Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Excursionweek1

Dag 3: Culemborg

21/10/10

Vandaag bezochten we de wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg,
Deze wijk kenmerkt zich door duurzaamheid en zijn opzet om de bewoners te verbinden met elkaar.

De dag begon om 2 uur, met een powerpoint presentatie over de wijk.
Hierna kregen we een rondleiding van een buurtbewoonster, deze liet ons alle bijzondere aspecten van deze wijk zien. De duurzame wijk als;  'De Autoluwe wijk' 'De zonnepanelenwijk' 'De isolatiewijk' 'De waterzuiveringswijk' De wijk heeft voor het grootste deel de grondwaterzuivering en engeriebeheer in eigen handen. Hierdoor worden de bewoners extra verbonden met de wijk.

Ook zorgen de drie voorwaarden die opgesteld zijn om in de wijk te mogen wonen voor een extra betrokken woonpubliek. Deze drie regels zijn:
Geen schutting, geen autoparkeerplaats, geen stoffen met chloor gebruiken (ivm met het rietbed waterfilter)

Met het einde van deze dag kwam er een eind aan deze excursie week! Een Regenachtige, maar desondanks, leerzame en gezellige week!

21:51 - 21/10/2010 - comments {0} - post comment

Dag 2: A'dam

20/10/10
In dag 2 van deze excursieweek bezochten we Amsterdam.

Na anderhalf uur vetraging met de trein kon ik pas aansluiten in de groep nadat deze de film in de Zuiderkerk al gezien hadden. Daarom was mijn eerste bezoek in Amsterdam aan de Waterrijk wijk.

Hierbij stond het bezoek aan de (voor die tijd) vernieuwende wijk Waterrijk, gebouwd om een oude waterbedrijf. Opvallendste aan deze wijk is de dichtheid, en de afwezigheid van auto's, waardoor een groenstructuur ontwikkeld kon worden. Deze groenstructuur zet zich door in de gebouwen, als dak, als klimop of op het balkon.

Verder bezochten we vandaag Westerpark, deze voormalige gasfabriek is omgetoverd tot stadspark, net zoals in de wijk eerder beshreven is ook hier die voormalige functie terug te herkennen, doordat oude complexen zijn blijven staan.

Na dit bezochten we nog een stukje van de jordaan, en hebben we een aantal nieuwbouwcomplexen langs de Amsterdam CS zijde van het ij bezocht.

Ook hadden we vandaag nog een rondleiding over de Noord-Zuidlijn, de nieuwe metrolijn van Amsterdam. Dit vond ik persoonlijk erg interessant, hierna was de dag over.

21:29 - 21/10/2010 - comments {0} - post comment

Dag 1: R'dam.

19/10/10  gingen we naar Rotterdam, de eerste stad die we zouden bezoeken deze excursieweek.
In Rotterdam hadden we een informatieve bijeenkomst in de CIC, hét informatiecentrum van Rotterdam als je het over stedenbouw/ontwikkeling hebt. Een maquette liet goed zien hoe de stad er vandaag de dag, met al zijn hoogbouw, eruit ziet.

Ons tweede bezoek was aan de Delfste haven, en dan in het bijzonder aan Le Medi, een buurt met duidelijke marokaanse invloeden, vooral in de architectuur en opzet. De huizen liggen gecentreerd aan een binnenplaats of omliggende hoven. En zijn er divers in typelogie, de buurt ademt veel kleur, verbondenheid en oogt natuurlijk ook ietswat onNederlands. 

Als eennalaatste deden we de Kop van Zuid aan,  de hoogbouw springt hier als paddestoelen uit de grond, nu lijken het nog losse torens, maar in de toekomst zal dit een aangesloten skyline vormen. De zichtlijnen die ik ontdekt hebben zullen hierbij waarschijnlijk gerespecteerd worden. De zichtlijnen lopen langs het water, tussen de hoogbouw door (de belangrijkste verkeersaders volgend) en lopen zowel verticaal als horizontaal.

Het laaste bezoek was aan pendrecht, en hierbij konden we mooi zien wat een stempelwijk inhoud, en hoe je een wijk nieuw leven in kan blazen. Na een rondleiding zat deze dag erop en konden we ons voorbereiden voor dag 2!

21:16 - 21/10/2010 - comments {0} - post comment

Inleiding

Deze blog is opgezet om de excursieweek van de UD en ROP opleiding van de NHTV te Breda toe te lichten, en de dagen stuk voor stuk te behandelen.

De blog heb ik bijgehouden in word en zal ik nu als afzonderlijke stukjes plaatsen (Dus allemaal op deze dag) We zullen dus terugzien; "Dag 1; R'dam  .. Dag 2; A'dam   .. Dag 3; Culemborg.

Veel plezier met het lezen!

21:12 - 21/10/2010 - comments {0} - post comment

Description
In deze WebLog vertel ik hoe ik de Excursieweek van de NHTV heb ervaren, met de uitstapjes naar R'dam A'dam Ún Culemborg!!

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Dag 3: Culemborg
- Dag 2: A'dam
- Dag 1: R'dam.
- Inleiding

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer