Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Myblog

Ekpaz

{ 17:47, 18/3/2009 } { 0 comments } { Link }

 En daar zitten we dan weer... In een internetcafe die E-Global heet. Vanaf waar ik nu zit, kan ik zo de zee zien, met daarachter de bergen van de verschillende schiereilanden! Het begint al donker te worden, dus denk ik dat we dadelijk maar is ergens gaan uiteten en daarna even naar de English bar gaan! Erg gezellige tent... Heb ik je al jaloers gemaakt? Was wel mijn bedoeling haha!

Nou, ik weet niet of ik je zo jaloers zou kunnen maken als je de rest van mijn belevenissen hoort! Ten eerste sta ik elke dag van 8 tot 3 in de keuken om het eten van de dieren voor te bereiden. Ekpaz is een non-profit organisatie, dus al het eten haalt de "baas" Jannus. Jannus (we noemen hem Jannie) is echt een super leuke vent! Hij weet zo veel van dieren af en leeft eigenlijk voor de dieren. Al 25 jaar werkt hij, zonder geld te verdienen, bij Ekpaz. Hij vertelde me dat hij niet de baas is van Ekpaz maar de dieren. Hij is alleen de "top slave"! Hij leeft van eten dat over de datum is, dat hij elke dag bij supermarkten haalt. Dit doet hij dus ook elke dag voor de dieren. Met de fishcar en een vrijwilliger gaat hij elke dag de vuilnisbakken in en naar de fishmarkt voor restjes. Lekker he?!

Uiteindelijk komt het eten voor mijn neus te liggen en ik zoek het uit voor de dieren. Ik maak het eten klaar voor de fretten, marter, 7 apen, kauwen, egels, eenden, ganzen, buizerds, sperwers, enz.. Als ik klaar ben met het eten voorbereiden, help ik mee met het voeren en schoonmaken van de verblijven. Daarna alles schoonmaken en dan is mijn werkdag voorbij. Jesse staat voornamelijk "down" dus beneden aan het meatchoppen. Dat doen vooral de mannen. Cindy is overal bezig, maar leert vooral om de apen te voeren. Erg moeilijk, want ze zijn allemaal behoorlijk onhandelbaar.

's Middags gaan we meestal iets met z'n drieen doen. Vaak gaan we Bruno even uitlaten... Een groooote hond die me dan overal meetrekt! Maar het is wel echt een schatje die altijd heel vrolijk is als je langs hem loopt. We gaan ook vaak boodschappen doen en de stad in. Even internetten is natuurlijk ook een must! Het is wel heerlijk dat Ekpaz tegen een berg staat, dus kunnen we lekker veel wandelen en klimmen. Met dit weer is dat helemaal perfect!! Oja over het weer gesproken... Vandaag was iets kouder dan normaal, maar we kunnen normaal gesproken in een korte broek rondlopen als we willen. Ik ben ook zondag (met onze vrije dag) behoorlijk verbrand geweest. Maar gelukkig lijk ik nu geen kreeft meer haha!

Tot snel!!

RebeccaDaar zijn we dan...

{ 16:32, 12/3/2009 } { 1 comments } { Link }

Dit word een korte post omdat ik maar nog even achter de computer kan blijven...

Vorige week zaterdag zijn we met zn drieen naar Griekenland gevlogen. Na behoorlijk veel gestress hadden we gekozen om maar een hotel te zoeken bij de haven omdat we de boot zouden missen! Gelukkig was alles goed gekomen en hadden we nog tijd om een pizza te halen bij een restaurant! Het hotel had een geweldig uitzicht op de haven en het was al meteen heerlijk weer. De volgende ochtend hadden we de boot genomen richting Aegina en werden we wakker met de zeewind door ons haar en uitzicht op het mooie eilandje Aegina. Eenmaal daar aangekomen, namen we de taxi naar Ekpaz ( het wildlife hospital). Het voelde heel raar voor me om alles weer terug te zien. Ik kwam meteen een bekende tegen.. De hond waar ik drie jaar geleden helemaal gek op was!! Hij leeft nog!! Wel half blind, maar springlevend!

Nou, maandag begonnen we met werken en had ik meteen veel geleerd. Het is wel veel stressen eigenlijk.. Vooral nu we weten dat bijna alle vrijwilligers weg gaan aan het eind van deze maand.. Dus moeten wij (Cindy en ik) de leiding nemen over de hospital!! HUH?! Als stagaires staan wij dadelijk bijna helemaal bovenaan... Maarja, we zullen veel leren, ookal is het nu wel afzien door de drukte.

Gisteren zijn Cindy en ik de berg op gegaan, met geweldige uitzichten! Nu hebben we ook al een lekker kleurtje gekregen door de zon gisteren. We gaan zeker vaker de berg op en ik heb al veel foto's gemaakt.

Over het eten kunnen we ook niet klagen (omdat ik tot nu toe elke dag heb gekookt haha)! Ik vind het wel leuk om te koken en ze blij te maken! Hebben ze ook nog iets aan me de komende weken! 's Avonds zijn er geweldige luchten. Je kan de sterren heel mooi zien en alles is erg rustig en "peacefull". Kijk ik begin alweer engels te praten!! We praten ongeveer 70% van de tijd engels omdat alle andere vrijwilligers ook buitenlanders zijn.

Ik begin iedereen nu wel al steeds meer te missen. Misschien komt het doordat we nog 6 weken hier blijven en het idee daarvan een beetje minder is. Klinkt zeker wel raar als het zo'n mooi weer is? Nouja, het voelt alsof we wat afgesloten zijn van de wereld door dit eiland en Ekpaz. Aan een kant voelt het heel bevrijdend.. Aan de andere kant wil ik dan ook wel graag weer naar huis...

I'll let you know what happens!

Kus Rebecca

 Laatste dag...

{ 17:04, 6/3/2009 } { 2 comments } { Link }

De aller laatste dag dat ik thuis ben. Er hangt wel een rare sfeer thuis met het idee dat ik weg ga... Omdat ik eigenlijk nooit eerder zo lang weg ben geweest.  "Griekenland" is vandaag het verboden woord! =P

Nou, ik ben net klaar met mijn backpack inpakken. Ik ging er mee op de weegschaal staan en hij is 13 kilo!! Klinkt heel weinig, maar doe hem maar is op je rug. Dat ga ik denk ik morgen wel voelen! Het is ook best lachwekkend om te zien hoe ik die backpack op mijn rug moet trekken. Bijna onmogelijk voor me om te doen, dus er zal wel wat gelachen worden op het vliegveld...

ready 2 go!

 Nieuw blog!

{ 17:36, 1/3/2009 } { 2 comments } { Link }

Een paar weken geleden ben ik begonnen (zonder succes) om een blog bij te houden. Dit omdat ik volgende week voor 7 weken naar Griekenland ga en graag mijn verhaal wil delen! Deze keer schrijf ik het mooi in het nederlands, omdat ik geen zin in engels heb... Dan kijkt mijn familie maar de plaatjes! ;) Ik ben met een nieuw blog begonnen zodat jullie op mn verhaaltjes kunnen reageren, want op de een of andere manier kon dat niet bij de andere.. =S

Duzzz van af nu kan je, als je wil natuurlijk, mij volgen via dit blog. Ik ga vanalles proberen te vertellen over de voorbereidingen en zal lekker veel foto's van Griekenland laten zien. Om je jaloers te maken!!

Oja voor de mensen die het niet weten.. Ik ga naar Griekenland om daar stage te lopen in een Wildlife hospital. Ik ga daar met twee lieve klasgenoten heen en zal heel hard gaan werken, ahum.

Hier een paar foto's van het eilandje Aegina waar ik naartoe ga:

Aegina island - Greece 

Valt de blauwe lucht je ook zo op?? Nou als dit geen paradijs is, dan weet ik het ook niet meer...About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

Ekpaz
Daar zijn we dan...
Laatste dag...
Nieuw blog!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer