Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Afghanistan PTG-3, mei-november 2012

3/1/2012 -

Algemene Informatie

Doel van de missie:

Met de geintegreerde politietrainingsmissie wordt een bijdrage geleverd aan de opleiding en training van de civiele politie en de versterking van de justiele keten inclusief de justitiele instellingen in Afghanistan. De opbouw van de capaciteit van de Afghaanse civiele politie en justitiële instellingen, zowel in omvang als in kwaliteit, is essentieel voor het vertrouwen van de bevolking in een legitieme betrouwbare overheid. Versterking van de civiele politie en de justitiële keten zal bijdragen aan de verbetering van het functioneren van de in opbouw zijnde Afghaanse rechtsstaat (rule of law). Het tot stand brengen van een stabiel en democratisch Afghanistan dat de eigen bevolking ruimte en rechten biedt, en dat bijdraagt aan regionale stabiliteit en het voorkomen van radicalisering en terrorisme, is het doel van de VN, de NAVO en de EU en is in het belang van Nederland.

De totale Nederlandse bijdrage zal ongeveer 545 personen tellen in Kabul, de provincie Kunduz en bij Mazar e Sharif, en zal uit de volgende onderdelen bestaan:

 

  • In de Europese politiemissie EUPOL ongeveer 40 civiele politiefunctionarissen, waarvan 25 in Kaboel voor de opleiding van het hogere kader van de Afghaanse politie en voor de totstandkoming van het nationale trainingscentrum in de provincie Bamiyan met accent op de training van vrouwelijke politieagenten. 15 functionarissen in de provincie Kunduz voor de uitvoering van het City Police and Justice Project van EUPOL. Samen met Duitsland en Finland behoort Nederland daarmee tot de belangrijkste contribuanten aan EUPOL.
  • Voor de basisopleiding van politieagenten 20 marechaussees op de trainingscentra in de provincie Kunduz.
  • Voor de training en begeleiding van de civiele politie in de praktijk 165 militaire trainers/begeleiders, onder wie 30 marechaussees, in multidisciplinaire teams (Police Operational Mentoring and Liaison Teams, POMLTS) in de provincie Kunduz. Deze praktijkbegeleiding en training is van essentieel belang om de geleerde lessen verder te ontwikkelen, mede vanwege de moeilijke veiligheidsomstandigheden waaronder Afghaanse agenten hun werk moeten doen. De Nederlandse multidisciplinaire trainingsteams die formeel onder ISAF vallen zullen geen zelfstandige executieve taken uitvoeren en slechts de bevoegdheid hebben tot zelfverdediging. Mocht de Afghaanse politieeenheid waarbij Nederlandse begeleiders/trainers aanwezig zijn, van de Afghaanse autoriteiten de opdracht krijgen tot enigerlei offensieve militaire activiteiten, dan zullen de Nederlanders hieraan niet deelnemen.
  • Versterking van de justitiële keten, waarbij de samenwerking tussen politie, aanklagers en rechters speciale aandacht krijgt. Hiertoe worden 5 justitiële experts in Kunduz ingezet. Zij zullen binnen het EUPOL programma hun werkzaamheden uitvoeren.
  • Versterking van de rechtsstaat door steun te geven aan initiatieven op nationaal niveau en in de provincie Kunduz, waar mogelijk aansluitend op initiatieven van andere actoren. In dat kader zal Nederland op nationaal niveau onder meer bijdragen aan het Law and Order Trust Fund, capaciteitsopbouw bij het Ministerie van Justitie, en de ontwikkeling van Family Response Units die zich richten op het verbeteren van de toegang van vrouwen tot het justitieel systeem. De bijdrage aan de versterking van de justitiële keten in de provincie Kunduz zal zich richten op diverse projecten, waarbij de nadruk ligt op het begin van de justitiële keten, namelijk de samenwerking tussen de politie en justitiële instellingen, toegang tot het justitieel systeem, rechtsbescherming en het betrekken van informele en traditionele rechtsprekers bij het formele rechtssysteem. De positie van vrouwen, inclusief participatie van vrouwen in de rechtspraak en bewustwording van vrouwenrechten, staan daarin mede centraal.
  • Om de inzet van de politie opleiders en trainers te ondersteunen worden 125 militairen in Kunduz ingezet, onder meer voor medische ondersteuning, staf ter ondersteuning van de leiding van de missie, de inlichtingenpositie en logistieke ondersteuning.
  • Vier F16’s met ondersteuning van 120 personen worden in Mazar e Sharif in het Noorden van Afghanistan gestationeerd ten behoeve van de opsporing van Improvised Explosive Devices (IED’s). Daarnaast worden zij ingezet om in acute noodsituaties Afghaanse en internationale eenheden te beschermen als zij direct worden bedreigd. Er zullen geen pre-planned gevechtsoperaties worden uitgevoerd. Daarmee is deze inzet vergelijkbaar met de huidige inzet van de F16’s ten behoeve van de redeployment van de TFU, die afwijkt van het bredere mandaat zoals dat bestond ten tijde van de TaskForce Uruzgan zelf. De ervaring heeft geleerd dat het van belang is dat het Nederlandse personeel onder alle omstandigheden over eigen luchtsteun kan beschikken.
  • Ter ondersteuning van de Nederlandse missie en om de Nederlandse informatiepositie zeker te stellen en de invloed in internationale besluitvormingsprocessen te vergroten, worden ongeveer 70 personen ingezet, in specialistische functies binnen internationale militaire staven en hoofdkwartieren.

De Nederlandse regering richt zich met haar bijdrage op de Afghan Uniformed Police (AUP). Dit is het onderdeel binnen de Afghaanse civiele politie dat in haar taakomschrijving het dichtst bij de bevolking staat. Nederland zal als onderdeel van de training en begeleiding van de Afghaanse civiele politie zekerstellen dat na afloop van de opleiding periodiek wordt getoetst of betrokkenen de opgedane kennis goed inzetten. Samen met EUPOL en NTMA zal worden gewerkt aan het opzetten van terugkomdagen. Het strikte opleidings en trainingskarakter van de missie is verzekerd: geen van de onderdelen van de missie zullen worden ingezet voor offensieve militaire activiteiten van ISAF.

 

Voorbereiding en uitzending

Start AMBV (Algemene Militaire Basis Vaardigheden):

29 Augustus 2011 was de opkomstdatum voor de AMBV op het LOKKMar te Apeldoorn. Iedereen die op uitzending gaat dient, conform de aanwijzing van de CDS zoals we het noemen, A700, opgeleid te worden. Naast een paar exoten van de andere krijgsmachtonderdelen en individueel aangewezen KMar-personeel, werden de trainers, POMLT-ers en Staf PTG-3 opgeleid, 53 collegae in totaal. 5 Weken lang kregen we lessen in: skills & drills, ZHKH (militaire EHBO), kaart en kompas, schieten, terreinrijden etc, etc. Uiteindelijk werd deze periode afgesloten met een examenweek. De lessen werden verzorgd door instructeurs van de KMar, het Korps Mariniers en de Luchtmobiele Brigade.

 

Start opwerkprogramma:

31 oktober 2011 was de formeringsdatum van de PTG-3. 09.00 Uur melden in Doorn bij het Korps Mariniers. Samen met het Korps Mariniers vormen wij (KMar) de 3e rotatie voor de PTG. Tot aan de verschillende vertrekdata zal het komende halfjaar bestaan uit diverse oefeningen voor zowel de POMLT-cie als de staf.

 

Operationele verkenning te Kunduz, Afghanistan:

Van 12 t/m 21 december 2011 zijn we met verschillende functionarissen van de staf PTG-3 en een 4 tal vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken (die ook met ons meegaan op uitzending) zijn we op operationele verkenning geweest te Afghanistan. Het was een bijzonder nuttig werkbezoek. Alleen al om daadwerkelijk zelf te zien, te proeven en te ruiken waar we terrecht gaan komen. Ook reisden een camera-man tevens regisseur en een geluidsman met ons mee die een documantaire maken over uitgezonden militairen.

 

                                                  

                                                                                                                 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Deze Weblog is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van mijn reilen en zeilen in Kunduz. Ik zal niet iedere dag een nieuw stukje schrijven of nieuwe foto's toevoegen maar ik zal in ieder geval wel proberen deze weblog zo up to date mogelijk te houden. Veel leesplezier en tot over 6 maanden weer in Nederland!! Insha'Allah Bertil

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Untitled

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer