Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Sometimes rain, sometimes sun. Sometimes tears but most days smiles.

Lamme hersens

20:07, 27/9/2014 .. 0 comments .. Link

Back again. Beetje een laveloze week gehad. Meestal vind ik dat de tijd heel snel gaat maar deze week ging laaaangzaam. Dat gevoel als woensdag een donderdag lijkt en donderdag een vrijdag. Denken was al te vermoeiend deze week. Twee keer slecht nieuws en old habbits zijn terug.

Maar goed. Nu ga ik proberen om een vrolijk stukje te schrijven. Yay -_- :D. 

Liesje leerde Lotje lopen langs de lange lindenlaan. De L is wel een lekkere letter. Ik vind sommige letters vrouwelijk en andere letters mannelijk. De L vindt ik een sierlijke vrouwelijke letter en net als de S. K is een harde letter, goed om mee te smijten. R is een robuuste letter en de H vind ik een beetje klunzig. Met getallen precies hetzelfde en eigenlijk nog erger. Symmetrie is zoiets moois. 888. Ik vind het maar aparte dingen, letters cijfers taal. Elkaar dingen duidelijk maken via een afgesproken code. Heel gecompliceerd en altijd in beweging. Mooie talen, harde talen, koude talen en zingende talen. Lichaamstaal.

Mijn vader was leraar Nederlands, geabonneerd op het tijdschrift 'onze taal.' Ik vond het vroeger altijd vervelend als mijn vader dingen 'jeugdige' dingen zei wat volgens dat blad op dat moment 'the word on the street' was. Net als Ali B en 50 cent. Van die dingen die ouders zeggen waar jij je ogen bij rolt. Maar ik ben opgegroeid met taal. Mijn moeder is geen Nederlandse maar spreekt beter Nederlands dan menig allochtoon. Ik vind het jammer dat ik niet tweetalig ben opgevoed. 

Het lijkt me ook heerlijk om mensen te kunnen afluisteren als ze in hun eigen taal praten. Wat dat betreft zou ik het liefst Arabisch leren. Of Chinees. Ruzie maken in een andere taal zou ik ook wel willen doen. Russisch of Duits vind ik wel boze talen. En op de een of andere manier hou ik niet echt van lieve talen zoals Spaans, Frans of Vlaams. Nee, ik vind een zachte g een enorme afknapper. Bij vrouwen klinkt het wel aandoenlijk. En Frans.. ik zou er de kriebels van krijgen als iemand zoete Franse woordjes in mijn oor zou fluisteren. Misschien omdat het mij doet denken aan een oude klasgenoot die altijd met een hese pedofiele stem in mijn oor 'omelet du fromage' riep. Engels, en dan wel Engels Engels, vind ik wel een hele sexy taal. En oef een Schots accent is al helemaal leuk... 

Nederlands vind ik trouwens ook niet de mooiste taal maar het is wel lekker vertrouwd. In het Nederlands vind ik altijd de woorden die ik zoek en het is best een intrigerende taal. Maar sommige mensen verkrachten het wel heel erg. Dat zijn vaak ook de mensen die steenkool Engels praten. Maar gelukkig is taal altijd in beweging en staat de tijd nooit stil. En het was me het dagje wel dus ik ga terug naar mijn gedachtenpaleis. 

:)Sei zoenen kus

20:02, 22/9/2014 .. 0 comments .. Link

Herfst. Ik ben gek op herfst, ik vind het zo'n gezellig seizoen. Lekker thee drinken onder een dekentje, kaarsjes aan en heerlijk luieren maar. Dat luieren kan helaas niet elke dag maar er komen vast genoeg vrije dagen waarop ik de tijd heb om de hele dag te luisteren naar het geluid van de regen en de wind. Ik heb altijd al iets gehad met regen, ik vind het geluid heel geruststellend. Toen ik een klein meisje was reden mijn vader en ik vaak naar het bos als het regende. Dan deden we alsof de auto een tent was en kochten we een patatje bij het friet tentje aan de rand van het bos. Dan zaten we uren, of misschien veel korter en bedriegt mijn geheugen mij, in de auto te luisteren naar het tikken van de regen op ons 'tentje'. En de patat smaakte dan ook extra lekker. Ik vind het gewoon heerlijk van die dagen dat je door het weer lekker knus binnen zit en niet het gevoel hebt dat je dan toch maar naar buiten moet omdat het toch zulk lekker weer is. Het is niet dat ik een kluizenaar ben en alleen maar binnen wil zitten de hele dag maar ik geniet wel heel erg van die huiselijke momentjes. Waarschijnlijk omdat dat soort momenten mij doen denken aan vroeger.  

Een tijd geleden had ik een discussie met iemand over de seizoenen. Toen was ik nog van mening dat het van mij wel altijd zomer mocht zijn. Maar de laatste tijd ben ik daar wel van terug gekomen. De verandering is juist leuk en daardoor ga je de kleine dingen meer waarderen. Ja, zelfs de winter! Ik ben geen fan van sneeuw mede omdat het in Nederland altijd een gedoe is, treinen rijden niet, fietsen is praktisch onmogelijk en door het verkeer is de sneeuw na een halve dag al zwart en vies. Maar ik hou wel heel erg van kerst. Een kerstboom uit zoeken maakt mij nog steeds zo blij als een kind, net als alle lichtjes en versieringen die overal hangen. Ik heb al jaren ongeveer twintig kaarsen in de vorm van kerst mannen en sneeuwpoppen en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze aan te steken. Dat soort sentimentele dingen heb ik wel meer, bijvoorbeeld als in de winkel twee tomaten aan elkaar vast zitten en ik er maar een nodig heb dan koop ik ze allebei. Thats me! Maar goed, ik vind de winter leuk omdat het een seizoen vol tradities is. Dingen die elk jaar terug komen en die ik elk jaar weer net zo leuk vind.

De lente zit vol met nieuwe dingen, mensen, uitdagingen. Een frisse start met de geur van vers gemaaid gras op de achtergrond. Uit bed springen en je realiseren dat het al lichtis om zeven uur smorgens. Relaties gaan uit, en nieuwe liefde hangt in de lucht.Vrolijke gezichten op straat en fluitende bouwvakkers. Lente kriebels..

En dan... de zomer. De lange lome maanden waar in helemaal niks hoeft en alles kan. Gesprekken tot s' avonds laat in de tuin en feesten tot diep in de nacht om vervolgens niet meer te kunnen slapen omdat het al weer licht is.Dromerig

19:14, 21/9/2014 .. 0 comments .. Link

Vandaag besluit ik om een weblog te gaan beginnen. Eigenlijk heb ik allang besloten dat mij dit heel erg leuk om te doen lijkt maar was ik al die tijd te lui om uit te zoeken hoe dat eigenlijk moet. Lui is ook wel mijn tweede naam. Ik ben zo ontzettend lui.. Mijn eerdere poging om een weblog te gaan beginnen was mislukt. Dit omdat dit bij een site was waar ik al mijn gegevens moest invullen, en het helemaal gratis leek, en ik na het invullen van al mijn gegevens, erachter kwam dat het helemaal niet gratis was! Toen heb ik mijn laptop, die trouwens half uit elkaar valt, dichtgeklapt en ben ik iets anders gaan doen. Ik heb altijd zes honderd ideeën die ik allemaal wil gaan doen maar uiteindelijk komt er nooit wat van. 

Maar goed de blog is dus een feit, hopelijk, want ik hoop niet dat na het typen van dit tekstje er uiteindelijk achter kom dat ik voor deze site ook moet betalen, want dan komt er waarschijnlijk echt nooit meer wat van! Al hoewel mijn voornemen toch wel echt is om nieuwe dingen te proberen en door te zetten. Zo heb ik afgelopen week mij in geschreven voor de sportschool. Voor 9.95 kan ik elke dag fitnessen bij de sportschool. Elke dag is wel wat veel, dus nu is mijn voornemen om elke week minimaal 1x te sporten. En dan ook echt sporten. Niet op drie apparaten gaan staan voor een minuut of vijf en dan gaan omkleden en roken. Jup, ik ben een roker. Ik ga echt proberen om de dit vol te houden. Ik zit er nu ook een jaar aan vast en ik ga dit gewoon doen. Hopelijk... Mijn lui zijn overheerst nog al eens. 

Er is zoveel te beleven en te leren. Er is zoveel te zien en te doen. Er is zo veel meer dan dit slaperige stadje en ik kan zoveel meer uit mijzelf halen. Elke dag biedt nieuwe kansen, en een kans is wat ik nodig heb. Als ik snachts niet kan slapen dan doe ik mijn ogen dicht en nestel ik mij lekker onder mijn dekens en dan doe ik alsof ik een wens krijg, 1 wens waar ik dan vervolgens mee wens dat ik alles kan wensen wat ik maar wil. Ik zou zoveel willen wensen. Mooie plekken zien, de ene dag in Venetië en de andere dag in China. Ik zou de wereld gezond wensen, het afval probleem weg wensen, de rivieren schoon maken, pedofielen uit wissen van deze aarde. Luxe, heerlijk eten in de beste restaurants en de heerlijkste chocolade op een vliegend tapijt geserveerd krijgen, elke dag massages en een huis wat ik zou inrichten met allerlei kunst en . Gezondheids wensen voor mezelf en mijn dierbaren, en ongezonde dingen zou ik gezond wensen. Stel je eens voor dat een sigaret gezonder is dan een groene smoothie.. Natuurlijk zou ik ook dingen aan mijn uiterlijk willen veranderen, dikker haar, rondere bil, wittere tanden, plattere buik blablabla daar kan ik uren over doorgaan. En ik zou een talent wensen, of gewoon alle talenten uitproberen. Het lijkt mij heerlijk om al je gedachtes er uit te zingen en dat het dan nog mooi klinkt ook! Heel vaak overdenk ik mijn wensen en verander ze. Geloof me, dat is een heerlijke manier om lekker in slaap te vallen. In je gedachten kan je alle plekken van de wereld zien.

Uit dit soort gedachten kronkels gaat dit blog bestaan. Mijn dromerige rare gedachtes ga ik proberen te formuleren op papier. Waarschijnlijk nooit op papier maar wel op de computer. In een anonieme wereld die internet heet. De helft van de tijd zal het nergens op slaan en als ik dit terug ga lezen realiseer ik me waarschijnlijk dat ik echt een idioot ben. Maar so be it! 

I'll be backAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Lamme hersens
Sei zoenen kus
Dromerig

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer