Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

waarom quint gaat tekstschrijven

1/6/2014 - Waarom Quinten tekstschrijven als specialisatie heeft gekozen

 

tekstschrijven

-          Creatief schrijven en journalistiek vind ik erg interessant, net als wervend schrijven en onderzoek doen.
 -          Interessant vind ik ook natuurlijk het creatieve aspect, ik hoop ook veel te kunnen leren binnen dit concept. Creatief schrijven lijkt me erg leuk om te leren en te kunnen. Bijvoorbeeld columns schrijven of een achtergrondartikel. Bij de module Redactie & Journalistiek 2 in semester 2 heb ik ook een achtergrondartikel moeten schrijven. Dit moest ook te maken hebben met je eigen achtergrond. Ik vond het  interessant om onderzoek te doen naar mijn bronnen voor dit artikel. Dit heeft me ook veel kennis gegeven op het gebied van achtergrondartikelen zoeken.
 -          Ik heb ook een aantal mensen geïnterviewd voor diezelfde opdracht. Dit was voor mij ook een van de plezierige kanten van het vak journalistiek. En daarom wil ik dit in de toekomst ook meer gaan doen. Nog een reden waarom ik denk dat de specialisatie tekstschrijven erg bij mij past.
-         Ik wil door deze module te gaan volgen ook graag mijn vocabulaire uitbreiden en mijn kennis in de Nederlandse taal verbreden. Ik durf te zeggen dat ik al een redelijke kennis van de Nederlandse taal heb vergaard, maar ik wil heel graag nog veel meer bijleren.
-          Schrijven is ook iets wat binnen de familie hoog in het vaandel staat. Mijn ouders hebben in en na hun jeugd veel geschreven voor kleine organisaties en mijn zus is naast het schrijven van haar scriptie voor haar universitaire opleiding geschiedenis ook journalist. Ze heeft gewerkt voor platforms als overdose.am, Innit Magazine en Marie Stella Maris. Ook heeft ze geschreven voor The Green Film Making Project en heeft ze samen gewerkt met zes discjockeys om hun biografie te schrijven.
-          Een andere motivatie binnen de (aangetrouwde) familie is de huidige vriend van mijn zus. Hij heeft ook de opleiding MIC gedaan (en inmiddels afgerond) en heeft toentertijd voor de weg redactie en mediaproductie gekozen. De specialisatie tekstschrijven die wij heden ten dage kennen zat vroeger in de specialisatie Redactie & Mediaproductie. Hij heeft mij ook weten te overtuigen dat dit een prettige start is voor je carrière, omdat goed kunnen schrijven nu eenmaal belangrijk is binnen de mediawereld. Welk beroep je hierna ook gaat kiezen, een sterke pen in je hand hebben werkt zeker in je voordeel.
-          Wat mij ook super interessant lijkt aan deze specialisatie is de module ‘maatschappelijk debat’. In deze module leer je (volgends de DLWO) actuele discussies te plaatsen in bredere, maatschappelijke context. “Wat voor invloed heeft Google op onze blik op de wereld?”, “Wat voor invloed heeft big data op onze privacy?” En “Wat is het belang van privacy eigenlijk?”. Deze vragen beantwoorden of in ieder geval daar over discussiëren met een groep lijkt mij een van de meest interessante dingen die je kunt leren op een school. De maatschappij staat in de tijd waar we nu in leven bijna centraal. Alle bedrijven moeten bijvoorbeeld tegenwoordig ook een maatschappelijke verantwoording afleggen. Naast dat ik ervan uitga dat hier erg interessante onderwerpen aan bod komen, vind ik debatteren leuk om te leren en te doen. Het lijkt me fijn om te leren hoe je meningen nog beter kunt beargumenteren aan de hand van de argumentatietheorie. Ik werk al jaren bij een marketingbedrijf dus dit onderwerp heeft veel met mij te maken. Ik heb dan ook veel met het goed beargumenteren van zaken te maken binnen mijn werkomgeving en dat is nog een reden waarom het me bijzonder interessant lijkt dit nog beter te kunnen. Hiermee denk ik binnen mijn werk en school tegelijkertijd hogerop te kunnen komen.
-          Voor het vak beeldredactie was er in blok vier van het eerste jaar een opdracht een filmanalyse te schrijven. Het analyseren van een film vind ik persoonlijk erg leuk en interessant om te doen. Het schrijven ervan vond ik het leukste hieraan, omdat je heel creatief moet zijn in het beschrijven van scènes. Sowieso kijk ik veel films en analyseer ik ze al zonder dat ik daar iets over hoef te schrijven, maar tijdens dit vak mocht ik het ook nog eens opschrijven en ‘publiceren’ voor mijn docent. Ook dit was een van de doorslaggevende factoren waardoor ik tekstschrijven heb gekozen.
-          In blok drie was er voor het vak redactie en journalistiek ook de opdracht een filmrecensie te schrijven. Zoals ik eerder al aangaf kijk ik veel films en vond ik dit ook een van de tofste opdrachten die ik mocht doen dit schooljaar. Het beschrijven van een gevoel in een film met woorden was voor mij een fantastische manier om mijn schrijfkunsten te kunnen testen.

 

Waarom niet?

Ik kies niet alleen voor tekstschrijven omdat ik er later iets wil mee gaan doen. Ik denk dat het een goede basis is voor iedere andere specialisatie in jaar drie. Ik zie de kans niet heel groot in dat ik later schrijver wordt of in de journalistiek ga werken. Echter denk ik dat de specialisatie tekstschrijven een goede basis is voor alle minors. Als je goed kunt schrijven kan je daar later veel kanten mee op. Om een voorbeeld te noemen: misschien wil ik alsnog later de marketing in, als je dan goed kunt schrijven kan ik misschien wel reclameteksten gaan bedenken voor bedrijven of iets in die richting.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

tekstschrijven

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer