Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Molukse Heavy Metal

Molukse muzikanten: liever Conimexsambal dan sambal van oma

Hoe kan het toch dat het zuidmolukse volk (die men kan classificeren als "keihard") hier in Nederland te bang is om keiharde heavy metal te spelen?

Ja, het is een muzikaal volk en zelfs door onze eigen Jan Akkerman, toch niet de eerste de beste, gebombardeerd is als de beste talentvolle muzikanten maar het ontbreekt ze aan muzikale "ballen!"

Zelf ben ik opgegroeid tussen molukkers in de jaren '80, de tijd dat de heavy metal muziek zijn hoogtijdagen vierde; bands als Metallica, Slayer, Venom, Sepeltura, Testament,Iron Maiden, Judas Priest, Ozzy Osbourne, Destruction, Napalm Death schalden uit de boxen binnen de molukse wijk en toch...toch speelde men op safe want het hardste wat men speelde was Thin Lizzy of (nog erger) Mother's Finest.

Waar blijft de boosheid in de muziek? Als het om de politiek gaat is men boos..heel erg boos(de R.M.S. zaak) dus waarom niet die boosheid vertalen in datgene waar molukkers het beste in zijn, namelijk muziek. Maar nee hoor, het moet "grooven", er moet met de heupen gewiegd worden in plaats van keihard te headbangen en die gitaar op zijn flikker geven!

Ik heb ze gezien die molukse bands. Vrolijk, blij en breed lachend "grooven" op Los Loneyboys en "Heaven" spelen. Hoezo "Heaven"?? Kom eens aan met Hell! Hell Awaits van Slayer bijvoorbeeld! Daar zit tenminste sambal in! En geen Conimex die je in de schappen van Appie Heijn vind maar sambal van mama en oma! En waar komt die valse schaamte (malu) toch vandaan? Molukkers zijn geen bange mensen maar veels te beleefd en dat zie je als ze op het podium staan. Beleefd voor wat?! Excuses maken, constant excuses maken met dat "ge-djang marah" (vert. niet boos zijn). Niet boos zijn? Wel boos zijn!! Sodemieter dat Fenderversterkertje uit het raam en schaf een 4x12 " Marshall stack aan, sluit die gitaar erop aan en beuk "Fight fire with fire" van Metallica eruit!

Dan proef je molukse sambal. Succes! 

 

 

11:15 - 24/3/2014 - comments {2} - post comment

Description
Molukkers? Keiharde mensen, softe muzieksmaak!

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Molukse muzikanten: liever Conimexsambal dan sambal van oma

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer