Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hersenen In Actie

Home - Profile - Archives - Friends

Hersenen in Actie 14 september 2011

Posted on 14/9/2011 at 12:19 - Post Comment

We begonnen deze les met een herhaling over het kortetermijn- en langetermijngeheugen. Dit vond ik erg handig, omdat het dan weer aansluit bij wat we verder de les gaan leren.

We hebben ook geleerd over de 1-zorgroute en handelingsgericht werken. Dit was voor mij redelijk nieuw. Ik heb in mijn stage natuurlijk wel gezien hoe mijn mentor ongeveer te werk ging met kinderen die ergens moeite mee hadden of juist ergens heel goed in zijn. Maar ik had het nog nooit vanuit mijzelf gekeken, dus hoe moet ik dat als leerkracht straks gaan aanpakken en oplossen.

Ik heb geleerd dat je kinderen goed moet observeren en daarbij een individueel of groepsplan opstellen, zodat kinderen met achterstanden of juist voorstanden toch hun doelen kunnen behalen aan het eind van een les of een schooljaar. Ook heb ik geleerd hoe je tot zo'n plan kunt komen. Dat je eerst binnen school gaat kijken naar oplossingen en mogelijkheden, maar dat je ook hulp van buiten de school kunt vragen. Het is erg fijn om te weten dat je er als leerkracht niet helemaal alleen voor staat en dat er genoeg mensen zullen zijn die je overal bij kunnen helpen.

Ik zal in mijn stageklas zeker gebruik gaan maken van observeren, kijken wat kinderen nodig hebben. Ik vind het interessant om ervoor te zorgen dat ieder kind aan zijn behoeften komt en daar dan uiteindelijk ook resultaat van te zien in werkjes, toetsen etc. Ik wil ook in mijn stage, als daar de mogelijkheid voor is, veel met mijn mentor over de kinderen praten, zodat ik inzicht krijg in verschillen tussen kinderen en hoe je alle kinderen aan hun behoeften kunt voorzien.


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer