Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

samenvattingen roosendaal 5

rkvvroosendaal 5- bsc 11

22:38, 23/1/2012 .. 0 comments .. Link

Zondag 22 januari; Rkvv Roosendaal 5-Bsc 11

 

We beginnen dit verslag niet op zondag 12 uur, nee. Want zoals je ook niet gelijk je vriendin/vrouw/scharrel begint te bevredigen, is er altijd een voorspel. Zo ook met deze wedstrijd, sterker nog; het voorspel was bijna leuker dan de wedstrijd zelf.

 

Al sinds de voorbereiding (voor zover die er al was), of beter, vanaf de eerste training van beide teams werd er gespeculeerd over wanneer de zelfbenoemde ‘strijd der titanen’, de ‘el clasico’ van het amateurvoetbal plaats zou vinden. Elke week wanneer een van de ploegen vrij was, was het eerste waar na gekeken werd of de andere ploeg toevallig ook niet vrij was. En elke keer als spelers van de beide ploegen elkaar tegenkwamen ging men elkaar verbaal te lijf over hoe goed ze wel niet waren en dat het zeker wel dubbele cijfers ging zijn wanneer de dag dan eindelijk aan zou breken. De koude oorlog was er niks bij.

 

En dan, was daar een week geleden. Toen de koude oorlog haar winterslaap sliep werd zij op brute wijze wakker gemaakt. Er was een akkoord gesloten tussen beide trainers en het ging dan echt gebeuren; de wedstrijd van het jaar zou gespeeld worden op zondag 22 januari, 12.00, sportpark hulsdonk.

 

In de week voor de wedstrijd was de spanning goed merkbaar. Facebook en twitter explodeerden bijna met reacties over en weer over de wedstrijd van zondag, het was zelfs zo erg dat #rsd5-bsc11 het bijna haalde tot trending topic op twitter. Maar door het succes van #tvoh mocht het niet zo zijn.

 

 

Nu jullie op de hoogte zijn van de spanning en hoe beladen dit duel wel niet is, is het tijd voor de orde van de dag. De wedstrijd zelf.

 

Windkracht 33, koud en geen zonnestraal te bekennen; fantastisch voetbalweer. Goed om vooraf te melden is dat aan Roosendaal zijde de debutant Michel van der Torren (voormalig supersub van Roosendaal 2 die door zijn trainer niet op waarde werd geschat en besloten heeft zijn heil ergens anders te zoeken) voor het eerst bij de selectie zat. Aan bsc zijde was de grote afwezige Michael ‘mika’ Heeren, die door een blessure veroordeeld was tot vlaggen (wat hij uitstekend deed overigens). Na een fantastische warming-up aan Roosendaal zijde, waar vooral opviel dat Palings gisteren niet was uitgeweest, begon de wedstrijd.

Roosendaal speelde in een ouderwetse 4-3-3,  in welke formatie bsc startte is me tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk. Ze stonden in elk geval met 11 man op het veld, dat weet ik wel.

 

Het begon vrij slordig, slecht voetbal, veel balverlies, weinig goede passes; een rommeltje. De meeste goeie passes werden met de hand gegeven uit een ingooi, dat zegt al wel wat over de kwaliteit van het spel. Het was dan ook een grote verrassing toen WB in de 8e minuut de bal voor zijn voeten kreeg uit een corner en deze in het dak van het doel schoot. 1-0. De tien minuten na de eerste goal was er eigenlijk niks aan. Een paar stevige tackles en gegil van bsc-er Melvin ‘phineas’ Kil en wat foute balaannames van bsc’er Niels Franken.  Ik kreeg de behoefte om een patatje joppie te gaan halen. Maar de grappen op de bank van Ruudvoo en Chefke zorgden ervoor dat ik die tocht richting de kantine toch maar niet ging maken. Gelukkig hielden ze mij hier, want anders had ik de schwalbe van Jeffrey (bsc) gemist en ook de eerste kans die voor Bsc te noteren viel. Een vrije trap vanaf randje 16 werd zeer zwak in de muur geschoten.         

 

Roosendaal had het beste van het spel, en kwam steeds dichter bij de 2-0. Vooral door grote kansen voor Ed, maar hij faalde 3x jammerlijk. Kon hij niks aan doen hoor, kwam door z’n nieuwe schoenen. Roze schoenen, a lá Ronaldo. Door mama Jansen ‘homoschoenen genoemd’. Ik vond ze wel mooi hoor Ed, maar dat terzijde.

Scoren zat er dan niet in voor Ed, maaár de aanname van de dag komt wel op naam van de kleinste speler van Roosendaal en omstreken. Een lange, hoge bal van Palings werd pardoes stilgelegd met de hak. Ronaldinho had het niet beter gekund. En ik als voetballiefhebber kom niet perse naar het stadion voor de doelpunten en deze aanname liet mij bijna komen in mijn broek. Bedankt daarvoor.

Ondanks deze missers van Ed kwam Roosendaal wel op de verdiende 2-0. Een lange bal Palings werd geschept door de wind en viel over de laatste linie van Bsc heen waarna Pyno oog in oog met de keeper geen fout maakte. Na nog wat gekloot op het veld, was het eindelijk tijd voor een bakje thee in de rust. Wat ik nog vergeten was te melden was dat in de eerste helft Maikel ‘elekiam’ Bogaers toen hij z’n veters aan het strikken was het spel eigenhandig stillegde. Niemand mocht meer verder spelen van hem. En de angstige Bsc’ers luisterden ook nog naar hem; typerend voor de eerste helft en het gebrek aan ‘ballen’ aan bsc zijde.

 

Een voor de buitenwereld opmerkelijke wissel in de rust was misschien wel Ruudvoo voor Jeroenvoo. Deze jongens delen dezelfde achternaam en er zou dus gedacht kunnen worden dat het hier gaat om broers die elkaar vervangen. Niks is echter minder waar. Want behalve dezelfde achternaam en hun voorliefde voor vrouwensandalen heeft dit duo geen gelijkenissen.

 

De tweede helft begint, en het spelbeeld verandert weinig. Behalve dan dat de teams van helft zijn gewisseld. De eerste goede kans is alweer voor Roosendaal. Brian M. stoomt op via de linkerkant en krijgt een niet te missen kans. Maar toch mist hij. Knap, dat zeker, maar de stand blijft hetzelfde. In de 60e minuut is het dan eindelijk de beurt aan Bsc om Palings aan het werk te zetten. Zoals Bsc heel de wedstrijd al vanaf 30 meter op goal aan het schieten was, was dat nu niet anders. Alleen dit schot van de rechtsback werd door de wind gepakt en vloog richting verre hoek, maar een Palings die niet uit is geweest is niet te kloppen. Althans niet door de mens. Want een terugspeelbal vanaf de middellijn werd verkeerd ingeschat door Palings, de bal werd door de wind gepakt en stuiterde zo van z’n voet af. Gelukkig voor hem stond hij naast het doel en hield Bsc slechts een corner over aan deze nederlaag van mens op wind.

 

Tussen de 60e en 80e minuut besloot ik te gaan vliegeren, want voetbal kijken had geen zin. En als je niet van de wind kunt winnen, kan je hem maar beter te vriend houden. Daarna ben ik uit beleefdheid weer gaan kijken en nam ik naast Ruudvoo (teruggewisseld, pijn aan de enkel, wel een sterk kwartier gespeeld) plaats op de bank. Gelukkig maar, want anders had ik het hoogtepunt van deze derby gemist. Die vond namelijk plaats in de 88e minuut. Debutant Michel v d Torren schiet na de combinatie met Pyno de bal loeihard onderkant lat erin. 3-0. Ook nog met links. Bijna net zo mooi als het doelpunt was de vreugde waarmee deze goal gevierd werd. Met een dansje zoals Steven Pienaar altijd deed in zijn Ajax-tijd, duidelijk thuis ingestudeerd, lachte Michel naar het oosten, in de richting waar waarschijnlijk het huis van de trainer van het 2e gestaan moet hebben.

 

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Pyno, die met 2 doelpunten en 1 assist liet zien terug te zijn na zijn maandenlange schorsing. Alweer oog in oog met de keeper schoof hij de bal in het netje en bepaalde de eindstand op 4-0.

 

Na enkele boze bsc’ers te hebben ontweken en wat sportievelingen de hand te hebben geschud verdween iedereen de kleedkamer in en ik de kantine. Daar werd onder het genot van een lekkere alcoholische versnapering de balans opgemaakt: makkelijke en terechte overwinning en volgend jaar een nieuwe derby van Roosendaal. Tot de volgende keer.

 

 

 

 

                                                                                              Bart van GerwenAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

rkvvroosendaal 5- bsc 11

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer