Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

RENS ONLINE

MOE

22:20, 10/3/2009 .. 0 comments .. Link
Moe

Oma: mijn lieve krachtige zelfstandige oma is er niet meer. Wat van haar over is, zit in het rusthuis ergens in het Noorden. Haar gevangenis, zoals ze zelf zegt. Het is niet anders, zeg ik. Maar ik weet niet wat ik zeg volgens haar. Ze wil niet afhankelijk zijn, ze wil haar geheugen niet kwijt, ze wil niet moe zijn van bezoek, ze wil er van genieten, maar dat lukt niet, ze is zo moe, zo moe. Bellen lukt niet meer, haar hele lichaam trilt en ze kan de nummers niet meer toetsen.

Ik mag haar kaptafel uit het oude huis hebben. Daar is ze erg blij mee, dat iemand van de familie er van geniet. Ze was er zo wijs mee...

Ze wil zo veel, ze kan zo weinig. Ik mis haar felheid, haar maatschappelijke verontwaardiging, haar bezorgdheid. Ze wil zo graag een maatje, elk mens heeft een maatje naast zich nodig zei ze. Haar maatje is al meer dan veertig jaar dood.

Hoe ga je daar mee om, vraag ik, dat je zoveel wil en zo weinig kan. Kijken naar anderen die nog minder kunnen, mijn buurvrouw is blind en zó vrolijk. Daar trek ik me aan op. Ze spurt me bijna voorbij met haar rollator, een geweldige uitvinding, zegt ze. Kan ze toch nog wat.

Mijn lieve stoere zelfstandige oma die altijd alles kon, altijd alles aankon, oma, ik mis je zo.
Stuur door Promote dit!  Dit is niet OK


5 LEF

21:29, 8/3/2008 .. 0 comments .. Link
 

Je zou natuurlijk ook verder kunnen dromen over de recensie van je boek. Hoe zou die eruit zien? Waar zou je die kunnen vinden? Uiteraard op crimezone.nl, een site waar literaire thrillers staan vermeld. Hé, ik wil dus niet een “whodunit” schrijven, maar ook nog eentje met een literair gehalte. Zo’n onwaarschijnlijk debuut, wat maar eens in de zoveel jaren in Nederland voorkomt. Als ik deze zin nog eens terug lees schrik ik best van mezelf. Wat een ambitie, of is het arrogantie. Arrogant, daar hou ik niet van.

 Even terug naar het begin, wat zou er de recensie van mijn eerste boek staan. Wat? Eerste boek, ga ik al tellen? Want eerste doet het vermoeden ontstaan dat er sprake zou kunnen zijn van een tweede. Dit voornemen laat je wel in de spiegel kijken zeg!.  Het was toch bescheidenheid die de mens sierde? Of ben ik toch te veel beïnvloed door het boek “snelle meiden komen ver, een boekje over carrièretips voor vrouwen met lef. Lef, daar hou ik nou wel weer van. Het is toch best lef hebben dat je een boek wilt schrijven? In dat boekje, oh, daar heb je het weer, vrouwen hebben het over boekjes, baantjes, collegaatjes, vergaderingetje, over een uurtje ga ik naar huis. En mannen, (jawel, die types die tevreden zijn met hun penis) hebben het over een baan, een collega ,een belangrijke bespreking en over een uur ga ik naar huis voor een belangrijke ontmoeting (met hun zoontje van 1). Goed, in dat BOEK, staat de tip dat je lak moet hebben aan regels, niet doen wat er van je verwacht wordt, geen zorgen moet maken over wat anderen van je denken, vragen wat je wilt en afgaan op je intuitie.  Weg met de brave meisjes. Hm, ik heb  het! Ik heb een hoofdpersoon!  Een vrouw met een goede baan. Ja, dat lijkt me wat.  Ik heb al een titel en een hoofdpersoon.  De volgende keer ga ik op zoek naar een geschikte naam voor de vrouw. En terloops neem ik de recensie ook nog even met u door.

 

Bron: Snelle meiden komen ver, Kate White4. GEHEIME DELEN

21:31, 4/2/2008 .. 0 comments .. Link
 

Als je een thriller wilt schrijven moet het eigenlijk over een geheim gaan. En een geheim is pas een geheim als je het deelt met een ander, want wie weet anders dat er sprake is van een geheim? Geheim delen dus. Een goede woord combinatie om eens op te googelen. Dan kom ik vast aan de nodige inspiratie. En als je dan net als ik wel blind kan typen maar niet feilloos, kom je terecht op geheime delen. Ik belandde op de site waar het boek van Van Driel over het mannelijk lid werd aangekondigd.  Waarom moet toch alles altijd over sex of onderdelen die je daarbij nodig hebt gaan? Niet wat ik zoek dus. Verder googlen dan maar. Dan kom je terecht op sites als topgeheim, briefgeheim enzovoort. Allemaal mensen die hun geheim willen delen!  Daar moet ik vast zijn. De verhalen bleken vooral te gaan over vrijen met de buurman, verliefd op de juf en alle varianten met een, twee of meer mensen. En de vragen, de spijt, de problemen. En allemaal mensen die deze mensen weer helpen met tips. Een hoog lieve Lola gehalte dus eigenlijk. Wat voor geheim zou daar nou achter zitten? Waarom lezen mensen die verhalen, waarom reageren ze? Om hun kennis te delen? Omdat ze zelf het eigen geheim nog net niet durven uploaden? Of zoals ik, op zoek naar inspiratie? Of wat dacht je van de site geheim van, van de universiteit van Tilburg. Een geheimensite met een wetenschappelijk tintje. En met een moraal, want je mag geen criminele bekentenissen doen, stond in de instructie. Daar hoef ik dus ook niet verder te lezen voor mijn thriller. Daar moet toch een spannend tintje aan zitten.

                

En toen, toen dacht ik dé bron van inspiratie gevonden te hebben “

“Kun je, net als zoveel vrouwen, echt geen geheim bewaren? Knal je uit elkaar van ellende als jij iets weet dat je ECHT NIET tegen een ander mag zeggen? “ Snel toetsend en scrollend ging ik langs de tekst. Daar moet toch mijn inspiratie tussen staan! Het ging niet eens meteen over seks. Wel over het feit dat cocaïne beter helpt dan Sonja Bakker. Interessant. Dat wist ik eigenlijk niet. Of wel, maar nooit als alternatief bekeken, eerlijk gezegd. Verslaving altijd gezien als iets treurigs, niet als afslankmiddel.

Maar, wat ik ook niet wist, is de volgende belasting tip – je mag de kosten van een heksenschool van de belasting aftrekken. Heksenschool? Even dacht ik een leuk onderwerp te hebben. Een thriller over een heksenschool? Nee, daar is iemand me al zeven delen in voor geweest………3. De Baarnse Moordzaak

23:50, 13/1/2008 .. 0 comments .. Link

Als je een boek wilt schrijven moet het natuurlijk ook ergens over gaan. Ik wil graag een thriller schrijven. Dus ben ik op zoek naar een onderwerp. Het moet wel spannend zijn. Je kunt een waar gebeurd verhaal nemen en gaan beschrijven. Of verfilmen. Zoals de film Bloedbroeders die nu in première is geaan. Ook wel bekend als de Baarnse moordzaak. Dat is een film die gaat over een drietal verwende jongens van een jaar of zeventien die hun vriendje Theo Mastwijk vermoordden, omdat hij te veel wist. Over hun kruimeldiefpraktijken. Werkelijk een gruwelijk verhaal. Ik geloof zelfs, dat ze het lijk pas een jaar later hebben gevonden. Op een zolder waar niemand ooit kwam. Zo’n huis lijkt me wel wat trouwens, met ruimte over. Ik heb een foto gezien van het huis. Statig huis. Of was het de achtertuin? Hoe dan ook, die moordenaars lopen nu weer vrij rond. En maken het goed, zelfs zo goed dat ze in de top vijfhonderd van rijkste mensen staan (van Nederland dan). Ergens gaat mijn nog steeds ontstoken teen daarvan jeuken. Maar ja, als je je straf hebt uitgezeten, dan mag je toch opnieuw beginnen, dat is toch fair. Dat is ons rechtssysteem. Immers ik ben toch niet zo’n typ van eens een dief…. Nee, natuurlijk niet. Hoewel, ik heb met werkelijk stijgende verbazing naar het interview in het tv-programma “de wereld draait door” van 3 januari zitten kijken. Daarin vertelde Pierre Bokma dat deze heren deze gruwelijke moord afdeden als een akkefietje uit hun jeugd. Geen berouw, erkenning van schuld, geen stilte, of daar praat ik niet over. Nee, een akkefietje uit hun jeugd, ja, dat kwam zo te pas, dat gebeurd, alsof je een paar appels bij de groenteboer hebt gestolen.  En zelfs daar vind ik wat van. De medewerker die dit hoorde heeft toen ook meteen ontslag genomen. Ik snap dat, dat is pas lef hebben. Hoe zou het met  hem gaan? Ik zou graag een keertje met hem willen praten.

Maar hoe dan ook, dit onderwerp kan ik dus niet meer nemen, er zijn al drie boeken over geschreven, en de première is al geweest…..

 

Bron: VARA uitzending gemist van “de wereld draait door” van 3 januari 2008.

Kopieren mag alleen met mijn toestemming!0. Copyright

20:01, 13/1/2008 .. 0 comments .. Link
Het spreekt natuurlijk voor zich dat niets mag worden gekopieerd zonder mijn toestemming.

2. TEEN

23:54, 11/1/2008 .. 1 comments .. Link

Vorige keer heb ik al verteld dat ik graag een boek wil schrijven. Een groot probleem voor mij is daarbij altijd om tijd te vinden om achter de computer te kruipen. Want ik wil en moet altijd zoveel. Werken, opruimen, met de kinderen spelen, wandelen, etc. etc. Nu zit het me mee en tegen tegelijk want ik heb een ontstoken grote teen. Wist niet dat zo’n klein onderdeel van je lichaam je zoveel pijn en onhandigheid kan geven. Ik kan er niet goed op lopen. En zelfs thuis loop je wat af. Trap op trap af. Nog even dit en dan weer naar boven. Dus denk je natuurlijk dat ik nu veel tijd heb om achter de computer te zitten. Ja, dat is ook deels wel waar. Maar wat ga je dan doen, juist zoals elke bezorgde Nederlander surf je je suf op ontstoken teen, sodabadje, trekzalf wel gebruiken, niet gebruiken en beland je op de meest vreselijk sites met de meest vreselijke foto’s van etterende zwarte open tenen. Inmiddels klopt en bonkt je teen tot in je hoofd en in dat hoofd zijn de meest afschuwelijke scenario’s natuurlijk de revue al gepasseerd. Ik moet geopereerd worden. Geamputeerd. Nagel eraf. Pijn. Al met al vele goede redenen om de dokter dus maar niet te bellen. Of, zoals ik uiteindelijk heb gedaan, toch maar wel, maar dan zo laat dat je eigenlijk wel weet dat je het antwoordapparaat krijgt. Bij spoedgevallen kun je natuurlijk de dokter wel bereiken. Maar ik ben immers (nog geen) spoed geval. Toch, hoe zat het ook al weer met Balkenende. Die was toch ook bijna dood? Ook? Ik toch niet. Goed. Genoeg gehypochonderd. Actie. Dan maar weer een sodabadje en een schone pleister. En nog even de was ophangen, want morgen begint het gewone leven weer, na de vakantie……

kopieren mag alleen met mijn toestemming!1. Goede voornemens

23:47, 11/1/2008 .. 0 comments .. Link

Weblog

Tja, goede voornemens.  Ik heb ze dit jaar toch maar weer wel. Een enkel jaar heb ik dat wel eens overgeslagen, omdat ik principieel tegen principes was. Ja, was. Dat zit namelijk zo:

Je kunt je namelijk niet aan het principe houden dat je geen principes hebt. Want dat is immers ook een principe. Daar moet je dan dus weer van afwijken, maar dat is dan ook weer principieel. Kortom een onmogelijke opgave. Dit heb ik dus maar laten varen.

Wat dus betekent dat ik dit jaar wel weer goede voornemens heb. Ik had me bedacht dat ze een reëel karakter zouden moeten hebben, want dat is in managementland al jaren in. Smart doelstellingen. Specifiek meetbaar acceptabel realistisch en tijdgebonden. Zo heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn voornemen zelfs tijdgebonden in mijn nieuwjaarspeech genoemd. Namelijk; ik ga een boek schrijven. En daarbij de opmerking gemaakt, dat men over tien jaar daar maar eens naar moest vragen. Kortom, het is een tijdgebonden voornemen. Nu de ander letters nog. Specifiek: ja, een boek, is toch redelijk concreet. Hoewel een boek is redelijk veelomvattend. Een Renske Postuma dieetboek?  Nee, een zo’n Sonja is al genoeg. Een fotoboek? Kan, ik heb veel foto’s. Maar vooral van thuis. Niet interessant voor iedereen. Ok, dus alweer een criterium het moet acceptabel zijn voor anderen om te lezen of bekijken. Realistisch: ja, best wel, ik kan typen, tien jaar is veel tijd. En ik schrijf ook wel eens. Meetbaar? Ja, wat is in dit geval meetbaar? Dat je het daadwerkelijk kunt bestellen op internet lijkt me een goede vertaling van meetbaar. Zo, nou dit is het meest concrete voornemen alltertijden!  Ik heb in 2018 een boek uitgegeven wat je kunt bestellen op internet. Maar …..dat is niet mijn droom. Ik verval in managementgedoe.  Weer te veel realisme. Want elke simpele ziel kan zijn boek via internet laten bestellen. Mijn boek is meer. Het gevoel raakt uit mijn voornemen, mijn wens. Bij het maken van doelen moet je het doel ook kunnen voelen. Mijn droom is een pocketboek bij de Bruna in de top tien.. Dat ik er zo langsloop. Het boek pak, de achterkant lees. Er in blader. Ruik. De geur van goedkoop pocketboek. Dat iemand mijn boek ligt te lezen in bad. Met een wijntje erbij. En ik zie deze stapel elke dag kleiner worden. En jaren later, zoeken mensen dat boek nog bij de Slegte of een tweedehandsboekensite. Dát zou ik nou gaaf vinden.

Ik neem mijn dromen mee de dag in en begin gewoon vandaag al met schrijven en zie de titel al voor me:

Het paarse sjaaltje.

 

Wordt vervolgd……………………………………………..

 

kopieren mag alleen met mijn toestemming

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

MOE
5 LEF
4. GEHEIME DELEN
3. De Baarnse Moordzaak
0. Copyright

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer