Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rijbewijs BE

Vragen over het aanhanger rijbewijs

12:22, 7/10/2011 .. 0 comments .. Link

Mag ik een aanhanger die geremd is en max laadgewicht van 750kg trekken met alleen rijbewijs b? Het betreft een boedelbak. Ik weet dat ik het gewicht mag trekken, maar iets staat me bij over een dubbel asser en geremd.

Je mag met een rijbewijs B een aanhanger trekken waarvan het gewicht vermeerderd met het laadvermogen 750 kg of minder is.

Het laadvermogen van de aanhanger is dus 750 kg minus het ledig gewicht van de aanhanger.

Het laadvermogen van de kleinste boedelbakken heeft men dusdanig gekozen dat hij met een rijbewijs B getrokken mag worden, voor mensen met een B E rijbewijs heeft men ook zwaardere types.

De Boedelbakken met dubbele as zijn zwaarder dan de 750 kg totale massa, die mag je dus niet met alleen B rijbewijs trekken.

Ik heb een duits rijbewijs, woon in duitsland en wil in nederland een aanhangerrijbewijs halen. Mag dit?

Ik ben niet zo goed in de Duitse taal en Engels al helemaal niet. Ik woon op de grens met Nederland,werk in Nederland. Nu wil mijn baas het aanhanger rijbewijs regelen voor mij maar we weten beide niet of dit in Nederland mogelijk is.

Nee je moet een adres in nederland hebben, je nieuwe categorie rijbewijs wordt nl op een nederlands rijbewijs bijgeschreven en dan krijg je alleen bij een vast woonadres in nederland. Deze maatregel is ooit ingesteld om rijbewijstoerisme tegen te gaan.

In welk jaar werd rijbewijs E beperkt?

Ik heb mijn rijbewijs in 1988 gehaald en vlgs mij stond E toen ook aangevinkt. Nu staat het er niet meer op en mag ik alleen tot 750kg aanhanger + last slepen. Mijn vriend heeft zijn rijbewijs gehaald in 1985 en hij mag meer dan 750kg slepen, E staat vermeld op het rijbewijs. Wanneer is het omslagpunt geweest?

Vóór 1984 werden de categorieën B en E samen bijgeschreven op het rijbewijs na het goed afleggen
van het examen. Vanaf 1984 was het nodig hiervoor aparte praktijkexamens (B en E) af te leggen. In 1995 werd een vereiste dat een apart examen moest worden afgelegd voor het verkeerstheorie-examen. De bezitters van rijbewijs A en B krijgen automatisch de nieuwe categorie AM bijgeschreven.

Ik heb een auto van 1250 kg, daarachter hangt een caravan met een toegestane maximale massa van 930 kg., welk rijbewijs heb ik nodig, B of BE ?

Er wordt weleens beweert, dat alles wat je trekt,caravan of aanhanger, en zwaarder weegt dan 750 kg, en dus een eigen kenteken heeft, je een rijbewijs BE nodig hebt.

Om met een aanhangwagen of caravan te rijden hebt u niet altijd een BE-rijbewijs nodig. Uw rijbewijs B volstaat zolang de aanhangwagen inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kg.

In bepaalde gevallen is het toegestaan een aanhangwagen van meer dan 750 kg te trekken met alleen een geldig rijbewijs B. Dan gelden daarvoor wel twee voorwaarden:

de aanhangwagen mag inclusief laadvermogen niet meer zijn dan de ledige massa van het trekkende motorvoertuig
de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer dan 3500 kg zijn.
In alle andere gevallen is een BE-rijbewijs verplicht.
Meer informatie over BE-rijbewijs kunt u vinden op Rijbewijs BE

De 3500 kg is dus ook inclusief het laadvermogen van je eigen auto dus 1250 kg + laadvermogen. Als je laadvermogen meer dan 1320 kg is moet je dus BE hebben.

Wat mag ik trekken met mijn auto?

Ik heb een Avensis van 1350kg. Deze mag 1400kg geremd trekken. Nu ben ik alleen in het bezit van een B-rijbewijs en mag dus maximaal 1350 Kg trekken (aanhanger + lading) Mag ik dan ook een aanhanger (geremd 1400kg) trekken als ik de aanhanger niet volledig belast, maar belast tot een gewicht van 1350kg?

Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

In bepaalde gevallen is met alleen het rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen toegestaan dan 750 kg. Dat kan alleen op twee voorwaarden:

  * De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt.
    en
  * de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

Toegevoegd na 4 minuten:
met een auto met ledig gewicht van 1350 kg mag u dus niet een aanhangwagen met max toegestane massa van 1400 kg trekken. Als u dat wel doet rijdt u zonder rijbewijs van de juiste categorie, als u alleen rijbewijs b heeft.

Voor het rijbewijs wordt gekeken naar de papieren gewichten en niet naar het werkelijke gewicht van de aanhangwagen.

Als je meer wilt weten over het aanhanger rijbewijs kun je kijken op: Rijbewijs BE of dit blog

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Vragen over het aanhanger rijbewijs

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer