Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
relactatie dagboek

Description

Mijn eerste zoon kreeg 6 maanden borstvoeding. Bij de tweede ging het na een week of 3 erg moeizaam en met 6 weken stopte ik. Niet lang daarna kreeg hij flinke eczeem. Ik baalde dat ik gestopt was, maar had ook niet de energie om opnieuw te beginnen. Toen we naar 12 weken wat meer rust en ritme hadden besloot ik het nog een kans te geven. Ik ging opzoek naar informatie. Ik vond veel ervaringen, maar kon nergens een ervaringsverhaal vinden waarin vanaf het begin beschreven werd hoe het verliep. Dus bij deze.... Ik hoop dat mijn verhaal ook een steuntje in de rug is voor anderen.


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

relactatie en mijn lijf

Sinds anderhalve week ben ik nu aan het relacteren. Tot nu toe gaat het eigenlijk supergoed. Het is nog maar één voeding per dag, maar in 10 dagen tijd is de productie ook vertienvoudigd. Maar naast dat de melkproductie stijgt merk ik nog veel meer aan mijn lijf. Ik heb hier niets over gelezen op internet, dus weet niet of het allemaal aan het relacteren ligt. Maar ergens lijkt het me wel logisch. Borstvoeding is tenslotte voor een groot deel een kwestie van hormonen.
Het meest opvallende is mijn menstruatie. Drie weken geleden had ik de eerste en deze week alweer de tweede. Het is waarschijnlijk nog rommelig door de bevalling, maar wat opvalt is dat het weinig is. Van mijn vorige bevalling herinner ik me dat de eerste maanden heftig waren. Nu was de eerste keer niet zo heftig als mijn vorige bevalling maar toch flink. Dit keer is het bijna niks, minder dan ik ooit gehad heb. Ik denk dat dat door de borstvoeding komt. Zou het de komende maanden nog minder worden of zelfs weer verdwijnen? Verder krijg ik kleine rode jeukende bultjes rond de tepel.
Maar ik zie het als een teken dat mijn lijf doet wat ik wil, dus ik ben blij

Posted: 20:29, 20/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

15 t/m 21 augustus

Maandag:
Hoera bij de eerste voeding kolf ik 9 ml. Het past nog net in het spuitje dat ik gebruik om te kijken hoeveel ik gekolfd heb. Het is natuurlijk nog lang geen voeding en helemaal niets als ik bedenk dat het nog maar 12 weken geleden is dat ik 450 ml kolfde, maar toch zie ik het stijgen en dat motiveert. Bovendien zijn er mensen die weken lang moeten wachten voor er eindelijk een drupje komt, dus ik ben blij. Geduld is niet mijn sterkste punt, maar het is voor een goed doel. Hopelijk zie ik een duidelijke stijgende lijn nu ik het bij ga houden.


Aantal keer gekolfd: 7
Totale opbrengst: 44,5 ml  (tussen de 4 en 10 ml per keer)


Dinsdag:
Vanmorgen de eerste keer 14,5 ml gekolfd dat is ruim 1,5 keer zo veel als gisteren. Vandaag alleen het noodzakelijke in het huishouden en de boodschapjes vanavond even snel alleen zodat ik weer veel kan kolven. Zou ik vandaag 70 ml halen? De rest van de dag blijf ik meer kolven, maar de 70 net niet gehaald.

Aantal keer gekolfd: 7
Totale opbrengst: 67,5 ml (tussen de 5 en 14,5 ml per keer)

 

Woensdag:
Vannacht te moe om te kolven. Pas na de voeding van 7:30 . Daardoor vanmorgen "veel gekolfd", Maar in totaal waarschijnlijk minder dan wanneer ik vannacht ook gekolfd had.

Aantal keer gekolfd: 7
Totale opbrengst: 86 ml (tussen de 7 en de 26 ml)

Donderdag:
Vannacht wel weer om 4:30 gekolfd (15,5ml) en vervolgens om 8:30 (21,5 ml). 's nachts kolven doet veel goeds voor de totale dagopbrengst en vooral de volgende dag heb ik er profijt van. Ik zet er geen wekker voor. Ik kolf nadat de kleine man een fles heeft gehad. Het duurt dan toch een tijdje voor hij verder slaapt, dan kolf ik even 10 minuten.

Aantal keer gekolfd: 8
Totale opbrengst: 119,5 ml (tussen de 12 en de 21,5 ml)

Hoera! de 100 ml gepasseerd.

Vrijdag
Vanochtend gewinkeld en vanmiddag met zijn alles naar de kermis. Daardoor maar 6 keer gekolfd. Toch meer gekolfd dan gisteren maar de stijging is minder groot dan de afgelopen dagen. Ben benieuwd of het ook effect heeft op het kolven morgen.


Totale opbrengst: 129,5 ml (tussen de 18 en 32 ml)

Zaterdag
wow vannacht om 2:30 26 ml gekolfd en vanmorgen 42 wat een stijging en dat terwijl ik gisteren zo weinig gekolfd heb. Wel ben ik ongesteld en misschien dat dat de stijging van de productie wat onderdrukt heeft en dat het nu daarom wat harder stijgt. Of dat de Domperidon gaat werken of een combinatie. Ben benieuwd of het morgen doorzet.

Aantal keer gekolfd: 8
Totale opbrengst:

Posted: 20:50, 16/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste weekend

Op zaterdagmorgen haal ik een huurkolf. Ik heb zelf een pisa maar hoop dat ik met de symphonie de productie makkelijker omhoog krijg. Ik zoek nog wat meer tips en informatie over relactatie en ga opzoek naar meer ervaringsverhalen. Ik probeer het weekend wat vaker te kolven en ook 's nachts een keertje te kolven terwijl mijn vriend de fles geeft. Op zondag kolf ik gemiddeld 5 mililiter per keer. Maar hoeveel precies weet ik niet. Ik besluit het vanaf morgen bij te gaan houden. Hopelijk motiveert  dat nog wat meer.

Posted: 10:50, 13/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Donderdag en vrijdag

Op donderdag haal ik domperidon. Ik begin met 3 maal daag 1 tablet. Ik kolf 5 keer, maar het blijft nu bij druppels. Vrijdagochtend heb ik wel een paar mililiter. De rest van de dag een paar druppels op de bodem.

Posted: 10:49, 12/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

De eerste keer

Op woensdag 10 juli 2012 besluit ik het gewoon te gaan proberen. Ik wil relacteren. Ik pak mijn kolf erbij. Na een kwartiertje heb ik 20 ml. Dat valt me mee. Ik ben inmiddels al 6 weken gestopt. Later die dag kijk ik of mijn zoontje nog interesse in de borst heeft. Dat heeft hij na een minuutje begint hij even te drinken. Maar er is natuurlijk weinig voeding en al snel wordt hij boos. Hij heeft ook nog steeds spruw. Ik probeer eerst de melkproductie maar eens met de kolf omhoog te krijgen. Het gaat me vooral om de melk als hij later zelf ook nog gaat drinken is dat een mooie bonus, maar als het met fulltime kolven lukt ben ik ook tevreden. Ik kolf nog drie keer maar de rest van de dag zitten er alleen melkdruppeltjes tegen het fles aan.

Posted: 10:03, 10/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer