Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Rondreizen

Home - Profile - Archives - Friends

Tanzania en zijn gebruiken

Posted on 13/5/2011 at 13:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Tanzania is een prachtig land. Veel mensen bezoeken Tanzania om de bekende Nationale parken te bezoeken en het wilde leven van Afrika te bezichtigen. Leeuwen, zebra's, nijlpaarden en giraffen begroeten je in de prachtige landschap van het land. Maar Tanzania bestaat niet alleen uit dieren. De inwoners van Tanzania zijn ook erg speciaal. Om te weten hoe het beter is om met ze om te gaan en hoe je je daar moet gedragen kun je de volgende gewoonten van de Tanzanianen lezen:

Als Tanzanianen elkaar ontmoeten dan volgt een hele reeks aan begroetingen: “Hoe gaat het met jou, met je familie, met je kinderen, je werk, je huis...”. Tijdens de begroeting worden handen geschud. Jongeren begroeten ouderen met “shikamo”, een respectvolle groet. Kleine kinderen leggen dan ook wel eens de handen op het hoofd van de oudere. Respect voor ouderen is heel belangrijk in Tanzania. De Tanzaniaanse samenleving is hiërarchisch opgebouwd en ouderen en mannen hebben meer macht en aanzien dan jongeren en vrouwen.

Tanzanianen zijn nieuwsgierig naar wazungu (het meervoud van mzungu; blanke mensen). De eerste vragen die ze je stellen zullen gaan over je burgerlijke staat, hoeveel kinderen je hebt en naar welke kerk je gaat. De meeste Tanzanianen zullen andersdenkenden respecteren. Zo is het bijvoorbeeld ongepast dat een Tanzaniaanse vrouw bier drinkt in een bar maar van toeristen wordt dit zonder problemen geaccepteerd.

Groepsrondreis of Individuele rondreis?

Posted on 11/3/2011 at 14:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een bestemming kiezen gaat vaak gemakkelijk. Maar als het tijd is om te kiezen wat voor rondreis je wilt, is vaak wat lastiger. Wil je met een groepje mensen rondreizen of wil je liever in je eentje door het land trekken? Om te overwegen welk soort rondreis bij je past, moet je een paar feiten in rekening nemen.

Tijdens een groepsvakantie he je de voordeel dat je samen je emoties kan delen. Jullie genieten en delen samen al jullie emoties over het land. Je komt ook qua financien niet diep in je portemonee om al je kosten te dekken. In een groepsreis betaal je vaak minder dan als je een individuele rondreis neemt. Na je reis heb je ook de voordeel om samen te komen met mensen met wie je een speciale band hebt gecreeerd en samen kunnen jullie alle herinneringen delen.

De nadelen van een groepsrondreis zijn de irritaties die in een groepsverband kunnen ontstaan. Het kan gebeuren dat iemand van je groep niet vriendelijk is of misschien vaak laat komt bij de bus, dat je je daaraan begint te irriteren. Je bent ook vaak gevraagd om rekening te houden met het groep en je hebt geen vrijheid om dingen alles zelf te verkennen.

Oordeel zelf wat je aangenamer en handig vindt en kies een reis die bij je past!

Tips voor rondreizen

Posted on 24/12/2010 at 12:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het kiezen van een rondreis is niet makkelijk. Er zijn zoveel landen in de aanbieding die elk wat interessants en nieuws te vertellen hebben. Wil je de Chinese Muur zien of drijven op de Dode Zee, of wil je in de jungles van Brazilie wandelen of een safari in Zuid-Afrika maken? Kortom, je hebt een grote keuze van landen, maar geen idee waar je naartoe wilt gaan. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen om een goede keuze te maken:

  • Het is handig om eerst een lijstje te maken van landen die je het meest aanspreken. Met een lijst  van  landen heb je een betere overzicht en kun je makkelijker een keuze maken.
  • Bedenk wat je tijdens een rondreis wilt ervaren; cultuur, natuur, avontuur, strand, etc. Zo kun je een lijst van landen samenstellen die je voorkeur in de aanbieding hebben.
  • Bezoek een site waar je verschillende rondreizen met elkaar kunt vergelijken. Met algemene informatie over een land en met een lijst van bezienswaardigheden, kun je een algemene indruk krijgen van een land en vervolgens makkelijker een keuze maken.
  • Informeer in welke tijd van het jaar het land van voorkeur te bezoeken is. Als je plant om in de zomer ergens te gaan is het handig om te kijken of het in de desbetreffende land goed weer is. Het kan zijn dat juist in de zomer in de land van bestemming veel regen valt, dan kan een rondreis daar goed misgaan.
  • Controleer of het land van voorkeur wel veilig is. Als dat niet zo is dan kun je dit land overslaan en doorgaan met het lijstje.
  • Als je uiteindelijk toch niet bent uitgekomen, dan kun je hulp zoeken bij kenissen. Mensen die ervaringen hebben met een land kunnen je adviseren of het waard is om een land te bezoeken of niet.

Rondreizen voor iedereen

Posted on 17/12/2010 at 12:53 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wie houdt er niet van rondreizen? We dromen allemaal wel van een perfecte rondreis, ergens in een exotische land met natuurlijke en culturele wonderen. Een rondreis is altijd een verrijking en een ervaring voor het leven. Met de mooie herinneringen komen we terug van onze rondreis en kijken met een zucht terug naar de gelukkige dagen die je gehad hebt tijdens je rondreis. Je verteld je vrienden en familie hoe leuk het was en bekijkt vaak je foto's van de onvergetelijke reizen die je gemaakt hebt. En als je nog niet bent begonnen met reizen? Of je hebt al wat rond gereizd, maar je weet niet hoe je verder moet? Nou, deze blog is bedoeld om leuke tips te geven voor een rondreis en informatie over verschillende landen. Lees mee en haal het beste ervan uit!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer