Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

2040

Home - Profile - Archives - Friends

Dag 1: Zondag 27/05/'40 - Posted at 21:55 on 20/6/2012 by Puck

Jaren geleden was zondag voor ons familiedag. Tegenwoordig werkt dat helaas niet meer zo. Mijn man werkt vanaf een uur of 4 's middags tot laat in de avond in het theater, en onze oudste dochter, Joanna (19), was voor een paar dagen op bezoek bij haar schoonfamilie in het Noorden van het land. Daarom zaten we deze avond met z’n drieën aan tafel. Ik kookte vanavond voor mijzelf en de tweeling: Jayden en Alisha (17). Hoewel ik het behoorlijk druk heb op het werk nu het einde van het schooljaar dichterbij komt had ik wel de tijd genomen om een goede Sunday Roast voor te bereiden. Dit vind ik één van de vele briljante Engelse gewoontes.

In Europa wordt er op dit moment verschrikkelijk veel geld uitgegeven aan milieuvriendelijke manieren van transport. In combinatie met de dalende waarde van de euro zorgt dit ervoor dat de economie zeer slecht draait. Helaas wordt ook de Engelse pond hierdoor beïnvloed. Wij hebben het wat dat betreft nog best goed, er zijn veel gezinnen die helemaal niets kunnen uitgeven zonder daarbij na te denken.

Dag 2: Maandag 28/05/'40 - Posted at 19:02 on 20/6/2012 by Puck

Deze dag was het begin van een periode waar ik al een hele tijd naar uit keek. Ik had mijn vakantiedagen zorgvuldig verdeeld en gespaard zodat ik deze week maandag t/m donderdag vrij kon hebben.

Toen ik wakker werd van de wekker om 10 uur, waren Alisha en Jayden al naar school en lag Joanna nog in haar bed. Zij was vannacht laat thuis gekomen en ik had haar nog niet gesproken. Na een ontbijtje met z’n tweeën vertrokken Geert en ik naar de Royal Albert Hall in London. Dit is niet extreem ver van waar wij wonen, maar toch aan de verre kant om te lopen of te fietsen. Auto’s zijn tegenwoordig verboden in grote steden, om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen zo beperkt mogelijk te houden. Daarom wordt het bekende underground systeem nog veel meer gebruikt dan een paar decennia terug.

Een maal aangekomen waar we moesten zijn, sloegen de zenuwen toe. Na meer dan een jaar lang twee dagen per week gerepeteerd te hebben, speelden we die avond in een moderne uitvoering van de musical 42nd Street uit 1933, meer dan een eeuw geleden dus! Geert op het toneel, en ik in het orkest. Net zoals het vroeger was op school. Na deze drukke dag vol last minute repetities en sound checks was het uiteindelijk een zeer geslaagde voorstelling en konden we met een tevreden gevoel naar bed.

Dag 3: Dinsdag 29/05/'40 - Posted at 18:03 on 20/6/2012 by Puck

Dinsdag 29 mei. Eén dag voor mijn 45e verjaardag. De tijd vliegt! Het zal wel zo lijken omdat ik zo geniet van mijn leven. Morgen vieren Lars en ik onze verjaardag samen. Dit deden we in onze schooltijd ook al meerdere jaren na elkaar, maar het ging wat lastiger nadat we allebei niet meer in Nederland woonden. Toch vonden we het dit jaar wel weer tijd worden om een groot feest te geven zodat we konden bijpraten met de vrienden die we al veel te lang niet meer gezien hadden. We besloten het feest te geven in Nederland, waar Lars een huis heeft, omdat dit de plek is waar de mensen die uitgenodigd waren, elkaar ooit ontmoet hebben.

Helaas ging dit niet heel gemakkelijk. Het eerste probleem was dat er meerdere mensen zijn die zich in Amsterdam niet geheel veilig voelen. Dit komt omdat de zeespiegel in de afgelopen 15 jaar heel snel gestegen is en hoewel er veel gedaan wordt aan dijkverhoging, verbreding en verzwaring, schuift de kustlijn langzaam op naar het oosten.

Het tweede probleem is wat persoonlijker voor ons, al hebben ook meerdere mensen daar last van. Omdat er nog maar weinig fossiele brandstoffen te vinden zijn, deze moeizaam te winnen zijn en het gebruik ervan enorm vervuilend is, kosten vliegtuig tickets ongelooflijk veel geld. Als wij met het hele gezin naar Nederland zouden willen vliegen, zou dat veel te veel geld kosten…

Dag 4: Woensdag 30/05/'40 - Posted at 17:04 on 20/6/2012 by Puck

En toen was het zover. Ik was 45. Ik werd wakker door 4 stemmen die Lang Zal Ze Leven zongen en ik kreeg een ontbijtje op bed. We konden rustig aan doen. ’s Middags namen we de trein vanuit Londen. Na een paar keer overstappen en daartussenin veel praten, lachen en het lezen van boeken, kwamen we aan op Amsterdam Centraal. Het was al minstens 6 jaar geleden dat ik daar geweest was. Hier hadden we afgesproken met Lars. Even verderop zagen hem staan met één van zijn kinderen. Met gehuurde fietsen konden we makkelijk bij Lars zijn huis komen.

Het bleek een gewéldig feest te zijn. Het was zeer gezellig. Ook waren er komische momenten: gezien het een verkleed feest was, kwam Marloes in een bananenpak. Het was fijn om bij te praten met iedereen die we zo lang niet gezien hadden. Wel hadden we er moeite mee om de hele avond rap Nederlands te spreken, maar gelukkig waren wij niet de enige die daar last van hadden, en ook vond niemand het erg dat er soms zinnen met woorden uit verschillende talen ontstonden. ’s Avonds bleven we slapen bij Lars thuis, het was er een groot genoeg huis voor.

Dag 5: Donderdag 31/05/'40 - Posted at 16:04 on 20/6/2012 by Puck

Op donderdag ging de wekker weer vroeg. Hoe vroeger je de trein neemt, hoe goedkoper je de tickets kunt krijgen. Het was warm geweest in Nederland, maar niet mooi, de regen bleef maar vallen. Thuis was het normaal niet veel anders, maar vandaag was een mooie dag. Joanna bleef achter in Holland. Ze had een kamer gevonden in Amsterdam, zou daar de zomer doorbrengen en dan de eerste paar maanden van haar studie volgen. We missen haar vreselijk, maar gunnen haar de ervaring, waarvan ik zelf weet dat die heel erg goed is. Vandaag hadden we allemaal nog even om uit te rusten, en om ons voor te bereiden op de volgende dag, wanneer we gewoon weer moesten werken of naar school moesten.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer