Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Roland Danckaert

Openhartige schrijfsels

De helikopterview van God

Ik overzie alles. Ik ben de/het Hoogste en het hoogst. Ik heb een helikopterview. Daardoor kan Ik alles objectief bekijken, alles wat er beneden Mij gaande is.

 

Echter, de afstand tussen Mij en alles en iedereen onder Mij is erg groot. Daardoor ben Ik een beetje het contact verloren met Mijn aan Mij onderworpen onderdanen.

 

Hierboven is alles vredig en lijkt alles onder Mij vredig. Misschien ken je dat gevoel wel als je in een vliegtuig zit, hoog boven de wolken. Je merkt nauwelijks dat je vliegt. Het lijkt windstil, het toestel verroert geen vin. De aardse maatschappij is ver weg. Zelfs onder de wolken lijkt er daar beneden geen vuiltje aan de lucht. Je kijkt naar beneden en hebt een prachtig uitzicht en vergezicht, je kunt alles overzien, en alles lijkt volkomen volmaakt, sereen en fijn. Overzichtelijk ook.

 

Mijn zoon Jezus heeft Me verteld dat het daar beneden nogal een chaos is.Sorry, Mijn bedoeling was het niet jullie daaraan bloot te stellen. Maar jullie hebben het er wel helemaal zelf naar gemaakt. Zonde hoor, dat jullie de verleidingen van het kwaad niet kunnen weerstaan. Ik ben blij dat Ik afstand weet te bewaren tot jullie, afstand heb genomen van het aardse gekrakeel. Dat is beter voor Mijn Gezondheid, Welzijn en Gemoedsrust. Ik heb gewoon lekker Mijn hoogtepunt bereikt en verkeer in een oneindig orgasme. Het is hier zo gelukzalig! Niets en niemand die Mijn rust kan verstoren. Je dacht toch niet dat Ik in het hiernamaals woon? Ik ben nooit overleden, ik woon in het enige echte paradijs van alle universa. Het hiernamaals is voor aardse stervelingen. Ja, daar behoort ook Jezus toe. Op het moment dat hij als mens stierf, was hem hetzelfde lot beschoren als al die aardse engelen.

 

Nee, Ik hoef Mijn helikopterview niet op te schroeven of bij te spijkeren. Ik geniet van het uitzicht. Misschien dat Ik een beetje wereldvreemd ben geworden en door Mijn verrukkelijke isolement nogal egoļstisch en egocentrisch ben geworden, maar Ik zie geen reden om Mijn helikopter te laten landen op een van jullie daken.

 

Ik besta dus zeker wel, maar jullie zullen Mijn bestaan nooit met eigen ogen kunnen zien. Ik neem geen passagiers mee in MIjn heli. Nooit. Ik heb genoeg aan Mijzelf. Jullie Franse filosoof Jean-Paul Sartre zei het goed: "De hel, dat is de ander." Jullie zijn gedoemd om voor eeuwig in een hel te zitten, samen met vreselijke schepsels en met anderen die het zouden verdienen om een beter lot beschoren te zijn. Maar ja, Ik kan nou eenmaal niet toveren. Als Ik het al zou willen... 

 

www.rolanddanckaert.nl

 

Ischias door zitten op beurs

Een harde, volle, dikke beurs in je broekzak - in de kontzak van je pantalon of jeans - kan ischias-klachten veroorzaken!

 

JoJo-effect

Jo en Jo behandelen samen zieke mensen op paranormale wijze. Sommige patiënten genezen even, worden dan weer ziek en vervolgens (na een nieuwe behandeling van Jo en Jo) weer beter. Dan spreken ze ook wel over het JoJo-effect!

 

Onbegrepen paard

Roda de ruin stond met zijn buik zowat tegen de omheining aan - met het hoofd over het hekwerk - en keek met hangende onderlip naar de overkant van de wei. Aan de andere kant van de afrastering stond een andere ruin op wie hij heel erg gesteld was. Randy heette de collega-ruin. Roda wilde helemaal niet bij Esther staan. Hij mocht haar niet, en dat gevoel was wederzijds. Roda vervloekte de boer/manegehouder die niet aanvoelde wat hij wilde en nodig had. 'Vreselijk dat er wezens zijn die de baas over ons spelen en die helemaal niet weten wat wij willen, wat wij voelen', dacht Roda. 'Die dikke kerel bepaalt mijn lot, het lot van ons allemaal. Randy en ik willen spelen als we in de wei staan, maar om de een of andere reden houdt de boer ons juist weg van elkaar, uit elkaar. Lomperik!'

  

Een ster met een nep-account

Acteur/muzikant/schrijver Berry Blues is een wereldster en zoals dat met wereldsterren gaat, heeft hij bijna geen privacy meer en kan hij buitenshuis nooit meer anoniem zijn. Hij was dat op een gegeven moment zat en wilde weer eens - zoals vroeger en zoals alle onbekende mensen nu - een niet-wereldster zijn. Berry wist niet eens meer hoe dat voelt. Om die reden heeft hij een paar maanden geleden een aantal nep-accounts aangemaakt op Facebook en Twitter. Op die manier kan hij eindelijk weer eens ongestoord en zonder dat het in de publiciteit komt zichzelf zijn en schrijven wat hij vindt, bijvoorbeeld over politiek, tv-programma's, series en muziek. En bovendien: reageren op andere mensen, en niet alleen op beroemde mensen. Berry Blues volgt een aantal bekende en totaal onbekende mensen op Twitter en Facebook die niet weten dat hij het is. Misschien zit jij er ook wel bij!

 

Brief (cadeautje) aan mijzelf

Lieve Roland,

 

Het heeft me in het diepste van mijn hart geraakt om te lezen dat je het zo moeilijk hebt, dat je met al die stoornissen en kwalen moet leven, als gevolg van een desastreuse jeugd. Dat gaat me werkelijk aan het hart. Ik ken jou als een zachtaardige, positieve, humoristische, creatieve, inventieve en empathische man, een beetje afstandelijk en grillig ook wel, maar ik mag je graag en je hebt altijd laten merken dat je er voor mij bent of wilt zijn.

 

Het spijt me voor je dat je eigenlijk bijna nooit van dit soort meelevende, begripvolle brieven en reacties krijgt. Bijna iedereen voorziet jou - goedbedoeld, dat wel - van zogenaamd goede raad en nuttige tips, en probeert jou op te beuren, meestal door jouw lijden te negeren en het over andere en leukere dingen te hebben. Of erger nog: ze beginnen uitgebreid over hun eigen leed en hoe goed ze dat te boven zijn gekomen of hoe goed ze daarmee omgaan. Zo van: we lijden nou eenmaal allemaal, zeur niet. Daardoor sta je voor jouw gevoel in de kou. Je hebt het gevoel dat jouw lijden maar ook jouw enorme strijdvaardigheid niet worden gezien, worden genegeerd, worden overgeslagen, al zegt jouw oudste zus wel vaker heel lief en oprecht dat je zo sterk bent. Je hebt als stille, introverte jongen toch al zo vaak het gevoel gehad dat je werd overgeslagen, over het hoofd werd gezien. Ook thuis was er eigenlijk te weinig aandacht voor jouw lijden, voor jouw gevoelens en voor jouw interesses. En je was vaak eenzaam. Op jezelf aangewezen.

 

Wel heel erg fijn voor je dat je zo'n lieve, leuke en super sterke vrouw hebt en zulke aardige, schrandere, goedhartige kinderen. Je bent altijd al een kindervriend geweest, dus ik kan me goed voorstellen dat het vaderschap alles voor je betekent en dat je voor jouw kroost door het vuur gaat. Je laat geen gelegenheid onbenut om te melden hoe trots je bent op die drie van jou. 

 

Knap van je hoe je jezelf toch iedere keer weer opraapt en er het beste van probeert te maken. Onder deze uitermate, extreem moeilijke omstandigheden - zoveel problemen, zulke erge beperkingen en zoveel frustraties - is dat werkelijk een topprestatie en die lever je iedere dag opnieuw. Hulde!

 

Lieve Roland, ik ben echt heel erg trots op jou. Ik lees wel eens wat van je en ik moet zeggen dat je heel goed en leuk schrijft. Je bent buitengewoon open en oprecht. Ik denk dat veel van wat je schrijft en hoe je het verwoordt mede voortkomt uit jouw levensstrijd en levenspijn, maar dat lijkt me logisch. Wat jij mankeert, heeft nou eenmaal een heel grote impact op hoe je je voelt, wat je denkt en hoe het met je gaat, hoe je eraan toe bent en hoe je je gedraagt. Dat is onvermijdelijk. Je merkt zelf doorlopend dat je niet in orde bent, dat je door het bestaan bent toegetakeld en deels bent afgetakeld. Dat zich dat uit, ook in wat en hoe je schrijft, lijkt me niet meer dan normaal. Mooi dat je dat niet onder stoelen of banken schuift. Je bent transparant. Een eerlijk mens. Goudeerlijk. Niet iedereen kan dat waarderen, maar ik wel, hoor!

 

Ik denk dat heel weinig mensen beseffen dat jouw stoornissen zich continu laten voelen en zoveel invloed hebben op je levensgevoel en op je praktische leven. Er wordt toch altijd van ons verwacht dat we hoe dan ook niet laten merken dat we ons niet lekker voelen, dat we er onophoudelijk in blijven geloven en blijven lachen. Er wordt van ons verwacht dat we ons onberispelijk gedragen, hoe we ons ook voelen en wat we ook te verstouwen hebben. Dat is eigenlijk niet fair. Dat legt de lat veel te hoog en maakt de druk op ons eveneens veel te hoog.

 

Lieve Roland, met deze brief wil ik je laten weten dat ik aan jou denk en dat ik heel positief over jou denk. Ik vind het echt heel erg naar voor je dat je zo moet afzien en dat je niet lekker gezond bent en daardoor niet optimaal kunt genieten. Maar je maakt er overduidelijk iedere keer weer het beste van en dat vind ik bewonderenswaardig. Wat een doorzettingsvermogen, levenslust, uithoudingsvermogen en vechtlust, en wat een dapperheid! Roland, je moeder zegt het wel vaker tegen je, maar het is waar: jouw kracht, jouw plooibaarheid en rekbaarheid zijn een voorbeeld, ook voor mij. Daar put ik dan weer kracht uit. Bedankt daarvoor, lief mens!

 

Ik hou van je. Ik wens je nog heel veel veerkracht, beterschap, mooie momenten, genietingen, geluk, innerlijke rust, liefde, positieve energie en licht toe.

 

Met warme groet,

Roland Danckaert.

Panisch gezond bezig

Sinds de poliepen op haar darmen en de daarop volgende noodzakelijke operatie zit de schrik er bij Ien goed in. Ze heeft een enorme doodsangst (of levenslust) ontwikkeld. "Ik wil graag nog wat langer op deze aarde rondlopen." Om te voorkomen dat ze weer zo ziek wordt, leeft Ien nu intens gezond. Ze is zich gaan verdiepen in de voedingsleer, acupunctuur, acupressuur en in de astrologie en is met dat alles non-stop bezig. Ze is aan yoga en reiki gaan doen, fanatiek! Alles wat ongezond is, heeft ze uitgebannen en alles wat goed voor een mens zou zijn, daar is ze 24/7 mee bezig. Ien denkt dat ze heel gezond bezig is, maar ze is geobsedeerd door haar gezondheid en dat is niet erg gezond. Niet voor niets had ze een paar maanden geleden last van een torenhoge bloeddruk en hartkloppingen. Je kunt gezond leven ook overdrijven, Ien! Laat de teugels maar weer eens vieren, relax! Denk een beetje makkelijker, fatalistisch zelfs: dood ga je toch ooit. Je kunt maar beter proberen een beetje te genieten. Nu zit je in de greep van de angst: doodsbang om te sterven en doodsbenauwd dat je weer ziek wordt en geopereerd dient te worden. Dat is toch ook geen leven? Je bent niet voor niets zo nerveus. Je kunt je voeten nooit stil houden! Ontspan eens, Ien. Zet die gezondheidsmanie eens helemaal van je af! Dat zou jou pas goed doen!

 

www.rdanckaert.wordpress.com 

 

 

Translengtes

Ronald, de reus van 2 meter 31, voelt zich zo klein als een dwerg. Hij zit in het lichaam van een klein mens. Hij stoot altijd overal zijn hoofd en gaat immer op zijn tenen staan, omdat hij het gevoel heeft heel kort te zijn. Om zijn zogenaamd geringe lengte te compenseren, loopt hij opzettelijk kaarsrecht.

David, de dwerg van 1 meter 13, heeft evenzeer het gevoel dat hij in een ander lichaam zit, in dat van een reus van 2 meter 31. David zie je altijd overal bukken, en hij loopt met een gebogen rug. 

 

Je hebt niet alleen transgenders maar ook translengtes.

 

Dat gevoel heb ik constant en aanhoudend, met mijn bril op en met bril af. Maar dan als een soort van jojo-effect. Zo nu en dan lijk ik zo hoog te wezen als een torenflat, en dan weer zo laag te zijn als een keukentafel. En er is geen arts die hier raad mee weet of die het serieus neemt...

 

www.rdanckaert.wordpress.com 

 

 

 

Mijn eigen geluid

Ik denk zelf na en ik spreek me uit. Ik heb geen zin om anderen na te papegaaien, me zoals velen steeds te bedienen van clichés, te zeggen wat anderen willen horen, wat algemeen wordt aangenomen en aanvaardbaar wordt geacht. Ik ben een individu en dus heb ik een origineel, authentiek geluid en dat geluid laat ik horen. Als ik praat en schrijf, dan kun je mij duidelijk herkennen, dan weet je dat ik het ben. Mijn woorden zijn als mijn handtekening. Mijn meningen komen uit eigen koker. Ik ben geen dertien in een dozijn-man. Zoals ieder mens ben ook ik uniek en daarom ben ik zoals helemaal niemand anders. Ik ben mezelf. Er zijn mensen op wie ik lijk en die op mij lijken, maar dan nog zijn we ieder van ons anders en uniek.

Ik ben geestelijk volkomen onafhankelijk én vrij. Daardoor ben ik meestal anders dan andere mensen en heb ik andere visies, gedragingen, uitingen en opinies dan de meeste mensen. Ik hou me niet aan de ongeschreven wetten van de taboes, hypocrisie en de politieke correctheid. Ik ben ik.

 

www.rdanckaert.wordpress.com

 

Tijdens haar ontvoering

Tijdens haar ontvoering had Shirley allerlei goede voornemens en maakte ze plannen voor als ze eindelijk weer vrij zou zijn. Ze besliste dat ze voortaan liever zou zijn voor haar ouders en zussen, dat ze beter zou luisteren naar de volwassenen, dat ze meer zou studeren en braaf haar huiswerk zou maken... En haar voornemens waren oprecht. Maar eenmaal vrij - na drie lange maanden van seksueel en dus lichamelijk, emotioneel en mentaal misbruik was alles weer anders dan in haar 'cel', dan in die muffige kelder van haar folteraar. Ze was bovendien een ander mens geworden. Ze had voortaan een onverwerkbaar trauma met zich mee te torsen. In plaats van liever werd Shirley juist prikkelbaarder en nog opstandiger dan voorheen. De mensen die ze zo had gemist, vond ze nog steeds oneindig lief, maar ze hadden niet meegemaakt wat zij had moeten doorstaan: de anderen stelden de verkeerde vragen aan haar, zeiden de verkeerde dingern tegen haar, hadden een foute kijk op haar en verlangden onmogelijke dingen van haar. Shirley moest noodgedwongen juist harder en egoïstischer worden om te kunnen overleven, om überhaupt nog een medemens te kunnen zijn, om te kunnen functioneren en op de been te kunnen blijven. Dat is allemaal al lastig zat. In de praktijk kan Shirley helemaal niet beantwoorden aan haar goede voornemens. Ze dient nog iedere dag alle zeilen bij te zetten om zich te kunnen handhaven...

 

 

Verkiezingen

Zie ze staan, op al die aanplakbiljetten, de ijdeltuiten met als enige ideaal om macht te vergaren en invloed uit te kunnen oefenen, met al hun slijmerige eendagsvlieg-beloften. Ze zullen beslist allemaal rap van de tongriem zijn gesneden, goed kunnen praten en veel zelfvertrouwen hebben. Maar zijn ze ook wel (des)kundig en wijs? Hebben ze een goede inborst, een fijn karakter en het hart op de goede plaats? Hebben ze briljante ideeën die uitvoerbaar zijn? Kunnen ze goed samenwerken? Willen ze samenwerken?

Allemaal zeggen ze dat ze naar de kiezers zullen luisteren. Maar het electoraat is zo verdeeld als de pest. Als je naar de ene groep luistert, dan stel je de andere groep teleur. En geef je beide groepen een beetje gelijk, dan zijn de burgers net zo ontevreden, want het volk wil helemaal geen compromissen meer sluiten. Het volk is geradicaliseerd en beschermt z'n eigen eilandje dat volgens ieder individu heilig is en een paradijselijke status en fluwelen aanpak verdient. Je moet gewoon - noem het maar gewoon - uitmuntende politici hebben, humanistische realisten die wijs zijn, die een lange termijn-visie hebben en die niet naar het volk luisteren maar naar het eigen hart, het eigen verstand en naar de deskundigen en de wijze richtingaangevers. We hebben geboren beleidsmakers, diplomaten en politici nodig en niet allemaal van die foute mannetjes en trienen die zichzelf veel te hoog inschatten, veel donder in de mond hebben, maar weinig bliksem in de handen en weinig kennis van zaken.

 

 

Marc Dutroux

Bruut

Onmens

Elektricien met alle draadjes los

en bij wie alle stoppen zijn doorgeslagen

Veroorzaker stroomstoten en stroomstoringen

Seksistische, maniakale sadist

Tiran

(Uit) de Bron van Het Kwaad

Batterij zonder +-kant

Duivelsgebroed

Mensgranaat...

 

 

Ons uiterlijk verandert

De ene dag zien we er anders uit dan de andere (volgende) dag. Natuurlijk verandert ons uiterlijk niet aanmerkelijk of opvallend binnen een paar uur of binnen twee dagen. En toch zien we er het ene moment of de ene dag beter of wat anders uit dan de andere dag en het andere moment. Lichtinval, gemoedstoestand, het soort kleren dat we dragen en hoe we ons in die kleding voelen, de kleur van de kleding, hoe onze haren zitten, of we fit zijn of niet, of we blozen of niet en zelfs wat we hebben gegeten en gedronken... het heeft allemaal invloed op hoe we eruit zien en niet alleen in de spiegel en op foto's.

 

Zware last

José kreeg altijd maar weer van haar moeder te horen dat ze geen zelfmoord pleegde, alleen maar omdat ze dat haar kinderen niet wilde aandoen. José kreeg daardoor een dubbel schuldgevoel: haar mama wilde uit het leven stappen, maar deed het niet omdat zij en haar zus er waren én ze kon haar moeder dus niet gelukkig maken.

 

Checken, steeds weer checken

Vroeger moest je wachten op de post. Je wist gewoon dat het een tijdje kon duren voordat de (belangrijke of gewenste) brief in je brievenbus belandde. Tegenwoordig hebben we e-mail en het internet. Onze digitale post komt onmiddellijk aan en we verwachten eigenlijk heel snel een reactie of bericht terug, zeker als we zien dat die anderen (eveneens) online zijn. Maar soms laat een respons (lang) op zich wachten. En dan worden we ongeduldig en raken we geïrriteerd. We worden onzeker, nerveus, gespannen en zelfs achterdochtig. Krijgen we nog wel bericht terug? Waarom wacht die ander zo lang?! Zeker als je zelf overal bovenop zit, pijlsnel reageert en weinig anders te doen hebt dan op internet zitten, kan het zijn dat het je allemaal veel te traag gaat. Je checkt voortdurend je Facebook, je blogs en je e-mail. Is er al iemand die heeft geantwoord? Nee? Kut! Het beheerst je tijd en je doen en je laten. Het is ongezond...

 

Het Lijstje

Voor het eerst sinds wel dertig jaar meer dan vijftien kilometer gefietst en het ging best goed. Ik ben trots op mijzelf, op mijn prestatie, maar vooral blij dat het redelijk goed ging. Terreinwinst geboekt, letterlijk en figuurlijk. Het gevoel dat je eindelijk weer eens vooruit gaat...

Heerlijk geluncht bij en met mijn moeder en zoonlief. Worstenbroodjes van de warme bakker. Een van de lekkerste worstenbroodjes ooit!

Een zalige Snickers tussendoor.

Na de fietstocht de dorst gelest met een een verrukkelijk glas Tonic.

Mooie, inspirerende gedichten gelezen van een wijze, gevoelige blogger.

De bedden verschoond. Ben ik daar weer twee weken van verlost. Kut-karweitjes die je achter de rug hebt... een heerlijk gevoel!

Genoten van beeldschone vakantiefoto's van een vriendin in Lapland.

Leuk gesprek met serveerster die in tien minuten tijd haar halve levensverhaal vertelde. Hoe vaak nemen mensen me wel niet zonder meer in vertrouwen. Wat is dat toch (mooi)?(!)

 

 

 

Het zit niet mee

Het leven lijkt je tegen te werken, je geluk te dwarsbomen, te verhinderen. De maatschappij lijkt jou te minachten en te negeren.

Niets dan tegenwerking.

Niets gaat vloeiend, niets verloopt soepel. 

Steeds weer die verrekte tegenslagen en tegenwerking.

Alles verloopt stroef. Nooit gesmeerd.

Niets komt op gang en van de grond.

Het blijft zoals het is.

Je blijft een laagvlieger.

Omhoog duurt altijd maar heel even

Je stort altijd direct weer neer

Tussen wat je wil en wat is

wat je nodig hebt en wat je kunt bemachtigen

zit een wereld van verschil...

Compliment

Mevrouw, mag ik u een compliment maken vanwege het mooie compliment dat u mij heeft gegeven?

Eenkennige vreemdganger

Karel is zwaar autistisch, maar hij gaat wel graag vreemd. Hij houdt veel van zijn vrouw Katrijn, maar hij kan geen enkele leuke vrouw weerstaan en zeker niet als ze ook in hem geïnteresseerd is. Karel vraagt dan aan zijn vrouw of ze hem naar de date wil brengen en in het café of restaurant waar hij zijn afspraakje heeft een oogje in het zeil wil houden, en wil bijspringen als het mis gaat. Karel komt dan letterlijk aan de hand van Katrijn een etablissement binnen waar de vrouw zou moeten zitten met wie hij een scheve schaats wil rijden. Het liefst had Karel dat zijn vrouw tijdens zijn vrijpartij met een andere vrouw nog steeds zijn handje zou vasthouden en hem zou bijstaan en moed zou inspreken! Katrijn is de beroerdste niet en heeft zelfs zulke dingen over voor haar echtgenoot, ook al vindt ze het pijnlijk voor zichzelf.

 

 

Begroeting in sauna

In de sauna geef je elkaar de lul of de tepels in plaats van de hand!


<- Last Page :: Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer