Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Tegen alternatieve artsen

Home - Profile - Archives - Friends

Vertrouwt u uw arts?

Posted on 11/7/2007 at 19:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit weblog heeft tot doel om zich uit te spreken tegen artsen die alternatieve geneeskunde bedrijven.

Mensen die in het alternatieve medische circuit hulp zoeken, willen graag weten hoe betrouwbaar de informatie en de produkten zijn. Helaas is dat niet altijd gemakkelijk. Voedingssupplementen vallen onder de Warenwet en worden dus niet als geneesmiddel aangemerkt. Dit betekent dat er ook allerlei reclame uitingen mogen worden gedaan die op geen enkele medisch onderzoek zijn gebaseerd.

Talloze voorbeelden: glucosamine bevattende produkten voor soepele gewrichten, magneethanger om je nek voor allerhande plus- en min problemen van het lichaam.

Helaas zijn er ook artsen die zich hebben toegelegd op alternatieve behandelwijzen. Dit is betreurenswaardig omdat de meeste methoden volledig verzonnen of beredeneerd worden en waarvan met onderzoek de onwerkzaamheid al lang en breed is aangetoond. Voorbeelden ook hier: orthomoleculaire behandeling, homeopatie, acupunctuur of iriscopie.

Met dit weblog wil ik mij verzetten tegen de schijnveiligheid die door artsen die alternatieve behandelwijzen toepassen wordt geboden door de toevoeging "arts" te gebruiken.

Een homeopatisch arts of orthomoleculair arts zijn geen artsen die zich binnen hun studie geneeskunde hebben toegelegd op een bepaald aandachtsgebied.

Binnen de reguliere geneeskunde is mogelijkheid tot registratie "Alternatieve geneeskunde"

Dit is niet zonder reden.

De meeste behandewijzen verwerpen de noodzaak van wetenschappelijke fundering voor werkzaamheid van de behandeling. Menig iemand denkt vaak "baat het niet, dan schaadt het ook niet". Echter hiermee gaan we wel erg kort door de bocht.

Wie is verantwoordelijk voor de gestelde diagnose? Hoe komt een behandeling tot stand? Heeft iemand dat bedacht of onderzocht wat het beste is? En hoe is dat gegaan? Dit is volstrekt niet inzichtelijk en nog erger: niet toegankelijk voor discussie.

Afzetten tegen de reguliere geneeskunde volstaat vaak. Het idee bestaat dat reguliere artsen alleen maar behandelen met "chemische troep". Diezelfde mensen gebruiken zonder enig bezwaar, nog voor hun dag echt begonnen is tandpasta, shampoo, deodorant, gel, scheerschuim en make-up. Allemaal produkten uit de chemische industrie.

Terug naar mijn punt. Artsen die hun alternieve liefhebberij aan hun titel verbinden maken misbruik van het vertrouwen wat mensen hebben in artsen in het algemeen.

Daarom zou ik willen pleiten voor een verbod in Nederland voor deze toevoeging.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer