Website statistieken

Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Queridogroen

Home - Profile - Archives - Friends

queridostraatdag 2008

Posted on 4/6/2008 at 20:32 - 2 Comments - Post Comment - Link

Het is weer zover, de geruchten gaan rond, uw blogger houdt u op de hoogte:

binnenkort is weer de Queridostraatdag en BBQ

Het programma is beproefd in vorige jaren en zal dan ook weer als vanouds zijn

in de middag gezellige ontmoeting en spelletjes voor de kinderen. Met dit keer enkele spectaculaire mogelijkheden! Er zal een bakwedstrijd zijn (voor alle kinderen en beginnende bakkers) en er wordt een modelvliegtuigwedstrijd gehouden, ontwerp en afstand zullen worden beoordeeld. De enige beperking is dat alleen papier en karton mogen worden gebruikt. Tegen de avond is weer de BBQ, dit keer is er ook iets nieuws:

De QIQ

hierover binnenkort meer.

Ideeen of opmerkingen? laat het weten!


afscheid Mary beunders

Posted on 5/3/2007 at 21:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Beste bewoners van de Queridostraat

Het is al weer ruim drie maanden geleden dat ik uit de straat vertrokken ben. Hoewel ik vast van plan was van iedereen persoonlijk afscheid te gaan nemen, heb ik me van te voren niet gerealiseerd wat er allemaal komt kijken voor een verhuizing. Dat afscheid nemen schoot er dus bij in. Niet dat ik jullie vergeten ben en met sommigen regelmatig contact heb, maar het liep me allemaal een beetje over het hoofd.

Daarom nu nog even dit berichtje om jullie allemaal het beste te wensen. In de St. Martinuslaan staat mijn nieuwe stek; een heerlijk huis met vooral een prachtig uitzicht zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Aan de voorkant lijkt het wel of ik een grote tuin heb en het voordeel ervan..... ik hoef er niets aan te doen! Erg fijn ook de lift en dat was de reden dat ik toch besloot te gaan verhuizen. Het was een hele klus dat wel en dankzij veel lieve mensen om mij heen, ben ik nu helemaal geïnstalleerd en geniet ik iedere dag van de ruimte, het gemak en de gezellige inrichting. Hier op de galerij van zes bewoners trof ik allemaal 60-plussers met wie ik al leuke contacten heb.

Ook de bewonerscommissie in de St. Martinuslaan had versterking nodig en ik heb de eerste bijeenkomst al bijgewoond!

Wij komen elkaar vast nog wel regelmatig in het Voorburgse tegen, maar ik wens jullie sowieso hierbij al het goede en veel gezelligheid met elkaar in de Queridostraat. Als ik in de gelegenheid ben, kom ik beslist op het eerstvolgende straatfeest even langs.

Veel groeten,

Mary Beunder

ex-bewoonster nr. 111

de fotos van de straatdag

Posted on 4/7/2006 at 21:29 - 1 Comments - Post Comment - Link

kijk op:

http://home.hetnet.nl/~reniervangelooven/


voor de foto's, ze zijn groot maar dan staat alles er ook goed op

kopieer de link hierboven en plak die in de adresbalk van je browser


Posted on 3/7/2006 at 21:49 - 0 Comments - Post Comment - Link


Straatdag 2006

Posted on 3/7/2006 at 21:46 - 0 Comments - Post Comment - Link

De straatdag 2006 was weer een gigantisch succes. Er wordt gewerkt aan een pagina met de foto's maar dat valt me nog een beetje zwaar. Daarom hier maar vast de groepsfoto!


Holland scoort

Posted on 18/6/2006 at 20:44 - 0 Comments - Post Comment - Link


De WK is voor Nederland goed begonnen. Hopelijk is de straatdag en BBQ 2006
op 1 juli a.s. net zo'n succes.


Het eerste doel is zoveel mogelijk deelnemers. De tweede ronde volgt dan van zelf!!
Queridogroen of oranje

Posted on 8/6/2006 at 20:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

De tijd begint te dringen, er zijn nog maar weinig mensen die niet weten dat de WK (voetbal) nu echt binnenkort gaat beginnen.

Hier (vlakbij) en daar begint de straat wat oranje vlekken te vertonen. Daar past maar een woord bij:

HOLLAND!!!!

Laat  weten wat je er van vindt.

 

Voorspelling voor a.s. zondag winst in het laatste kwartier en rood voor Kezman.

Papier hier (en niet meer daar)

Posted on 19/5/2006 at 21:58 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - Link

Deze week kregen we een papierbak van de gemeente, het is een grote bak waar veel papier in kan.
mooi.
Nu kunnen alle folders en ander oud papier thuis in de bak, en dat kan een keer per maand aan de straat worden gezet.
Maar let op, het is natuurlijk erg verlokkelijk om zo'n mooie bak in de hens te zetten, ik hoop maar dat iedereen zo verstandig is om de bakken

's nachts niet buiten te laten staan
wip eend weer gemaakt!

Posted on 16/5/2006 at 17:28 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - Link

Enige dagen was de wipkip in onze speeltuin in het ongerede. Het leek wel een rodeo eend.
Aan deze gevaarlijke situatie voor de allerkleinsten is gelukkig weer een eind gekomen. De WIPeend is weer gemaakt.
Dank aan de reparatiedienst, wie dat ook zijn moge. iemand een idee....

Pauw op bezoek

Posted on 15/5/2006 at 20:34 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - Link

Sinds enkele dagen worden we in de Queridostraat regelmatig opgeschrikt door een wel heel exotische bezoeker: een Pauw. Het beest wandelt rustig door de buurt. een wedstrijd voor alle bewoners: wie maakt het eerst een foto van de Pauw met een opgezette staart?
misschien dat het aloude rijmpje werkt: PAUW PAUW PAUW, IK BEN MOOIER DAN JOU.

Het rijmt, al is het geen correct Nederlands
Even Voorstellen........Queridostraat 74

Posted on 8/4/2006 at 21:25 in bewoners - 0 Comments - Post Comment - Link

Cynthia, Thierry & Matéo Mouanda

 

De familie is naar Nederland verhuisd in augustus 2005 toen Thierry een baan bij de Europees Octrooibureau (European Patent Office) in Rijswijk had geaccepteerd. De eerste indruk van de Queridostraat was dat de mensen aardig waren en de speeltuin was fantastisch voor hun zoon. Ze zijn inmiddels “gesetteld” en krijgen veel bezoekers die blijven logeren.

 

Cynthia is in Engeland geboren van Ghanese ouders. Thierry is in Gabon geboren en heeft de Duitse nationaliteit. Zij hebben elkaar ontmoet in Duitsland waar Thierry aan het studeren was; waarna hij bij Nortel (een telecommunications bedrijf) is gaan werken. Toen Cynthia afgestudeerd was, is zij in Frankrijk gaan werken maar zij besloot dat Thierry de ware liefde was en is teruggegaan naar Duitsland waar zij bij de Deutsche Börse (Frankfurt Stock Exchange) ging werken. In augustus 2002 zijn ze getrouwd en op 14 mei 2005 is hun zoon, Matéo, geboren. Hij is nu bijna 1 jaar.

 

Cynthia heeft volgens het Duitse systeem nog officieel zwangerschapsverlof. Ze heeft interesse om in Nederland te gaan werken en is van plan om binnenkort de banenmarkt te gaan onderzoeken. Cynthia en Thierry spreken Duits, Engels en Frans en nemen nu ook Nederlandse les.

 

Thierry is een grote voetbalfan en ziet verlangend uit naar de Wereld Kampioenschap, hoewel hij niet zeker is voor wie hij zal gaan juichen……Duitsland, Engeland of misschien wel Nederland!!!


Begin de zomer met de gezelligste barbecue van het seizoen

Posted on 8/4/2006 at 20:41 - 0 Comments - Post Comment - Link

Deze keer vindt de straatinfodag op zaterdag 1 juli 2006 plaats. We gokken erop dat we het zomerseizoen starten met een zwoele avond en daarom staat de barbe-cue ook op deze datum gepland. Je kunt de hele middag en avond bijwonen of een gedeelte. Als je mee wilt eten moet je niet vergeten je aan te melden en mee te betalen. Doe je dat niet dan hebben we te weinig eten!  Het programma ziet er als volgt uit:

  • Start straatinfodag 2006    15.00 uur
  • Jaarlijkse Jeu de Boules wedstrijd    16.00 uur
  • Uitreiking Jeu de Boules-prijs aan de QueridoKing of QueridoQueen    17.30 uur
  • Het vuur gaat aan!    18.00 uur


straatdag 2005

Posted on 8/4/2006 at 18:56 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - LinkImpressies van de straatdag 2005


Straatinfodag en barbecue 2005

Posted on 8/4/2006 at 18:48 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - Link

De zomervakantie zat er weer op. Gelukkig hadden we de straatbarbecue nog. Op zaterdag 20 augustus 2005 kwamen de bewoners van de Queri-dostraat bij elkaar voor de jaarlijkse straatinfodag in de speeltuin. Aansluitend vond de barbecue plaats. Ook dit keer was er van alles te doen voor de kinderen terwijl de ouders een paar litertjes koffie, thee en sterkere substanties naar binnen klokten. De prachtige salades, lekkere zoetigheden, de fantastische vleesschalen en de supersonische zalmroker van Kees maakten er weer een culinair festijn van. Echt sportief waren de aanwezigen dit jaar niet. De Jeu de Boules-ballen hadden een rustige middag en avond. Wel werd er druk gekletst en  veel samengespeeld. Dat is wel te zien op de foto’s.

Haloween

Posted on 8/4/2006 at 18:31 in straatnieuws - 1 Comments - Post Comment - Link


Een nieuwe spruit op 127

Posted on 8/4/2006 at 18:05 - 0 Comments - Post Comment - Link"Hallo, ik ben Fenna en ben al bijna 8 maanden en woon op No.127.Vorig jaar bij de spelletjes/barbecue dag was ik nog maar net geboren. Misschien kan ik er dit jaar ook bij zijn en mag ik al op de wip(kip), natuurlijk niet alleen."


Nieuw bedrijf in de straat: Monica Betist tekst en idee

Posted on 8/4/2006 at 18:03 in promotie - 0 Comments - Post Comment - Link

Als jullie mij tegenwoordig elke dag met de laptop in het zonnetje zien zitten, hoef je geen medelijden te hebben. Nee, ik zit me niet te vervelen en nee, ik ben ook niet op straat gezet. Ik ben tegen-woordig eigen baas. Niet alleen meer over mijn eigen aanrecht, maar nu ook in mijn eigen bedrijf! Afgelopen zomer heb ik de sprong gewaagd en heb mijn baan bij een tekstbureau opgezegd. Ik werk nu als freelancer voor verschillende organi-saties. Omdat ik mijn oude opdrachtge-vers bij het tekstbureau niet mee kon nemen, heb ik wel even moeten zoeken naar nieuwe klanten. Gelukkig begint dat aardig te lopen. Als jullie nieuwsgierig zijn naar mijn ‘winkeltje’, kijk dan maar eens op mijn vernieuwde website: www.monicabetist.nl. En bel gerust aan als je op zoek bent naar teksten voor websites, brochures, jaarverslagen en andere tekstproducties.

Monica Betist nummer 82


sjoelkampioenen 2006

Posted on 8/4/2006 at 17:55 in straatnieuws - 0 Comments - Post Comment - Link


Huurderscie, Februari 2006

Posted on 8/4/2006 at 17:45 in huurderscie - 0 Comments - Post Comment - Link

Aan de medebewoners van de on-even nummers Queridostraat nr. 61 tot en met 143

Het is alweer ruim een maand gele-den dat wij afscheid moesten nemen van onze voorzitter Dick Besselink. Bij de prachtig verzorgde uitvaart waren veel van onze bewoners aanwezig en het deed goed  te zien dat veel van ons er waren om afscheid te nemen van Dick en zijn gezin medeleven te betuigen. Wij zijn hem veel dank verschuldigd omdat hij al die jaren veel voor onze straat heeft be-tekend.
Onlangs zijn de drie overgebleven leden van de Bewoners Commissie, t.w. Cees Crielaard, Jim Keulemans en onder-getekende bij elkaar geweest om te pra-ten over hoe en of wij nu verder moeten gaan met onze commissie. Gedrieën wa-ren wij het erover eens dat het een goede zaak zou zijn als wij de commissie in stand zouden kunnen houden.
Voorlopig zal daarbij ondergetekende als waarnemend voorzitter optreden maar er moet uit het midden van alle bewoners wel een definitieve nieuwe voorzitter voortkomen. Met andere woorden de commissie moet uitgebreid worden en omdat het leeftijdsgemiddelde van de commissie aan de hoge kant is, verdient het aanbeveling om de wat jongeren on-der ons te vragen eens te willen overwe-gen om de commissie te komen versterken.
Er zijn beslist wat punten in en om onze woningen die aandacht verdienen en waarover wij met Verwey Vastgoed b.v. nodig van gedachten moeten wissen. Ik noem daarbij de slechte staat van de trappenhuizen als voorbeeld en er zullen ongetwijfeld meer zaken zijn die aan-dacht vragen.

Wij hebben enkele jaren geleden in één van onze bijeenkomsten voor ieder portiek iemand aangewezen, die uit naam van de mede-portiekbewoners contact met de commissie zou onderhouden en de bedoeling was en is dat zij problemen bij de commissie deponeren. De commis-sie zou daarover dan een plan van aan-pak bedenken en dat uitwerken.

Voor de respectievelijke portieken zijn dat vanaf heden de volgende portiek-aanspreek-personen:

Naam    voor de nrs.
Carla Kokshoorn    61 t/m 71
Ballo van Leeu-wen    73 t/m 83
Cees Crielaard    85 t/m 95
Rien Wagemaker    97 t/m 107
Mary Beunder    109 t/m 119
Mariet Roose    121 t/m 137
Jim Keulemans    133 t/m 143

De commissie hoopt met deze 7 per-sonen contact te kunnen onderhouden en via hun te vernemen wat leeft onder de bewoners.

Een probleem dat op het ogenblik ook rijst is dat de glazenwasser al gerui-me tijd niet is geweest. Beschikt een van de bewoners over zijn gegevens zodat wij eens kunnen gaan informeren wat er aan de hand is en of wij op zoek moeten naar een nieuwe glazenwasser.
Als iemand van u dus zijn naam en telefoonnummer heeft dan dit graag mel-den aan de respectievelijke portiek-aanspreekpersonen. De commissie zal dan actie ondernemen.
Verder gaat hierbij een formulier met een aantal vragen en wij verzoeken u dit zo snel mogelijk in te vullen en aan ons te retourneren. Ook dat kunt u weer via de respectievelijke portiek-verantwoordelijken.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer