te herkennen. Als Lili uit het blok is neem ik het jong altijd even in mijn handen en krab ik over de veertje die uit de schachten komen. Ik denk dat het daar wel jeuk zal hebben.

16:36 - 9/7/2007 - comments {0} - post comment


De jonge amazones

Posted in Amazone

Het oudste jong van de amazones Naana en Roodwang is vandaag 6 weken oud. Helaas is er toch iets mis gegaan met een pootje. De rechterpoot staat niet helemaal goed onder het lichaam, maar buigt iets naar buiten, waardoor de voet scheef naar binnen komt te staan. Ik ben bang dat het jong te weinig steun heeft gehad in de eerste dagen. Volgend jaar haal ik in ieder geval het platliggende blok weg, zodat ze alleen in het rechtopstaande diepe blok kan broeden. Hierin ligt voldoende ondergrond, wat niet weggeschoven kan worden.

Met het tweede jong gaat het prima. Beide vogels zijn al bijna helemaal bevederd en hebben het formaat van een kleine volwassene.

Ook met het jong van Lili en Roodwang gaat het goed. Het is alleen gebleven. Gisteren lag er een ei buiten het blok. Ik heb dit ei open gemaakt en ook dit ei was bevrucht (evenals het derde ei dat nog bij Naana lag).

Ik had een beetje zorgen over de nek van het jong van Lili, omdat zij nogal strak zit te broeden. Gisteravond echter, toen Lili buiten zat heb ik het jong gepakt en gekriebeld (op zijn uitkomende veerschachten), wat het heel lekker leek te vinden en toen had het ook de kop goed omhoog. Bovendien wordt het nu steeds moeilijker voor Lili om over het jong heen te zitten. Het wordt gewoon te groot.

19:50 - 2/7/2007 - comments {1} - post comment


Tweede cana geringd

Posted in Cana

Vandaag heb ik de jongste cana geringd. Dit jong is behoorlijk traag in zijn ontwikkeling, zodat ik het pas na 4 weken kon ringen, ook al ging het nu wel moeilijk. Het ringnummer is: PSNL 40 06 95109 25.

Het oudste jong is een stuk groter, maar zij (het is een pop) wordt hevig geplukt door de moeder. Al met al niet een broedkoppel om trots op te zijn.

Vorig jaar hadden ze twee uitgevlogen popjes, die allebei op een leeftijd van zo'n drie maanden plotseling dood waren.

Er zijn nog nooit mannen groot geworden bij dit koppel.

Als deze broedperiode voorbij is moet ik even goed nadenken wat ik ermee moet.

19:45 - 2/7/2007 - comments {0} - post comment


Weer een jong geringd

Posted in Amazone

Vandaag rond 19.00 uur heb ik het jong van Lili en Roodbaard geringd. Ik hoorde dat de vogels veel lawaai maakten en nam aan dat alle vier de ouders buiten zouden zitten. Dat klopte, zodat ik het jong rustig kon ringen, zonder Lili uit het blok te hoeven jagen. Het nummer is 07 (jaartal) en de code 10.0 7 25. Dit jong is aan de linkerpoot geringd. Een half uurtje later heb ik even gekeken en ik zag dat Lili alweer op het jong zat. Zijn pootje stak een beetje onder Lili's veren uit, waardoor ik kon zien dat de ring er nog om zat.

 

Naana zit tegenwoordig heel vaak buiten. Ze hoeft de jongen niet meer echt warm te houden, want die hebben inmiddels een dichte donslaag en al aardig wat dekveren (zie foto). De foto heb ik gemaakt toen ik het nestblok schoonmaakte. De jongen had ik in een kom gezet, zodat ik rustig al het oude zaagsel kon verwijderen en kon vervangen door verse. Daarna heb ik de jongen weer in het blok gezet.

20:22 - 24/6/2007 - comments {0} - post comment


Rustige dagen

Posted in Amazone

De afgelopen dagen zijn rustig verlopen. Jetske heeft gisteren de vogels gevoerd, omdat ik vroeg op mijn werk moest zijn.

De twee jongen van Naana en Roodwang groeien hard. Ze krijgen zelfs al een rood voorhoofd.

Bij Lili en Roodbaard is nog steeds een jong uitgekomen. Ik denk dat het daar ook bij blijft. Dit weekend zal ik de eerste ringpoging wagen.

10:28 - 23/6/2007 - comments {3} - post comment


Lili en Roodbaard en jong

Posted in Amazone

Vandaag heb ik voor het eerst het jong van Lili en Roodbaard gezien. Het zat wat schuin onder Lili en het wrong zich onder haar vandaan. Ik kon niet zien of dit het enige jong was of dat er een tweede was. Er was in ieder geval nog wel een compleet ei over, dat nog steeds wordt bebroed. Wie weet?

De jongen van Naana en Roodwang groeien als kool. Hun kopje zijn al bijna net zo groot als die van een volwassen amazone. Ik moet het komende weekend het zaagsel in het blok vervangen, want het begint daarin aardig te vervuilen.

20:12 - 18/6/2007 - comments {0} - post comment


Foto cana's

Posted in Cana

Hier een foto van de canapop met haar twee jongen.

 

20:43 - 14/6/2007 - comments {0} - post comment


Jong bij Lili en Roodbaard

Posted in Amazone

Het is gebeurd. Ook bij Lili en Roodbaard is een jong geboren.

Vanochtend hoorde ik een heel zacht piepen uit het blok komen, toen ik kwam voeren. Ik keer er even in en zag een ei liggen, waarin een kuikentje bezig om het rondom open te pikken.

's Avonds opnieuw gekeken. Ik zag het jong niet, maar ik zag wel de lege doppen liggen van het ei.

Lili schermde het jong helemaal af.

 

Bij Naana en Roodwang gaat het prima. De jongen groeien als kool. Zie de foto's.

20:25 - 13/6/2007 - comments {0} - post comment


Eerste jong cana's geringd

Posted in Cana

Vanavond heb ik het eerste jong van de cana's geringd. Dit ging vrij lastig, maar het is toch gelukt met de 3-1-methode. Doordat het lastig ging zal de ring ook wel blijven zitten.

De moeder verliet het nest, nadat ik het jong had teruggezet en nog wat zaagsel in het blok deed. Ik moet nog even controleren of ze weer terug is gegaan.

Het ringnummer is 04 92.446 001 4.0.

20:17 - 11/6/2007 - comments {0} - post comment


Lili heeft 3 eieren

Posted in Amazone

Ik was vanavond wat later dan anders in de volière. Lili werd net buiten gevoerd door Roodbaard, zodat ik mijn kans schoon zag om de eieren even goed te bekijken.

Ik heb de eieren stuk voor stuk uit het blok gepakt en tegen het licht gehouden. Ik werd er niet echt wijs uit. Er was een duidelijke luchtkamer te zien, maar ik had niet echt het gevoel dat het overige deel zo donker was, dat ze bevrucht waren.

Nu moet ik zeggen dat ik ook bij het schouwen van de eieren van Naana dacht dat ze niet bevrucht waren. En dat terwijl ze uiteindelijk alle drie bevrucht bleken.

 

19:14 - 9/6/2007 - comments {0} - post comment


Tweede jong cana's dood

Posted in Cana

Vanavond keek ik weer bij de cana's en het eerste wat ik zag was een half open eitje, met daarin een door kuikentje. (Dit was waarschijnlijk het ei dat al de hele tijd was aangepikt en dat nu om de een of andere reden door de moeder was geopend (per ongeluk).

Toen ik beter keek zag ik dat het tweede jong dood was en al half begraven was in de beukensnippers. Ik heb zowel het geopende ei als het dode jong weggehaald.

19:11 - 9/6/2007 - comments {0} - post comment


Derde jong bij de cana's

Posted in Cana

Vanavond zag ik dat het derde jong was geboren bij de cana's.

Het oudste jong begint zijn ogen al te openen, terwijl hij pas 7 à 8 dagen oud is. Ik moet morgen maar even proberen of ik het kan ringen.

20:29 - 8/6/2007 - comments {0} - post comment


Toch twijfels over de poten

Posted in Amazone
Vanochtend en vanavond weer gecontroleerd bij de amazones. Ik blijf mijn twijfels houden over met name de rechterpoot van het oudste jong. Hij lag weer scheef tegen de wand met de rechterpoot gestrekt. Aan de andere kant werd hij duidelijk net gevoerd, dus misschien was dit gewoon een gemakkelijke houding daarvoor.

20:27 - 8/6/2007 - comments {0} - post comment


Nog steeds twee jongen

Posted in Cana

De cana's hebben nog steeds twee jongen, maar de vier overgebleven eieren worden nog goed bebroed. Ik verwacht dat er nog een of twee uit zullen komen.

 

Het vrouwtje is zeer fel, maar ik doe toch steeds een half handje zaagsel in het blok, zodat de jongen wat zachter komen te liggen. Nu zitten er alleen maar beukensnippers in.

20:57 - 7/6/2007 - comments {0} - post comment


Last Page Next Page
Description
Blog over het kweken van mijn vogels.
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Tweede broed cana's
- Jong van Lili en Roodbaard ook naar buiten
- Jong van Lili en Roodbaard uitgevlogen.
- Tweede jong amazones uitgevlogen.
- Oudste amazone jong uitgevlogen
Hosting door HQ ICT Systeembeheer