Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Wat me bezig houd, hield of waar ik even over na moest denken

Nou uhm dat dus

[ Home ] [ Profile ] [ Archives ] [ Friends ]

Een dagje uit met de NS

"Attentie! Hier volgt een omroepbericht. Vanwege een storing rijden er geen treinen van en naar Rotterdam Centraal! Herhaling, er rijden GEEN treinen van en naar Rotterdam Centraal Station."

Ik heb net drie passen in Amsterdam Centraal gezet als ik dit bericht hoor. Tot ergernis van de mensen die achter me lopen sta ik spontaan stil. "Wat?! Geen treinen naar Rotterdam? Aargh, nee dat kan niet hoor, daar moet ik heen!" En alsof de omroepster mij gehoord heeft, herhaalt ze haar bericht nog maar eens. "Atentie! Hier volgt een ..."

Hoopvol loop ik naar het bord met de treintijden, misschien is er een klein wonder ergens te bespeuren? Maar nee, geen treinen van en naar Rotterdam Centraal. Ik begin inmiddels het idee te krijgen dat mijn ledematen gevoelloos worden door de kou, wat natuurlijk niet mijn eigen schuld is omdat ik een te korte jas aan heb, maar dat van het weer. En ik heb honger... maar daar kan ik niks aan doen want ik heb nog 2 cent op mijn rekening staan. Al met al krijg ik nu toch wel het vermoeden dat dit niet mijn geluksdag is.

In het kader van 'dan ben ik in ieder geval in de buurt' neem ik de trein naar Den Haag. Deze reis loopt gelukkig wel voorspoedig, al is het jammer dat ik geen mp3 speler bij me heb, want naast me zit een man die de hele reis lang in een onverstaanbare taal in de richting van zijn mobiele telefoon schreeuwt. Of het nou van puur enthousiasme en blijheid is, of van boosheid, dat is me niet helemaal duidelijk. Maar hij verstoort mijn trein-dagdroom-slaap-moment en dat neem ik hem niet in dank af.

Op Den Haag Centraal aangekomen hoor ik weer een omroep bericht, helaas versta ik er niks van omdat de man uit de trein tegelijk met mij is uitgestapt en nu naast me loopt te schreeuwen (nog steeds in de richting van zijn mobiele telefoon). Ik besluit maar eens naar de hal te lopen als ik de stoptrein naar Rotterdam Hofplein zie. "Heeej, Hofplein! Maar dat is wel in de buurt" En ik trek een sprintje. Deur 1 tot en met 3 kan ik niet in omdat het zo vol staat dat zelfs iemand met het figuur van Natalie Portman er niet meer bij past, maar bij deur 4 weet ik mezelf er nog tussengepropt te krijgen. Dat ik hierbij bijna een klein keffertje plat trap is niet relevant. Net op het moment dat ik er eindelijk in geslaagd ben de tassen van mijn schouder af te krijgen en op de grond, is er weer een omroepbericht, in de trein dit maal. "Deze trein zal vanwege de drukte niet rijden. Hij is te vol dus het is niet verantwoord. Onze excuses."

In eerste instantie kijkt iedereen elkaar nog een beetje wazig aan. "Huh uitstappen? Neee we willen meeee" Maar uiteindelijk stap ik toch met een paar mensen uit. Het zat toch al niet mee vandaag. Terwijl ik dan toch maar weer richting de centrale hal loop zie ik vanuit mijn ooghoek dat het bord op het perron naast me begint te klapperen en er verschijnt.. Rotterdam Hofplein! Zonder er verder bij na te denken gooi ik mezelf in die trein en op de meest dichtbijzijnde stoel. Zo, nu wil ik er niks meer over horen, naar Rotterdam!

Eindelijk op Hofplein aangekomen rollen we met zijn allen de trein uit. Op het perron staat iedereen echter abrupt stil. "Uhm... waar zijn we? En hoe komen we weer het snelste op bekend terein?!" Gelukkig zijn er een paar ervaren reizigers bij ons die iedereen vertellen welke uitgang ze het beste kunnen nemen en hoe ze dan daarna moeten lopen. Deze mensen doen mijn humeur gelijk een paar graden stijgen, dat is nou nog eens aardig! En als ik dan uiteindelijk in de tram zit op weg naar mijn ouders waar ik ga eten dan helpt de trambestuurder nog even om mijn humeur weer helemaal goed te krijgen.
"Rrrrrrrrrrrandweeeg! Hier kunt u overstappen op lijn 2. Mooie dag vandaag hè?"


[ 20:49 ] [ 14/3/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Hosting door HQ ICT Systeembeheer