Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mara werkt als reisleider


Ik werk als reisleider en wil mijn grote en kleine avonturen graag met je delen!

Home | My Profile | Archives | Friends

Wie kan er reisleider worden (oftewel is het vak reisleider iets voor jou?)

Posted at 23:54 on 15/2/2013

Nu ik op zoek ben gegaan naar een leuke vacature voor mijzelf, ben ik ook weer even in de competenties voor reisleider gedoken. Als reisleider ben je echt communicatief vaardig, sta je stevig in de schoenen en ben je oplossingsgericht. Je hebt ook een sterke persoonlijkheid. Ik kan je zeggen; alle competenties die je hierboven hebt kunnen lezen, heb je nodig als reisleider.

Ik ben altijd al oplossingsgericht geweest. Ik vond het als kind al heerlijk om allerlei uitstapjes en spelletjes te organiseren. Voor iedereen die niet mee kon doen om wat voor reden dan ook, bedacht ik in no-time oplossingen.

Oplossingen voor problemen bedenken, is een eigenschap die mij goed van pas kwam tijdens mijn weken in Spanje. Overboekingen van hotelkamers, zieke gasten, klagende gasten, buschauffers die niet op tijd de groep op kwamen pikken etc etc..ik heb het allemaal wel meegemaakt. En met veel enthousiasme een eigen draai aan het geheel gegeven. Met een flinke dosis inlevingsvermogen en enthousiasme kom je ver in de wereld van het toerisme!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

vacature reisleider gezocht

Posted at 23:42 on 15/2/2013

Inmiddels geniet ik van een welverdiende vakantie in nedeland. Ik ben mezelf te buiten gegaan aan drop en boerenkool met worst. Na alle spaanse tapas is dit een welverdiende kost. Heerlijk om weer thuis in nederland te zijn en met vrienden rond een schaal dampende boerenkool te zitten.

 

Inmiddels ben ik ook wel weer aan het kijken naar een nieuwe baan. Ik heb met veel plezier in spanje gewoond en gewerkt. Het is nu tijd voor een ander land. Wat zal het gaan worden? Europa of toch verder weg? Ik lees af en toe een vacature op internet of ik krijg iets doorgemailt van studiegenootjes van mij maar tot nu toe zit er nog niets tussen wat mij echt aanspreekt.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Waarom ik graag als reisleider werk! Hoe ik reisleider ben geworden!

Posted at 15:03 on 29/10/2012

Ik vind mijn werk als reisleider vanaf dag 1 al top! Ik ontmoet zoveel verschillende mensen en ik vind het echt leuk om een praatje met iedereen te maken. Om gasten op hun gemak te stellen. Om een groep te begeleiden. Ook al ben ik voor mijn werk soms weken van huis. Ik mis Nederland niet. Mijn familie en vrienden af en toe wel, hoor!.

 

Ik geniet van andere culturen en van alle avonturen die ik als reisleider meemaak. Ik wist nooit zo goed wat ik wilde doen na mijn MBO-opleiding. Na het behalen van mijn diploma heb ik een tijdje als verpleegkundige gewerkt (daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van-makkelijk bij ziek en zeer in de groep). De medische wereld is niets voor mij en al snel werd mijn hang naar  'avontuur' groter. Ik heb een spoedcursus Spaans gevolgd en daarna een aantal maanden gewerkt in een hotel in Spanje. Ik kwam via via aan een baantje als receptioniste. Ik had totaal geen ervaring en begon onderaan de ladder. Doordat ik tijdens mijn werk als receptioniste alles aanpakte en veel deed voor het hotel, mocht ik na mijn proeftijd blijven.

Na een aantal maanden ben ik weer naar Nederland gegaan. Ik heb een cursus voor reisleider gevolgd en na afloop heb ik gesolliciteerd als reisleider.

Zo 'makkelijk' kan het gaan!

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Reisleider zijn en slaapgebrek

Posted at 13:32 on 27/10/2012

Vandaag stond een leuke dagtrip op het programma. Rond een uur of 8 verscheen de groep bij het ontbijt. Ik had zelf al een uurtje eerder ontbeten omdat ik vannacht de slaap niet kon vatten. Ik moet als reisleider af en toe zo veel regelen dat in slaap komen (en blijven) soms nog niet zo makkelijk is. Dus om een uur of 4 werd ik voor het eerst wakker en rond 6 uur (twee uur van woelen) dacht ik: ik ga mijn bed uit en alvast het e.e.a. voorbereiden voor vandaag.

Ik heb mijn map met informatie doorgenomen tijdens een heerlijke kop spaanse coffee. Mijn spaans heb ik nog even kunnen oefenen met José (de receptionist die graag een babbeltje maakt).

Mijn taak als reisleider begon vanaf het moment dat de eerste gast verscheen aan de ontbijttafel. Een onderdeel van het beroep reisleider is dat je een luisterend oor biedt, daar waar het nodig is. Dus ik spreek de gasten altijd even kort aan bij het ontbijt. Goedemorgen, goed geslapen? is dan meestal mijn standaard-vraag. Ik merk dat reizigers dit leuk vinden en de basis voor een goede sfeer is meteen gelegd!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Als reisleider moet je leren om te spreken in een bus

Posted at 07:44 on 27/10/2012

Tsja...voor de mensen die mij kennen; ik spreek tegenwoordig zonder schroom door de microfoon in de bus! Tijdens mijn opleiding als reisleider kreeg ik het nog wel eens spaansbenauwd als ik voor een groep medestudenten moest spreken. Ik heb het echt keer op keer geoefend. Maar ik leerde het echte werk pas toen ik in een volle bus door de microfoon een welkomstwoordje moest doen.

 

Ik stotterde in eerste instantie wat af! Gelukkig ging het met mijn tweede groep een stuk beter. Ik begon te praten en het is zonder stotteren gebleven tot het einde van de reis. Ik had mijn angst overwonnen!

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

De reisleider en de zieke gast

Posted at 07:30 on 25/10/2012

Hoi allemaal,

Gisterochtend moest ik al vroeg het e.e.a. regelen! Ik had nog maar net mijn ontbijt op toen mevrouw X. aan het ontbijt verscheen. Haar man is vanacht ziek geworden. Ik heb besloten om hem nog een dag in het hotel te laten. Zijn vrouw blijft bij hem. Zij zullen overmorgen (zodra het kan) zich weer aansluiten bij de groep. Het is een gewoon buikgriepje dus niets om mij zorgen om te maken. Maar de reisleider mag het allemaal wel weer regelen. Dus de kamer in Sevilla geannuleerd en het verblijf in de huidige hotelkamer kon gelukkig worden verlengd. Met de taxi worden deze mensen zodra het weer gaat naar de bestemming gebracht waar de groep verblijft. Beterschap!

 

Uiteindelijk zijn we door het geregel iets later uit het hotel vertrokken. De groep had hier alle begrip voor. Als reisleider is het je taak om op tijd (ondanks onvoorziende zaken) alle activiteiten uit te voeren. De klant heeft hier namelijk voor betaald!

 

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Ik werk als reisleider

Posted at 22:02 on 23/10/2012

Hallo allemaal,

Ik wil mij even voorstellen. Mijn naam is Mara en ik werk sinds een aantal weken als reisleider. Omdat een aantal familieleden en vriendinnen graag willen weten wat ik zoal meemaak hou ik een blog bij.

Ik ben gestationeerd in Zuid-Spanje waar ik werk voor een nederlandse reisorganisatie.

 

Vandaag vertrek ik met een groep van 20 mensen van Malaga naar Ronda in Andalusië. Andalusië staat bekend om de witte dorpen. Die we veelvuldig passeren. Vanuit Ronda kun je naar het Nationaal Park El Torcal gaan. We overnachten één nacht in een hotel dichtbij het park.

Aankomst hotel

Na aankomst in het hotel lagen alle kamersleutels al klaar. Dit is soms wel eens anders. En je begrijpt dat het voor een reisleider erg fijn is als de kamers vrij  en schoon zijn zodat de groep meteen de kamers kan betrekken.

De groep

Ik heb deze rondreis een leuke groep. Er zit één veeleisend type in. Bij aankomst was er al (volgens hem) vanalles mis gegaan op de vlucht Amsterdam- Málaga. Ook was de bus kleiner (??) dan verwacht. Nou ja, ik heb inmiddels wel genoeg communicatieve vaardigheden om met hem om te gaan.

Uit eten

Nadat iedereen de koffers heeft uitgepakt zijn we met zijn allen naar een restaurant gegaan voor een optreden van een locale spaanse band. Ik heb vis gegeten en een heerlijk glas wijn gedronken. De sfeer was goed en een aantal gasten bleven nog tot laat in de avond in het restaurant zitten. Ik ben om een uur of elf met de taxi naar het hotel gegaan. Morgenochtend om 08:30 het ontbijt en de reisleidster moet er toch een beetje fris en fruitig bijzitten, nietwaar?

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer