Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Roosjes go to China

Nieuwe plaats weblog!

15:49, 6/10/2011 .. 0 comments .. Link

Hallo lieve vrienden,

i.v.m. de censuur in China is onze weblog verplaatst naar:

http://www.123website.nl/roosjesgotochina

We hopen dat jullie ons daar blijven volgen.Feestelijk afscheid

19:31, 4/10/2011 .. 3 comments .. Link

Er zit al gezellig een vriendje op Owen te wachten als hij thuis komt: een lief cadeau vandaag gekregen van mijn studenten als (tijdelijk) afscheid. Door alle kaartjes, smsjes en lieve woorden is het een bijzondere aanloop geworden naar de meest bijzondere reis van ons leven. Zeer druk gehad, maar wat een mooie tijd. Nog een onrustige nacht (althans..ik ga er van uit dat ik geen oog dicht doe) en dan op naar China!

Dank voor al jullie fijne berichten, het doet ons erg goed!! De volgende berichten komen uit China, joehoe!!Reisschema

15:09, 1/10/2011 .. 2 comments .. Link

Hieronder ons reisschema:

Woensdag 5 oktober met CZ 346 naar Beijing

Donderdag 6 oktober aankomst 12.40 in Beijing (vast lichtelijk gebroken) Tijdsverschil is 6 uur later.

Vrijdag 7 oktober sightseeing Great Wall , Summer Palace

Zaterdag 8 oktober vlucht  CZ3102 naar Guangzhou (zie plaatje hierboven, ligt net boven Hongkong)

Maandag 10 oktober Overdracht Owen!!!

Dinsdag 11 oktober registration office voor interview met oa notaris

Woensdag 12 oktober Police Station voor paspoort

Donderdag 13 oktober naar tehuis? (gokje, kan ook op andere dag zijn)

Vrijdag 14 oktober met CZ 3111 naar Beijing terug, aankomst 22.10

Zaterdag 15 oktober - dinsdag 25 oktober legalisatie documenten en visa aanvragen. Vrije dagen voor ons

Woensdag 26 oktober vlucht CZ 345 terug naar Amsterdam, aankomst 18.35 (maar op Schipholsite staat 19.10, dus ergens daartussen).

 

 Project koffers kan beginnen!

10:41, 30/9/2011 .. 3 comments .. Link

De vette rekeningen stromen inmiddels binnen en het geld stroomt er uit, maar dat is het teken dat es jetzt loss geht! Over een week wandelen we al op de Chinese muur. 10 oktober is zoals de Amerikanen het zo vreselijk noemen Gotcha day, oftewel dan krijgen we Owen in onze armen. 

Helaas ga ik een maat groter het vliegtuig in met alle afscheidsetentjes en borrels, misschien toch maar in China gewoon water drinken dan is het er zo weer af. Mijn to do lijst is flink afgestreept en weer aangevuld met andere minder gewichtige zaken. Dit weekend kunnen de koffers merendeels worden ingepakt, iets wat ik de afgelopen weken al in mijn hoofd heb gedaan.  Dan nog 2 werkdagen en dan..... OFF TO CHINA!!! WHHOOPPIIEEEE!Hechting, het langere verhaal

11:51, 25/9/2011 .. 2 comments .. Link
  In deze blogpost wil ik dieper ingaan op hechting. Het is een lang verhaal, maar daar nog niet iedereen het begrijpt, bij deze het langere verhaal (van het briefje die jullie bij de kaart hebben gekregen).

Adoptie is in die zin bijzonder, dat er niet vanzelf een hechte band is tussen het kind en de ouders. Dit in tegenstelling tot wanneer er een biologisch eigen kind geboren wordt. De band moet groeien, met andere woorden, een kindje moet hechten (éénkennig worden). Dit is een proces dat veel tijd kost en waarbij adoptieouders én anderen in de omgeving van ons kindje, heel veel kunnen betekenen.

Niet alleen voor ons, maar ook voor Owen zal de wereld compleet op zijn kop staan. Hij wordt uit zijn eigen veilige wereldje weggetrokken en zal het daarom ook niet begrijpen, wat hem overkomt. Het is dan ook van belang dat we rustig de tijd nemen om aan elkaar te wennen. Iedereen die met hem te maken krijgt, kan ons helpen vanaf dat moment de ouders te zijn. Er moet een hechte band komen tussen Owen en ons. Hoe lief het ook bedoeld is van iedereen, maar in de eerste periode is het erg belangrijk, dat alleen wij hem verzorgen, knuffelen en eten geven. De eventuele cadeautjes die gegeven worden zal Owen alleen via ons mogen krijgen. Dit lijkt een onnatuurlijke situatie, maar anders dan bij een biologisch eigen kind, zal Owen moeten leren, wie zijn ouders zijn.

Omdat we met z'n allen zolang op onze zoon hebben gewacht, lijkt het leuk dat iedereen hem kan knuffelen, maar toch willen wij ons houden aan de dringende adviezen die wij gekregen hebben van de specialisten. Het zal ons Owen een vaste en veilige basis voor de toekomst geven. Als Owen niet leert een vertrouwensband met ons aan te gaan, kan dit op latere leeftijd grote negatieve gevolgen hebben. Hoelang dit alles nodig is, hangt af van de ontwikkeling van hem.

Hechting

In de eerste paar maanden van een kind wordt de basis gelegd voor het verdere leven. Veel adoptiekinderen hebben in de eerste maanden of jaren van hun leven te maken gehad met veel verschillende verzorgers, die allemaal andere eisen aan hen stelden, of met een onvoorspelbare verzorger, die de ene keer wél aanwezig was en aandacht voor het kind had en de andere keer niet. Adoptiekinderen hebben daardoor vaak al meerdere keren geprobeerd zich te hechten aan verzorgers, maar voelden zich steeds weer in de steek gelaten . Eerst door de biologische moeder die niet voor het kind kon zorgen, daarna door verschillende verzorgers in een tehuis. Wanneer een kind geen kans heeft gehad om zich goed te hechten aan de verzorger, is het heel moeilijk voor een kind, om zich wel goed te gaan hechten aan de adoptieouders. Wij zien er voor Owen vreemd uit, ruiken vreemd, praten raar en doen alles anders dan hij het gewend was. Vaak weet een kind in een tehuis op welke manier hij kan krijgen wat hij nodig heeft (vechten om aandacht/eten/etc.: "overlevingsdrang"), terwijl dit gedrag bij adoptieouders niet meer nodig is en niet geaccepteerd wordt. Sommige kinderen zijn niets gewend en voor hen is alles wat er gebeurt nà de adoptie nieuw, vreemd en beangstigend. Dit betekent niet, dat alle adoptiekinderen onveilig gehecht zijn. Wél is het zo, dat voor de meesten geldt, dat vanwege hun achtergrond de hechting niet optimaal heeft kunnen verlopen.

Voor elk kind in de eerste levensfasen is het kunnen aangaan van een gehechtheidrelatie, een van de belangrijkste opgaven. Een veilige hechting kan ontstaan als het kind hen nodig heeft. Een kind voelt zich op zijn gemak in aanwezigheid van ouders of vaste verzorgers, durft op onderzoek uit te gaan en te gaan spelen en zal troost en bescherming gaan zoeken bij de vaste verzorgers als het zich bedreigt of alleen gelaten voelt. Vanuit deze basis kan het een sterk "ik" ontwikkelen. Veilig gehechte kinderen ontwikkelen zich beter dan onveilig gehechte kinderen, ze durven de wereld te gaan verkennen, kunnen prettig met leeftijdsgenootjes en volwassenen omgaan en durven hun emoties en angsten te tonen, in situaties waar ze zich onveilig voelen. Veilig gehechte kinderen ontwikkelen eerder een positief zelfbeeld. Ook voor verdere relaties in het leven is een veilige hechting van groot belang. Wanneer je als kind ervaren hebt dat je op anderen kunt vertrouwen en daardoor zelfvertrouwen hebt kunnen opbouwen, zul je op latere leeftijd gemakkelijker prettige, langdurige relaties kunnen aangaan.

Onveilige hechting ontstaat wanneer het kind niet altijd van zijn verzorgers op aan kan. Te weinig aandacht en zorg in de vroege kinderjaren kunnen de basisveiligheid en het basisvertrouwen van het kind in de weg staan; het zal zich niet veilig kunnen voelen en minder vertrouwen in verzorgers krijgen en zich minder of angstig gaan hechten.

Een onveilige hechting kan op verschillende manieren tot uiting komen:

Klampgedrag: Sommige kinderen voelen zich zo onveilig, dat ze hun ouders of verzorgers niet durven loslaten uit angst deze te verliezen; ze vertrouwen er niet op, dat de ouder weer terug zal komen. Ze maken geen contact met andere kinderen of volwassenen en klampen zich soms letterlijk vast aan ouder of verzorger en lopen deze de hele dag achterna.

Allemansvriendje: Andere kinderen gaan alleen maar oppervlakkige contacten aan, omdat ze zich onveilig voelen. Ze maken wel gemakkelijk contact met iedereen, maar maken daarin geen onderscheid tussen buurvrouw of ouders; ze kunnen geen intieme relaties aangaan. Deze kinderen durven geen nabijheid te zoeken, zijn niet gewend om getroost of aangehaald te worden en zullen dit ook steeds proberen te vermijden. Ze durven hun gevoel niet te laten zien en sluiten zich hiervoor af door hard te zijn voor zichzelf en hun omgeving. Deze kinderen lijken heel zelfstandig, maar dit is schijnzelfstandigheid, gebaseerd op angst.

Wij gaan er van uit dat niemand dit Owen toewenst. Daarom trekken wij ons de eerste maanden terug en willen we geen andere volwassenen om Owen heen. We bedanken jullie voor jullie medewerking en begrip.Gedoe.... en geen gedoe

14:37, 23/9/2011 .. 1 comments .. Link

Gedoe: Het is alsof ik droom en in een draaikolk terecht ben gekomen. Voor de verzekering van Owen moet je een Burger Service nummer hebben. Voor een BSN moet je met al je adoptiebewijzen aangifte doen bij het IND. Voor de aangifte bij het IND heb je weer een brief nodig van de gemeente. Met de bewijzen van het IND moet je trouwens weer terug naar de gemeente. Voor het IND loket moet je een afspraak maken, maar dan moet je wel weer een nummer hebben, nu weer het nummer van het verblijfsnummer. Die heb ik dus ook nog niet. Pennenlikkers, je zou er gek van worden.

Geen gedoe: De zorgverzekering belde geheel uit zichzelf om te bevestigen dat alles goed komt. Lekker. Van dat soort momenten moet je het hebben. Ik heb de goede man hartelijk bedankt.

Dan nog een bericht voor de familie/vrienden die ons komen verwelkomen: op de vandaag gekregen e-tickets stond een andere aankomsttijd:

Wo 26 oktober China Southern Airlines (CZ) - 345   Arrival Time 19.10

Op de tickets staat dat we terugreizen met ZHENG, JIAJUNMSTR. Is dat niet fantastisch?Einde (of beter: het begin) is in zicht

18:48, 19/9/2011 .. 1 comments .. Link

 

Mijn to do lijst is dit weekend aanzienlijk verminderd, jippie! Alle traphekjes hangen, kapstokje hangt met zo waar al kleine jasjes er aan. Als nog-niet-helemaal-echte-ouder, vind ik dat nog heel schattig staan. Vooral zo'n groen kikker regenjasje.  Op dit gebied zie ik ook duidelijk verschil in de winkels. Degenen die roepen dat iets schattig is, zijn zwanger of vrienden van zwangeren. De echte doorgewinterde ouders vragen zich af of het ook praktisch is en of het ook  in de droger kan.

De tuinman gaat begin oktober aan de slag dus als het goed is staat er op tijd een hek voor het water. Er liggen nog een paar klussen en een hoop etentjes in het verschiet, maar het is te overzien. Over ruim 2 weken vliegen we al. Ik kan me er nog niets bij voorstellen. Niet dat vliegen natuurlijk, als ervaren globetrotters moet dat geen probleem zijn. Maar dat we eindelijk Owen in het echt gaan zien en als stel heen gaan en als gezin terug...wat een avontuur!!Instanties..can't live with them.. can't live without them

11:54, 16/9/2011 .. 0 comments .. Link

Over mijn laatste bericht, ik hoop dat men snapt dat dit alles natuurlijk met een knipoog bedoeld is. Natuurlijk zijn er nu belangrijkere zaken dan het gewicht van mijn koffer. (althans...bijna)

Druk bezig met bellen naar instanties, daar word je toch echt niet vrolijk van. Zorgverzekering stuurt een brief met de slimme opmerking dat Owen nog geen BSN heeft en dit zsm aan te leveren. Dit ondanks 2 telefoontjes en een officiele brief met duidelijke uitleg. Daar word ik toch wel redelijk onrustig van, als de boel daar langs elkaar heen werkt. Dus maar een 3e telefoontje gepleegd, hopelijk ook de laatste.

Vandaag geprobeerd het IND te bellen die volgens de website goed bereikbaar is. Right. Ben benieuwd naar hun definitie van 'goed'. Meerdere keren gebeld, 2 keer er eindelijk doorheen en doorverbonden en er uit gegooid. Leuk, al die instanties! Wat een gedoe allemaal. De tijd tikt door en mijn stress nu ook. Gelukkig is er yoga!Informatie bijeenkomst

16:50, 14/9/2011 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben we de informatiebijeenkomst gehad bij onze adoptie organisatie. Mijn hoofd tolt nog van de informatie, vooral nu ik weet dat ik maar 20 kilo pp mag meenemen! In Beijing is het minder warm dan in de provincie, dus is dat lastig pakken. Vooral voor iemand die normaliter voor elke dag een ander setje inpakt en pak em beet 5 a 6 paar schoenen meeneemt voor een citytrip!  En dat onder het motto 'traveling light'.

Maar dat is allemaal vrouwengeneuzel, belangrijker is het bericht voor degenen die ons willen komen verwelkomen op Schiphol. We komen woensdag 26 oktober aan om 18.35 met vlucht CZ 345 uit Beijing.

 Nog 3,5 week voor afreizen

16:04, 10/9/2011 .. 1 comments .. Link

Mijn updates worden wat minder frequent. Dat betekent dat het einde van ons lijstje in zicht is en we meer weer met het werk bezig zijn dan de voorbereidingen. Emotioneel zijn we er natuurlijk ieder moment van de dag mee bezig. Hoe gaat het nu met hem? Hoe ziet hij er over een maand uit? Hoe klinkt hij? Hoe gedraagt hij zich? We hebben alleen maar een foto en een rapportje met karakterbeschrijving van toen hij 9 maanden was, dus het blijft een verrassing!

In het weekend wordt het laatste traphekje gemonteerd en de (giftige) taxus uit de tuin gehaald. Daarna zitten de dagen vol met afspraken met vrienden en familie, zodat we die nog spreken voordat we in onze gezinscocoon duiken. Het project tuin duurt langer dan gehoopt, we wachten nog op de offerte maar hopen dat de tuinman daarna snel aan de slag kan zodat we niet na China een vreemde man in de tuin hebben. Want dat wordt te onrustig.

Woensdag aanstaande hebben we de informatie bijeenkomst bij Wereldkinderen, waar we zowel informatie krijgen over de reis, als onze medereizigers ontmoeten. We zijn benieuwd!Nog lang niet uitgeshopt

15:32, 4/9/2011 .. 1 comments .. Link

Ok, de grote vraag is natuurlijk is onze kleine prins al zindelijk of niet? Om maar overal op voorbereid te zijn, hebben we vandaag luiers, een potje, aangepaste WC brillen en een opstapje voor het toilet gekocht. Nu nog de up-and-go er bij en de kleine man heeft aan alle kanten keuze.

Ook een zeer schattige loungestoel gekocht, geheel in stijl van de rest van de meubels (zie hieronder, linksonder). Daar wordt moeder de vrouw dan weer blij  van. Want al worden we papa en mama, we doen het wel in stijl.Enorme verrassing: update Owen!!

17:27, 30/8/2011 .. 5 comments .. Link

We hebben vanmorgen een update over Owen gekregen! We kregen 2 foto's gemaild en iets meer informatie over zijn lengte en gewicht. Wat een verrassing! Gelukkig zat ik met mijn Blackberry in de trein en kon ik meteen met een kloppend hart de bijlage openen en Owen bewonderen.

Op een foto is hij niet zo blij met het feit dat er een foto wordt genomen, op deze heeft hij ook al een traantje, dus die plaats ik niet hier. De foto is van 10 augustus, helaas voor Owen heeft hij een prachtig shirt aan met "I'm the Big Sister". Maar hopen dat de Chinezen in het tehuis niet goed Engels kunnen en dat ze zich niet in geslacht hebben vergist. 

Hij is nu 79 cm lang en weegt 9,9. Geeft meteen mooi meer informatie over welke maat kleding we mee moeten nemen naar China. Ik vind hem prachtig, wat een mooie zoon hebben we!! Of ben ik nu al niet meer objectief?Nog 6 weken te gaan!

17:09, 24/8/2011 .. 0 comments .. Link

Dankzij een verhuizing op mijn werk kon ik vandaag nog wat klussen thuis doen. Dus: zorgverzekering, check! Cadeautjes voor de Chinese ambtenaren, check! Reisverzekering voor Owen, check! Ik loop nu voor op schema. Een medewerker van de reisverzekering belde zelfs om te verifieren of ik me niet had vergist in datum omdat de meeste ouders deze later afsluiten. Nou maar hopen dat ik niet te ver aan het vooruit werken ben en na de reisbijeenkomst weer alles moet gaan aanpassen... Dan slaat mijn eigen motto 'meteen doen' me keihard in mijn gezicht.

En voor de oplettende lezer: ja, gelukkig is de zorgverzekering ook gelukt. Ik bleek gewoon een onwetende servicemedewerker aan de lijn te hebben gehad die me foutieve informatie had gegeven. Gek he, gebeurt anders nooit!

Vanaf vandaag nog 6 weken voor afreizen. Hopelijk net genoeg tijd om ook ons tuinproject op tijd af te hebben. We'll see!

 Mentaal voorbereid

18:01, 22/8/2011 .. 2 comments .. Link

Vorige week zijn we 's avonds naar een stel gegaan die in april thuis zijn gekomen met hun 2,5 jarige zoontje. Dat had een vrijwilliger van onze adoptie organisatie geregeld. Heel erg fijn om te horen wat je zoal kunt verwachten in China. En we konden hun mannetje ook nog even aanschouwen. Zo zien wij er ook uit over een aantal maanden, gek idee.

Ik had het al eerder gehoord, maar ook zij bevestigden dat ze in China vroeg aan potty training doen dus snel zindelijk zijn. Alleen maar handig! En ja, ook zij werden op straat uitgelachen dat ze lang en blank zijn. Ook al is Beijing een internationale stad aan het worden. We zijn er op voorbereid. Ik stel me graag aan de Chinezen beschikbaar als pispaaltje als wij met Owen terug naar huis mogen!Onzeker verzekeren

22:02, 19/8/2011 .. 2 comments .. Link

Je bestaat pas in Nederland als je een BSN nummer hebt. Omdat Owen na aankomst nog geen officiele verblijfsvergunning heeft, is het nog lastig verzekeren. En laat een zorgverzekering nou net erg handig zijn voor een klein mannetje!

Ik trek mijn woorden van een tijdje geleden terug: we zijn toch niet standaard. De wereld in Nederland is ingesteld op biologische kinderen en niet op adoptiekinderen. Daardoor hebben we te maken met servicemedewerkers van callcenters die de verkeerde regels oplepelen en soms wat onhandige reacties. Met papierwerk als resultaat en veel heen en weer gebel. But...we're proud to be different!! Er zijn al zo veel normale mensen.7 weken te gaan

19:51, 17/8/2011 .. 1 comments .. Link

Inmiddels hebben we de uitnodiging van onze adoptie organisatie Wereldkinderen voor de informatiebijeenkomst binnen. De visa voor China kunnen ingevuld worden. Nog 7 weken vanaf vandaag en dan reizen we af naar Beijing!! Finally! Hoogstwaarschijnlijk is op 10 oktober de overdracht.

Er zijn steeds minder klussen te doen, dus ik ben er klaar voor. Alle cadeautjes (wat een gewoonte is om aan de Chinezen te geven) zijn bijna ingeslagen, vandaag weer een schitterend Delftsblauw molentje gekocht.  Sander vindt de gezinsuitbreiding meteen een goede reden om van auto te wisselen, dus op zoek naar een gezinsvriendelijke station. Als we een gezin worden, gaan we ook all the way. Gaan we er eindelijk echt bij horen...Badje

16:00, 12/8/2011 .. 0 comments .. Link

Ok, een beetje een raar object in een designbadkamer, maar bij gebrek aan een bad een prima alternatief! Nu nog een kindje er in, want in mijn eentje een kikkerbadje testen staat toch een beetje lullig

 Tyfusprik, echt waar

13:08, 11/8/2011 .. 1 comments .. Link

Heerlijk al dat afstrepen van mijn lijstje. Minder lekker was gisteren de prik tegen tyfus, dat was met recht een tyfusprik. Zere arm en schouder dus een beetje rottig geslapen. Maar het is voor het goede doel! Inmiddels me ook al aangemeld bij het consultatiebureau waar de dame aldaar gelukkig op de hoogte was van adoptie, ze kwam zowaar nog met goede adviezen.

En voor wie het nieuws nog niet wist: zijn naam wordt Owen Jun Jia Rosenhart. Een internationale naam leek ons wel zo handig, gezien het feit dat alle Chinezen zichzelf toch ook liever voor het gemak Bruce of Mike noemen.

Het tafeltje van Owen gaat er steeds gezelliger uitzien:

 Een naar mannetje, correctie, een ZEER naar mannetje

12:29, 10/8/2011 .. 1 comments .. Link

Net bezoek gehad van mijn uitvaartverzekeraar die toevallig langs kwam. Hij zag de blauwe slinger hangen en binnen een minuut had dat nare mannetje al een stoot aan nieuwsgierige vragen gesteld: Waar komt ie vandaan? Heb je al een foto? Komt hij uit een tehuis ofzo? WTF!! Wat gaat hem dat aan! Dus dit bedoelen adoptieouders over nieuwsgierige sensatievragen. Dit voelde zzzooo anders dan de oprechte vragen van mijn vrienden.

En om het helemaal af te toppen, hou je vast, begon hij meteen over een uitvaartverzekering van mijn zoontje want 'de sloot is hier toch om de hoek'. Nee, hoor ik dit goed??? Ik was perplex, mijn zoontje is nog niet eens hier en die man begint al over zijn begrafenis en een kistje. The nerves!!  Belachelijk!! Ik ben er misselijk van. Ook al verzekerd hij gratis mee, het gaat nu mooi op de verzekering van Sander. Bleh.

 Regelen regelen!

12:03, 8/8/2011 .. 0 comments .. Link

Nu ik toch nog half vakantie heb, ben ik meteen maar aan het regelen geslagen. Kaartjes besteld, zorgverzekering gebeld die er niets van begreep dus dat blijft staan onder to do.

Heb al een afspraak binnen 3 weken na aankomst voor de medische screening in het OLVG waar we ruim 2 uur zoet zijn. Een paar dagen na aankomst moet er al bij de huisarts een kweek worden gemaakt voor check op mrsa (gelukkig via een wattenstaafje in de mond). Arm mannetje om meteen weer hier mee geconfronteerd te worden, maar het is voor het goede doel!{ Last Page } { Page 1 of 3 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Wereldkinderen
Rumor Queen

Categories


Recent Entries

Nieuwe plaats weblog!
Feestelijk afscheid
Reisschema
Project koffers kan beginnen!
Hechting, het langere verhaal

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer