Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Rose's Day

Beautification


Beautification
from Philip Dutré, 22 December 2008, 13:16

Digitale camera's zijn gemeengoed geworden. Zeker in de eindejaarsperiode zal de verkoop weer pieken, net zoals dit de laatste jaren het geval was. Het gebruik van digitale opname- en afspeelapparatuur allerhande leidt tot een geheel nieuwe manier van omgaan met media. Het klassieke familie foto-album verdwijnt stilaan om plaats te maken voor een ongeordende collectie foto's op je harddisk, en van vele foto's vraagt men stilaan af of ze nog wel 'echt' zijn. Immers, de noemer 'digitaal' in digitale camera's betekent dat de foto's zelf in digitale vorm worden opgeslagen i.p.v. analoge vorm, wat op zijn beurt dan weer impliceert dat allerhande manipulaties met foto's mogelijk zijn, waardoor de echtheid in twijfel kan worden getrokken.
We zijn er ondertussen al gewoon aan geraakt dat foto's in tijdschriften of kranten hoogstwaarschijnlijk niet meer een snapshot (een enkel moment in de tijd) van de realiteit weergeven, maar wel een gemanipuleerde versie van die snapshot. Schoonheidsfoutjes worden bijgwerkt, de compositie wordt aangepast voor een meer dramatisch effect, of het kleurenpalet wordt bijgewerkt. Dat de kunst van het photoshoppen reeds ver is gevorderd, en meehelpt om een bepaald schoonheidsideaal in de verf te zetten, wordt door onderstaande video mooi geillustreerd:
Misschien binnenkort een beautification-knop in Photoshop?
Dat dit geen verre toekomst meer is, werd dit jaar aangetoond door een Israelisch onderzoeksteam. Ze publiceerden een wetenschappelijk paper "Data-Driven Enhancement of Facial Attractiveness" op de jaarlijkse ACM-SIGGRAPH conferentie, de hoogmis voor nieuwe computer-graphics applicaties. Gegeven een portret-foto, detecteert het voorgestelde algoritme een aantal kenmerken in het beeld (afstand van de ogen tot neus, aard van de mond en mondhoeken e.d.). In een tweede stap worden deze kenmerken vergeleken met een database van foto's, die eerder door een panel werden gequoteerd op schoonheid. Door de originele foto te vervormen in de richting van een reeds gequoteerde foto, kan men de schoonheidsscore verhogen.
 
Uiteraard roept dit een heleboel vragen op. Technisch gezien zijn dergelijke algoritmes een huzarenstukje, maar deontologisch en ethisch gezien is er misschien meer aan de hand? Alhoewel ... Vooraleer de fotografie het gewenste medium werd om portretten te maken of om gebeurtenissen vast te leggen, bestond er de schilderkunst. Het vraagt niet veel inspanning om je in te beelden dat geschilderde portretten de persoon in kwestie eleganter afbeeldden dan hij of zij in werkelijkheid was. En de compositie in schilderijen die historische gebeurtenissen vastlegden zullen ook wel geen snapshot van de realiteit geweest zijn.
Maar foto's zijn voor vele mensen nog iets anders. We zijn immers gewend aan het idee dat een foto een exacte weergave van de realiteit geeft.Ik zou echter zeggen dat die gewoonte er gekomen is omdat we een foto niet op een geloofwaardige manier konden manipuleren, zoals dat wel kon met schilderijen. Het volstaat echter te kijken naar gemanipuleerde foto's uit bvb. het Sovjet-tijdperk om vast te stellen dat het wijzigen van foto's niet uitgevonden werd in het digitale tijdperk. Weliswaar waren deze manipulaties onbeholpen en makkelijk detecteerbaar, maar daarom zeker niet onschuldiger.
De opkomst van digitale media-technieken die binnen ieders bereik liggen zal onze kijk op beeldmateriaal drastisch beinvloeden. Deze tendenzen tegen gaan heeft weinig zin, maar het loont zeker de moeite om iedereen vertrouwd te maken met de mogelijkheden, zodat men beter op zijn hoede is.

Bron: http://weetlogs.scilogs.be/index.php?op=ViewArticle&articleId=127&blogId=17

20:57 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment


Beauty

Aspecten van schoonheid (Beauty) zoals schoonheidsidealen, vergankelijkheid en maakbaarheid vormen de rode draad in Van der Vlugts werk. Zoals in de bloemstillevens uit de serie ‘Buds' waarin schoonheid zich onverwachts manifesteert in verdorde bloemen. In de dubbelportretten en -naakten uit de serie ‘Before & After' refereert hij aan de cliché advertenties voor beautycentra. In de serie ‘I like...' geeft Van der Vlugt zijn modellen een tweede huid met cacaopoeder, zalm of kaas. Het levert beelden op die vervreemdend werken. Van der Vlugt reageert op de huidige make-over industrie met de serie A New Day, een imaginaire beautykliniek voor plastische chirurgie. Bij naakten wordt bloesem geïmplanteerd als metafoor voor lente en vruchtbaarheid, waarmee de serie de tegenstrijdigheid tussen eeuwige jeugd en vergankelijkheid toont.

20:45 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Schoonheid gepeurd uit diepe duisternis

Fotofestival; 'Les Rencontres d'Arles' in Frankrijk;
Uit de serie 'Je suis le chien Pitié'. Foto Oan Kim20:00 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Schoonheid @ youtube

Youtube filmpje over photoshop manipulatie
http://www.youtube.com/watch?v=9omt77R2smM&feature=player_embedded

Youtube filmpje over de schoonheid en succes van een symmetrisch gezicht.
http://www.youtube.com/watch?v=lVbrUuwK-8g&feature=player_embedded

19:50 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Geen foto's meer?

Aangezien ik opeens geen afbeeldingen meer mag plaatsen van bloggers.nl zet ik nu nog eventjes linkjes naar andere interessante fotograven die zich bezighouden met het schoonheidsideaal binnen hun fotografie.
www.edlandman.com
http://www.joukoosterhof.nl/

19:19 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Diana Blok

19:05 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Julius Rooymans

‘Kubus’
“Het keurslijf waarin vrouwen gedwongen worden.”

19:04 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Carli Hermes

‘Hands’
“Doordat steeds meer mensen hun lijf willen perfectioneren, blijft er maar weinig over van het o zo mooie imperfecte.”

19:03 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Margi Geerlinks

Margi Geerlinks gebruikt geen beeldbewerking. Geen manipulatie van de realiteit.

19:02 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Helen van Meene

19:01 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Carla van Puttelaar


“In de media wordt een zeer eenzijdig beeld van vrouwen gegeven. Ze voldoen allen aan een nauw omschreven beeld, slank en glad, waarbij alle eigenheid is verdwenen. Een soort karakterloze Barbiepop. Maar we houden juist van wat mensen bijzonder maakt: de vorm van het lichaam, een manier van kijken, een moedervlekje. Ik wil laten zien dat vrouwen in allerlei vormen en maten mooi zijn. Hierdoor hoop ik bij te dragen aan een positiever zelfbeeld van vrouwen. De vrouw in mijn foto heb ik op een serene, simpele manier gefotografeerd. Ze is prachtig zoals ze is.”
Feit: 69% van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat zij zouden willen dat er een gevarieerder beeld van schoonheid wordt gegeven in de media, ofwel verschillende leeftijden, huidskleuren, vormen en maten.

 

18:59 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Erwin Olaf

18:59 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Victor Bergen Henegouwen

18:58 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Thirza Schaap

18:57 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Marcel van der Vlugt


Shockering, statements, sensualiteit

18:51 - 25/10/2009 - comments {0} - post comment

Feitelijke schoonheid

Volgens het woordenboek:
schoon·heid de; v 1 de eigenschap mooi te zijn 2 -heden iets moois: zij is een ~!

Volgens Wikipedia:
Schoonheid is een idee of gevoel van aangenaam uiterlijk of innerlijk, uitstraling van een persoon, dier, (kunst) object of landschap, en tevens aangenaam geluid, in het bijzonder muziek.

Schoonheid is een kwaliteit of beleving van een persoon, voorwerp, klank, plaats of idee dat een op waarneming gebaseerde ervaring van genoegen, bevestiging, betekenis of goedheid veroorzaakt. De subjectieve ervaring van 'schoonheid' betrekt dikwijls de interpretatie van een bepaalde entiteit als in evenwicht en harmonie met de natuur zijnde. Dit leidt tot krachtige gevoelens van aantrekking en emotioneel welzijn. In zijn diepgaandste zin zou schoonheid een diepgaande ervaring van positieve weerspiegeling over de betekenis van het eigen bestaan kunnen veroorzaken. Een 'voorwerp van schoonheid' is iets dat openbaart, of weerklank vindt, met persoonlijke betekenis. Het tegendeel van schoonheid is lelijkheid, d.w.z. het waargenomen tekort aan schoonheid, dat afkeuring stimuleert en een diep negatief inzicht van het voorwerp veroorzaakt.

Schoonheid is een van de belangrijkste thema's in de esthetica, een onderdeel van de filosofie die de kennis van wat mooi of lelijk wordt ervaren onderzoekt. Schoonheid hangt samen met harmonie en evenwicht. De klassieke opvatting van schoonheid is dat iets mooi is wanneer er niets aan toegevoegd of vanafgehaald kan worden zonder dat het slechter wordt.

In onze samenleving wordt schoonheid vooral beschouwd als fysieke aantrekkelijkheid. Bij de eerste ontmoeting wordt een mens meestal aangesproken op zijn/haar fysieke verschijning. Er is binnen de eerste twintig seconden een aantrekkingskracht of afkeer, die vervolgens gecompenseerd kan worden door talenten en intellectuele of innerlijke vermogens.

De fysieke aantrekkelijkheid is het meest zichtbare en meest toegankelijke kenmerk van een persoon en heeft een belangrijke informatieve waarde. Fysiek aantrekkelijke personen zijn populairder, minder het onderwerp van pesten, mobbing, en presteren beter. Ook in de hulpverlening speelt fysieke aantrekkelijkheid een grote rol.

Een soort tegenreactie vormen de maatschappelijke stromingen en groepen die fysieke onaantrekkelijkheid in beeld brengen. Deze tegenreactie heeft echter nooit tot succes geleid.

Aantrekkelijkheid is niet alleen een "middel" om bijvoorbeeld pesten te voorkomen, het is ook een survival of the fittest manier van moeder natuur voor de voortplanting. Een gave huid is een schoonheidsideaal maar is ook een teken van een goede gezondheid. Een lichte huid laat vlekken duidelijker zien en wordt daarom vaak als aantrekkelijk gezien. Schoonheidsidealen zijn vaak voor een deel ook aan de mode onderhevig.

22:53 - 22/10/2009 - comments {0} - post comment

Wat kan men verstaan onder schoonheid?

Schoonheid is een relatief begrip. Wat voor de een mooi is, hoeft niet per definitie voor de ander ook van schoonheid te bevatten en andersom. Toch bestaan er verschillende standaards voor wat schoonheid inhoud. Zo heb je de bekende lijst met de 7 schoonheden.

De zeven schoonheden zijn:

  1. Blauwe ogen met bruin haar of bruine ogen met blond haar
  2. Lange en gekrulde wimpers
  3. Moedervlekje links of rechts boven je lip
  4. Spleetje tussen de tanden
  5. Sproetjes
  6. Kuiltjes in je kin of wangen
  7. Amandelvormige ogen.

foto: Claudia Cardinale

22:11 - 22/10/2009 - comments {0} - post comment

Bezoekje aan de film "Surrogates" met Bruce Willis, fictief toekomstbeeld van ons schoonheidsideaal.


Gisteren ben ik naar de film "Surrogates" geweest die draait in de bioscoop. Ik was erg geboeid door deze film! Het weergeeft een fictieve toekomstbeeld van ons schoonheidsideaal en hoe deze van invloed is op de wereld. "Surrogates" zijn robotten die de mensheid overnemen. Wel, blijven deze robotten gelijk aan de mens. De mens heeft ze onder controle. Surrogates zijn te koop, je kunt hiervoor kiezen. Kies je hiervoor, dan stap je af van jezelf en laat je de (door jou perfect vormgegeven) surrogate jou leven leiden. Dit zorgt dat de grens tussen realiteit en fictie verdwijnt.
Bekijk hier de trailer!

00:56 - 22/10/2009 - comments {0} - post comment

Onderzoek Fotografie Minor

Ik zit nu in mijn derde jaar van de studie Lifestyle & Design op de Willem de Kooning Academie. Binnen deze opleiding heb ik gekozen voor de minor Fotografie! Om nog wat meer diepgang te geven, is de opdracht om een onderzoek te starten binnen het onderwerp "portret". Nou is mijn onderzoek al gaande, maar ik loop een beetje achter met posten. Vanaf nu zal ik dus even extra veel posten over mijn fotografie onderzoek.
Mijn onderzoeksvraag is: "Wat voor invloed heeft schoonheid op een foto?". 
Mijn deelvragen zijn; Deelvragen:
1.    Wat kan men verstaan onder schoonheid?
2.    Welke invloed heeft het schoonheidsideaal op de mens?
3.    Welke fotograven houden of hebben zich in het verleden bezig gehouden met het schoonheidsideaal?
4.    Welke verschillende idealen en boodschappen zijn er via de fotografie te herkennen?
5.    Hoe heeft het schoonheidsideaal zich via de fotografie door de jaren heen ontwikkeld?
Ik vind dit onderwerp erg interessant, maar streetfashion binnen de fotografie vind ik ook een heel leuk onderwerp om onderzoek naar te doen!
wordt vervolgt...

00:54 - 21/10/2009 - comments {0} - post comment

MIjn allereerste berichtje!

Zo, daar is die dan. Mijn allereerste berichtje op mijn nieuwe blog! Op deze blog zal ik mijn ideeen, inspiraties en onderzoeken posten. Dit zodat ik duidelijk een ontwikkeling in werkproces heb en een leuke digitale dummy heb.

00:50 - 21/10/2009 - comments {0} - post comment

Description
A research towards everything in and between lifestyle & design.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Beautification
- Untitled
- Schoonheid gepeurd uit diepe duisternis
- Schoonheid @ youtube
- Geen foto's meer?

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer