Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
witbreuk@home Home | Profiel | Archief | Vrienden
leuk

5/3/20060 Comments | Post Comment | Permanent Link

5/3/2006

Aanschaf

Trekt het houden van Sierduiven u aan, dan kunt u zich voor de keuze van een ras het beste oriënteren op één van de vele kleindierententoonstellingen die vanaf september t/m januari in het hele land worden gehouden. Met name op de grote shows zijn Sierduiven in een grote verschei­denheid aan rassen aanwezig. Voor data en adressen van die tentoonstellingen kunt u zich wenden tot de secretarissen van N.B.S (Ned. Bond van Sierduivenliefhebbers-verenigingen) of F.K.(Federatie Kleindierenteelt) Tevens wordt ieder jaar een Almanak, met allerlei wetenswaardigheden, uitgegeven die door de verenigingen wordt verspreid. Informatie over de N.B.S. is te vinden op www.sierduif.nl.

Is de raskeuze gemaakt, dan kunt u wellicht op één van die tentoonstellingen al contacten leggen met fokkers van dat ras. Lukt dat niet, dan kunt u in de catalogus van zo'n tentoonstel­ling ook de namen en adressen van die fokkers vinden. Ook kunt u zich voor het aanschaffen van Sierduiven wenden tot een vereniging in uw omge­ving. Voor de adressen van die verenigingen kunt u zich wenden tot de secretaris van de N.B.S. Overigens dient u, indien u ringen voor de door u gekweekte duiven wilt bestellen of met uw duiven aan tentoonstellingen wilt deelnemen, ook lid te worden van een vereniging die bij de NBS is aangesloten, b.v. de Friesche Sierduiven Club.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

5/3/2006

Inleiding

Wanneer je tegen iemand zegt dat je duiven houdt, dan is de daarop volgende vraag meestal “en vlieg je er ook mee?”  Bij het houden van duiven wordt meestal gedacht aan het houden van postduiven die aan wedstrijdvluchten deelnemen. Maar er zijn ook Sierduiven die op tentoonstellingen worden ingezonden en volgens de voor ieder ras opgestelde beschrijving (standaard) worden gekeurd.

In Nederland zijn ongeveer 200 sierduivenrassen erkend die op tentoonstellingen ingezonden mogen worden. Die rassen worden onderverdeeld in een vijftal groepen, nl. de groepen:

1.       Kropperrassen

2.       Kip-, Wrat- en Vormduivenrassen

3.       Kleurduivenrassen

4.       Tuimelaar- en Hoogvlieger­rassen

5.       Structuurduiven-, Meeuwen- en Trommelduivenrassen.


2 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer