Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De geschiedenis van de laptop

Posted on 24/9/2012 at 15:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

De laptop is een apparaat dat niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken is. Of het nou voor privé gebruik of voor zakelijk gebruik is, bijna iedereen werkt regelmatig met de kleine versie van de computer. Het apparaat is zo gewoon geworden voor ons, net zoals een koffiezetapparaat. Maar er waren natuurlijk ook tijden dat er nog geen laptop bestond. Kunt u dit zich nog herinneren? In dit blog artikel kijken we naar de geschiedenis van de laptop.

De draagbare schootcomputer
De laptop wordt ook wel notebook of schootcomputer genoemd, omdat hij gemakkelijk te dragen is en op je schoot gebruikt kan worden. Erg handig wanneer u op de bank zit en u via de laptop de administratie kan doen, artikelen kan kopen op het internet of even wilt 'Google-en'. Maar wanneer is de laptop eigenlijk ontstaan?

Een laptop van 10 kilo
De allereerste draagbare laptops kwamen in 1980 op de markt. De eerste stap naar een kleiner en draagbaar formaat computer was toen gezet. Echter was het apparaat nog niet erg gebruiksvriendelijk, want deze laptops wogen maar liefst 10 kilo! Een voorbeeld hiervan is de laptop genaamd 'Osborne 1'. Het beeldscherm van deze laptop was erg klein. Een zwaar apparaat met een beeldscherm van een paar cm. groot klinkt niet erg ideaal.

Een exclusieve notebook
Een jaar later, in 1982 verscheen de laptop genaamd 'GRiD Compass'. Het beeldscherm van deze laptops waren erg klein. Dit scherm is nu vergelijkbaar met het scherm van een Nintendo DS spelcomputer. Deze notebook had echter een groot nadeel, namelijk het prijskaartje. Hierdoor was het apparaat een exclusief model dat alleen voor de rijke zakenwereld werd gebruikt.

Touch-pad en LCD-scherm
Nadat de eerste types op de markt waren gebracht, zijn er vele andere modellen gecreëerd. Een van de meest opmerkelijke laptops in de jaren 80 was de 'Gavilan SC'. Deze had een LCD-scherm, een touch-pad-achtige besturing en kon zelfs op printers worden aangesloten. In de jaren 90 werd de technologie snel verder ontwikkeld en verschenen er steeds modernere versies van laptops op de markt.

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten laptops op de markt. Groot klein, zwart, roze, blauw, voor zakelijk of privé gebruik, Apple of Sony.. er is keuze genoeg voor iedereen. Dankzij de moderne technologie is het repareren van laptops ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Doordat bijna alle laptop onderdelen los verkrijgbaar zijn, kunnen laptops ook nog eens langer mee gaan.

Verbeter uw internet verbinding met wifi antennes

Posted on 12/9/2012 at 15:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wanneer thuis u een wifi verbinding heeft, wil dat nog niet garanderen dat het internet in iedere kamer goed werkt. Want als uw werkkamer te ver bij de wifi router vandaan zit, kan uw verbinding erg langzaam zijn. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten! U kunt overwegen om een internetkabel door het huis te leggen, maar dat werkt niet met draadloze apparaten als een tablet en een smartphone. Een wifi antenne biedt hiervoor een ideale oplossing. Hiermee wordt het bereik van de router vergroot en kunt u op iedere plaats in uw woning optimaal internetten.

Het verbeteren van de internetverbinding werkt over het algemeen goed met wifi antennes. Maar het plaatsen van deze antennes is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Er zijn diverse oorzaken te benoemen waardoor een wifi antenne op de ene plaats niet werkt en op de andere plaats wel. In dit blog artikel kijken we naar de mogelijke obstakels die in uw huis een blokkade voor het wifi signaal kunnen zijn.

Tip 1. Binnen of buiten?
Nog vóór de aanschaf van een wifi antenne, moet u zich eerst bedenken of u de antenne binnen of buiten wilt plaatsen. Als het voor eigen gebruik in uw woning is, dan heeft u ongetwijfeld genoeg aan een binnen antenne. Deze antennes zijn over het algemeen ook goedkoper dan buiten antennes.

Tip 2. Test het in huis
Wanneer u uw wifi antenne heeft aangeschaft, wil dit nog geen directe garantie geven op zeer goede wifi verbinding door het hele huis. Het signaal kan namelijk verhinderd worden door obstakels binnen het huis. Test daarom de wifi antenne op diverse plaatsen in huis om te kijken hoe het signaal fungeert in huis.

Tip 3. Obstakels in huis
De wifi verbinding kan negatief beïnvloed worden door obstakels als bijvoorbeeld dikke muren en grote meubels. Maar er zijn meer obstakels in huis welke storing kunnen veroorzaken. Zo kunt u denken aan metalen oppervlakken, want deze reflecteren de radiogolven. Daarnaast kunnen vloeren en muren met gewapend beton (denk aan metaal) ook het signaal negatief beïnvloeden.

Tip 4. Bluetooth apparaten
Tegenwoordig bestaan er bluetooth apparaten die zonder kabels verbonden kunnen worden. Deze apparaten kunt u gemakkelijk door heel het huis meenemen zonder meters kabels mee te slepen. Handige apparaten dus, maar voor de wifi verbinding kunnen ze erg vervelend zijn! Het kan namelijk voorkomen dat draadloze apparaten storen met het signaal van de wifi verbinding. Denk aan draadloze toetsenborden, muizen, telefoons, deurbellen en zelfs uw eigen smartphone. Mocht uw wifi antenne de verbinding hebben versterkt, maar het signaal is nog steeds niet optimaal, dan kan dit mogelijk komen door één van deze apparaten. Test deze dan één voor één.

Tip 5. Kanalen testen
Heeft u uw wifi antenne aangesloten op een goede ruimte in huis? Werken obstakels uw signaal niet tegen en heeft u nog geen snelle verbinding? Dan kunt u nog proberen om van kanaal te veranderen. Er zijn namelijk 13 wifi kanalen en ieder netwerk in uw huis en in uw omgeving zit op een kanaal. Een overvol kanaal kan ook voor een langzame verbinding zorgen.

Zelf je auto uitlezen met een OBD2 scanner!

Posted on 11/9/2012 at 15:38 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is een bekend probleem, een lampje dat brand in de auto wat niet hoort te branden (bijvoorbeeld voor een onderhoudsbeurt). De onderhoudsbeurt is gedaan echter het lampje blijft branden. Vroeger was de enige mogelijkheid om het lampje uit te krijgen om naar de dealer te gaan om de boordcomputer te laten resetten. Tegenwoordig kunt u door middel van diagnoseapparatuur eenvoudig zelf het motormanagementlampje resetten. Daarnaast kun u de diagnoseapparatuur gebruiken om uit te zoeken wat er met de auto aan de hand is als er een probleem voordoet. Bij de aankoop van een nieuwe auto is het mogelijk en aan te raden om de auto uit te laten lezen, zo weet u zeker dat de auto in orde is en u er veel plezier van kunt beleven!

OBD
Eind jaren '80 werd OBD geïntroduceerd en werden de eerste auto's voorzien van On-Board Diagnostics. Hierdoor lichten de stroringlampjes op zodra er een fout optreedt. De software registreert de foutmelding en slaat deze op. Voor OBD bestond er nog geen standaard waar voertuigmerken aan moesten voldoen. Daarnaast waren er ook geen afspraken gemaakt over de aansluiting en de diagnosestekker. Fabrikanten maakte hun eigen diagnosestekkers en daarnaast hadden de meest voertuigmerken hun eigen codes.

OBD2
De opvolger van OBD kwam ongeveer 10 jaar later: OBD2. OBD2 is sinds 2001 verplicht voor benzineauto's en sinds 2004 verplicht voor dieselauto's. OBD2 is voorzien van een gestandaardiseerde interface: de vrouwelijk 16-pin (2x8) J1962 connector. Omdat nu alle voertuigfabrikanten verplicht zijn om dezelfde software te gebruiken, kunt u door middel van dezelfde diagnoseapparatuur vrijwel alle automerken doorlezen. Hierdoor is het ook voor particulieren mogelijk om zelf de auto uit te lezen, zonder deze naar de dealer te brengen. Het uitlezen van de auto is dus een stuk goedkoper geworden.

Wat leest een OBD2 scanner?
Onderstaande zaken worden voortdurend getest: Motortoerental Berekent motorvermogen Motor en olietemperatuur Brandstof Ontsteking

Q24u biedt een ruim assortiment aan diagnoseapparatuur voor OBD2. Van pc scanners tot OBD2 handscanners met een display maar ook service reset adapters en verloop adapters.

De oplossing voor een beslagen spiegel in de badkamer!

Posted on 27/8/2012 at 11:10 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ook u zult het herkennen, een beslagen spiegel in de badkamer. Na een heet bad of een fijne douche even in de spiegel kijken gaat vaak niet omdat de spiegel beslagen is. Droogwrijven helpt maar kort en vaak krijgt u er vlekken of strepen van.

De oplossing is dichtbij: spiegelverwarming. Met deze simpele oplossingen houdt u uw spiegels condens vrij. Spiegelverwarming is eenvoudig te installeren, binnen no-time kan deze luxe voor u realiteit zijn.

Spiegelverwarming bestaat uit anti-condens spiegelverwarmingselementen die ervoor zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. De elementen zetten elektriciteit om in warmte. De spiegel wordt verwarmd en daardoor blijft deze condens vrij.

De spiegelelementen zijn na ongeveer drie tot vijf minuten voldoende opgewarmd om de spiegel condens vrij te houden. Dus als u het bad uitstapt of onder de douche vandaan komt is de spiegel niet meer beslagen!

Spiegelelementen van Q24u

De spiegelelementen van Q24u zijn zelfklevend en zeer eenvoudig aan te brengen op de achterkant van de spiegel. Zorg bij het aanbrengen van de elementen dat de achterkant van de spiegel droog en vetvrij is, om te voorkomen dat het zelfklevend spiegelelement niet goed hecht. Daarnaast mogen er geen schuren in de achterkant van de spiegel zitten en mag de achterkant van de spiegel niet beschadigd zijn. Breng het spiegelelement een aantal centimeters vanaf de buitenrand van de spiegel op de spiegel aan. Zorg ervoor dat het element zonder bubbels wordt aangebracht. Aansluiting kan direct op het lichtnet of via een verlichtingsschakelaar in de badkamer.

De Spiegelelementen zijn leverbaar in verschillende maten en vormen (rond, rechthoekig of ovaal). Mocht u materiaal overhouden bij bijvoorbeeld een ronde of een ovale spiegel, dan kunt u dit wegsnijden tot 20mm vanaf het elektronische element. Daarnaast leveren wij ook maatwerk. U kunt de gewenste afmetingen aan ons doorgeven en vervolgens zal het verwarmingselement naar uw wens gefabriceerd worden

Tenslotte nog een tip: het is aan te bevelen om de spiegelverwarming aan te sluiten op de lichtschakelaar van de badkamer. Hierdoor wordt de badkamerspiegel niet continu verwarmd en kunt u stroom besparen.Beveiligingsapparatuur

Posted on 20/8/2012 at 17:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Inbraakbeveiliging
Niets is zo vervelend als terugkomen van een zorgeloze vakantie en ontdekken dat er thuis is ingebroken. Één op de drie Nederlanders kent wel iemand die dat is overkomen. Toch zijn nog steeds veel huizen in Nederland slecht beveiligd. Zo is nog geen kwart van de Nederlanders bekend met de mogelijkheden van inbraakbeveiliging. Uit onderzoek blijkt ook dat de meeste Nederlanders zich wel veilig voelen in hun eigen huis. Er word toch jaarlijks in Nederland 77.500 keer ingebroken. Bovendien gebeurt twee op de vijf inbraken op klaarlichte dag, wanneer je dit het minst verwacht (bron: CBS). Veel mensen hebben hun huis niet voorzien van inbraakbeveiliging, zoals extra sloten of een alarminstallatie. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders hun huis niet goed hebben beveiligd tegen inbraak (bron: CBS). Dit vinden zij veelal te duur of ze hebben er nooit bij stil gestaan om inbraakbeveiliging aan te schaffen. Naast inbraakpreventie is het belangrijk om zelf preventieve maatregelen te nemen. Een ruime meerderheid van de Nederlanders neemt preventieve maatregelen, zo zorgt 88 procent er altijd voor dat de buitendeuren op slot zitten en 60 procent legt waardevolle spullen uit het zicht (bron: CBS).

Veilig op vakantie
Met name tijdens de vakantieperiode slaan veel inbrekers hun slag. Terwijl u geniet van een welverdiende vakantie, wordt uw huis leeggeroofd. Een inbraak levert niet alleen materiële schade, maar ook psychische schade op. Het idee dat een onbekende in uw huis is geweest en aan uw persoonlijke spullen heeft gezeten, geeft een onveilig gevoel. Reden genoeg om het huis te voorzien van de juiste inbraakwerende producten. Inbraakbeveiliging kan uw veiligheidsgevoel vergroten en is daarmee een belangrijk onderwerp. U kunt zelf al veel maatregelen treffen om uw woning te beveiligen tegen inbraak. Zo kunt u zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Maar ook buitenverlichting, die reageert op bewegingen. Dit zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Maar u kunt ook overwegen om beveiligingsapparatuur te installeren.

Beveiligingsapparatuur
Er zijn verschillende soorten Beveiligingsapparatuur op de markt. Zo kunt u een inbraakalarmsysteem installeren die door middel van een detector een inbraakpoging detecteert. Dit alarm wordt dan via een sirene en flitser ter plaatse duidelijk en kan via een doormelding naar uw mobiele telefoon of meldkamer worden doorgeschakeld. Ook camerabewaking neemt overal in Nederland toe. Je zag het eerst alleen in de grote winkels, tegenwoordig kom je het tegen bij de winkel op de hoek. Ook een camera bij de voordeur van een woning is al heel normaal. Al deze verschillende plekken vragen om totaal verschillende oplossingen. Je kunt alleen een camera met monitor bij de voordeur van je bedrijf of woning plaatsen. Je hebt ook systemen waar enkele camera’s op één monitor worden aangesloten. Dit wordt soms niet opgenomen een andere keer met een video recorder en tegenwoordig meestal alleen nog maar het harddisk recorders. Er zijn dus verschillende manieren om uw huis te beschermen tegen inbraak. Naast inbraakpreventie is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om uw huis te beveiligen tegen inbraak.

Bereik van uw netwerk vergroten met een Wifi Antenne

Posted on 20/8/2012 at 08:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

In dit blogitem bespreken we wat voor verschillende soorten wifi antennes verkrijgbaar zijn en wat de voordelen van een wifi antenne zijn.

Steeds meer mensen zitten tegenwoordig op internet. Of men nu onderweg is of juist thuis zit, tegenwoordig wil iedereen overal op internet kunnen. Bij verschillende openbare gelegenheden kunt u al op een wifi-netwerk, ook wel beter bekend als wifi-hotspots. Maar wat is wifi nu precies? Letterlijk komt wifi voort uit “Wireless Fidelity”, wat een knipoog is naar de afkorting voor “High Fidelity”, hifi, wat alom gebruikt werd in de audiowereld. Wifi (eerder Wi-Fi) is een certificatielabel voor draadloze datanetwerkproducten, ofwel draadloos internet. Ideaal omdat het draadloze aspect het mogelijk maakt op iedere locatie internet te kunnen ontvangen. Er zijn zelfs bepaalde binnensteden waarin men al gebruik kan maken van gratis wifi, er bestaan speciale internetcafés waar men gratis kan internetten en als u bijvoorbeeld met de NS onderweg bent, kunt u ook in de trein ook al gebruik maken van gratis wifi.

De voordelen van wifi zijn niet beperkt tot openbare plekken, velen maken er ook thuis gebruik van. Met wifi kunt u overal in huis internetten zonder beperkt te worden door een kabel. Erg handig, maar het bereik van een wifi netwerk is niet altijd optimaal in en rondom het huis. Wilt u bijvoorbeeld met mooi weer uw laptop mee naar de tuin nemen om daar verder te werken, kan het zijn dat u problemen met de verbinding ervaart. Door gebruik te maken van een wifi antenne vergroot u het bereik van uw netwerk.

Wifi antenne Er zijn verschillende soorten wifi antennes te verkrijgen om het bereik van uw netwerk te vergroten. Veel producten die u gebruikt voor het internet (routers, accesspoints, usb-adapters e.d.) maken gebruik van afneembare antennes. Deze antennes kunt u vervangen door een externe wifi antenne die het bereik dan aanzienlijk kan vergroten. Deze externe antennes zijn geschikt voor gebruik binnenshuis. U kunt uw afneembare antenne ook vervangen door een richtantenne. Deze zijn zowel geschikt voor binnen- als buitenshuis gebruik van internet. Deze antenne hoeft u slechts te richten op de plek waar u wilt gaan internetten om daar optimaal van uw netwerk te kunnen genieten.

Een wifi antenne is dus een ideaal product om het bereik van uw netwerk te vergroten zodat u optimaal gebruik kunt blijven maken van uw wifi netwerk.

Laptop onderdelen

Posted on 16/8/2012 at 10:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Accu Gedurende de afgelopen jaren heeft de laptop zijn opmars gemaakt in Nederland. Waar in 2005 slechts 30% van de Nederlanders toegang had tot een laptop, is dit in 2011 gestegen naar maar liefst 72%. Tevens wordt de laptop ook steeds meer gebruikt voor online zaken, want vergeleken met 2005 (21%) is ook de internettoegang op laptops gestegen naar 70% in 2011 (bron: CBS). Het is niet gek dat de laptop een geliefd voorwerp is geworden in ons land. Het leven wordt sneller en veel mensen zijn vaker onderweg. Maar liefst 590.000 mensen kiezen er dan ook voor om simpelweg thuis te werken (bron: CBS) waarvoor een laptop ook uitermate handig is.

Ondanks dat een laptop veel uitkomsten biedt, kan het ook voor een aantal problemen zorgen. Oververhitting, toetsen die na verloop van tijd niet meer reageren of een laptop die om de haverklap uitvalt, zijn dingen die vaak voorkomen. Dit artikel concentreert zich echter op de accu, wat ook een bron van veel ergernis kan zijn onder de laptopgebruikers.

De accu laadt niet meer op, wat nu? Dit kan meerdere oorzaken hebben. U kunt dit testen door de accu uit de laptop te halen en simpelweg alleen op netstroom proberen te werken. Mocht u zonder problemen door kunnen werken, dan werkt in ieder geval de adapter zoals het hoort. Het kan echter ook voorkomen dat de accu niet goed contact meer maakt met de laptop zelf. De contactpunten kunnen verbogen zijn of vervuild. Als u de contactpunten ontvet, bestaat er een kans dat de accu weer goed contact kan maken en het probleem verholpen is (mits ze niet al verbogen zijn). Is er echter niets te zien aan de contactpunten en helpt het ontvetten niet, is naar alle waarschijnlijkheid de accu zelf de boosdoener. Mocht u nog garantie hebben, kunt u uw laptop gewoon opsturen en het probleem aankaarten.

Mocht uw garantie echter al verlopen zijn, hoeft u gelukkig niet direct een compleet nieuwe laptop aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er veel losse laptop onderdelen verkrijgbaar, zo ook een accu. U kunt er voor kiezen om een voordelige vervangbare accu aan te schaffen voor uw laptop. U kunt op onze website terecht voor meer informatie en prijzen voor vervangbare accu's voor de meest verkochte merken.

'Milieubewust' is hét woord! U kunt uw oude en kapotte accu inleveren bij een inleverpunt van de Stichting Batterijen (Stibat) of in de chemobox gooien bij het Klein Chemisch Afval. Hiermee spaart u het milieu en kunnen de metalen in de accu hergebruikt worden. Bij het kopen van uw laptop heeft u al een verwijderingsbijdrage betaald voor de accu, dus u hoeft niet extra te betalen. Op deze manier is uw oude accu 'out of sight, out of mind' en kunt u weer ongestoord uren werken met behulp van de nieuwe!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer