Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Een psychisch gezonde blog

De straatkrantverkoper

Posted in Unspecified

Zien jullie ook vaak de straatkrantverkoper? Bij de Appie, op het station en in de stad. Je kunt ze niet missen. En wat heb ik een bewondering voor hen. Vooral voor de verkoper op Utrecht CS. Daar staat 'ie, elke dag van 9 tot 5 uur. Op z'n afgetrapte schoentjes, dikke trui en z'n bodywarmer. Hij raakt me iedere keer weer. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind 'm aandoenlijk. Misschien omdat hij zo bescheiden is...? Hij schreeuwt niet, hij staat daar gewoon. Met z'n krantje.

Ik vind het altijd lastig wat ik moet doen met straatkrantverkopers. Moet ik geld geven? En tsja, wat doen ze dan met dat geld? Ik weet het niet... Daarom heb ik iets nieuws bedacht: ik vraag gewoon wat ze nodig hebben. Zo moeilijk is het niet.

Gisteren was mijn favoriete straatkrantverkoper aan de beurt. Ik sprak hem aan en hij lachte z'n tandenloze mond bloot. Ik vroeg hem waarom hij kranten moet verkopen. Het antwoord is duidelijk: om te kunnen eten en slapen. Op de vraag wat ik voor hem kan doen, kan kopen, moet hij lang denken. Uiteindelijk draait hij z'n gezicht naar me toe en schittert: "Een patatje. Met mayonaise." Ik ren bijna naar de patatkraam en koop daar snel de grootste friet met mayo en curry en een flesje water. Hij straalt als ik aan kom lopen met misschien wel zijn eerste maaltijd van vandaag. Ik hoop van harte dat hij er enorm geniet.

Ik loop glimlachend weg bij mijn favoriete straatkrantverkoper. Hij maakt mij blij met z'n glimlach. Hopelijk heb ik hem ook blij gemaakt. Simpel is het he, om een glimlach op iemand z'n gezicht te toveren? Zullen we dat wat vaker voor elkaar doen? Dat zou zo mooi zijn...

Wil je ook meer genieten van de kleine dingen om je heen? Kijk eens op www.psychischegezondheid.nl/mentaalvitaal

 

08:29 - 31/8/2011 - comments {0} - post comment


Description
Een goed begin begint bij jezelf: dat is mijn motto. Hoe blijf je psychisch gezond? Hoe maak je anderen en jezelf gelukkig? Daarover schrijf ik op deze blog. Met ervaringen waar ik je hopelijk mee raak, maar ook met hele concrete tips. Veel plezier!
Home
User Profile
Archives
Friends
Fonds Psychische Gezondheid
Mentaal Vitaal
Recent Entries
- De straatkrantverkoper
Hosting door HQ ICT Systeembeheer