Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Excursieweek NHTV

Vrijdag 10 - 10 - 2008

11:16, 10/10/2008 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben we de puntjes op de i gezet. De blog helemaal afgemaakt en alle foto's uitgesorteerd. Ook hebben we onze 'mooiste' foto uitgezocht en opgehangen.

En nu gaan we beginnen aan onze rustige herfstvakantie.Donderdag 09 - 10 - 2008

19:43, 9/10/2008 .. 0 comments .. Link

Vandaag zijn we naar Ypenburg gegaan. We werden vanochtend om half 9 verwacht in het Atelier, daar kregen we een korte presentatie over Ypenburg, daarna vertrokken we met de trein naar Den Haag centraal. Vanuit Den Haag centraal zijn we verder met de tram naar Ypenburg gereden. Onze eerste indruk was dat het er erg dorps uitziet en aan het eind van de dag was die mening eigenlijk nog niet veel verandert, bij aankomst vonden we het ook niet zoveel voorstellen maar dit was maar een stukje van Ypenburg aan het eind van de dag was onze mening daar ook over verandert. Want als je over de brug liep zag je ineens heel veel verschillende bebouwing, ontworpen door verschillende architecten. De mooiste projecten vonden we de houten woningen aan het water en een soort loods met groen aan de binnenkant, ook kregen we aan deze kant van de wijk een vakantiegevoel, het is er rustig en erg licht.

Een selectie van de foto's van deze dag kan je hier vinden: Den HaagWoensdag 08 - 10 - 2008

18:55, 8/10/2008 .. 0 comments .. Link

Deze dag zijn we naar Rotterdam geweest, we moesten uitstappen op het centraal station van Rotterdam en vanuit daar moest je een route lopen naar het CIC waar we een presentatie kregen bij een maquette van Rotterdam, wat erg interessant was, zo zie je goed ziet dat Rotterdam flink aan het bouwen is voor de komende jaren, er werd ook nog een toren van 800 meter die ze in Dubai bouwen op de maquette gezet, dit zag er grappig uit zodat je kon zien dat Rotterdam eigenlijk nog redelijk laag bouwt. Na het CIC hadden we weer even vrije tijd en zijn we naar Blaak toegegaan om daar de bebouwing te bekijken, wat weer erg spectaculair was, we hadden zelf altijd het idee dat Rotterdam een grauwe stad was, maar als je goed kijkt heeft Rotterdam qua architectuur veel te bieden. Nadat we wat vrije ruimte hebben gehad zijn we naar kop van zuid gegaan, wat erg indrukwekkend was je ziet er veel nieuwe bebouwing en ze zijn vooral weer de hoogte in gegaan.

Een selectie van de foto's van Rotterdam staan hier: RotterdamDinsdag 07 - 10 - 2008

20:16, 7/10/2008 .. 0 comments .. Link

Vandaag zijn we naar Amsterdam geweest, we begonnen op het station Bijlmer Arena. Het station zelf was al een bezienswaardigheid dus dit vonden we een goed begin van de dag, nadat we het station uitliepen kwamen we de Arena tegen en de bebouwing die daar bij hoort, we vonden dit erg indrukwekend, vooral de winkels die erbij zitten met de verschillende kleuren gevels. De Bijlmer vonden we er verrassend goed uitzien dit komt mede doordat er zoveel gesloopt is en er nieuwe laagbouw woningen voor terug zijn geplaatst. Je ziet wel dat het sociale woningbouw is maar het ziet er wel netjes uit, ik denk ook dat het slechte beeld van de Bijlmer zo uiteindelijk teruggedrongen word. Na de Bijlmer zijn we doorgegaan naar het waterspiegelplein en de buurt daar om heen (GWL-terrein), er stonden mooie appartementen met veel groen er om heen, de watertoren die erbij stond vonden we een erg leuk herkenningspunt voor de buurt en ook een goed punt dat de buurt autoluw was. Na het GWL-terrein bezocht te hebben hadden we wat vrije ruimte en hebben we een mooie route gelopen richting het Arcam. We hebben vanaf het Nemo gebouw mooie foto’s kunnen maken van Amsterdam. Als laatste moesten we nog naar een presentatie van de Noord-Zuidlijn, de film die ze draaide was erg interessant maar het bezoek rond het station vonden we een beetje onzinnig dit kwam mede omdat er weinig viel te zien alleen grote bouwputten.

De foto's van Amsterdam zijn hier te vinden: AmsterdamMaandag 06-10-2008

18:16, 6/10/2008 .. 0 comments .. Link

De eerste dag werden wij om 10 uur verwacht in de collegezaal van het N gebouw. Hier werden ons een aantal dingen uitgelegd over wat we in deze week zouden gaan doen en kregen we een presentatie door iemand van de gemeente Breda over de Nieuwe Mark. Na dat we klaar waren in de collegezaal zijn we met de klas de Nieuwe Mark gaan bezoeken, het was erg leuk om te zien hoe het water terug de stad in word gebracht, zo zie je de specialiteit terug van de Nederlanders namelijk water. De omgeving rond de Niewe Mark vond ik erg tegenvallen, de gebouwen vond ik zelf niet erg complimenterend met het gebied en naar mijn mening hadden ze meer gebruik moeten maken van het aspect water in de bebouwing dat was dan over de nieuwe bebouwing, de bestaande bebouwing vond ik wel erg passen, het was klassiek en hoort echt op een haven thuis. Al met al vind ik het plan van de Nieuwe Mark erg geslaagd, omdat het meer recreatie bied maar ook goed is voor de economie (toerisme en horeca).

De foto's van deze dag kunnen we niet op deze blog zetten omdat we hier niet genoeg ruimte hebben. Daarom hebben we een selectie van de foto's op de volgende site gezet: Breda - Nieuwe MarkAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Foto's Breda
Foto's Amsterdam
Foto's Rotterdam
Foto's Den Haag

Categories


Recent Entries

Vrijdag 10 - 10 - 2008
Donderdag 09 - 10 - 2008
Woensdag 08 - 10 - 2008
Dinsdag 07 - 10 - 2008
Maandag 06-10-2008

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer