Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rekening Courant

Hoe Oneerlijk Zijn Leningprovisies?

10:09, 10/5/2010 .. 0 comments .. Link

Na alle discussies rondom woekerpolissen, crimineel hoge rentes en banken die koopsommen opstreken van tienduizenden euro’s rijst de vraag: hoe eerlijk zijn die provisies eigenlijk? Of hoe oneerlijk zijn de provisies?

Het antwoord is ingewikkelder dan consumentenprogramma’s je willen doen geloven. Radar loopt voorop als het gaat om vakbonden promoten en bedrijven verketteren. Het lijkt soms wel een heksenjacht, waarbij elke zinnige tegenspraak uit de weg wordt geveegd omdat bedrijven toch al bij voorbaat schuldig zijn. Het publiek smult uiteraard en stemt luidkeels in, want de rijke mensen en de grote bedrijven zijn alles schuld.

Maar de waarheid is niet zo simpel. Het is namelijk verschillend van tussenpersoon tot tussenpersoon en van bankmedewerker tot bankmedewerker. Iemand die goed zijn werk doet kan ervoor zorgen dat je net wel die lening krijgt, dat je net wel die korting krijgt of dat je wel in aanmerking komt voor een subsidie waar je nog nooit van had gehoord. Dan hebben we het ook nog niet over mensen die je een lening kunnen bezorgen terwijl je die anders niet had kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan lenen met BKR, een specialisatie van een adviseur die belangrijk is als er achter jouw naam een kruisje staat van de vrienden van Bureau Krediet Registratie.

Iemand die zijn werk niet goed doet kan dit allemaal niet en is gewoon een ambtenaar in vermomming. Zijn die mensen tienduizenden euro’s waard? Nee, natuurlijk niet. Maar als jij als consument op termijn € 50.000 bespaart op een lening… is dat dan € 5.000 provisie waard? Is het € 10.000 provisie waard? Het antwoord is ja, want dat bedrag had je anders nooit gehad. En daar wordt eigenlijk nooit rekening mee gehouden als alle banken en adviseurs klakkeloos over 1 kam worden geschoren.{ Last Page } { Page 1 of 17 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Rekening courant

Categories


Recent Entries

Hoe Oneerlijk Zijn Leningprovisies?
Goedkope Leningen - prive en zakelijk
Minpunten van een BKR lening

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer