Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
blog periode drie Home | Profile | Archives | Friends

Logboek periode 312/4/2015

Week 1.

In de eerste week heb ik een opstart college gehad waar ik mijn nieuwe groep zou ontmoeten, helaas was alleen Joshua erbij. Kort daarna had ik een Becbad college waar werd uitgelegd hoe Becbad er deze periode uit gaat zien. Ik zelf heb al veel ervaring met bedrijfseconomie van de middelbare school, alleen mag hiervoor geen vrijstelling vragen. Daarna kreeg ik woensdag les in bedrijfsprocessen training waar we als groep onze plan van aanpak moesten presenteren. Het was leerzaam omdat we feedback kregen en konden kijken hoe andere groepen het hadden gemaakt. Daarna kregen we weer een Becbad training waar verder werd uitgelegd over de balans en de verlies- winstrekening en de liquidtijdsrekening.

Week 2

In de tweede lesweek van de derde periode heb ik relatief veel lessen gehad. Maandag hadden we eerst een Becbad training waarna we daarna les kregen in logistiek. Op het einde van de dag hadden we nog een Sencons training met Dhr. Nagtzaam. Dit was heel leerzaam voor ons als groep omdat we veel vragen konden stellen over het groepsproject en daarop duidelijk antwoord kregen. Daarna hadden we dinsdag weer een Becbad training waar we aan de slag gingen met de stof die we de dag ervoor uitgelegd hadden gekregen. Daarna hadden we voor het eerst college van Dhr. van de Bilt, wat een leerzaam college was, waar we feedback konden geven over peerwise. Daarna hadden we woensdag onze eerste groep gebonden P&OC training waar we met Mevr. de Bruijn spraken over onze groepsvorderingen. Verder had ik donderdag nog een gesprek met mijn Studieloopbaanbegeleider. Tevens heb ik donderdag een afspraak gemaakt met de Tigchelaar groep om daar de informatiesystemen te kijken.

Week 3

In de derde lesweek heb ik een interview gehad met dhr. Van de Bilt over het fictieve bedrijf groeilamp. Dit was anders dan ik had verwacht omdat de persoon die we interviewde bijna geen verstand had van onderwerpen die we te weten moesten komen. Dit doen ze natuurlijk zodat je ervan leert dat je goed moet omgaan met de ge√Įnterviewde persoon. Fouten maken is natuurlijk de beste manier om te leren en werd hier dus ook toegepast. Verder had ik met mijn groep een Sencons training van dhr. Nagtzaam waar we onze voortgang konden bespreken en er feedback op kregen. Verder hebben we vrijwel de gehele donderdag verder gewerkt aan ons gezamenlijke project. Ook ben ik in de vakantie langs geweest bij Tichelaar waar ik een kijkje kon nemen in de informatiesystemen en een interview kon houden, ook hiervan heb ik veel geleerd. Verder viel het me op dat ze van alles gegevens bijhouden en proberen zo productief mogelijk te zijn.

Week 4

De eerste dag van de vierde lesweek begon met een excursie naar DB Schenker. Het begon met een rondleiding door het magazijn, hier werd uitgelegd hoe alles werkte en we konden uiteraard vragen stellen. Daarna hadden we twee informatieve presentaties over het bedrijf, waardoor we een duidelijk beeld kregen over de omvang en de doelen van het bedrijf. De volgende dag hebben we als groep tot half zes aan het informatieplan gezeten om al het werk na te kijken en al een begin te maken met het definitieve informatieplan. Toen hebben we woensdag tijdens BP/OI training ook verder kunnen werken aan ons project met dhr. Nagtzaam. Daarna hebben we donderdag gewerkt aan het informatieplan en liggen daardoor op schema.

Week 5

De week begon met een Sencons training waar we onze gemaakte werk voor het informatieplan aan Dhr. Nagtzaam konden laten zien. Hij gaf hierop goede en bruikbare feedback waardoor het informatieplan een boost kreeg. Toen hebben we nog heel de middag aan het informatieplan besteed. Daarna kregen we dinsdag een evaluatiegesprek met de P&OC coach Mevr. de Bruijn. Dit was ook zeer positief en we wisten als groep dat het project wel goed zou komen. Ook de dinsdag hebben we de nodige uren gestopt in het maken van het informatieplan. Toen hadden we woensdag een PVO waarbij er weinig te klagen was, ik zelf vond dat terecht omdat de periode goed wordt begeleid.  Verder hadden we donderdag samengewerkt op Skype met het informatieplan, hetzelfde geldt voor vrijdag en zondag. Hierna was ons informatieplan af en hopen we op een goed resultaat.

Week 6

In week zes hadden we met de groep het informatieplan ingeleverd. Hiermee viel een grote last van onze schouders maar we begonnen gelijk met het begin van het adviesrapport pakketselectie. In deze fase gingen we het anders aanpakken. In plaats van eerst de criteria te maken gingen we kijken naar hoe we de hoofdstukindeling zouden doen, dit scheelde uiteindelijk een hoop tijd in het implementeren van de criteria. Ook waren de hoofdstukken hierdoor duidelijker en daardoor ook de criteria. Tevens kregen we goede feedback op ons plan van Krijn waardoor we zeker wisten dat dit plan nog beter werd dan het informatieplan.  

Week 7

In lesweek zeven van de derde periode waren we met de groep vooral bezig met de opbouw en maak van het adviesrapport. Dit met de rede dat we de week erop tentamens hadden waardoor we dan minder tijd hadden. We hebben elke dag overleg gehad via Skype om alles te bespreken en in elkaar te zetten. Verder hadden we maandag nog een Sencons gesprek met krijn waarin we onze voortgang lieten zien en nog een paar handige tips kregen. Hieruit bleek dat we op de goede weg waren en vooruit liepen op de andere groepen.

Week 8

In week acht hadden we tentamens, deze periode waren dat er maar twee. Wel was er een heel moeilijk voor mij, namelijk BP-OI met logistiek. Omdat ik deze vakken nog nooit eerder had gehad wist ik niet precies hoe ik het moest aanpakken met leren. Dit heeft uiteindelijk met de tijdsnood een onvoldoende opgeleverd. Hier baal ik zelf erg van en daarom ga ik hem volgende periode halen door meer te lezen en er meer tijd in te steken. Verder had ik nog een tentamen van bedrijfseconomie, dit was voor mij niet zo moeilijk. Later bleek zelfs dat ik een 9,6 ervoor had gehaald waarmee ik wel tevreden ben. Het leerproces voor de volgende periode zal echt vol gericht staan op het op tijd beginnen aan de tentamens. Door alles te leren en goed door te nemen.

Week 9

In week negen hadden we alleen een presentatie staan en een  P&OC meeting. Dit bleek in mijn eigen planning helaas niet het geval. Ik begon de week met werken aan de presentatie en werken aan de website die ik voor de wijkraad van boeimeer maak voor de buitenschoolse uren(ECA). Toen ging ik woensdag meelopen op het werk van mijn vader waar ik mijn IPR a heb lopen. Donderdag hadden we dan het P&OC gesprek waaruit ik goed uit de test kwam. Mijn groep was zeer tevreden over mij. Tot slot hadden we vrijdag onze presentatie gegeven die goed ging, uitslag een 6,5. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer