Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

BORSTKANKER Dagboek Riet van Dongen

Vervolg

13:30, 12/6/2013 .. 0 comments .. Link

Er is niet veel gebeurd met Riet voor wat betreft de kanker. Om de 3 maanden naar de oncoloog en om de 4 weken APD. In september heeft ze wel haar voet gebroken en daar is ze wel een tijd mee bezig geweest. Eerst even in het gips daarna een operatie waar pennen schroeven in haar voet gezet werden, weer 6 weken in het gips daarna heel rustig gaan belasten. Uiteindelijk was ze in april zover weer gereed om met onze dochter, schoonzoon en kleinzonen naar Egypte te gaan. We hebben genoten.

 Een lach en een traan.

21:32, 28/9/2012 .. 0 comments .. Link
Vrijdag 28 september 2012. Vandaag is het 1 jaar geleden dat we naar het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijdrecht gingen. We gingen naar dokter IJsselstein, de plastisch chirurg. Daar werd geconstateerd dat er een tumor in Riet haar borst zat. Dat was huilen.
Het is nu half tien 's avonds en we lopen weer door de gangen van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht. In plaats dat we links af gaan naar de poli, lopen we recht door. Ook daar gaan we niet links af de trap op voor de APD. Nee we lopen de deur door en houden links aan. We gaan nu heel blij naar onze dochter Marloes. Een half uur geleden heeft ze ons gebeld dat we opa en oma zijn geworden van een kleizoon. Hij heeft de naam Jesse gekregen. Hij is 8 pond en is 52 centimeter lang. We moeten even wachten want ze moet nog van de verloskamer naar de gewone ziekenhuiskamer. Toen we daar binnen kwamen zat Marloes, ondanks dat het een zware bevalling was, als de koningin opgewekt in het bed. En daar naast lag hij, ONZE KLEINZOON. Wat een wolk van een baby. En ook wij in de wolken. Wat een geschenk en precies een jaar nadat we dat afschuwelijke nieuws hadden gehoord. Wat hebben we daar genoten. En dat gaan we elke dag doen.

http://www.bloggers.nl/uploads/r/rietvandongen/35097.jpgWe vergeten de kanker. Welkom Jesse!!!!!!


De verjaardag

22:43, 11/8/2012 .. 0 comments .. Link
11 augustus 2012. Vandaag is Riet jarig, Gelukkig weer een jaar erbij. Elke dag geniet ze van het leven. We hadden dit niet kunnen bedenken toen we te horen kreeg dat Riet weer kanker had en dat het uitgezaaid was. En nu ongeveer 10 maanden later, ze loopt elke dag haar rondje naar de molens, fietst en doet alles waar ze zin  in heeft zonder noemenswaardige beperkingen. Ze denkt er weer aan om in september weer rustig te beginnen met sporten. Dus tot nu toe gaat alles goed. Reden om een feestje te geven. De verjaardag hebben we met heel de familie gevierd met een heerlijke bbq. Het weer hielp ook om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken. We zijn heel dankbaar dat we dit hebben kunnen vieren.

Lof voor het team oncologie

11:18, 23/5/2012 .. 0 comments .. Link
Langs deze weg wil Riet ook nog eens vertellen hoe goed zij is opgevangen in het Albert Schweitzerziekenhuis. Toen de plastische chirurg, dr IJsselstein, ontdekte dat er iets niet klopte in de reconstructie, heeft hij direct contact opgenomen met de mammapoli, waardoor Riet direct kon komen. Op de mammapoli stond al een verpleegkundige klaar die Riet opving. Daarna de radioloog die de tumor ontdekte en weer gelijk naar de oncologisch chirurg, dr. Plaisier, belde om binnen korte tijd een afspraak te maken. Daar bij de oncologische chirurgie waar men alles in een korte tijd voor elkaar had vwb de onderzoeken. Hierna het doorverwijzen naar de oncoloog, dr Halkema. De behandeling in het Daniel den Hoed, afdeling Dordrecht. En nog steeds bij de oncoloog  en de verpleegkundige van afdeling oncologie waar Riet de APD krijgt. Alleen maar lof voor dit hele team. Wanneer je zo iets overkomt hoop je op zo'n team, maar het gebeurd niet altijd zo. 

APD in Dordtwijk

22:01, 21/5/2012 .. 0 comments .. Link
Maandag 21 mei 2012. Vandaag krijgt Riet weer haar APD, niet in Zwijndrecht maar in Dordtwijk. Dit i.v.m. verbouwing in Zwijndrecht.
Ook de tijd was nieuw. Ze moest er pas om 17.30 uur zijn. Dus in de avond. Het is even wennen, maar er liepen een paar bekende verpleegkundigen. Alles verliep zoals het moest. Riet was de laatste die weg ging, om 20.30 uur. Het was weer meegevallen. Dinsdag was ze een beetje moe, maar ze kon heerlijk uitrusten. Het weer was prachtig en in de tuin was het wel uit te houden. Dus we kunnen zeggen dat ze de APD weer goed heeft doorstaan.


In hoera stemming

08:15, 27/4/2012 .. 0 comments .. Link
Donderdag 26 april 2012. Vandaag zijn we weer bij dokter Halkema, de oncoloog, geweest. Hij had een goed bericht. De Bloedwaarders en vooral de eiwitwaarde waren hoopvol. De eiwitwaarde was van 105 naar 75 gedaald. Normaal is dat tussen de 0 en 50. En dat in een half jaar tijd en alleen maar met tabletten. Hij vond het fantastisch. Hij heeft Riet ook nog onderzocht en haar rug betast. Toen hij terug, uit de onderzoek kamer kwam met een smile, zei hij in lof stemming "het gaat heel goed met haar". Het gaat zo goed dat Riet pas over een half jaar hoeft terug te komen. Dus tijd voor een gebakje. Hiep hiep hiep HOERA !!!!!!!!!! Nu kunnen we heerlijk vakantie gaan vieren zonder zorgen. En natuurlijk wachten op ons kleinkind.

Pasen 2012

10:47, 8/4/2012 .. 0 comments .. Link
8 april 2012. We zijn vrijdagavond naar Retranchement (bij Cadzand) gegaan. Daar staat onze caravan in het voorseizoen op de camping Zwinhoeve. Ook Marloes, Leon en Armin hebben daar voor de pasen de caravan neer gezet.  Het is pasen en we zijn tevens 41 jaar getrouwd. Dus ook een beetje feest. Marloes en Leon hadden de voortent versierd en ze kwamen met een taart met 41 kaarsjes aan. Die moesten we natuurlijk uitblazen. Hierna gingen we naar het restaurant, want Riet had een paasontbijt gereserveerd. Dit was een succes. Gelukkig kwam het zonnetje nog even kijken, dus konden we na het ontbijt lekker buiten zitten. Riet ging met Armin naar het strand om schelpen en haaientanden te zoeken. We kregen onverwachts bezoek van de ouders van Leon. Deze stonden vlak bij ons op een andere camping en wilde wel eens kijken waar wij zaten. 's Middags zijn we naar Sluis gegaan. Even wat gegeten en winkeltjes kijken. Riet genoot volop. 2e paasdag hebben Marloes en Leon voor een brunch gezorgd. zijn we  een strandwandeling wezen maken. Later winkeltjes kijken in Cadzand. Speciaal voor Armin naar de schelpenwinkel. Hier keek hij zijn ogen uit. Hij mocht wat uitzoeken van Riet, dus zijn dag kon niet meer stuk. 's Avonds vertrokken Marloes, Leon en Armin. Wij bleven nog een dag. Dinsdags nog wat geluierd. Nog even naar Sluis geweest, inkopen gedaan. En 's Avonds weer naar huis. Een heerlijk weekend. Riet heeft genoten en zoals zij daar wandelde door het zand, heuveltje op heuveltje af en dan weer een trap kan je wel zeggen het gaat goed met haar. Laten we hopen dat dit nog lang zo door zal gaan.

Weer APD en groot nieuws

12:47, 20/2/2012 .. 0 comments .. Link
Maandag 20 februari 2012. Vandaag weer APD. We hebben een afspraak gemaakt dat de APD in plaats van 2 uur in 3 uur wordt gegeven. De verpleegkundige vroeg of Riet last had gehad van de APD. Dat was niet het geval. Dus stelde ze toch voor het in 2 uur te geven en net zoals de vorige keer meer te verdunnen.
Riet heeft geen problemen er mee gehad. Je zou kunnen zeggen, ze ging er fluitend door heen.
En nu het grote nieuws. Na dat we vorig jaar weer in de ellende zijn gekomen en het er eigenlijk voor dit jaar het er ook niet positief uit zag hebben we gelukkig dit jaar toch veel positieve dingen. Ten eerste dat de Tamoxifen zo goed aanslaat dat de chemo voorlopig van de baan is,maar het grootste nieuws is dat we oma en opa gaan worden. Onze dochter is in verwachting en hoopt in september te bevallen. Van zo'n groot en fijn nieuws hadden we alleen kunnen dromen. Maar nu is het zo. We kijken er naar uit. Voorlopig geen kanker en alle nare dingen. Vooruit kijken, wat Riet altijd al doet. Ook wij zijn een beetje zwanger. Fantastisch.


Vandaag bij de dokter Halkema de oncoloog

22:30, 2/2/2012 .. 0 comments .. Link
Donderdag 2 februari 2012. Vandaag zijn we bij dokter Halkema, de oncoloog, geweest. Ook hij had de uitslag van de radioloog ontvangen. Hij was zeer verheugd dat de tumor 6 mm geslonken was. Riet vertelde hem dat zij eigenlijk een beetje teleurgesteld was dat de tumor niet helemaal weg was. Hij begon te lachen en zei dat Riet nu gelijk  het onderste van de kan wilde, maar hij kon het goed begrijpen. Maar hij vertelde haar het verhaal toen wij voor het eerst kwamen. Toen had hij maar één gedachte , zo snel mogelijk helpen met alle middelen die er zijn. En dan nu, dit mooie resultaat en dat alleen met de antihormoon pillen. Dit is fantastisch. Maar Riet moest de gedachte dat de tumor weg is gewoon behouden. Ook mag Riet weer wat aan sport gaan doen. Nog niet intensief maar gedoseerd en geen gekke dingen doen. En tot besluit, pas over 3 maanden weer terug komen. Een mooier verhaal hadden we niet kunnen bedenken. Gelukkig zijn we weer naar huis gegaan en een lekker stuk taart er op gegeten.

Weer naar de mammapoli

11:27, 31/1/2012 .. 0 comments .. Link
Dinsdag 31 januari 2012. Vanmorgen zijn we weer naar de mammapoli geweest. Eerst kreeg Riet weer een scan van haar goede borst. Daarna gingen we naar de radioloog die Riet vertelde dat de het in orde was met haar goede borst. Hierna werd er een echo gemaakt van de tumor in haar reconstructie. Met veel moeite was de tumor zichtbaar. Hij bleek 6 mm kleiner geworden te zijn. Iedereen was blij om dat te horen. Alleen Riet had verwacht dat hij zou zeggen dat de tumor weg was. Ze voelde nl de tumor niet meer. De radioloog vertelde haar dat de tumor nog wel kleiner kon zijn maar dat het weefsel er om heen nog niet hersteld kon zijn waardoor het lijkt dat de tumor groter is dan in werkelijkheid. Dit was voor Riet niet het verwachte antwoord. Voor haar is de tumor al helemaal weg. Dus met een beetje (ten onrechte) ongenoegen, verliet Riet het ziekenhuis. In de auto alles nog eens besproken en zijn we op weg gegaan naar haar zaak. Daar werd ze goed opgevangen door Sandra, haar collega. Toen we naar huis gingen had ze alweer een beter gevoel. Donderdag gaan we naar de oncoloog, dokter Halkema. We zijn benieuwd wat die verder zal gaan zeggen.

Nog steeds goed

11:08, 25/1/2012 .. 0 comments .. Link
Woensdag 25 januari 2012. Het gaat nog steeds goed. Van de APD had Riet geen bijverschijnselen. Toch heeft ze gevraagd of de duur van het infuus verlengd kan worden. I.p.v 2 uur naar 3 uur. Verder is er geen nieuws. Maar we moeten maar denken geen nieuws is goed nieuws.

De derde maal APD

12:17, 16/1/2012 .. 0 comments .. Link
Maandag 16 januari 2012. Vandaag gaan we weer naar Zwijndrecht, waar Riet APD zal krijgen. De vorige keer heeft ze 1000cc vocht gekregen ipv 500cc. Dit om te voorkomen dat ze ziek zou worden. Ze is niet direct ziek geworden maar vrijdag en zaterdag was ze ziek. Nu weten we niet of het van de APD of van griep was. Dus vandaag maar even verteld. Volgens de verpleegkundige zou het niet mogelijk moeten zijn. Zo lang na het  toedienen van de APD. Vandaag gaan we weer voor de 1000cc en kijken hoe het nu zal gaan. Na de toediening van de APD heeft Riet nog geen klachten.

Oudjaar 2011, Nieuwjaar 2012

22:33, 1/1/2012 .. 0 comments .. Link
Zaterdag 31 december 2011. Vandaag is het oudjaarsdag. Op zo'n dag overweeg je het afgelopen jaar. Een jaar met hoogte punten en diepte punten. Een van de hoogte punten was dat we dit jaar 40 jaar getrouwd waren. Dit hebben we gevierd, met Joke en JanCees, in België. Een heerlijk weekend en toen we terug kwamen was heel het huis versierd door Marloes. Nog een hoogte punt was onze vakantie naar Cyprus met Marloes en Rik. Ter eren van ons 40 jarig huwelijk. Het diepte punt is wel de terugkeer van de borstkanker bij Riet en vooral de uitzaaiing naar haar rug. Gelukkig was de geplande Chemo van de baan toen bleek dat de medicijnen die zij kreeg zo goed aansloegen dat de tumoren in de borst en de rug kleiner werden. Toch een wonder in 2011.
En nu 2012. Wat zal het brengen. eerst maar afwachten op het onderzoek van 31 januari en de conclusie op 2 februari van dokter Halkema. Voorlopig houden we de moed er maar in. Tot op de dag van vandaag gaat het goed met Riet. Zou het toch een goed en gezond 2012 worden wat zovelen ons gewenst hebben. Voor ieder die dit blog leest wensen wij een heel goed maar vooral gezond 2012 toe.


2e kerstdag 2011

12:44, 26/12/2011 .. 0 comments .. Link
26 december 2011. 2e Kerstdag. De dag begint met heerlijk uitslapen en nog nagenieten van gisteren. Vandaag gaan we bij Marloes en Leon eten. Tevens gaan we kennis maken met de ouders en opa van Leon. We kijken er naar uit. Het was heel gezellig en het leek wel of we de ouders van Leon al jaren kende. Marloes maar vooral Leon hadden hun best gedaan met allerlei hapjes. Heerlijk. We hebben weer genoten. van deze dag. Wat een geluk dat alles zo goed gaat. Marloes en Leon bedankt voor fijne dag. Op naar oud en nieuw.


1e kerstdag 2011

12:35, 25/12/2011 .. 0 comments .. Link
25 december 2011. 1e Kerstdag. Met Riet weet je het nooit. Eerst zou ze chemo krijgen en dat is nu voorlopig niet nodig. Gisteren was ze zo ziek dat ze niet uit haar ogen kon kijken en vandaag is alles weer goed. We gaan genieten van kerst 2011. Een kerst die zoals het in oktober er uit zag geheel in het teken zou staan van kanker en chemo. En dan vandaag, een vrolijke Riet zonder pruik, chemo of andere dingen. Nee eentje die lekker mee doet. Geniet van de kinderen die komen, gaat wandelen met Rex en natuurlijk geniet van het kerstdiner. Een dag om dankbaar voor te zijn. De kinderen zijn geweest en we kijken terug op een kerst die je wel mag beschrijven als de fijnste kerst van ons leven. Martijn, Marloes en Leon (en natuurlijk Rex) bedankt voor alles.

Zaterdag voor de kerst

12:31, 24/12/2011 .. 0 comments .. Link
Zaterdag 24 december 2011. Vandaag is Riet ziek. Wat we al eerder verwachte maar niet hoopte is nu. Gisteren was Riet al niet lekker, maar vandaag is het heftig. Hoofdpijn, misselijk en vreselijk gammel. Morgen is het kerst hoe zou het dan zijn? Laten we hopen dat ze minstens 2e kerstdag wat opgeknapt is.

De dag na de 2e APD

21:44, 20/12/2011 .. 0 comments .. Link
Dinsdag 20 december 2011. Vandaag is de 2e dag na de APD. Riet voelt zich best goed. Iets vermoeid maar dat is niet noemenswaardig. Dokter Baardman van de Daniël den Hoed heeft nog gebeld hoe het met Riet ging. Ze vertelde dat ze nog veel gesproken hebben over de vooruitgang van Riet. Verder gaat het zoals het elke dag gaat. Gelukkig geen problemen.

voor de tweede maal APD

22:39, 19/12/2011 .. 1 comments .. Link
Maandag 19 december. Het is alweer een tijd geleden dat we wat in dit blog gezet hebben. Gelukkig was daar ook geen aanleiding voor. Na een periode van totaal 2 weken dat Riet ziek was, we weten nog steeds niet of het echt van de bestraling kwam of door de APD of door de Tamoxifen of door een griepje, was Riet weer gelukkig zo goed als de oude. Ze kreeg alweer zin om wat te gaan sporten om haar conditie  op pijl te brengen, dus belde ze de oncoloog. Het leek wel of hij haar kende. Het antwoord van hem was dan ook "ALS ZE DAT MAAR UIT HAAR HOOFD LAAT", wat zo iets betekend van "NEE". Dus dan maar even afwachten en maar wat wandelen voor de conditie. Misschien meer Rex, de hond van Martijn, laten logeren.
Vandaag zijn we weer naar het ziekenhuis geweest. Riet kreeg vandaag voor de tweede maal APD toegediend. Eerst werd er gevraagd hoe het de eerste keer gegaan was en of ze geen bijverschijnselen had gekregen. Riet vertelde het verhaal van ziek zijn. De verpleegster zei dat het goed mogelijk was dat de APD  de boosdoener was. Haar voorstel was dan om 1000cc vocht te geven bij de APD in plaats van 500cc zodat de APD meer verdund werd. Na 2 en half uur aan het infuus gelegen te hebben, en de hele tijd gekletst te hebben met een oude schipper, zat de APD er in en gingen we weer naar huis. Ze had nog nergens last van. Ze heeft flink gegeten en zit nu rustig tv te kijken. Nu maar afwachten hoe het morgen gaat. Hopelijk nog steeds goed. 


De dokter gebeld

21:40, 28/11/2011 .. 0 comments .. Link
Maandag 28 november 2011. Vanmorgen heeft Riet dokter Baardman van Daniël den Hoed gebeld. Zij vertelde dat de steken in de darmen kwamen van de bestraling. Het kon nog wel tot vrijdag zo blijven. Wanneer ze vrijdag nog steeds last had moest ze terug bellen. Dus nog maar even volhouden. De ontlasting is nu vaster dus het gaat de goede kant uit. Nu nog die steken in de darmen. En ook de conditie van Riet is een stuk afgenomen. Dus wanneer het weer een  beetje gaat gaan we weer lekker wandelen in de polder.

Het is alweer zondag

23:36, 27/11/2011 .. 0 comments .. Link
Zondag 27 november 2011. Het is nog steeds het zelfde. Met het eten gaat het wel al smaakt het niet. Ze wil graag wat zoetigs. Maar een blik ananas open gemaakt. Dat vindt ze heerlijk.

{ Last Page } { Page 1 of 4 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Vervolg
Een lach en een traan.
De verjaardag
Lof voor het team oncologie
APD in Dordtwijk

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer