Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rent a whizz-kid

• 16/12/2009 - Windows 7 of vista ?

Windows 7 of vista ?

10 december 2009 18:51

Vaak krijgen we bij Rent A Whizzkid de vraag van klanten of het de moeite waard is om over te stappen  naar Windows 7,  met de huidige computer die op vista draait of  bij het aanschaf van een nieuwe computer.

Door alle slechte berichtgeving over  Windows Vista   denken  mensen vaak dat  het een slecht progamma is en willen ze er van af , maar  uiteindelijk is in ons optiek voor de thuisgebruiker Windows vista helmaal niet zo slecht,  de problemen zijn ontdaan omdat des tijdens vista  verkocht werd  op computers die  eigenlijk nog niet sterk genoeg er voor waren.

Onze tip: heet u een computer die goed werkt met vista  en bent toch niet verplan om een nieuwe computer te kopen  op korte termijn dan hoeft u niet over te stappen daar heeft u op moment geen enkele  voordeel aan .

Wilt u toch een nieuwe computer kopen  met Windows 7 let dan op de volgende dingen:

- kan de configuratie van de computer Windows 7 aan ?

Volgens Microsoft heeft moet uw computer aan deze  eisen voldoen :

  • 1 Gigahertz processor  Rent a Whizz-kid raad aan  minimal 1,8 gigahertz
  • 1 gigabyte (GB)intern geheugen  Rent a Whizz-kid  raad aan minimaal2 het liefst 3   gigabyte  intern geheugen
  • 16 GB hardeschijf ruimte dat hebben de meeste computers tegenwoordig wel sommige mini laptops  niet .

Wilt u gebruik maken van  oude progamma’s zo als bijvoorbeeld office 2003  of bepaalde spelletjes   dan moet u goed kijken of  deze  op Windows 7 draaien  niet alles draait op  Windows 7  hetzelfde geldt ook voor hardware .

Permanent Link

• 15/12/2009 - Rent a Whizz-Kid: de helpdesk kan vaak niet helpen

De gemiddelde computergebruiker is van in totaal acht helpdesks afhankelijk. Ondanks alle goede wil van de helpdesks gebeurt het al te vaak dat de gebruikers bij computerproblemen van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat kan anders, vindt Rent a Whizz-Kid.

Voorbeeld case : *** ‘
Met de Helpdesk van uw computermerk’
‘Ja dag, met Jacob ten Einderaadt. Ik heb dringend hulp nodig. Ik was aan het …..’
‘Wat is uw klantnummer?’ ‘Uh, Uh, ogenblikje … ‘Hier heb ik ‘t: 123456’
‘Wat is het probleem?’
‘Ik moet met spoed een belangrijke mailtje naar iemand mailen, en nu doet mijn computer het niet’
‘Zit u achter uw computer?’ ‘Ja’
‘U bent erg slecht te verstaan. Wat is dat voor lawaai op de achtergrond?’ ‘Dat is mijn zoontje. Ik doe vandaag vanuit huis wat werk voor de voetbalvereniging.’
‘Ik zal zien wat ik doen kan.
Kunt u iets aan die herrie doen? Ik doe mijn best…. sussende geluiden, doffe dreunen gejank. ‘Daar ben ik weer.
Ik krijg hem moeilijk stil. Hij is in een moeilijke peuterleeftijd’
‘Ik ken dat. Ik heb ook peuters. Ze kunnen erg ongezeglijk zijn.
Het hoort er bij. Heeft u al geprobeerd te resetten?’ ‘Wie, mijn zoon???’ ‘Nee, uw computer natuurlijk’ ‘Niks werkt.’ Heeft u het al met snoep of koek geprobeerd?’
‘’Wat, de computer?’ ‘Nee, uw zoon.
Hebt u op bladzij 73 gekeken van “Hoe overleef ik mijn kind?”?’
“Nee, dat is er nog niet van gekomen.’ ‘Lees altijd eerst de handleiding voordat u de helpdesk belt! Enfin, wat was u aan het doen toen de storing optrad?’ ‘We waren het computerspelletje ‘Lettertjes en woordjes’ aan het spelen toen de computer opeens vastliep.
’ ‘Ik dacht dat u wilde e-mailen?’ ‘Ik werd daarna door de voorzitter van vereniging gebeld of ik snel een mailtje naar een sponsor wilde sturen.’
‘Wat voor computer heeft u precies, en wat voor software staat erop?’
‘Sorry, u heeft een probleem met de internetverbinding.
Dat kunnen we van hieruit niet verhelpen.
Probeert u de helpdesk van uw internet provider. Succes en goedemiddag,meneer Ten Einderaadt’

 

*** ‘Met de Internet HelpDesk’ ‘Ja dag, met Jacob Ten Einderaadt.
Ik heb dringend hulp nodig. Ik was aan het …..’ ‘Wat is uw klantnummer?’ ‘Uh, Uh, ogenblikje … ‘Hier heb ik ‘t: 123456’ ‘Wat is het probleem, en wat is dat voor herrie?’ …. ‘
Sorry, u heeft een probleem met de router en die is niet door ons geleverd. Dat kunnen we van hieruit niet verhelpen. U kunt het beste de helpdesk uw routerfabrikant bellen.
Eigenlijk mag ik het nummer niet geven, maar hier is het: 0900-111222333.
Succes en goedemiddag, meneer Ten Einderaadt.’ ***
Met de Router HelpDesk’ ‘Ja dag, met Jacob Ten Einderaadt. Ik heb dringend hulp nodig.
Ik was aan het …..’ ‘Wat voor type router heeft u en wat is het probleem?’
‘Ik heb ineens geen verbinding meer. De internet provider verwees me naar u door’ ‘Goed meneer, kunt u inloggen op het router interface en kijken op welk IP-adres en gateway deze staat?’
‘Sorry , maar u gaat me te snel. Kunt u me dat stap voor stap uitleggen?’
< Een half uur later > ‘Het is duidelijk. Deze fout komt wel vaker voor. Dat komt door de laatste Windows-update. U kunt het beste met Microsoft bellen. Hun nummer is 0900 1234 ***
‘Met de Microsoft supportlijn’ ‘Met Jacob Ten Einderaadt. Ik heb dringend hulp nodig. De helpdesk van mijn router heeft mij naar u verwezen.’ ‘Goed meneer, kunt u uw computer herstellen in een eerdere status.’ ‘Sorry , maar u gaat me te snel. Kunt u me dat stap voor stap uitleggen?’
‘Helaas, wij kunnen u telefonisch niet verder helpen. U kunt er het beste een monteur naar laten kijken. Goedemiddag.’ ….


Zo gaat het maar al te vaak met de computer thuis. “Onderzoek wijst uit dat de doorsnee computergebruiker afhankelijk is van gemiddeld acht helpdesks.” merken ze bij Rent a Whizz-Kid. “Je moet daarbij denken aan de helpdesk van de PC-leverancier, het modem of router, de internet serviceprovider, de besturingssoftware, antivirussoftware, diverse applicatiesoftware, fotocamera, de printer… als er problemen optreden doen die helpdesks doorgaans prima werk.

De ervaring van een aantal grote providers heeft geleerd dat in 5% van de gevallen de helpdesk er niet uitkomt. Het komt regelmatig voor dat de helpdesks naar elkaar verwijzen. De gebruiker raakt van de regen in de drup.” Rent a Whizz-Kid verzorgt computerhulp aan huis in het hele land. Het gaat om het installeren en configureren van systemen, het aansluiten op internet en het verhelpen van storingen van de computer of de verbindingen.


“Bij Rent a Whizz-Kid weten we uit ervaring dat elke thuiscomputer gemiddeld minstens drie keer per jaar ‘plat gaat’. Hulp zoeken bij de helpdesk is vaak een lijdensweg. Als er bijvoorbeeld geen internetverbinding kan het gebeuren dat de helpdesk van de internet provider verwijst naar de modemleverancier, die geeft de schuld aan de computerleverancier, die verwijst door naar Microsoft, daar zeggen ze dat het door de internetverbinding komt…. Een paar uur verder is de gebruiker nog geen steek opgeschoten,”
Hij ziet een aantal oorzaken voor het probleem. “Om te beginnen zijn computerstoringen op afstand niet altijd goed op te lossen. Het is toch vaak best ingewikkeld. Verder veronderstellen sommige helpdesk agents voorkennis die de computergebruiker niet heeft.
Er ontstaan dan communicatieproblemen. De gebruiker is niet goed in staat uit te leggen wat de storing precies inhoudt.” Vooral problemen met de internetaansluiting zijn vaak lastig op te lossen. “De klant wordt doorverwezen naar een andere helpdesk, of er moet hulp op locatie komen. Veel van onze nieuwe klanten zijn eerder heel lang in de slag geweest met een of meer helpdesks. Ze zijn aangenaam verrast als iemand op locatie het probleem in een handomdraai weet op te lossen.” Nissan van Blankenstein is van mening dat thuisgebruikers veel beter - en goedkoper - af zijn bij support aan huis. “Het lijkt zo efficiënt, hulp op afstand. Maar in de praktijk is de consument veel geld kwijt aan telefoontikken en productiviteitsverlies zonder dat hij afdoende geholpen is.”
www.rentawhizzkid.nl

Permanent Link

• 19/3/2009 - Thuiswerken kan alleen met goede apparatuur

Het blijft voorlopig een utopie om te denken dat we op grote schaal kunnen gaan thuiswerken. De thuiscomputer is in de meeste gevallen niet stabiel genoeg om betrouwbaar thuiswerken zonder meer mogelijk te maken. Dat constateert Nissan van Blankenstein, directeur-oprichter van computersupportbedrijf Rent a Whizz-Kid.

Thuiswerken moet het fileprobleem helpen oplossen. Organisaties die hun medewerkers meer willen laten thuiswerken, onderschatten de technische problemen die dat met zich meebrengt. Zo gaat de gemiddelde PC-gebruiker per jaar drie keer ‘plat’, weet Van Blankenstein uit ervaring. Voor werkgevers van thuiswerkers betekent dit dat zij in dat geval een noodoplossing klaar moeten hebben. Juist in die situaties kan de tussenkomst van Rent-A-Whizzkid uitkomst brengen.

Permanent Link

About Me

Computerproblemen? Foutmeldingen, virussen, software- of hardware-problemen? Rent a Whizz-Kid zorgt voor een ervaren computerspecialist die binnen 24 uur uw computerproblemen bij u thuis oplost.

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer