Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Foto's excursieweek NHTV Home | Profile | Archives | Friends
Hier worden de foto's geplaatst die ik heb gemaakt tijdens de excursieweek.

Donderdag 20 Oktober, Amsterdam8/11/2011

Na verzameld te hebben bij het informatiecentrum van de Noord-Zuidlijn kregen we een rondleiding langs de marquette van de gehele Noord-Zuidlijn en de nieuwe situatie die wordt gecrieëerd om het CS Amsterdam.

Rondom het CS Amsterdam wordt het verkeer grondig aangepakt, sluiproutes worden eenrichtingswegen en er wordt een nieuw platform gebouwd voor het OV en Taxi's.

De Noord-Zuidlijn is nu volop in de bouw, sommige delen zijn al gebouwd, maar nog een paar delen van de N-Z lijn moet worden gerealisseerd.  Er werd uitgelegd hoe de N-Z lijn kan worden gebouwd (technische hoogstandjes) en ook problemen die het project tegenkwam tijdens de bouw. Over de kosten van het project kon de rondleidster helaas weinig vertellen!

Dagdeel 2 vond plaats bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier is een aantal jaar geleden Groene woningbouw gebouwd. Denk aan daken die water vast houden d.m.v. gras en vetplantjes. We kregen een rondleiding van een bewoner van een van de Groene flats. Hij vertelde dat er was gedacht aan de manier om warmte van de zon optimaal te benutten en dat regenwater zoveel mogelijk vastgehouden moest worden voordat het zomaar het riool in gaat. Helaas regende het erg veel tijdens de rondleiding, om deze reden heb ik niet álles kunnen horen wat de man vertelde, we stonden met z'n 3'en al erg blij onder één paraplu.

Na afloop van de excursie zijn we met een groepje échte kerels een café ingedoken en hebben gegeten in een écht Amsterdams Italiaans restaurant.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag 19 Oktober, Nijmegen8/11/2011

Vanaf station Nijmegen kregen we een rondleiding van een vrouw van de VVV. We gingen langs het ROC gebouw en keken even binnen hoe mooi de architectonische elementen van het gebouw er van binnen uit zagen. Vanaf het ROC liepen wij door naar het terein van Dobbelman, de locatie van de oude Zeepfabriek. Hier was een oude schoorsteen te zien van de fabriek en daaromheen nieuwbouw in de industrie-stijl. Vanaf daar liepen wij door naar de oude arbeiderswijk rondom het fabrieksterein. Hier waren ook grotere herenhuizen te zien met in de kelderverdieping woningen voor de bediening!

Later die dag (na een pauze van 2 uur) kregen we een rondleiding langs het Valkhof, de Bèlvedere, de Mariënburg en de Marikenstraat.

Vanaf de Bèlvedere kon je het gebied zien waar het Waalfront gerealiseerd wordt, een nevengeul langs de waal en een dijkteruglegging met nieuwbouw daarachter.

De Mariënburg was interessant vanwege de architectuur, denk aan knipogen naar de functie van het gebouw van de bieb, ramen in de vorm van boeken in een kast.

Ook de Marikenstraat was interessant vanwege de architectonische aspecten, het is een winkelstraat in de buitenlucht met 2 lagen, over de onderste laag lopen bruggetjes die de bovenste 'etage' met elkaar verbindt.

Een leuke afwisseling m.b.t. planologische stedenbouw, meer architectuur dan al dat geplan.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dinsdag 18 Oktober, Utrecht8/11/2011

's Ochtends moesten we verzamelen bij het infocenter van de stadsontwikkeling van Utrecht. Hier kregen wij een uitleg over wát er gerealiseerd ging worden in de toekomst op en rond het station van Utrecht. Het winkelcentrum Hoog-Katrijnen wordt grondig vernieuwd en het station wordt uitgebreid.

Rond het station wordt het verkeer aangepakt en zo veel mogelijk onder de grond gestuurd. De oude Singel om de stad, die ter hoogte van het station was gedempt, word weer opengelegd. Er komen nieuwe kantoren, een cassino en een mega bioscoop aan de kant van de Jaarbeurs.

Voor dagdeel 2 moesten we ons verzamelen bij het station van de Leidsche Rijn, een grote nieuwbouwwijk van de stad Utrecht. Vanuit daar gingen we naar het infocenter van de Leische Rijn. We kregen een uitleg bij een marquette van de nieuwbouwwijk, wat is er nu precies af en wat moet er nog komen. En vooral, waarom zaken juist zó aangepakt waren (Historie, landschap).

Al met al een zeer informatieve dag.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 17 Oktober , Breda8/11/2011

Op maandag gingen we om 13.00 naar het Gemeentehuis van Breda. Hier zou een Wethouder ons een presentatie/powerpoint geven over het vak Planologie in combinatie van situatie voorbeelden uit Breda.

Helaas was de Wethouder wat later dan gepland en liep het wat uit, toch had meneer ons veel uitgelegd over hoe het huidige Chasséterein tot stand was gekomen en presenteerde plannen over het toekomstige station van Breda.

Na deze presentatie kregen wij een rondleiding over het Chasséterein en langs de Oude haven van Breda, die nu weer geopend is.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer