Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

in de stijd met ptss

• 19/6/2011 - Het begin,

Het begin om mijn leven op orde te krijgen is gemaakt. Een paar weken geleden is een complexe ptss vast geteld. Dit houdt in een complexe post traumatische stress stoornis. Dit komt omdat ik in mijn jeugd ben misbruikt. Eerst heb ik dit jaren lang verdrongen maar nu sinds dat ik zelf een kindje heb krijg ik steeds meer last van flashback's en nachtmerries.

En dan.... dan heb je een stempel maar hoe dan verder? wat voor behandelingen zijn er? En wat er bij mij nog bijkomt is dat ik vroeger ook een eetstoornis heb gehad en daar nu ook weer de neiging toe krij. Gelukkig gebruik ik geen laxeer middelen meer of steek ik mn vinger niet meer in mn keel maar ik heb wel de emotionele vreetbuien. Maar goed de behandeling die ik krijg heet imaginaire exposure. Even kort uitgelegd is dit een therapie waarin je jezelf in de traumatische gebeurtenis terug plaatst. Je moet vertellen wat je ziet alsof het hier en nu plaats vindt. Erg heftig dus.

Bijna twee weken geleden moest ik dan voor het eerst beginnen met de exposure therapie. onderweg naar mijn werk in de auto kreeg ik het erg benauwd alsof m'n adem me ontnomen werd en twijfelde echt of ik wel of niet zou gaan. Halve dag gewerkt en het was tijd om te gaan.In de wachtkamer probeerde ik er maar niet aan te denken wat ik moest gaan doen. maar het moment was daar en het moest nu gebeuren.... ik kon het niet, ik werd overspoeld met angst en de therapeute zag dit en speelde er op in. ik kon beginnen met mn bevalling (wat ook een trauma op zich was!!). Dit was voor mij wel erg fijn, dit was minder schokkend en kon ik me beter herinneren. Een half uur lang moest ik m'n stem opnemen en vertellen over de bevalling, tussendoor werd gevraagd hoeveel mijn angst is van 0 tot 100 en de bedoeling is hoe vaker je het verteld en hoort des te minder wordt je angst. De angst gaan waarschijnlijk nooit helemaal weg maar je kan er wel mee om gaan.

Nu heb ik ''huiswerk'' en dat is in twee weken 5 keer het gesprek thuis afluisteren en opschrijven wat mijn angst voor tijdens en na het afluisteren is. Nu ik dit heb gedaan zie ik dat mijn angst afgenomen is. woensdag as heb ik weer een afspraak. Dan moet het wel over misbruik gaan. ik zie er weer erg tegen op maar ik moet! Anders kom ik er nooit vanaf!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Kort geleden is een complexe post traumatische stress stoornis vast gesteld (ptss) Hierin probeer ik alles van me af te schrijven

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Het begin,

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer