Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Tietuhl Home | Profile | Archives | Friends
Weplogdeskripsijon

Verre lief(d)heid5-Sep-2006
De grootste afkickkliniek in Nederland is volgens mij het RIAGG i.s.m. het justitiële apparaat. We zijn allemaal verslaafd aan de liefde en onthouding ervan lijdt vaak tot ernstige afkickverschijnselen. Ook ben ik er stellig van overtuigd dat het eigenlijk doodsoorzaak nummer één is. Een gebroken hart zou ook onder hart- en vaatziekten moeten vallen. Daarnaast verbaast het me dat ik de liefde nog steeds niet op het lijstje van alternatieve energiebronnen ben tegengekomen.

Borderline
Is er een schaal om verliefdheid te meten? In de meest heftige gevallen is vast de schaal van Richter te gebruiken, maar bij minder heftige verliefdheid? Is er ergens een aankruislijstje met items als:
constant aan hem/haar denken
slechte eetlust/vreemd gevoel in de onderbuik
slecht slapen maar toch meer energie dan anders
onbedwingbare behoefte tot het initiëren van telefoongesprekken met het affectieobject en deze niet kunnen beëindigen
niet kunnen slapen voordat je een sms-je hebt ontvangen/(terug)gestuurd.
...
De complete lijst is natuurlijk véél langer.
Waar ligt dan de grens? Bij 10 aankruisingen ben je verliefd? En bij 9 niet? En wat is dan een bevlieging? Moet je daar ook eerst een vliegbrevet voor halen? (Zo ja: hoeveel vlieguren moet je gemaakt hebben? )

Overgangsregeling
Wanneer mag je zeggen: "Ik hou van jou"? Natuurlijk alleen als je het méént, maar hoe wéét je waar de grens ligt? Wanneer passie'r je de grens van verliefdheid naar "houden van"? Is het pas "houden van" als de verliefdheid over is? Ik heb al vaak de bewering gehoord dat verliefdheid overgaat in "houden van" of gewoon overgaat. (punt!) Moet je daar dan maar op wachten en hopen dat het niet alleen maar het einde van de verliefdheid is? (Niet dat deze periode moeilijk door te komen is natuurlijk... )

Afstandsbediening
Lange-afstandsrelaties en part-time liefde... moet je regelmatig in iemands nabijheid verkeren om van verkering te kunnen blijven spreken? Is er een minimum kwantiteit aan gespendeerde kwalitijd? En voor hoeveel procent telt e-mail-, sms-, msn- en telefonisch contact mee? Dagminuutjes, weekendliefde, maandverbanden... verjaart ook de liefde? Presentielijstjes bijhouden? Of moeten we de afstandsrelaties zien als vérliefden en word je bij dagelijks-dichtbij pas in 'voltooide' vorm "geliefden"?
("Ik hou van afstandelijke vrouwen, maar dan van dichtbij" )

Ik weet het: we weten eigenlijk allemaal de antwoorden op deze vragen... Handboeken zijn er niet en handleidingen doe je naar de slaapkamer (een spoor van kleding achterlatend ) waar de antwoorden toch vaak worden gevonden. Mocht je ook daar dit soort inzichten krijgen: doe dan even de gordijnen dicht... Je hart volgen is toch het enige wat je kúnt doen he? Ver-standelijk bekeken is het toch lastiger te zien dan van dichtbij.
"Het hart en de hersenen moeten een verbinding hebben, want kennis kan pijn doen en ontroeren en een liefde kan het begin zijn van grote inzichten." (Connie Palmen) 
1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer