Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Renate in Latijns Amerika

Home - Profile - Archives - Friends

Nog een week!

Posted on 25/12/2008 at 14:20 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is Eerste Kerstdag.. de vrieskou komt en ik ben mijn zomerse kledij aan het inpakken.

Op 2 januari vertrek ik heel vroeg naar Guatemala City. In twee maanden tijd eindig ik in Panama City.. Ik zal vooral met de bus van plek naar plek trekken. Veel plezier met het lezen van dit blog, dat ik regelmatig zal bijwerken..

Renate


shoppen in marakech

Posted on 10/11/2007 at 15:07 - 1 Comments - Post Comment - Link

haaalllooo!

mijn laatste dag, moest vanochtend de prinsessenkamer verlaten, jammer maar heb ook weer een andere kamer gevonden, Na verschillende steegjes doorgelopen te hebben, Hotel Essaouira, die naam kan ik wel onthouden, Zaterdagmiddag en aan het shoppen, weer eens wat anders dan de Nieuwestad, Gisteravond om half tien gaan slapen, was heel moe, om 5 uur gewekt door de moskee, en om acht uur opgestaan en rond gaan lopen, ontbijtje op terras op grote gekke plein. Toen terug naar hotekl om te vragen of ik kon blijven. Dat kon dus niet, tassen gepakt.

Het is hier erg warm, net op dakterras gezeten met stel, wel even leuk. Ben best moe van alle indrukken van afgelopen week. En zoooon drukke stad hier, met voor bij scheurende brommers en passerende ezeltjes met karren, de lucht is aardig vervuild, en zoveeel mensen, bedelaars en verkopers die je de winkel bijna insleuren, Jer kun niet even op je gemak alles bekijken. Ze vragen allemaal waar je vandaan komt, vooral savonds op dat plein is het een chaos, van slangenbezweerders, muzikanten, eettentjes en kinderen die geld willen.

De marokkanen hier zijn minder aardig dan in de andere plaatsen waar ik ben geweest, beetje gestresst en dat is natuurlijk ook niet gek als je in zon stad woont. In de bergen was het heel relaxed, al waren ze in dat dorpje ook geheel ingespeeld op de toeruistenstroom en zelfs kindjes van 4 vragen om een dirham als je ze op de foto wil zetten, mensen willen vaak niet op de foto. Beetje stiekem fotos maken soms, maar heel ver inzoomen is ook geen optie. Je ziet hier zoveel in Marakech en eigenlijk zie je heel weinig, een mierenhoop, van allerlei verschillende nationaliteiten. Hier kun je ook in een korte broek lopen en daar is het weer ook wel naar maar dat doe ik niet.

In andere plaatsen is dat helemaal niet gebruikelijk, en ook draag ik geen hemdjes, het liefst zou ik een hoofddoek over mn hoofd trekken savonds dan val je niet zo op. Het is hier een echte mannenwereld, niet echt prettig, maar ik woon hier gelukkig niet. Ik stap morgenochtend om 6 uur weer in het vliegtuig, hotel regelt taxi en ze wekken me ook, om 4 uur .snachts op vliegveld zijn, en dan vliegen. Is nog best lange trip maar ben ik aan het begin van de middag op Schiphol. En als het goed is is Tessa daar dan, zou leuk zijn hier even samen te kunnen shoppen mar t is net oars

nou, tot moregen!


marakech

Posted on 9/11/2007 at 20:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo!

hier alles goed!

woensdagavond nog een bal gekocht voor een paar kinderen die er om smeekten; en kinderen horen te spelen, net een jongetje aan mijn tafel die het vlees van mijn overgebleven stokjes wilde, kortom veel arme mensen hier; donderdagochtend samen naar de bus gelopen, ik had besloten naar een dorpje in het Atlas gebergte te gaan; ben je daar ook eens geweest dqcht ik: Nog even naar huis gebeld met de nadruk op even wanr de telefoon accepteerde alleen maar 1 dirham, gefeliciteerd zei ik, en toen was de verbinding verbroken; Met een lokale bus naar Marrakech gereden, drukke volle bus; levendiger als een duurdere bus die voor de rijkere marokkanen en voor de toeristen bestemd is; Van half 11 tot 3 in de bus; landschap bekeken, heel droog; dit jaar is er bijna geen regen gevallen, Het binnenland in; in Marakech aangeko,en met een taxi naar een vertrekplaats van taxi;s voor Imlil; Imlil is een dorpje aan het begin van het Atlas gebergte; Op de achterbank pasten vier passagiers en voorin drie: Dus tussen zeven mannen in de taxi; voor 50 dirham 2,5 uur rijden:

 

Naast mij zat dominique uit Frankrijk die voor een maand ging trekken in het Atlas gebergte; Een gids in Frankrijk: Helemaal alleen een maand: Wauw, met tentje; Voelde me vereerd dat ik naast hem zat, ook nog foto van hem gemaat en samen koffie gedronken in Imlil, toen ieder onze eigen weg; Denk af en toe wel aan hem, helemaal alleen in de bergen,

 

Ik naar mijn hostyel, ook hoog in de bergen met een adembenemend uitzicht maar ver weg van dorpje, voelde me opgesloten, daar gegeten couscous en met andere reizigers gepraat, uitzicht op Atlas, wauw, gedoucht, warme douche, en langzaam werd het donker, lichtjes in de bergen; mooi hoor, negen uur op bed, kon niet echt slapen vannacht, met engels meisje in kamer; Vanochtend hostel verlaten, naar dorpje, geprobeerd dingetjes te kopen maar wil voor geen meter, ze vragen echt woekerprijzen, gewoon 4 keer zoveel als bij de Xenos voor dezelfde dingen, Gaan wandelen; de bergen in; erg mooi, de wind te voelen, het uitzicht; eind geklommenn en toen weer terug, vanmiddag met taxi terug naar marakech, nu met 8 mensen in een taxi de bergen weer af, njangnja muziek uit de luidsprekers, de heeele weg weer terug; maar dat was het zeker waaard!

 

Nu dus in deze grote gekke stad, Marakech; zooooveeel drukte en mensen hier ook groot plein, net gegeten bij tentje, naast duitsers, ik heb een echte prinsessenkamer, alles schoon en mooi met spiegels en mooe bedje, eigen schone wastafel, an mooie lampjes, planken met mooie dingen, lijkt op torenkamertje; was laatste kamer die vrij was, echt voor mij bestemd! Alleeen staat vlak naast moskee; om vier uur word ik dus gewekt, maaar duurt niet heel lang, morgen de stad beter bekijken, er zijn hier veel toeristen en op zich wel prettig, maar marokkanen spreken je wel de hele tijd aan, of je wil kopen, kijken::: brrrr:: is niet relaxed shoppen,, maar ga mn best doen


Renate naar Marokko

Posted on 4/11/2007 at 21:02 - 4 Comments - Post Comment - Link

goedemorgen!

het is 8.03.. zondagochtend.. geen tijd haha. Zo met de auto naar Hoorn, van daar de trein naar Schip hol en om 13.15 vlieg ik richting Marokko... vrijdag geboekt .. waahhhhh spannend! Kom om 4 uur in Casablanca aan en ga met trein naar binnenstad om hotel te zoeken. Dan slaap ik vanncht in Marokko, hoop een wat langere nacht dan afgelopen nacht want ik ben best moe. Ik ga in het vliegtuig mijn reis verder uitstippelen en er vooral een beetje relaxte vakantie van maken. Hoop dit blog af en toe te kunnen bezoeken en vind het leuk als jullie dat ook doen!

Dooeeg! Renate

 

 Zondagavond half tien, gek toetsenbord met gekke tekens. Ik  zit in de medina, de oude binnenstad van Casablanca. Beetje gekke buurt. Ik slaap in youth hostel voor 5 euro per nacht. Ik ben moe. Net gegeten met jongens uit Parijs. Gezellig en zo lekker slapen. Drukke stad, morgen even rondkijken en dan weg richting het zuiden naar de badplaats Essaouira. Gek hoor zomaar in Marokko, ezeltjes op de weg, veel verkeer; het is hier een uur vroeger. Treinen zitten volgepakt; met trein vanaf vliegveld vertrokken en toen met taxi scheurend door de stad en gelukkig hadden ze plaats in dit hostel. Nou jullie ook lekker slapen, ik  val bijna om

liefs renate

 

 

 

Dinsdagavond in Safi, internetcafe met alleen maar jongens en mannen. Ben op pad met Irakees die in Zweden woont en hier paar maal eerder is geweest en mensen kent. Handig zo'n gids! Net lekker gegeten en ik kom op plekken waar ik anders niet langs zou lopen. Safi ligt aan de oceaaan, mooie stad, vandaag 5 uur in bus gezeten. Vanochtend de grote nieuwe moskee in casablanca bekeken. Ik ben gewoon achter een groep Amerikanen aangelopen, maar had het na een half uur wel bekeken. Zoooo'n groot beetje zielloos gebouw. Stiekem die groep weer verlaten en moskee uitgelopen. Toen met taxi naar busstation, de taxichauffeurs gingen bijna met elkaar op de vuist. Toen zag ik bij bussttion dat bus naar Essaouira pas om vijf uur vertrok, te laat voor mij, want dan zou ik er 's nachts pas aankomen. Koffie gaan drinken met chococroissant en plan gewijzigd met behulp van man die ook op terras. Die raadde me aan heel voorzichtig te zijn in Marokko. De bus naar Safi genomen denkend dat ik van daaruit wel nog naar Essaouira kon waar ik die Belg zal ontmoeten die ik op reigenoten.nl had ontmoet.

 

Dus naar Safi, en hier na genoten te hebben van het indrukwekkende droge landschap met aan de andere zijde de ocaan, uitgestapt. Geen bus meer naar Essaouira en taxi was onzeker. Die Irakees zat in zelfde bus en die is aardig en weet veel. Besloten hier te blijven voor een nacht. Drie hotels samen bekeken, ik heb nu een eigen kamer in stadshotelletje. Met een receptie zo groot als mijn tolietruimte thuis. Daar staat een bed in en tv waar de receptioniste de hele dag zit. Afgelopen nacht heb ik in het yought hostel goed geslapen. De twee meisjes die daar ook sliepen moesten alleen vroeg op vanwege hun vlucht naar huis. En de beloofde warme douche in de Lonely Planet bleek zo koud als een herfstbui in Nederland. Maar het ontbijtje van stokbroodje met jam en koffie smaakte daarentegen wel weer goed. En wat wil je, voor 4,50 per nacht!

Al verschillende mensen ontmoet met allemaal een eigen verhaaal. En is prettig nu niet alleen te zijn, dan is het namelijk niet prettig om in het donker over straat te lopen. En om 6 uur wordt het al donker. Ik heb al toiletpapier gekocht, dat hebben ze niet in wc's, zijn Franse wc's, dus op de hurken, heel nat. Snap niet hoe die vrouwen dat hebben met die lange jurken, net stroopte een vrouw mijn pijpen op om uit te leggen hoe dat werkte, wel gelachen, lieve mensen hier. En mijn Frans is ook best aardig, kan me redelijk redden en met een beetje hulp gaat het allemaal prima.

 

Naast de heren- en vrouwenwc hebben ze trouwens ook een bidkamer, daar zitten mannen op de knieen. Zie je ook veel op straat en gewoon in gebouwen. En 's ochtends natuurlijk dat gejammer ha ha, weet je in ieder geval dat je weg bent. Mooi hoor hier zomaar te zijn. Morgen zie ik Guy uit Belgie. Gister was er ook een Belg op het station van het vliegveld in Casablanca. Die heeft een kaartje voor me gekocht, ik stond namelijk achterin de rij bij het loket. Staan er honderd mensen en zit er maar 1 man. Ik dacht dat ga ik nooit redden. Die Belg stond vooraan. Gek ook dat ik eergister in de bios zat aan de Nieuwestad, naar Stardust te kijken.

 

De koning van Marokko was vanmiddag op visite in een stad waar wij doorheen reden, er stonden allemaal politiemannen langs de snelweg, in de middle of nowhere. Snapte waarom toen die Irakees dat uitlegde, die zat in zelfde bus. Morgen is het de dag van de Groene Mars, ben benieuwd. Is feestdag en zijn veel mensen vrij. Veel straatkatten hier, net een mama met jonkies op de foto gezet, midden op straat in een doos. Ook markt over gelopen, heel gezellig, ze maken hier keramiek; allemaal keramiek, en morgen om 10 uur bus, vroeg op en stad even bekijken, ook kasteel..

nou toedeloe

liefs


bonjour!

gisteravond nog een biertje gedronken en terug door medina, irakees wist de weg anders was ik verdwaald, donkere smalle steeges met deurtjes, en kleine winkeltjes en huisjes en ogen die je vanachter die deurtjes aanstaren en leek alsof je terug gaat naar de middeleeuwen, Vanochtend nog ontbeten met de irakees, brood met ei en de zee bekeken, lekker hoor wakker worden in marokko1 zonnetje, lekker warm hier, na ontbijt o, half tien met bus naar essaouira, in bus vol marokkanen, wel zo leuk, prachtig landschap, genoten, je ziet zo ontzettend veel onderweg; dorpjes met allemaal mensen in allerlei klederdrachten, veel schapen en ezeltjes en de bus reed heel hard, dat doet die andere bus niet, , met guy bij de stadspoort afgesprokne; hij was er niet, hem gebeld, nam niet op; terug naar stadspoort en toen zag ik hem, ben jij guy vroeg ik, nou; dt was hem dus, samen hebben we een heeeele grote kamer voor 20 euro pn, met twee grote bedden, toen op terrasje, het is hier best toeristisch; en daarna de zee ingedoken, koud, wel lekker, op strand gelegen, en vervolgend stad doorgelopen, zoveeeeel indrukken, veel winkeltjes, nog niks gekocht, behalve functionele dingen, kan ook geen grote kleden meeslepen of vazen, net lekker gegeten, morgen fiets huren en naar hamam, is badhuis;; lijkt me leuk uitroepteken,


haha, is echt badplaats hier, ook haven bekeken, nooie fotoùs gemaakt, ! nu negen uur,

moet nog douchen, douche deed het vanmiddag niet, ze waren m aan het repareren,

liefs Renate

 

haaaalllooo!

vannacht heeerlijk geslapen in ons prachtige hostel met allemaal kunst kleuren en muziek; we hebben ook een prachtig dakterras vanwaar je de stad kunt overzien, Vanochtend fiets gehuurd en gaan fietsen; wilden naar verlaten strand buiten stad, fietsen en kamelen op foto vast gelegd; worden ingezet voor toeristische ritjes, Verder op de fiets, we wilden naar links maaar er kwam maar geen weggetje; wel lekker om weeer even te fietsen, maar warm en zweten, uiteindelijk maar terug en ander eggetje in: bij verlaten resaurantje ontbeten, met uitzich op kamelen en voorbij trekkende kranen en trucks omdat ze daar wegen aanleggen vanwege de aanleg van een nieuw toeristisch gebied, en er liep dus geen gewone weg naar zee: Over grind en zandwegen fietsen, veel wegerkers bezig met die weggetjes, wij steeds vragen en zweten en weg lopt weer dood; na ongeveer een uur fietsen en zweten eindelijk dichbij strand, door de duinen met fiets, net de sahara: En op het strand aangeko,en; waarvan we dachten dat het uitgestorven was, zagen e verschillende mensen: Maar dat mocht de pret niet drukken; gezwommen, wel kpoud water maar mooie bruisende golven, gezonnebaad en dat heeft zn vruchten afgeworpen:: al mooi kleurtje en in duinen naar beneden gerold:: guy veranderde in een zandmmannetje,

 

Na het strandhangen en genieten van het ruisen van de zee; terug via een gelukkig iets kortere weg, broodje en drinken in de stad: En toen ben ik in hamam geweest, is marokkaans badhuis, was leuke ervaring, allemaal vrouwen die worden gewassen in een mistig warm betegelede ruimte, kreeg massage en gooide zelf emmertjes water over me heen, erg leuk en interessant, vanavond errug lekker gegeten en einelijk lekkere koffie gehad, is gezellig met guy, en wel prettig alleen is maar alleeen en dan word je vaker aangesproken, morgen gaat guy naar casablanca an vervolg ik mijn weg ook weer, nog bedenken waarheen, moet zaterdag iig in marakech zijn, vlieg zondagochtend om 6 uur,

 

nog niet aan denken, nog even vakantie!

 

liefs

 

Hallo!

hier alles goed!

woensdagavond nog een bal gekocht voor een paar kinderen die er om smeekten; en kinderen horen te spelen, net een jongetje aan mijn tafel die het vlees van mijn overgebleven stokjes wilde, kortom veel arme mensen hier; donderdagochtend samen naar de bus gelopen, ik had besloten naar een dorpje in het Atlas gebergte te gaan; ben je daar ook eens geweest dqcht ik: Nog even naar huis gebeld met de nadruk op even wanr de telefoon accepteerde alleen maar 1 dirham, gefeliciteerd zei ik, en toen was de verbinding verbroken; Met een lokale bus naar Marrakech gereden, drukke volle bus; levendiger als een duurdere bus die voor de rijkere marokkanen en voor de toeristen bestemd is; Van half 11 tot 3 in de bus; landschap bekeken, heel droog; dit jaar is er bijna geen regen gevallen, Het binnenland in; in Marakech aangeko,en met een taxi naar een vertrekplaats van taxi;s voor Imlil; Imlil is een dorpje aan het begin van het Atlas gebergte; Op de achterbank pasten vier passagiers en voorin drie: Dus tussen zeven mannen in de taxi; voor 50 dirham 2,5 uur rijden:

 

Naast mij zat dominique uit Frankrijk die voor een maand ging trekken in het Atlas gebergte; Een gids in Frankrijk: Helemaal alleen een maand: Wauw, met tentje; Voelde me vereerd dat ik naast hem zat, ook nog foto van hem gemaat en samen koffie gedronken in Imlil, toen ieder onze eigen weg; Denk af en toe wel aan hem, helemaal alleen in de bergen,

 

Ik naar mijn hostyel, ook hoog in de bergen met een adembenemend uitzicht maar ver weg van dorpje, voelde me opgesloten, daar gegeten couscous en met andere reizigers gepraat, uitzicht op Atlas, wauw, gedoucht, warme douche, en langzaam werd het donker, lichtjes in de bergen; mooi hoor, negen uur op bed, kon niet echt slapen vannacht, met engels meisje in kamer; Vanochtend hostel verlaten, naar dorpje, geprobeerd dingetjes te kopen maar wil voor geen meter, ze vragen echt woekerprijzen, gewoon 4 keer zoveel als bij de Xenos voor dezelfde dingen, Gaan wandelen; de bergen in; erg mooi, de wind te voelen, het uitzicht; eind geklommenn en toen weer terug, vanmiddag met taxi terug naar marakech, nu met 8 mensen in een taxi de bergen weer af, njangnja muziek uit de luidsprekers, de heeele weg weer terug; maar dat was het zeker waaard!

 

Nu dus in deze grote gekke stad, Marakech; zooooveeel drukte en mensen hier ook groot plein, net gegeten bij tentje, naast duitsers, ik heb een echte prinsessenkamer, alles schoon en mooi met spiegels en mooe bedje, eigen schone wastafel, an mooie lampjes, planken met mooie dingen, lijkt op torenkamertje; was laatste kamer die vrij was, echt voor mij bestemd! Alleeen staat vlak naast moskee; om vier uur word ik dus gewekt, maaar duurt niet heel lang, morgen de stad beter bekijken, er zijn hier veel toeristen en op zich wel prettig, maar marokkanen spreken je wel de hele tijd aan, of je wil kopen, kijken::: brrrr:: is niet relaxed shoppen,, maar ga mn best doen


bye costa rica

Posted on 2/3/2007 at 09:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ben samen met bram uit de VS naar de vulkaan gegaan. Gezellige hostel de Haan achter me gelaten. Met een privebus gereisd die onderweg dus eens niet steeds stopte. Was nog lange trip, 4 uur. Langs het Arenal meer, gigantische mooie vergezichten... krokodillen gezien en in luxe hotel overnacht. Nog drie Nederlandse jongens tegengekomen, biertje mee gedronken. 's Avonds gepoold in soort van buurthuis met alleen maar Tico's die het ook wel grappig vonden dat ik zomaar kwam binnen stappen. Bram sprak veel slang... niet goed te verstaan. De vulkaan niet gezien, veel wolken en regen. La Fortuna heette het dorpje vlakbij de vulkaan. De volgende ochtend om half 11 met de bus richting Alajuela. Miste ik mijn aansluiting, anderhalf uur wachten. Beetje gewinkeld rond bussation, schoon shirtje gekocht en weer verder. Om 4 uur in Alajuela. En toen moest ik nog naar dat bread en breakfast van die Terschellingers, La Garita geheten. Een man zei dat ik een bus naar Jacco moest hebben en stapte met mij in die bus. Ik moest uitstappen bij een supermarkt. En daar stond ik dan weer. Een lift van een man maar we konden het hotel niet vinden. Weer terug naar de supermarkt. En het hotel gebeld. Kwam de vader van Nicoline me halen.

Een prachtige kamer, met keuken en mooie badkamer! Nicoline maakte me wat wegwijs. En toen koffie gedronken met ene Michiel uit Nederland die zijn eerste nacht daar zou doorbrengen om vervolgens een maand te gaan rondtrekken. Kon ik hem wat tips geven. Besloten om samen wat te gaan eten, Nicoline bracht ons naar het dorpje met weinig leven. Zei ik dat we beter met de bus naar Alajuela konden gaan. Michiel stond er versteld van hoe behulpzaam de Tico's waren. In een snackbar met luide muziek een hamburger gegeten. Toen op zoek naar een kroegje. Bleken veel prostituees rond te hangen... dacht waar zijn we nu weer beland haha... die mannen raar naar ons kijken. Ze keken trouwens meer naar voetbal dan naar de vrouwen...

Werd hele leuke avond, mooie afsluiter! Met bus terug en kregen lift vanaf de super naar hotel. Laat gaan slapen, vroeg op. Heerlijk ontbijt met fruit en bananapancake. Nicoline en Ard 'geinterviewd'voor de krant aangezien ze van Terschelling komen. Ze wonen daar sinds een jaar. Toen tas gepakt en Ard en zijn vader brachten me naar het vliegveld. Ingecheckt. En na enige tijd zat ik om 5 uur in het vliegtuig. Bij het raampje. Dag Costa Rica.... ! En Kurt uit Wenen zat naast me.. gezellig! Naar Atlanta waar we besloten dat we een sigaretje wilden roken, we hadden 2 uren de tijd. Veel dikke Amerikanen met grote glimmende wagens.. Wij met treintje naar ander deel vliegveld. En daar konden we dan naar buiten. En toen moesten we weer terug.. Bleek dat dat niet zo makkelijk was, we moesten nieuw pasjje hebben en kwamen gelukkig een stewardess tegen van Martinair. Die zei dat we beter de gok konden wagen om binnen een sigaretje te roken dan naar buiten te gaan. Je vlucht missen kost nogal wat geld.. en tijd.. Wij rennen en weer door de controle, alles goed en toen waren we toch nog ruim op tijd en weer een avontuurtje rijker..

Een lange vlucht... maar leuk naast Kurt. En niet geslapen..alleen wat gedut.. moe in Nederland, koud hier.. met trein naar Leeuwarden. Weer terug met mooie herinneringen... Bedankt voor het volgen van deze verhaaltjes en hier eindigt het avontuur van Renate in Costa Rica.. chau!


vulkaan

Posted on 28/2/2007 at 15:54 - 1 Comments - Post Comment - Link

Ik hoop vandaag nog wat lava te zyien.... ga vandaag (woensdag) wel naar de vulkaan met een rechtstreekse bus, kost wat meer maar in Nederland heb je geen vulkanen en deze werkt.... ben benieuwd. Bram gaat mee, uit Amerika.. ye komen hier allemaal uit Amerika.... ook uit Duitsland... jaaaahhh.. de vulkaan! hostel was geyellig hier! mooi ywembad.... met bal gespeeld, mooie yonsondergang.. samen op stap.. en nu met de bus bze

bananenbus

Posted on 27/2/2007 at 19:20 - 1 Comments - Post Comment - Link

Na een koude bananenmilkshake die Jill en ik deelden ging ik met de bus naar Dominical... moest heel leuk zijn. En omdat de bank in puerto jeminey niet werkte moest ik wel weg. Ik had 10.000 colonnes (is 20 dollar) en obgveer 25 euro. Met de bus... die er wel stond maar toch nog even weg moest omdat de buschauffeur zag dat de benyine op was. (een z is op dit toetsenbord een y hier en andersom, vandaar) 'Onderwijl een gesprek met een Indiaanse die een maand vakantie had en werkte in het 'Corcovado park.. erg leuk! Ye ging naar huis in een reservaat...

 

Als je hier een bus instapt en de meeste mensen yitten rechts dan weet je dat dat de meest gunstige zijde is. Uit de yon of het mooiste uityicht. Mijn lange benen passen niet echt tussen de stoelen... En alle raampjes staan open yodat het lekker doorwaait maar oook tocht... hatsjie.. maar die wind is natuurlijk wel lekker. De bus vanuit jeminez had weinig vering over. De weg ging langs het national corcovado park... mooi geyicht! bergen, meren en prachtige bomen... kronkelende weg. En in een dorpje stopte de bus. En daar stonden yoän 25 mensen bij de halte.. bepakt en beyakt. Waarschijnlijk was daar een markt. En de geur van hele rijpe bananen doorvloeide de bus. In de hete zon... En... ik wilde eigenlijk wel een beeetje opschieten, maar dat moet je gewoon niet willen.

De busschauffeur ging al die 25 stuk voor stuk een kaartje verkopen. Onderwijl haalden anderen een ijsje en dat duurde zoän 15 minuten. Ben maar even naar buiten gevlucht voor frisse lucht.  En weer in de bus en rijden. Met een bananengeur.... En aan de weg staan allemaal mensen en de bus stopt overal.. waar die mensen maar staan. Muziekje beluisterd en genoten van het uitzicht.

 

Na een paar uur, arriveerden we in een stadje waar ik er uit moest. En moest overstappen. Een straat verder, vragen aan buschauffeur... ja, stap in'! En we reden meteen en ooko heel snel weg. Yodat ik nt op tijd die andere bus kon halen. Naast een aardige jongen. Leuk mee gecommuniceerd, ik wil het geen praten noemen. Maar lichaamstaal is mondiaal... de buschauffeur maakte een foto van de yonsondergang en eindelijk naaaa yooooveeel stops kwamen we in dominical aan.

 

Blut besloot ik meteen mijn bankpas te proberen, het was al donker. En bij de snelweg was de bank... 'Maar geen geld, de pas werkte niet... ohoh... ik had mijn grote rugtas bij een restaurant achter gelaten en al eten besteld. Wel geld voor het eten maar niet meer voor een overnachting. En er was maar 1 bank. Ik had een nationale bank nodig, dit was de costa rica bank...what to do.... het restaurant kon ik eerst niet terug vinden... later gelukkig toch en mijn eten was nog warm... In ht restaurant yat een vriendelijk uityiende jongeman. Ik vroeg hem of er een andere bank was. blut....

En hij kon me aan een bed helpen. Hij had een over. De jongeman leek me betrouwbaar en ik was blij met een plekje. Hij kwam uit Washington maar yijn grootouders uit Yweden... dus tas in yijn kamer met stapelbed. Biertje gaan drinken, op yijn kosten... toen kwam ik bekenden tegen van eerder plaatsen, yoals Greg uit Texas en hij wilde me 10.000 colonnes geven! jjaaah, ik was weer even gered. En lekker geslapen! om 6 uur was ik wakker en in oceaaan  gaan zwemmen. De zon kwam net op, toen heb ik hem op een thee getrakteerd.. en ik een koffie en ik ben om half 9 op de bus gestapt... nederlanders bij de bushalte die ik ook al eerder op de boot naar jeminez had ontmoet... leuk!

 

Richting Jaco (gakko) bus.... We gingen de bocht om en we stonden stil... er stond een auto in de bocht die de bus moest maken. En de buschauffeur bleef gewoon staan, het gevolg? een file.. automobilisten die er langs wilden. Maar de chauffeur keek stuurs voor zich uit. En een claxonconcert volgde. Van de bus die die grote Amerikaanse bak uit de weg wilde hebben en van de andere automobilisten die gefrustreerd raakten. Er stapten enkele uit en die gingen praten met de chauffeur, of hij misschien een stukje achteruit kon. Nee. Een auto trapte het gas goed in en onye chauffeur gaf geen kik. Ik rende naar buiten om een foto te maken (ben toch een toerist) En eindelijk, na tien minuten de weg te hebben geblokkeerd... ging de chauffeur een stukje achtruit en kon hij eigenlijk heel makkelijk de bocht maken. En reden we het stadje uit..

eeen weg met kuilen gaten, 30 km per uur rijden... smalle bruggen, oude dorpjes, veel te yien. stoppen, rijden, stoppen, mensen in en uit. Ye rennen gewoon de weg op en de bus stopt. kebeng keboeng. Om 12 uur in plaatsje om over te stappen. En de bankpas proberen... en! hij werkte! gelukkig!  met vlieoend sprekend spaans zwitsres meisje in Jacco beland. In een druk hostel, genaamd De Haan... nederlands, dacht dan kan ik alvast wat wennen. Is heel druk hier en veel #Amrikaanse toeristen n eigenlijk niet relaxed. Maar een strand en zee en vandaag gaan we wel wat relaxed doen. Ik ga niet meer naar die vulkaan. Is 2 dagen bussen heen en terug en ik ben het bussen beetje beu... gister ladzäs night in een van de vele bars hier, pool gespeeld! En ik ga nog een hotel beyoeken met Terschellings die dat runnen om een verhaal ovr te schrijven. Ik hoop dat ik daar donderdag terecht kan. En van daaruit meteen naar vliegveld. Ga nog bruine buik kweken... ik was om 6 uur wakker.. iedereen slaapt hier tot 9 uur ofyo... maar Ywitserse reisgeyellin ook... Lekker boek op balkon. Twee boeken uit Ned meegenomen... nog geen 1 gelezen. Voor op de terugweg... Morgen naar San Jose voor inkopen!


Corcovado

Posted on 25/2/2007 at 18:20 - 1 Comments - Post Comment - Link

Ola!

Overleefd, we hebben het park overleefd. Alleen ging er wel iets verschrikkelijk mis...

We vertrokken met een boem boem- rivier- bergen-- boem boem bus naar Carate. Na twee urwen door elkaar te zijn gehusseld kwamen we bij het begrin van de tocht aan. Drie km lopen over het strand in de zon.. pfff maar vol goede moed. Want we waren allebei blij dat we naar dat park gingen. Een rangerstation gaf het begin van het park aan. En de tocht van in totaal 20 km door het woud en over het tsrand, woud en strand.. doorstonden we. Aan het eind was een rivier die we op tijd moesten oversteken. Met al ons eten, de tent en heeel weinig kleren kwamen we aan bij het ranger station sirena. We checkten in en ik kwam er achter dat ik de volgende dag pas laat kon vertrekken omdat de rivier anders te hoog was...

Met een vliegtuig terug was een optie of een boot. Een guide bood me een boottrip aan. En Jill, mijn reuismaatje uit Canada, zag dat ook wel zitten. Zouden we samen naar Bahia Drake waar het ook prachtig is! Jaaahhh! Dat was de afspraak. Ook was er bij het rangers station een groep hollanders, leuk! Ze reisden geiorganiseerd en savonds mochten we van de gids mee met de avondtrip door het oerwoud. Erg leuk! Maar geen beestjes geen beestjes gezien...geen krokodillen of apen oid. Laat op bed en slecht geslapen.. 2 uurtsjes denk ik.. moe

De volgende ochtend gingen we met zn tweeen voor een vroege ochtendwandeling de jungle in. Schitterende bomen, kronkelende wortels en de vroege ochtendzon... heeel mooi, alleen was ik moe en Jill wilde aapjes zien en wilde een andere weg inslaan. En ik wilde de gewone korte route afleggen dus toen gingen we uit elkaar..... Ik kwam na een uur terug bij het station en ging slapen op het gras in de schaduw. Om 11 uur, we waren om 8 uur vertrokken, vroeg ik me af waar ze bleef. Om 12 uur zou de boot vertrekken. Een ranger rende het bos in maar vond haar niet.. En om half 1 vetrok de boot toch echt.. uitgezwaaid.

Verschillende rangers legden routes af om Jill te vinden in het oerwoud. 1 uur, 2 uur, ze kwamen twrug en anderen gingen, 3 uur, heet... stil bij sirena, 4 uur, 5, en om 6 uur werd het toch donker. Iedereen praatte over het voorval en het zoeken ging door. Een stomme film waarin we waren beland.. savonds met een kale man met mes en een Duitse man het bos ingegaan en gaan lopen en roepen. Jill! En het enige dat je wil horen is haar stem. In mijn gedachten zag ik haar liggen in een ravijn... We zagen tapirs maar geen jill. en Die kale man maar vragen stellen, of ze de rivier zou volgen of ze eerder in een oerwoud was geweeest... ze was al sinds 8 uur verdwenen.. horror

terug kon ik in een bed slapen, alleen in dat tentje leek me niks, hongerig want we hadden maar weinig eten mee, ik zou immers maar 1 dag blijven, maar zij had het veel erger, alleen in een donker oerwoud... En ik sliep toch, en om 2 uur werd ik gewekt. Renate... friend... morte.... waaahhh... dood raasde door mijn hoofd. Can you speak english please..? zei ik. En toen bleek dat ze terug was, om 2 uur snachts. En ik rennen en een knuffel en tranen..

En zij boven mij slapen en ik was zoo blij... Ze was van het pad gegaan om aapjes te kijken en zag geen pad later meer. En verdwaalde en zocht en zocht de heeele dag, water uit rivier drinken, door riviertjes rennen en zoeken en ze verloor haar bril, en zoeken en eindelijk om 6 uur vond ze een rivier die naar het strand leidde. En het strand daar is niet als Scheveningen, nee geen kop te bekennen. Toen is ze gaan slapen omdat de rivier te hoog was om over te steken. En later stak ze die alsnog over. Met krokodillen en haaien... die zij niet zag en die haar gelukkig ook niet opmerkten. En om 2 uur kwam ze aan bij sirena. En ze trof een lege tent.. en de rangers wisten mij eerst niet te vinden en later toch...

En zij wilde loisch geen 20 km lopen terug naar Carate, geen boot geen vliegtuig en de ranger bood een trip aan met de vehicle over het strand en door het oerwoud en dat was waaauuwww! Als in een pretpakr. En ook het lopen met 2 rangers ging goed, 9 km. Zooo blij dat ik met haar het park kon verlaten... En gisteravond biertje gedronken waar we al een hele tijd naar hadden uitgekeken.. En nu ga ik zo met de bus. Zal raar zijn Jill achter te laten na zo´n verschrikkelijk vreemd avontuur...

 Ik ga langs de kust, richting San Jose... Ik heb geld gekregen van een aardige jongen omdat ik blut ben en de bank het vandaag niet doet... zondag...


Teen

Posted on 22/2/2007 at 02:14 - 2 Comments - Post Comment - Link

Daar was ik weer! Gisteren aangekomen met de boot. Met een Nederlands stel gepraat onderweg. Geen dolfijntjes gezien. Logeer in Guana Guana hotel. Een kamer met drie bedden voor mij alleen. 's middags wilde ik een plekje reserveren in het Corcovado national park om te logeren op een ranger station. Naar het kantoor gelopen. Stote ik mijn voet tegen een steen.. bloedende teen.. kreeg pleisters en papier bij de supermarkt. Verder lopen. Bij het kantoor aangekomen bleek dat er geen plek was, ik kon wel een eigen tent meenemen die ik ook kon huren. Daar wilde ik even over nadenken. Terug komt er een jongen naar buiten van een kantoortje dat trips naar het park organiseert. Hij laat me binnen foto's zien en we hebben een leuk gesprek. Of ik een biertje wilde.. Ja, maar die neem ik wel mee.. zei ik. Die trip was te duur. En eigenlijk wilde ik liever op eigen houtje maar toch niet alleen..

 

Een fiets gehuurd.. donkere lucht.. fietsend door het oerwoud.. vogeltjes... regen gaan schuilen en daar zat een man die zei dat ik wel even op de vernada mocht schuilen. ik had dat biertje mee en dat heb ik met hem gedeeld. Man uit Amerika.. op vakantie. Een oude zeeman die al veel van de wereld had gezien. Leuk gesprek!

 

De lucht bleef donker en toen heb ik de fiets maar terug gebracht. Gaan schuilen in restaurant.. het spoelde, was wel lekker. De straten zijn hier stoffig, geen asfalt. Als er een auto voorbij rijdt zit je onder het stof. Fietsen is wel heel lekker.Naar mijn hotel terug. En wat gaan eten in soda. Toen kwam ik die jongen weer tegen van dat reiskantoor. Bij hem en een andere man aan tafel gaan zitten , heel gezellig. Veel te weten gekomen over costaricanen. Kwam nog een jongen en later naar mijn hotel Want daar heb je de meest populaire bar van dit dorp. Altijd muziek om me heen, is lekker! Gepoold en nog een potje en nog een. erg leuk! Laat gaan slapen.

 

Vanochtend bij het ontbijt in restaurantje kwam er opeens een meisje naar me toe. Of ik ook iemand zocht die naar het Corcovado park ging... zij wou niet alleen. Dus dat kwam even mooi uit! Ze komt uit Toronto. Vervolgens hebben we een plekje gereserveerd voor morgen *donderdagnacht( in het park voor een tent. Toen fiets gehuurd. Ze zag mijn teen en raadde me aan om naar het ziekenhuis te gaan. Wij naar het hospitaal. Zie je dat ook eens van binnen. Een streng zustertje nam me mee. Ik werd gewogen, 65 kilo... en mijn bloeddruk werd gemeten. Geeen idee waarom haha... Vervolgens moest ik plaatsnemen in wachtkamer en die kamer deed zijn naam eer aan.. uur gewacht geloof ik. Duuuuurde maaar.. Met de gedachten bij de zee... Eindelijk mocht ik naar binnen, schreef die mevrouw drie recepten uit, antibiotica, pijnstillers en iets om het wondje, dat eigenlijk maar een open gescheurde blaar is, schoon te maken. In twee minuten weer buiten die deur. Naar een hele mooie dokter die zei dat ik naar dat strenge sustertje terug moest. En die gooide wit spul en rood spul en wit spul en rood spul over mijn grote teen heen.. die Canadese foto's maken... even haar naam kwijt, zoveel namen.. gelachen en die dokters vonden het ook wel grappig. Ze verbond mijn teen en met een heeele grote witte teen stond ik weer buiten..

 

Gaan fietsen naar een strand verderop. Bij een gigantisch luxe resort een smoothie gedronken.. errug lekker! Aan de bar. Palmbomen, uitzicht op turquase zee. Heeeelemaal goed! Gelegen in hangmat, gezwommen in warme oceaan. Wauww!

 

Vanmiddag boodschappen gedaan voor de tocht. Is 18 km lopen, ik blijf 1 nacht, zij twee. Ik heb niet zoveel tijd meer en wil meer dingen zien. Langs het strand en door het oerwoud lopen! Langs de zee is niet echt het einde maar diep het oerwoud in is jammer genoeg geen optie voor mij. Zal niet makkelijk zijn.. we'll see. is spannend. Net walkinking sandels gekocht en wit petje.. Morgen om 6 uur de bus en dan 9 uren lopen. En slapen in tentje op ranger station en de volgende dag ga ik weer terug. Dat meisje is 28 jaar is leuke meid! Snachts in de jungle slapen... ben benieuwd.. als er een slang is moet je op de grond stampen.. komt allemaal goed! Ga tas pakken! doooeeeii!

 

 


bus naar Golvita

Posted on 20/2/2007 at 15:37 - 2 Comments - Post Comment - Link

En vandaag, maandag, naar Golvita gereids. Zuiden van Costa Rica. Warm en vochtig! Uit hostel om half 8, afscheid genomen. Vannacht met kat geslapen, die slaapt bij iedereen.. er waren jonge hondjes en kikkers liepen rond. Met bus naar Cartago. Regen... en vanuit Cartago moest ik de bus hebben naar Golvita die op de nteramericana weg rijdt. Hoe moest ik bij die bushalte komen.. Taxichauffeurs konden mij niet helpen... na een lange wandeling  door de regen in die grotre vreemde stad een buschauffeur gevraagd.. daar stond een mannetje en dat mannetje bracht redding! Hij gebaarde me hem te volgen en ik achter dat mannetje aan... een bus in... en we kwamen, jawel, bij die bewuste bushalte buiten de stad... En samen met die andere busgangers bij de halte er achter gekomen dat er een bus om elf uur richting Galvito vertrok. Dat mannetje wat geld gegeven en opgelucht naar restaurant om wat te eten. Rijst en bonen als ontbijt... De rode bus nam me mee en dat werd een lange doch prachtige rit. Nog in restaurant onderweg gestopt.. En om zes uur was ik hier... Donker, net kip patat en sla gegeten (pollo, papas en insalata) dat kan ik zeggen! en arroz is rijst... hotelkamer is mooi! Eigen badkamer en groot bed. Wat kleren gewassen, droogt hier snel en ik ga van hier uit naar de overkant met de ferry... morgen of overmorgen op weg naar het park Corcovado... moet een verschrikking zijn om daar in rond te lopen maar ook verschrikkelijk mooi met panters ed...

Dinsdagochtend

Posted on 20/2/2007 at 15:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

Buennos dias!

 

Een zonnige dinsdagochtend hier aan de Pacific Ocean. Ontbeten in kleine soda (restaurantje) bij het water. Waren drie andere backpackers, mee gepraat. Ze dachten dat de ferry om zeven uur vertrok... gaat pas om half twaalf. Ze hadden graag nog wat langer willen slapen.. Dat hostel hier is niet gezellig. Alleen een balkon met drie stoelen waar niemand zit, wel uitzicht over de oceaan... Die trip met de pont duurt anderhalf uur en tijdens die tocht zie je veel dolfijnen, tenminste dat zegt mijn lonely planet. Is errug handig dat boek! Heeft altijd gelijk! Ga zo het park hier achter het plaatsje bekijken. Voel me trouwens alweer wat beter! Vannacht niet koud gehad.. het is hier warm en vochtig. Aan de andere zijde zijn veel vogels en andere beestjes. De man in dit internetcafe is mijn cd aan het branden voor de fotos, kaartje zat weer vol. En wil toch wel een dolfijn vast leggen.... Gister in de bus alle tijd gehad om de afgelopen dagen door mijn hoofd te laten gaan, mp3speler op en genoten van wonderschone omgeving langs de snelweg. We zaten meerdere malen achter een langzame vrachtwagen en sommige mensen moesten staan. Toen ik de bus in kwam was er nog maar 1 plekje vrij! En mijn kamernummer hier is nummer 7.. lucky me! Ik weet niet wanneer ik weer van me laat horen, aan de andere zijde is de verbinding slecht las ik..well see..

 


zondag

Posted on 20/2/2007 at 02:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Besloot omdat ik zo vroeg wakker was met Greg naar Tapanti park te gaan. Hij wilde daar vroeg zijn vanwege de dieren die je dan goed kunt spotten. Met de 4wd naar het park. Zondag in alle vroegte. Half zeven stonden we voor de ingang. Bleek dat het pas op zondag om 8 uur open ging.... Maaar! het hek stond open. Snel doorrijden zei ik.. En dat hebben we gedaan. Prachtg bos! Mooie track maar weinig dieren gezien. Omhoog en naar beneden gelopen. Greg veel fotos maken. Bij de rivier van steen naar steen gejumpt. En toen had ik wel zin in koffie. Bij de uitgang werden we alsnog aangehouden en moesten we toch de entree nog betalen... Toen koffie in Orosi en tegen Greg gezegd dat ik wel alleen verder wilde reizen. Hij zag t wel voor zich om samen naar Carcovado te gaan, een national park. Ik niet. Vind t veel te leuk zelf dingen uit te zoeken. En mijn eigen plannen te maken.

 

Heeft hij me afgezet bij t hostel en heb ik nog een nacht betaald. Weer gezellig.! Gedoucht en weer naar het feest, muziek en dansers en lekker eten, gebakje!. Was heet. Zag ik zwembad vlakbij t hostel en daarheen gegaan. Gezwommen, was wederom een interessant wezen haha... Gelegen in gras, beetje kijken en zonnen... jaa, t is vakantie!

 

Beetje hangen in hostel Linda, koffie, praten en uitgezocht wat ik vandaag ging doen. Met meisje uit Amerika gegeten bij het feest, allemaal verschillende diungen. Leuk om uit te proberen! Gewandeld, boodschappen gedaan en vroeg gaan slapen.

 

 


weekend in feestend Orosi

Posted on 20/2/2007 at 02:10 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ola!

 

Alles goed hier! Zal bij waar ik ben geeindigd beginnen.

 

Ben vrijdagochtend wel weg gegaan uit Turialba. Met Greg uit Amerika en twee meisjes uit Denemarken naar Vulcano Turrialba. Om half 7 vertrokken. Een weggetje naar boven met losse stenen, erg steil en als je stil staat, sta je ook echt stil. De krater bekeken, was fris boven en het uitzicht. Maar de wolken stegen al snel op, was mooi gezicht. Was nog niet helemaal fit en ook geen ontbijt gehad. Beetje duizelig. Maar rustig aan gedaan. Was in ieder geval in de wolken. Rondgelopen boven en weer naar beneden. De vilkaan werkt niet meer. Je kon wel om de krater lopen. Maar aangezien er een stuk was afgebroken stonden er hekjes. Wij er toch omheen. Klonk er opeens een luidspreker... haha... snel terug

 

Terug besloten de Deensen en ik te gaan lopen. Veel te bang dat de auto van Greg weg zou glijden, hups de berg af. We hadden ons al voorgenomen de deuren open te houden om er zo uit te springen. Ook Greg zag er tegen op. Dus wij lopen. Ook paardjes met toeristen sjokten al de berg op. Fietsers... Wij waren heeel vroeg. Auto bleef op de weg.. kwamen Friese koeien tegen en prachtige bomen in de mist...

 

s middags met Greg sightseeing tour gemaakt door berglandschap. Voelde me niet fit. Geeindigd in Orosi en daar was het feest. Een dorpje in een vallei. Heeel mooi en gemoedelijk. En het hostel was helemaal top. Leuke uitbaters uit Amerika die waren gevlucht, gezillige huiskamer buiten. Koffie en alles leuk.. behalve de matras. s Avonds bij de feestelijkheden gegeten, muziek, markt en iedereen naar me kijken. Deze reusachtige blonde vrouw valt hier wel op. Zeker bij zon plaatselijk feest. Raindrops are falling on my head gezongen met marktkoopman aangezien het regende, wel gelachen.. s nachts slecht geslapen vanwege die matras en koud... draai .. draai.. toen de haan en de honden.. moe...

 

 

 


Raften

Posted on 17/2/2007 at 08:21 - 3 Comments - Post Comment - Link

Was gaaaf! Dat raften! Met Melissa uit Canada en Greg uit Ohio en gids de rivier bedwongen. Erg leuk! Niet omgeslagen. Om 8 uur vertrokken in busje, over klein bergweggetje.. om half tien in {t bootje.. met zwemvesten en helmen aan en op, helemaal echt! Voelde me niet top maar had er wel heel veel zin in.. bij de gadchte aan een bruisende rivier voelde ik me wel beter. En de rivier bruiste! Was wat laag maar mooi genoeg! Geen wildlife mogen aanschouwen, wel tekenen van de aanwezigheid van Indianen. Steentjes die op elkaar liggen geven aan dat ze in de buurt zijn. Om hun territorium af te bakenen. En met liftjes gaan ze naar de overkant.

 

Ook toekans gehoord. Niet gezien.. Voordat ik uit Costa Rica vertrek wil ik wel een toekan zien.. Aan de zijde van de rivier gegeten.. een hele tafel (onderkant boot) bedekt met lekkernijen.. gezwommen en toen weer verder. Een keer vast komen te zitten.. Greg verstond dat left back maar niet haha.. Wij uit de boot en {m over de rots heen getild. Er lopen daar panters rond en apen.. alleen niet gezien. Alhoewel.. Greg lijkt een beetje op een oerang oetan... Ga morgen met hem een vulkaan op.. Turrialba vulcano of de Irazu vulcano, gaan we het nog even over hebben.

 

En dan ga ik hier weg of blijf ik en ga ik mountainbiken.. is mooi hier. Should I stay or should I go now... Ben nog niet helemaal fit. Vanmiddag in hostel foto{s op cd gezet. De jongen die daar werkte heb ik meteen uitgelegd hoe dat werkte. Is Imac .. zo een die we ook in Harlingen hebben. Dus nu kan ik weer ongestoord foto{s maken!

 

groeten uit Turrialba!

 

 


Verkouden in de bergen

Posted on 15/2/2007 at 23:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hee! Ik heb twee bedden over... zou zeggen.. wees welkom. Wil iedereen die dit leest aanraden met z{n allen naar Costa Rica te emigreren..!

 

Gistermiddag in dat feestelijke badplaatsje met de hoge golven gespeeld.. werd af en toe helemaal verbubbeld.. Surfers.. zonnetje, nadat ik bijna in slaap was gevallen op strand, ja, beetje verbrand, zijn we gaan fietsen. En toen was ik helemaal in mijn element! Fietsen waarvan het stuur omhoog staat, met een mandje voorop.. lijkt niet zo stoer.. maar je kan er ontzettend leuk mee crossen. En dat moet ook wel want veel wegen hier zitten vol met gaten. In het begin dacht ik dat zo{n auto mij expres wilde aanrijden.. nu snap ik dat ze kuilen trachten te ontwijken... in de bus gaat het ook boem boem.. veringen zijn al helemaal verragd, net als in taxi{s

 

We hebben 30 km gefietst.. naar puerto viejo de manzanillo, langs de groenblauwe zee (oceaan), langs indrukwekkend grote bomen en met de vrachtwagens (mack,s) langs jeheen. En twee heuvels en ik heb iedereen er uit gefietst haha.. Dat spinnen in de sportschool heeft zijn vruchten afgeworpen.. terwijl Michiel toch ook elke dg 60 km fietst... ,s avonds pizaa gegeten, was ook weer lady{s night met gratis campairina en weer dat rode spul.. was laat (1 uur) maar niet gewend.. En vanochtend had ik voor {t eerst {t idee er niet uit te willen. Half acht bus.

 

Onderweg was er 2 maal politiecontrole, paspoorten laten zien. Gaat heel gemoedelijk hoor, geen gestapo praktijken. En in Siquirres ben ik uitgestapt en reisde michiel verder naar San Jose. Ik stond alleen aan een grote weg, geen busbordje te bekennen. Komt er een bus..?Meisje gevraagd, mijn Spaans is beroerd. Michiel was daar handig in.. Ik achter haar aan. Wees ze me een weg waar ik moest wachten... maar bij een familie gevraagd.. 12 uur vertrok de bus vanaf het busstation. Naar centrum met grote tassen om mijn nek.. horloge voor 10 dollar gkocht.. michiel was tevens mijn klok... Mijn mobieltje kan ik niet opladen en die werkt hier verder ook niet. Maar plastic stoer herenhorloge voldoet prima!

 

Bakje koffie bij barretje, met Spaanse man getracht te communiceren.. weet dat hij Franscesco heet, that{s it en vervolgens voor maar 70 eurocent een prachtge sightseeing tour gemnaakt door de bergen. Met uitzicht op wildwaterrievieren en rood bloeiende bomen en bomen die zijn begroeid met lianen, plantjes, mossen en andere slierten. Gentoten.. duurde anderhalf uur. En nu zit in Americana{s hostel met drie bedden voor 11 dollar Turrialba. Ben verkouden en niet helemaal fit.. In Turrialba kijken de mensen wat norser en heb je ook buurten waar je beter niet kan komen. Overal zitten hekken voor de ramen en deuren en veel is vervallen. Gelukkig is er een mooi parkje in het centrum en hebben ze een grandioos internetcafe.. Voor maar 200 colonnes per uur.. dat is ongeveer 50 eurocent.. vaak is het een dollar per kwartier. Ook in mijn hostel.

 

Ga vanavond vroeg slapen. Je kunt hier mountainbikes huren, raften.. de meest spectaculaire raftroutes van de hele wereld heb je hier. Maar zijn niet veel reizigers. Ik ben hier de enige in dit cafe. En mijn hostel is ook bijna leeg. De hostelhouder spreekt trouwens Engels en dat is prettig. Hij zag meteen dat ik een Nederlandse was.. omdat ik zo groot was.. he didn{t mind.. haha.. nee, dat zou hij {s moeten doen.. (0:

 

Denk dat ik hier wel even meer ga vertellen. ook vorige verhaaltjes completeren.. mooi woord.. kost niks en ben en blijf een Nederlandse..

 

leuk die reacties! en tot later! haaatsjie..!!

 

 


woensdag

Posted on 14/2/2007 at 18:59 - 2 Comments - Post Comment - Link

Nu woensdag.. Net duik in zee genomen, gisteravond in reggeatentje geweest. Duistere boel... En heeeel druk.. 't is echt een uitgaasdorp hier.. laat op.. laat er in. Wij zijn gevlucht naar rustigere 'discotheek', was lady's night.. kreeg na mijn campairinha nog gratis rood drankje... smaakte goed.. kruipend naar hostel (-: en weer vroeg wakker.. ga morgen naar Turrialba in de bergen, beetje koeler.. met wild water, rivieren.. en Michiel gaat door naar San Jose.


dinsdag

Posted on 14/2/2007 at 05:44 - 1 Comments - Post Comment - Link

Heee!

Terug uit Tortuguero.. Was echt een paradijs daar.. zonder auto's.. strand palmbomen, net zoasl in de reclames. Met bootje een private tour gemaakt door oerwoud, beestjes spotten met een gids die ons al kajakkend vooruit bracht.. Terwijl er af en toe volle bootjes met Amerikaanse luidruchtige toeristen voorbij kwamen... In de warme zee gezwommen.. met de golven gespeeld. Ontbeten op terras met waanzinnig uitzicht op de rivier.. Was zooooo ontzettend mooi daar! twee nachten gebeleven. Vandaag met snel bootje vier uur naar Limon. Was oook fantastisch! Limon is havenstad met 1 kilometer voor de kust het eiland waar Columbus voet aan wal zette. In Limon kabeltje gehaald zodat ik weer foto's kan maken... wel fijn als je hier in het paradijs bent.. En de mensen zijn zoooo vriendelijk en glimlachen en zijn relaxed.. Ze laten je verder ook met rust en zijn aardig. Van Limon met bus naar Cahuita.. maar zagen de halte te laat en zijn nu in puerto viejo talamara.. Aan zee.. in hostel.. van Duitsers die geen zin hadden om meer te werken en dus zijn verkast. Dacht dat Duitsers zo schoon waren maar doche is vies... Spartaans douchen.. water is koud. In Tortuguero waren de internetcafees.. er waren twee. moeilijk te gebruiken.. de ene eigenaar was meestal met een tour op pad en bij de andere was maar 1 bruikbaar die meestal bezet was. Hier is 't beter.. Ga morgenvroeg nog wel even tikken.. ben toch om zes uur ' sochtends wakker.. En Michiel slaapt dan wel door.. Is trouwens heel leuk met z'n twee.. nog 2 dagen dan gaat hij terug naar Nederland... op zoek naar nieuw gezelschap...
Tot de volgende keer!

tortuguero

Posted on 12/2/2007 at 04:10 - 2 Comments - Post Comment - Link

 

Zit in t oerwoud... nu in heet internetcafe.. terwijl de eigenaresse aan het bakken en koken is. pffff... gister met Michiel San Jose rond gelopen... een heeeel eind.. voel t nog in mijn kuiten. Bij zijn vriend in gigantisch huis geslapen op een berg... en vanochtend naar t oerwoud vertrokken... Tortueguero, vertel later meer want t is hier benauwd en de pc is zooooo traaag... groetjes!


zonnetje en palmbomen

Posted on 10/2/2007 at 15:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Goeeeedemorgen!

Das lekker.. ś ochtends een zonnetje op je (nog witte) huid. Ben wat aan het wandelen door San Jose en ben nu (illegaal) aan  internetten op oude pc die alleen voor hotelgasten is. Ben wel hotelgast maar niet van dit hotel. Net in parkjes geweest, met grote palmbomen.. aapjes.. vogels in allerlei kleuren. Gewoon een parkje midden in de stad..

Gisteren kwam ik een uur later aan. Vannacht eigenlijk. Ging slapen toen jullie er net uit waren (voor jullie half 9, voor mij half 2) Was heeeeele lange vlucht, had ik niet verwacht. Zat naast 2 ned. meiden die hier een half jaar stage gingen lopen. Was gezellig! In Amerika was de controle (zoals verwacht) heel streng. De eerste Amerikaan die je ziet voldoet gewoon aan het prototype... veel vet.. Is ook het eerste wat je ziet als je landt in Orlando... de geel0rode letters van de MAC.. Nee, hier krijg je ś ochtends 2 schijfjes ananas, een banaan en een schijfje meloen haha... ook lekker. Ga straks Michiel ontmoeten. Alleen bleek vannacht dat ik naar ander hotel moest. Ik aan de taxichauffeur vragen of dat een goed hotel was... hij zei ńee' maar z'ń Engels was ook niet heel goed.

Ik zit dus in een bijzonder mooi hotel.... mooe tegels... fonteintjes... met tv.. bomen.. alles glimt. Voor 1 nacht... Het is nu 9.13, wordt nog wel warmer vandaag...  zonnetje schijnt volop. Ga een koffie halen.. is landsproduct.. ben benieuwd.

Groetjes Renate

Posted on 7/2/2007 at 02:44 - 2 Comments - Post Comment - Link

 

Het is woensdagavond.. bijna half 11 's avonds en heb de spullen klaar liggen om in mijn rugzak te stoppen. Vrijdag vlieg ik om 14.00 uur voor drie weken richting 't warme Costa Rica. Ik kom daar om 22.00 uur lokale tijd aan, voor mijn biologische ritme is 't dan 7 uren later. Ik land in San Jose, de hoofdstad, word van 't vliegveld opgepikt en naar Hotel Rincon gebracht. Tot dan toe is alles prima geregeld. Mits de snelweg niet met een dikke laag sneeuw is bedekt, het vliegtuig gewoon blijft vliegen en ik niet word aangezien voor een terrorist. De volgende dag, dus zaterdag, heb ik om 12.00 uur afgesproken met Michiel. Een jongen die ik via reisgenoten.nl heb leren kennen. Deze Michiel is twee weken op vakantie en logeert bij een vriend in San Jose. We hebben afgesproken om samen een week op te trekken. Michiel werkt bij de Wereldomroep in Nederland, is zeer sportief en verzorgt een site voor kinderen die uit Nederland komen maar over de hele wereld moeten wonen. Ik hoop dat deze man is wie hij zegt te zijn. We zullen het zien. Ik ga er in ieder geval een mooie trip van maken, reis met de bus en slaap in hostels met andere backpackers.

Kom! ga met me mee! en beleef de avonturen van Renate mee!


Hosting door HQ ICT Systeembeheer