Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Salsa Home | Profile | Archives | Friends

Salsa!29/2/2012

Hoi allemaal,

 

Welkom terug op onze blog. Leuk dat je er bent. In mijn vorige verhaal heb ik verteld over de beginperiode van onze salsalessen. We hebben inmiddels al 5 jaar salsa-ervaring dus beginners zijn we al lang niet meer. We hebben nog net geen salsapakjes aangeschaft, maar vinden het wel leuk om er zo Latina mogelijk uit te zien tijdens de lessen. We hebben dus meestal wel een jurk of een rokje aan en dragen natuurlijk altijd hakken. Zonder hakken voel je je meteen een stuk minder sexy. Er zijn speciale salsaschoenen en die zijn ook echt aan te raden als je wat verder in de cursus zit. Wij kopen ze altijd bij de Latin Shoestore! Staat ook wel professioneel op de dansvloer ;) Helaas zijn het niet echt schoenen die je in je vrije tijd ook aandoet ;)

 

We hebben inmiddels allemaal wel een vaste salsapartner waar we de afgelopen 2 cursussen mee hebben gedanst. De mijne is een jongen van mijn leeftijd waar ik heel erg goed mee kan opschieten. We dansen altijd op vrijdag, en meestal zien we elkaar op zaterdag nog op stap om te oefenen. Wel altijd heel erg gezellig. Op Salsainfo kun je een beetje bijhouden wanneer er feesten aankomen. De Latin Dance Party in Amsterdam is bijvoorbeeld heel gaaf om naar toe te gaan. Heel het latin sfeertje komt daar terug! De meeste mensen die daar komen hebben ook een beetje een buitenlandse afkomst. Maar er komen ook gewoon heel veel mensen die net als ons verliefd zijn geworden op salsadansen en dat graag in hun vrije tijd doen.

 

We hebben dit jaar weer een salsavakantie op de planning staan! Dat betekent weer een lekker weekje weg in een vakantiehuisje. Het vasteland van Spanje hebben we inmiddels wel gehad. We gaan dit keer voor een vakantiehuis op de Canarische Eilanden. Op Gran Canaria hebben ze namelijk hele vette latin/salsa clubs waar we helemaal uit ons dak kunnen gaan. We gaan een weekje. Een week vol swingmoves, cocktails, stranden, zwembaden en veeeeeel zon!

 

Groetjes Iris

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Ons salsa-avontuur28/2/2012

Hoi allemaal,


Leuk dat je een bezoek brengt aan onze blog! Ben je zelf ook een salsa-danser, ben je van plan om te beginnen of vind je het gewoon leuk om er over te lezen? Dan zit je hier goed!

 

5 jaar geleden hebben we ons dus ingeschreven op de salsales. We hebben vroeger allemaal wel ooit in een dansgroepje gezeten, maar dat was dan of ballet of juist hiphop. Heel iets anders dus dan salsa, waarbij je de heupen flink moet los shaken! Wat dat betreft begonnen we echt als een stel amateurs aan de cursus. Gelukkig waren we in dat opzicht niet de enige. Zoals ik eerder al zei, had geen van ons een partner. Degenen die dat wel hadden, die partners wilden niet mee op salsa les. Conclusie, we kwamen met 9 meiden aan zonder partner. Gelukkig hebben ze daar mannen in overvloed, en............. wat voor mannen! Grote, typische antilliaanse mannen met een uitzonderlijk goed ritme en salsagevoel! We waren dus al vrij snel verkocht ;)

 

We volgden trouwens onze lessen bij Salsa Sensation in Eindhoven. We wonen zelf niet in Eindhoven, maar wel in de buurt en dit is de enige goeie salsa-organisatie in de omgeving. Bovendien worden de lessen gegeven in de Santiago de Cuba. Kom je uit de buurt, dan ken je deze tent zeker wel. Het is een salsabar op Stratumseind met een hele gezellige en gemoedelijke sfeer. Ze geven ook vaak salsafeesten daar en soms ook wel eens op Aquabest. Wij gaan zelf altijd naar SalsaBreeze. Een heel leuk salsafeest dat altijd op Aquabest wordt gegeven. Kaartjes kosten €10,00 in de voorverkoop en €15,00 aan de deur.

 

Door de jaren heen zijn we elke keer een cursus verder gegaan. We leerden meer figuren, meer pasjes en raakten steeds meer bekend met het echte salsagevoel. Bovendien hebben we ook veel gedaan met merengue en dat is ook echt heel erg leuk om te doen! Hoe meer cursussen we hadden gevolgd, hoe meer we genoodzaakt waren om te oefenen in onze vrije tijd. Nog meer feestjes afgaan dus. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zochten we steeds vaker een salsafeest op. Dat combineerden we dan steeds met een heerlijke vakantie.

 

Het eerste jaar van onze salsavakantie gingen we ook echt met dé 9 vriendinnen van de salsales. De jaren erop vielen er soms mensen af, maar over het algemeen waren we altijd gemiddeld met 7 meiden. Super gezellig dus! We huurden altijd een groot vakantiehuis waar we dan konden bijkomen van onze heftige salsanachten. Het eerste jaar zijn we naar een festival geweest. We hadden toen een vakantiehuis in Valencia gehuurd. In de buurt van Valencia vond dat feest plaats. We hebben er een mooie stedentrip van gemaakt en het was een goed begin van nog vele andere mooie salsareisjes!

 

Groetjes Iris

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoi allemaal!28/2/2012

Welkom op mijn Salsa blog!

Mijn naam is Iris en ik ben 29 jaar oud. Mijn hobby's zijn dansen, karaoke, stappen en leuke dingen met vriendinnen doen!

Sinds een aantal jaren zitten we met een groep meiden op salsales! Ongeveer 5 jaar geleden liepen we er binnen als onervaren beginners. We hadden geen van allen een partner, of in ieder geval geen die mee wilde naar de lessen, dus we kregen allemaal een grote neger met salsaheupen aangewezen. Op die manier heb je wel na 1 les al door hoe de bewegingen zijn.

Na verschillende cursussen te hebben gevolgd, iedere keer weer met heel veel plezier, zijn we inmiddels wel echte experts! We gaan dan ook in onze vrije tijd vaak naar een salsabarretje toe om onze geleerde kunsten ook in het echt te tonen! Daarbij gaan we vaak naar salsafeesten toe, zowel in het binnen- als buitenland!

Lees hier al onze salsa-ervaringen! Veel plezier!

Groetjes Iris

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer