Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag Exploratieweek 1

De laatste loodjes

11:33, 27/11/2007 .. 1 comments .. Link

Dinsdag 27 november 2007

De allerlaatste dag van de exploratieweek. Dat is vandaag. Veel hebben we niet meer te doen. Hier en daar wat aanvullen of verbeteren en klaar is kees.  Om half 2 moeten we ons visuele dagboek en het moodbord op een paneel ophangen. Er rond mogen we naar eigen goeddunken dingen hangen, zolang het doel maar zichtbaar blijft. Wij zijn van zin om een klein tv-schermpje (zo eentje dat je in de auto hangt) te gebruiken om allerlei grappige filmpjes enzo af te spelen. Daarna hangen we rond het dagboek nog allerlei grappige reclames. Het is wel oppaszen geblazen dat het niet té druk wordt, maar daar vinden we wel iets op.

Veel meer hebben we niet meer de doen vandaag. Alles hebben we in de loop van de week al gedaan dus nu moeten we ons helemaal niet haasten. Dat is nu juist zo plezant. Je kunt alles rustig op je gemak doen zonder stress.Nog even

01:57, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

Maandag 26 november 2007

Na vandaag is het nog maar één dag. Dan moet alles af zijn en gepresenteerd. Gelukkig voor ons dat onze planning heeft gewerkt. Veel hadden we niet meer te doen. We hebben al onze teksten nog eens overlopen en waar nodig verbeterd. Sinds vandaag is het visuele dagboek ook af. Nadat iedereen zijn goedkeuring over het dagboek en de verschillende teksten heeft gegeven, zijn we aan de persoonlijke evaluatiefiches begonnen.

In die fiches moest je een paar vragen beantwoorden. Vragen zoals hoe je het volgens jezelf hebt gedaan, wat nog beter kon, welke les je hieruit getrokken hebt, enz. Naast die fiche was het ook mogelijk om je medegroepsleden te beoordelen. Je kreeg voor elk lid 10 dezelfde vragen en deze beantwoordde je dan met een puntenquotering (1 het slechts, 10 het beste). Deze punten moesten worden opgeteld en werden daarna door 10 gedeeld. Iedereen bij ons in de groep is tevreden van elkaar, zo blijkt uit het eindresultaat.

Meer konden we die dag eigenlijk niet meer doen. Toch hebben we al de collage gemaakt voor morgen, al konden we die evengoed ook dan pas maken.  Zo hebben we meer tijd verkregen om morgen goed over onze presentatie te denken. Al met al was vandaag een rustige dag achter een (voor sommigen) druk weekend. We zijn allen benieuwd wat de jury te zeggen heeft over onze inspanningen.Halverwege

09:33, 25/11/2007 .. 1 comments .. Link

Vrijdag 23 november 2007

Vandaag hadden we wat later als anders afgesproken. Dit omdat een deel pas later aanwezig kon zijn ivm persoonlijke omstandigheden. Om 11u was het merendeel present. Het plan was om een  goede groepsfoto te maken. Maar omdat niet iedereen terzelfde tijd aanwezig was, werd dit afgeblazen.

Er werd besproken hoe de opdrachten evolueerden. Bijna allemaal waren ze klaar. Het vlot dus goed. Na een korte bijeenkomst gingen we weer aan het werk. Het straatinterview werd succesvol afgenomen, de afspraak voor het interview met de deskundige werd definitief vastgelegd, het visueel dagboek was al voor de helft klaar. Kortom, alles verliep vlotjes.
De paar dingen waar nog aan gesleuteld moest worden, gingen we in het weekend al doen. Het plan was om dit weekend zo veel mogelijk werk al af te hebben. Zo zou het veel minder stressig zijn, de twee laatste paar dagen. Die dagen zouden ongetwijfeld ook weer de drukste zijn, vooral dinsdag dan.

Nadat we alle afspraken nog eens goed overlopen hadden, splitsten we op om eraan te beginnen. Degenen die op dat moment niet aanwezig konden zijn, werden op de hoogte gebracht van onze plannen zodat zij ook verder konden werken in het weekend. Al met al was het een vrij rustige vrijdag die een druk weekend voorspelde.De échte start

23:40, 22/11/2007 .. 0 comments .. Link

Donderdag 22 november 2007

Vandaag was de eerste échte dag van de exploratieweek. Om half tien hadden we op school afgesproken. Zo waren we zeker op tijd voor onze afspraak met onze begeleidster, mevr. Camelbeke. Eerst en vooral feliciteerde ze ons met onze tweede plaats van gisteren. Daarna vroeg ze aan ons of we alles hadden begrepen. Na een aarzelende 'Ja' werd er besloten om de kaft met alle opdrachten in te overlopen. Je weet maar nooit. We legden uit dat alle opdrachten al verdeeld waren. Het enige waar we op het eerste zicht problemen mee hadden, was de opdracht van Economie. Na een vlugge blik en onze gedachten erover te laten dwalen, kwamen we tot de conclusie dat het toch niet zo'n groot struikelblok was als we eerst dachten. Toch zou het een moeilijke opdracht blijven waar we wel een iets grotere dobber aan zouden hebben. Een klein uurtje hebben we samen met mevr. Camelbeke rond de tafel gezeten.

Vervolgens zijn we naar het EMI gegaan, waar we computers hadden gereserveerd. Zo konden we de opdrachten voor de derde maal goed bekijken en elkaar vragen stellen. Nu alles duidelijk was, konden we eindelijk aan de slag. De vragen voor het interview met een deskundige werden opgesteld en goedgekeurd, evenals die van het straatinterview. Dat zijn al drie punten van de hoofdopdracht.
Ook het Spaans (Bart, Arno en Inge) was snel klaar. Ellen had ervoor gezorgd dat de CIM-fiche in orde kwam, samen met Bart. Aangezien Inge, naar eigen zeggen, graag foto's maakte, is er beslist dat zij voor het grootste deel van het Visuele Dagboek ging zorgen.Het Begin

23:36, 21/11/2007 .. 2 comments .. Link

Woensdag 21 november 2007

De allereerste dag van deze exploratieweek.  Zonder echt te weten wat ik nu juist kon verwachten, ben ik vanmorgen vertrokken. Eenmaal op school wees het zich uit waar je moest staan. Nogal logisch als je bedenkt dat er overal papieren met je groep omhoog hingen. Geïntresseerd hebben mijn medegroepsleden en ik proberen te luisteren naar de uitleg van de lector. Tevergeefs, zo bleek. Er was veel te veel rumoer rondom ons om echt te kunnen verstaan wat er werd gezegd.
Langzaam dimde het rumoer. De lector zei ons dat we een opdracht hadden tegen de tijd. Wie bij de  eerste 3 eindigde, won. De opdracht begon met een puzzel. 7 Stukken moest je in een vierkant zien te plaatsen. Pas als alles op zijn plaats was gevallen, kreeg je het tweede deel van de opdracht.

Niemand van de groep kende elkaar en al snel bleek dat het een groep was die enorm productief was.  Het plaatsen van de puzzelstukken ging snel dankzij het inzicht van Arno.  Vervolgens zijn we op onze tocht vertrokken en al snel  werd duidelijk hoe makkelijk we konden samenwerken.  We kenden elkaars namen vlugger dan we in eerste instantie dachten en we wisten ook direct van elkaar wie wat graag deed en wie niet.  Nadat we de 2e plaats hadden ingepikt bij de wedstrijd was het dan ook een koud kunstje om de taken te verdelen.  In plaats van elkaar te pushen in een opdracht was het eerder vechten om een opdracht te mogen doen. Hopelijk blijft dit zo ...

Bart ging doorsturen wie wat ging doen en hoe de praktische planning voor de week  ging verlopen.  Het EMI was al gereserveerd door Bart en Ellen voor donderdag.  Mits we moeten samenkomen met onze begeleidster om 10u45 hebben we besloten om daarna ons in het EMI (Educatief Multimediaal Informatiecentrum) te storten op al de taken.  We hebben besloten van ieders een eigen opdracht uit te werken maar zoveel mogelijk in elkaars bijzijn, zodat we altijd vragen aan elkaar kunnen stellen. Ook krijgt iedereen de werken onder ogen om zijn/haar gedacht te kunnen zeggen. Zo weten we zeker dat iedereen het eens is met wat er geschreven wordt.

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De laatste loodjes
Nog even
Halverwege
De échte start
Het Begin

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer