Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Robert Veldman

Veel gebeurt afgelopen week!

16:22, 7/2/2012 .. 0 comments .. Link

Het is natuurlijk niemand ontgaan, het vriest in ons land! En zoals altijd als het vriest, gaat het in de media maar om 1 ding. De elfstedentocht. Hier in Friesland is iedereen realistisch en nuchter en zien we het niet zitten. Dat komt natuurlijk doordat er sneeuw ligt op het ijs.

Dat maakt het schaatsen zelf er niet minder op. Afgelopen donderdag heb ik geschaatst, en dit weekend was het zaterdag en zondag ook weer raak. Zaterdagochtend stond Rixt bij mij op de stoep en hebben we samen 2 uren geschaatst bij ons in de buurt. Het is heel anders om alles te zien vanaf het water, heel bijzonder.

Tentamens

Dan nu de resultaten van de tentamenweek. Ik heb 3 tentamens gemaakt, en deze allemaal met succes afgerond. De vakken waren handelsrecht(6.7), marketing(7.8) en crm(9.1). Dit zijn natuurlijk prima resultaten en daar ben ik ook trots op.

Dan wens ik iedereen veel schaatsplezier!Tentamens achter de rug!

10:39, 30/1/2012 .. 0 comments .. Link
De tentamenweek is voorbij, nu is het afwachten natuurlijk wat de resultaten zijn. De 3 tentamens die ik gemaakt heb zijn CRM, Marketing en handelsrecht. Deze tentamens zijn redelijk gegaan, maar ik kan niet met zekerheid zeggen wat ik gehaald heb en wat niet. Deze week heb ik vrij omdat ik geen toets van vorige periode hoef te herkansen. Dit is lekker meegenomen en zo kan ik me opladen voor een drukke periode. Veel vakken en ook nog een project internationale marketing, waarbij alles in het engels moet. Een enorme uitdaging dus!

Het resultaat, ik ben toch wel een beetje trots

13:07, 17/1/2012 .. 0 comments .. Link


Bonje met de buren

13:01, 17/1/2012 .. 0 comments .. Link

Afgelopen donderdag, 12 januari, heb ik met een aantal klasgenoten meegedaan met Bonje met de buren. Nee, dit is niet het tv programma maar van RTL, maar een wedstrijd tussen 3 hbo scholen. Dit werd georganiseerd door Leeuwarden Studiestad en Sonnema. De vraag was dan ook: hoe krijgen we de student tussen 20 en 26 jaar aan de Sonnema Beerenburg?

Het resultaat van ons groepje mocht er zijn, een echte beerenburg bar in het centrum van de 6 studentensteden. Helaas is onze groep niet de winnaar geworden, maar is de prijs gewonnen door klasgenoten.

Het meedoen was een hele ervaring en we hebben er veel van geleerd. Daarnaast was het erg gezellig om dit met je klasgenoten te doen. Het is een keer wat anders als ´het standaard schoolgebeuren´.Eerste les na de vakantie

13:57, 10/1/2012 .. 0 comments .. Link

Gister, de eerste les na de vakantie, een interessant gastcollege gehad over personal branding. Hierbij is het duidelijk geworden dat dit niet het zo goed mogelijk jezelf in de markt te zetten is, maar dat je via bijvoorbeeld social media moet laten zien wíe je bent.

Hierbij dien je je te focussen op een talent, in plaats van 10. De ontvanger weet dan tenminste wat voor beeld die van je hebben moet.

Een talent van jezelf is lastig te bepalen door jezelf, omdat je het zelf vaak niet 'knap' vind wat je zelf kunt. Maar dan hoor je vaak van anderen: hé, dat doe je goed!

Zo heb ik het talent dat ik, voor een student van commerciele economie, een goed gevoel voor cijfers heb. Daarnaast hoor ik vaak dat ik veel dingen onthoud, die anderen zouden vergeten. Dit is een talent van mij. Het voordeel wat je hiermee kunt doen is dat je goed kunt netwerken, want mensen waarderen het als je bepaalde dingen van ze onthoud.

Een filmpje wat bij personal branding hoort is het onderstaande filmpje met de kleuren. Er zijn tal van filmpjes op youtube te vinden met betrekking op dit onderwerp.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XDohoPavchcVakantie

16:57, 24/12/2011 .. 0 comments .. Link

De vakantie is begonnen en hierbij is het einde van het jaar ook bijna in zicht. Morgen lekker eten met de familie. Bij deze wil ik iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen!Johan Cruijff

15:16, 19/12/2011 .. 0 comments .. Link

Er is weer het een en ander gebeurt in de soap rondom Ajax. J. Cruijff heeft een weddenschap aangespannen tegen de overige leden van de RvC om zijn gelijk te krijgen. En het is hem deels gelukt, want het is nu nog maar de vraag of Louis van Gaal wel echt algemeen directeur word. Dit word nu bepaald door de aandeelhouders van Ajax.

 

Zoals iedereen wel gemerkt heeft is het bijna kerst. Kerstliedjes volop op de radio. Maar aan het weer is het niet te merken, het is zelden koud en het woord sneeuw of ijs zijn nog niet gevallen deze winter.

Het zal allemaal vast wel komen, want in september hebben we termen gehoord als 'horrorwinter'. Laat dat dan maar komen, in plaats van dit regenachtige weer. Daar word niemand blij van.Heel wat gebeurt

13:19, 30/11/2011 .. 0 comments .. Link

Er is de afgelopen dagen heel wat gebeurd. Afgelopen donderdag(24-11) ben ik naar de tentoonstelling geweest van de reclame klassiekers in Meppel. Dit werd gehouden in het rabobank gebouw wat ongeveer een kwartiertje lopen is vanaf het station. Samen met studiegenoten ben ik hier heen geweest en de heenreis was heel gezellig.

De tentoonstelling zelf was ook erg interessant. Ik heb een aantal dingen geleerd. Wat er vooral uit naar voren kwam is dat er 3 dingen belangrijk zijn in de Nederlandse reclame: standaard gezin(man werkt, vrouw kookt), doe maar gewoon(iedereen is hetzelfde), en de zuinigheid van de nederlander komt er ook altijd in terug.

Verder is humor een belangrijk punt in reclame, maar alleen als je dit goed gebruikt. Anders ga je publiekelijk af.

Verder heeft me 1 opmerking ook aan het denken gezet. Dit is de opmerking dat er mensen zijn met tatoeages van harley davidson of nike. Dit is wel uniek, dat mensen een tattoo zetten van een merk!

 Qlimax!

Zaterdag 26-11 ben ik er zelf even tussenuit geweest. Het was Qlimax 2011. Ik heb hier enorm naar uitgekeken en het was ook een feest om nooit te vergeten. Dit feest is ieder jaar in het Gelredome in Arnhem en dit jaar was voor mij de eerste keer. En zoals het nu staat: voor herhaling vatbaar! Kijk op youtube voor mooie filmpjes.

Ajax

En dan nu nog eens de soap rondom Ajax. Er is aan de RvC gevraagd om op te stappen. Dit willen 4 van de 5 leden niet doen. Alleen Johan Cruijff wil uit zichzelf opstappen. Wat er nu met die andere 4 gaat gebeuren is de vraag. En of Louis van Gaal toch komt als algemeen directeur is onduidelijk. Ik hou jullie verder op de howoensdag 23-11-11

15:45, 23/11/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag ben ik naar school geweest met als doel het helpen van de eerstejaars met het project eigen bedrijf. Bij sommige groepen is dit goed gelukt en heb ik input kunnen geven voor hun ideeën voor hun product en/of promotiefilm. Ik vind dit erg leerzaam, omdat het helpen van een ander 'bedrijf' in de toekomst ook wel kan gaan gebeuren. Je in korte tijd in laten lezen in het product wat ze verkopen en ze dan proberen te helpen.

Nieuws:

zoals jullie misschien wel weten heeft Ajax gister gelijk gespeeld in en tegen Lyon. Het was voor mij een thriller van een wedstrijd, en ik ben niet de enige. Ze moeten nu goed spelen tegen Real madrid over 2 weken, en hopen dat lyon niet met grote cijfers wint van Dinamo Zagreb. Dan zit Ajax in de volgende ronde van het miljoenenbal(champions league). Dit geld kunnen ze goed gaan gebruiken, aangezien ze voor het volgend seizoen(vooralsnog) geen uitzicht hebben op champions league.

Ik ga jullie op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen bij Ajax!

Tot over een aantal dagen!Opmerkelijk nieuws!

11:13, 20/11/2011 .. 0 comments .. Link

Dit opmerkelijke voetbalnieuws gaat over een supporter van Ierland in de wedstrijd tegen Estland. Het is toch geweldig dat dit is gebeurt, alleen vraag ik me dan wel af wat er kan gebeuren als iemand geen goede bedoelingen heeft. Dan zit ik te denken aan iemand die de wedstrijd wil verzieken, of nog erger.. een terrorist!  Hieronder vind je de link die het bericht in totaliteit weergeeft. Veel plezier met lezen!

http://www.ad.nl/ad/nl/2942/EK-voetbal/article/detail/3039081/2011/11/17/Ierse-fan-zonder-kaartje-gaat-in-dug-out-Estland-zitten.dhtmlVolg me nu!

16:21, 17/11/2011 .. 1 comments .. Link

Allereerst welkom op mijn blog!

Ik ben Robert Veldman en studeer commerciële economie aan de NHL in Leeuwarden. Ik ben bezig met mijn tweede jaar, nadat ik in mijn eerste jaar de propedeuse heb gehaald. Dit heb ik gedaan zonder enige herkansing.

Wat wil ik vertellen in mijn blog? Ik wil twee dingen behandelen in mijn blog: een online dagboek, waarbij ik om de 3 á 4 dagen wat op mijn blog zet en mijn mening over nieuwsberichten of interessante nieuwsberichten kan ik ook plaatsen.

Online dagboek:

Vandaag(17-11) ben ik naar school geweest voor een les CRM en een minorenmarkt. Vooral de minorenmarkt was zeer interessant. Daarnaast is het ook moeilijk om te kiezen. Want het is een keuze voor specialisatie in een richting van je latere beroep. Voor deze keuze heb ik nog even de tijd, dus laat alles rustig op me afkomen.

Nieuws:

Het nieuws wat mij is opgevallen is het nieuws van gister(16-11) over Ajax. Louis van Gaal word de nieuwe algemeen directeur. Ik vond dit een opmerkelijk nieuwsfeit omdat Van Gaal enkele maanden geleden heeft gezegd: "zolang Cruijff een bestuurlijke functie binnen Ajax heeft, zal ik hier geen functie gaan bekleden" Welke vraag bij mij nu op kwam is: Is dit het einde van Cruijff in de RvC? Ik zal jullie op de hoogte houdenAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Veel gebeurt afgelopen week!
Tentamens achter de rug!
Het resultaat, ik ben toch wel een beetje trots
Bonje met de buren
Eerste les na de vakantie

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer